krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:116/246)

Ciasto ze słonecznikiem. 134

cukru 1 łyżka cukru waniliowego ( miałam swojski) 5 łyżek maki tortowej 4 łyżki maki ziemniczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 500 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej 1 nie pełna szklanka słoneczniku Wykonanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsypać obie mąki, proszek

Agusiowe smakołyki
Rurki z kremem z bitej śmietany i dżemem porzeczkowym. 121

rodzinnego domu, gdzie na każde święta musiały być rurki z kremem budyniowym postanowiłam je odtworzyć. Z taką różnicą ze nie z kremem budyniowym a z bitą śmietaną i serem mascarpone a dodatkowo z dżemem porzeczkowym. Oczywiście dżem czy powidło możecie dodać wedle własnych upodobań. A więc zapraszam! Składniki; 2,5 szkl. mąki pszennej 20 dag margaryny lub masła 1 szkl(...)rozgniatać w palcach, następnie dodać  śmietanę i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na około godzine a w tym czasie przygotować krem i dżem porzeczkowy. Krem; 250 ml kremówki 36% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier i serek i ubijać do połączenia składników. Nie za długo bo może się zdarzyć

Radość kipiąca uśmiechem.
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I TRUSKAWKAMI 178

wcześniej i trzymać je bez przykrycia na blacie kuchenym. SKŁADNIKI BEZA 4 białka (L) w temp. pokojowej 250 g drobnego cukru do wypieków KREM 250 ml śmietany 30% (długo schładzanej) 250 g serka mascarpone 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru pudru ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii SOS TRUSKAWKOWO-WANILIOWY 200 g truskawek pokrojonych w drobną kostkę 2 - 3 łyżki(...)sztywno. W drugiej miseczce krótko (około 1 minutę) ubijamy mascarpone z rozpuszczoną kawą (możemy użyć rózgi, którą ubijaliśmy śmietanę) i ziarenkami wanilii. Ubitą śmietankę w trzech porcjach dodajemy do serka i delikatnie mieszamy starając się nie zniszczyć delikatnej struktury masy. Na paterze układamy płaski blat bezowy, wykładamy połowę kremu, układamy warstwę pokrojonych truskawek i drugą połowę kremu. Przykrywamy drugim krążkiem

cool and minty
Czekoladowe ciasto z malinami i nutellą 123

Wykładamy na blaszkę (moja ma wymiary 23x 33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem czekoladowy: 330 śmietany 30% 250 g serka mascarpone 200 g nutelli 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki mleka Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy na ok 10 minut do napęcznienia, po tym czasie rozpuszczamy

Cynamonowe szczęście
Muffinki waniliowe z likierem 145

cukru z prawdziwą wanilią 4 jajka 250 g mąki  2 łyżeczki  proszku do pieczenia  szczypta soli  150 ml likieru waniliowego Dalkowski KREM: 1/2 szkl śmietanki 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 30 ml likieru truskawkowego Dalkowski 1. Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puch.  2. Dalej ucierając dodawać po jednym jajku(...)upieczeniu odstawić na kratkę do całkowitego ostygnięcia.  6. Śmietankę ubić na średnich obrotach , doda ć cukier i mascarpone i miksować jeszcze chwilę . Wlać likier truskawkowy i zmiksować jeszcze raz , szybko, do połączenia składników. Gotowym kremem ozdobić babeczki

Kto ugości moich gości?
Tort śmietankowo czekoladowy 200

Tort śmietankowo czekoladowy Składniki : Biszkopt jajka - 7 szt cukier - 1 szkl mąka - 1 szkl olej - 2 łyżki kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem 400 ml śmietana 36 % 650 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 - łyżka żelatyny 3 łyżki wrzącej wody Dodatkowo : lentilki rurki białe czekoladowe Poncz : 0,5 szkl gotowanej i ostudzonej wody 1 - łyżeczka(...)Piec przez ok.30 minut w 180 stop. Wyjąć biszkopt z tortownicy, ostudzić, przekroić na 3 blaty. Krem : Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie, ostudzić. Mocno schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej kremówki dodawać po łyżce serka , dalej ubijać. Następnie powoli wlewać płynną żelatynę do śmietany, cały czas ubijać. Poncz : Wymieszać wszystkie składniki ponczu. Składanie tortu : Pierwszy blat

Kuchnia Danusi
SZYBKI DESER KAWOWO-ŚMIETANKOWY 113

MINUT (+ CHŁODZENIE, NAJLEPIEJ MINIMUM 12 GODZIN) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 16 okrągłych biszkoptów, 3 łyżeczki kawy zbożowej Cykoria. Składniki kremu: 150 g śmietany 30%, 150 g serka mascarpone, cukier puder. Dekoracja: 2 kostki gorzkiej czekolady, perełki złote. Przygotowanie: Kawę zalewam wrzątkiem (70-80 ml), mieszam, odkładam pod przykryciem na 5 minut. Następnie przelewam przez

JejKuchnia
Babeczki pomarańczowe z cynamonowym kremem 184

łyżki mąki pszennej¾ szklanki drobnego cukru do wypieków170g masła3 jajka2 łyżki soku z pomarańczy2 łyżeczki proszku do pieczeniaSkórka otarta z dwóch pomarańczy50g kropelek czekoladowychNa krem:500ml śmietany kremówki 36%4 łyżki serka mascarpone2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cynamonuPrzy pomocy miksera ucieramy masło wraz z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy jajka, jedno po drugim cały czas miksując. Następnie dorzucamy przesianą(...)ciasto do ¾ wysokości. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza do „suchego patyczka”. Wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia. Śmietana kremówka, jak i mascarpone powinny być schłodzone w lodówce. Zimne składniki kremu umieszczamy w misce i ubijamy do otrzymania sztywnego kremu. Uważamy, by nie „przebić” śmietany. Krem przekładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki. Smacznego

