krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:108/246)

TORT CZEKOLADOWY Z OWOCAMI 369

oleju rzepakowego/słonecznikowego 1 ¼ szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 150g mąki pszennej 60g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 250 ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 1 ½ łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu wanilii Frużelina: 250g owoców lata ( truskawki,maliny,jagody,czereśnie itp.) 1 ½ łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości gorącej wody ½ szklanki(...)ciasto pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C do suchego patyczka gotowe ciasto studzimy, z ostudzonego ciasta ścinamy wierzch, który kruszymy, następie ciasto przekrawamy na pół Krem: wszystkie składniki powinny być schłodzone śmietanę kremówkę i mascarpone ubijamy na gęsty krem, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ekstrakt wanilii Frużelina: w małym rondlu mieszamy owoce z cukrem, podgrzewamy

Słodkie zapomnienie
Ciasto a’la malinowa chmurka 501

lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretek. Tężejącą galaretkę wyłóż na kruche ciasto, wyrównaj wierzch i wstaw ponownie do lodówki. W tym czasie przygotuj krem: Krem: 500 ml schłodzonej śmietany 36%  250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru + gorzka czekolada  Wszystkie składniki umieść w misie miksera (oprócz czekolady). Ubijaj, aż do otrzymania gęstego kremu. Gotowy krem wyłóż na galaretkę, wyrównaj

365 dni dookoła kuchni
BABKA WIELKANOCNA z kremem cytrynowym i miętą! 168

olej, całość wymieszaj na gładką masę. Foremki posmaruj olejem i posyp bułką tartą. Pieczemy 40 minut w temp. 165 stopni C. Studzimy na kratce. KREM: - 5 łyżek serka twarogowego - kremowego (możesz też użyć mascarpone) - 3 łyżki lemon curd Całość utrzyj na gładką masę. Schłodź w lodówce. Schłodzonym kremem dekoruj babkę. Na wierzch ułóż listki mięty. SMACZNEGO! Zapraszam Was na Instagrama

SMYKWKUCHNI
rolada kakaowa z kremem malinowym 191

suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem malinowy: 250 g zmiksowanych malin 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 4 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody 3 – 4 łyżki cukru pudru wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy ją do miksowanych(...)malin i mieszamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Serek mascarpone miksujemy, stopniowo dodajemy ubitą śmietanę a następnie maliny. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Biszkopt delikatnie rozwijamy. Rozprowadzamy krem i ponownie zwijamy w roladę. Całość zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub dowolnie dekorujemy. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowo-makowy 165

składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone Środek ciasteczek oreo (2 op po 154g)   do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie(...)Śmietanę ubijamy na sztywno,dodając pod koniec ubijania cukier puder . Następnie dodajemy serek mascarpone i środek ciasteczek.Miksujemy calość do połączenia składników. Krem jest gotowy do przełożenia tortu .          === składanie ciasta od dołu..==== . ciasto ciemne,     krem,    ciasto makowe,   krem ,  ciasto ciemne ,    krem

w mojej kuchni
Babeczki szpinakowe z białą czekoladą i kremem cytrynowym 146

liściach Hortex 1/2 szklanki oleju 160 g mąki  70 g cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g białej czekolady Krem śmietanowo-cytrynowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru skórka i sok z 1 dużej cytryny Dodatkowo: wiórki białej czekolady cukrowe perełki Babeczki: Szpinak rozmrażamy i porządnie odciskamy(...)wysokości. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni prze około 25 minut. Studzimy. Jeśli na babeczkach powstaną tzw. "górki", możemy je delikatnie ściąć za pomocą noża, aby krem równo do nich przywarł. Krem śmietanowo - cytrynowy: Do miski wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy aż składniki się połączą. Wówczas dodajemy skórkę startą z cytryny

My simple kitchen
Truskawkowa chmurka 4065

wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone). W sezonie można użyć świeżychtruskawek, a przez resztę roku sprawdzą się również truskawki mrożone. Truskawkową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień po złożeniu ciasta, gdy beza nieco wchłonie kremu i przestanie pękać. Jeśli lubicie bezy, to polecam również wypróbować ten przepis: Dakłas / Dacquoise(...)Składniki na galaretkę z malinami: 900 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 4 galaretki truskawkowe (każda na 500 ml wody) 1 litr wrzącej wody Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze

Kulinarne Przeboje
Czekoladowy tort Goplana 145

Polecam! CIASTO: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu czekoladowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao   KREM CZEKOLADOWY: ½ litra śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao Goplana 3 łyżki cukru pudru 1 słoiczek konfitur z czarnej porzeczki PONCZ DO NASĄCZENIA: 1 szklanka naparu z czarnej herbaty(...)wymieszać do połączenia. Odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia wmieszać w masę serek mascarpone i zmiksować mikserem do połączenia. Poncz: Zimną osłodzoną cukrem herbatę wymieszać z likierem migdałowym. Przełożenie: Jeden placek ciasta nasączyć połową ponczu, posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, nałożyc połowę kremu czekoladowego, przykryć drugim plackiem, znów nasączyć i posmarować konfiturą wyłożyć resztę kremu, wygładzić, posypać startą

Wanilia i Kardamon
Tarta z figami, rozmarynem i serkiem mascarpone 101

Zniewalające połączenie fig i serka mascarpone z cudownym zapachem ciasto rozmarynowego! Ten smak zupełnie mnie zaskoczył - jest genialny! Dla kogo: dla fanów fig dla lubiących nowoczesne smaki dla chcących poczuć wspaniały zapach ciasta z rozmarynem Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1 łyżka cukru szczypta  soli 10 dag zimnego masła pokrojonego na kawałeczki(...)Wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. Wykonanie kremu i owocowego wierzchu: Gdy ciasto się wystudzi ucieramy serek mascarpone wraz ze śmietaną, cukrem, skórką cytrynową i solą. W małym garnuszku rozgrzewamy miód - by stał się płynny, a następnie go studzimy. Ciasto smarujemy kremem i układamy

Mania Wypiekania
Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym 169

czubata łyżeczka proszku do pieczenia   1 łyżeczka cynamonu   1 łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM   3 puszki SCHŁODZONEGO mleczka kokosowego   1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   1 łyżka miodu   70 g wiórków kokosowych   50 g serka mascarpone (opcjonalnie) POSYPKA   100 g uprażonych migdałów   1 czubata łyżeczka kakaa   wiórki kokosowe INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA CIASTO(...)czubata łyżeczka proszku do pieczenia   1 łyżeczka cynamonu   1 łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM   3 puszki SCHŁODZONEGO mleczka kokosowego   1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   1 łyżka miodu   70 g wiórków kokosowych   50 g serka mascarpone (opcjonalnie) POSYPKA   100 g uprażonych migdałów   1 czubata łyżeczka kakaa   wiórki kokosowe Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA

A to pestka
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 137

mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do piecznia 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy               KREM :   300 - 400 g mascarpone 300 g serka naturalnego, mielonego 300 g nutelli  3 łyżki cukru pudru             DODATKOWO :   100 - 150 g orzechów laskowych mielonych ( kilka całych(...)minut w temperaturze 180 % C. Po ostudzeniu zrywamy ciasto z papieru i ponownie je na niego układamy. Biszkopt kroimy na równej szerokości paski. MASA - do miski przekładamy składniki kremu i dokładnie go mieszamy, aż składniki się połączą.  Paski ciasta smarujemy kremem, każdy zwijamy, jeden za drugim, przyklejając je do siebie aż powstanie owalny tort. Tort wyrównujemy, rozprowadzamy resztę masy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort Malinowa Rozkosz 8961

Składniki na frużelinę malinową: 800g mrożonych malin 100ml syropu malinowego 2 bardzo czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub nieco więcej jeśli masa jest zbyt rzadka) Składniki na krem: 1000ml śmietanki kremówki 36% 500g serka mascarpone 6-7 łyżek cukru pudru 2 opak. cukru wanilinowego Dodatkowe składniki: garść płatków migdałów świeże maliny do ozdoby *szklanka = 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Malinowa Rozkosz(...)kilka sekund (do czasu aż frużelina zacznie wrzeć – bąbelkować). Ostudzić. Przygotować poncz: wodę, sok z cytryny i cukier wymieszać ze sobą. Za pomocą pędzelka nasączyć każdy blat biszkoptu. Przygotować krem (składniki na krem typu śmietana i mascarpone powinny być porządnie schłodzone): Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier wanilinowy i cukier puder, zmiksować. Następnie dodawać stopniowo po łyżce mascarpone dalej

Kulinarne Przeboje
Malinowa chmurka 127

proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki, galaretka z malinami: maliny świeże lub mrożone 600 g, galaretka malinowa lub truskawkowa 3 szt, woda wrząca 3,5 szklanki, krem z mascarpone: śmietanka 36% 500 ml, serek mascarpone 250 g, cukier puder 3 łyżki, beza: białka 3 szt, cukier 150 g, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Wszystkie składniki łączymy(...)wodzie rozpuszczamy galaretki, odstawiamy do ostygnięcia. Maliny mrożone należy wcześniej rozmrozić na sitku. Następnie owoce łączymy z galaretką. Tężejącą galaretkę wykładamy na kruche ciasto i chłodzimy w lodówce.  Krem mascarpone: Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do otrzymania gęstego kremu. (Składniki muszą być dobrze schłodzone). Krem wykładamy na zastygniętą galaretkę z malinami i równomiernie rozsmarowujemy.  Beza: Białka

kulinarne odsłony pati
Ciasto Hucułka vel Hukzulka 303

pieczenia Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (380 gram) 1 kisiel u mnie owoce leśne 6 białek 3/4 szklanki cukru pudru 4 garście orzechów włoskich Masa: 250 g serka mascarpone 1 puszka 400 g masy krówkowej 1. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczeni i cukier. Mieszamy. Dodajemy resztę składników i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie(...)placki), na pianę ścieramy jedno ciasto, które wyjmujemy z zamrażalnika. Ciasto pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Tak samo robimy z drugim ciastem. Ciasta schładzamy. Krem: 1. Do misy miksera dajemy serek mascarpone, dodajemy masę krówkową i ubijamy do połączenia się składników.  Gotową masę wykładamy na jedno nasze ciasto, przykrywamy drugim i wkładamy najlepiej na całą

kruche babeczki
TORCIK OWOCOWA WALENTYNKA 133

mascarpone świetnie się uzupełniają tworząc idealną całość. Słodkich Walentynek Kochani!  Składniki: 4 jajka 9 łyżek cukru 9 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 szklanki śmietany kremówki 8 łyżek serka mascarpone cukier puder- ok 1-2 łyżek sok z cytryny- 2 łyżki dodatkowo: brzoskwinie z puszki świeże maliny świeże borówki amerykańskie wiórki z ciemnej i białej czekolady

Z Majeczką w kuchni