Kolizje Smaków
Tort śmietankowo- czekoladowy z malinami 167

minut bądź do suchego patyczka. Gdy biszkopt będzie upieczony upuszczamy go na podłogę z wysokości około 60 cm, studzimy w w uchylonym piekarniku.  Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 500 gram serka mascarpone 100 gram gorzkiej czekolady  około 300 gram malin  3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie: Kremówkę ubić na sztywno (po przekręceniu miski ma z niej(...)wypadać), pod koniec dodać przesiany cukier puder oraz serek mascarpone, wymieszać. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć czekoladę i dodać do masy, wymieszać.  Wykonanie tortu: Wystudzony biszkopt przekroić na 3 blaty. Każdy z nich delikatnie nasączyć likierem śmietankowym bądź sokiem malinowym. Na pierwszy biszkopt położyć 1/4 przygotowanego kremu a na to ściśle ułożyć maliny, nałożyć kolejną 1/4 porcję kremu

Krakowskie smaki Ani
Jagodowe muffinki z kremem 222

muszę więc go dobrze wykorzystać:) Były już najlepsze na świecie jagodzianki oraz przepyszna Tarta z jagodami. Dziś przyszła kolej na puszyste, miękkie muffinki z jagodami i kremem jagodowym z mascarpone. Chłopcy od razu sięgnęli po dwie muffinki:) Co tu dużo mówić, musicie je koniecznie zrobić! Składniki:200g mąki pszennej,175g cukru pudru, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 150ml gazowanej(...)mokre składniki. Dodać jagody, krótko wymieszać. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami, do 3/4 wysokości nałożyć ciasto. Piec ok. 25min w temp. 200st. Ostudzić.Krem jagodowy:150ml śmietanki 30%, łyżka cukru pudru, 100g serka mascarpone, 1/2 szklanki jagód. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone i jagody. Zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć

Z miłości do słodkości
Tiramisu pana Pawła 257

Składniki na krem:9 żółtek240 g cukru kryształu 750 g serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów kakao do dekoracji1/2 szklanki wody Składniki na poncz kawowy:250 ml espresso 60 ml amaretto 90 g cukruPonieważ sposób przygotowania tego tiramisu jest dla mnie innowacyjny, i niezwykle rzadko spotykany na innych blogach, pozwoliłam sobie na nazwanie go imieniem cukiernika, od którego pochodzi(...)ubijamy dosyć długo, 15-20 minut, na bardzo puszystą masę. która powinna conajmniej podwoić swoją objętość. Do drugiej miski przekładamy sam serek macarpone i lekko mieszamy, tak aby był gładki i równomierny. Następnie do ubitych żółtek dodajemy serek mascarpone (fot.2). Mieszamy całość. Uwaga! Jeżeli korzystamy z miksera, ustawiamy go na bardzo wolne obroty.Przygotowujemy teraz naczynie żaroodporne lub blaszkę o wymiarach

Świat Ciasta
ciasto zemsta teściowej 478

wydrylowane wiśnie. Ciasto bez bezy umieszczamy w foremce, na które wykładamy równomiernie tężejącą galaretę z wiśniami. Całość wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. składniki na krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii 4 – 5 łyżek cukru pudru (więcej lub mniej, wg własnego smaku) wykonanie: Śmietankę ubijamy na prawie sztywno, dodajemy serek

Domowy Smak Jedzenia
Kakaowa rolada bezowa z bananami. 332

lodówce. Składniki: Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 płaska łyżka maki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżka soku z cytryny Krem: 250 g. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego ( miałam swojski) 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki ciepłej wody 2 banany Dodatkowo: cukier puder Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie, po trochu wsypywać(...)Górną częścią do dołu, tak żeby papier znalazł się u góry. Delikatnie oderwać papier. Zostawić do całkowitego przestudzenia. W tym czasie przygotować krem. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Śmietanę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier, następnie serek. Zmiksować, tylko do połączenia składników. Łyżkę masy dodać do żelatyny i wymieszać. Następnie wlać żelatynę do masy i jeszcze raz zmiksować. Gotową masę

Agusiowe smakołyki
Ciasto z nutą pomarańczy 146

puszki bo jest możliwość,że eksploduję.Dla ułatwienia można użyć gotowej masy kajmakowej. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch i stopniowo dodajemy masę kajmakową. KREM POMARAŃCZOWY 150 g żółtek 500 g serka mascarpone 75 g cukru 5 g żelatyny otarta skórka z jednej pomarańczy Metalową miskę umieszczamy w garnku z gotującą się wodą(metalowa miska nie może dotykać wody(...)dodajemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy.Odstawiamy do lekkiego wystygnięcia. W osobnym naczyniu miksujemy serek mascarpone (najlepiej w temperaturze pokojowej,ponieważ może się zważyć przy mieszaniu z ciepłą masą jajeczną).Dodajemy skórkę z wyszorowanej i wyparzonej pomarańczy,mieszamy.Masę jajeczną stopniowo dodajemy do serka miksując. DODATKOWO 3-4 paczki herbatników Dobrze ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Dolną część smarujemy

Anielskie wypieki