krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:101/246)

Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną 202

Post Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Kokosowy tort smietanowy 200

masa kokosowa: 10 łyżek wiórków kokosowych 4 łyżki cukru 15 łyżek wody 2 łyżki soku z cytryny kilka łyżek ulubionego dżemu (u nas truskawkowy) krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki (36%) 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego do nasączenia: po ok 200 ml wody i soku pomarańczowego (wymieszane) do dekoracji: wióry kokosowe dropsy czekoladowe(...)wodę i sok z cytryny. Pyrkoczemy na małym ogniu by wiórki zmiękły i masa zgęstniała. Studzimy. Przygotowujemy krem śmietanowy. Śmietanę kremówkę ubijamy (ważne by jej nie przebić, bo wytrąci się masło!!!). Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ekstrakt. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Musimy to zrobić dokładnie by nie było grudek. Na talerzu układamy kolejno (ja to zrobiłam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Cukierkowy tort - 3 urodziny Jasia 173

składników. Wtedy wyjdzie nam masa pomarańczowa. Składniki na krem śmietanowy: 500 gram mascarpone 600 ml śmietanki kremówki 1 szklanka cukru pudru Przygotowanie kremu: W dużym naczyniu ubijamy śmietankę. Gdy zaczyna gęstnieć dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Ubijamy, aż masa osiągnie zadowalającą nas konsystencję ale nie za długo. Gotowy krem śmietanowy przechowujemy w lodówce do czasu kiedy nie przełożymy

Życie zaczyna się w kuchni
EKLERKI Z TRUSKAWKAMI 104

masła (prawdziwego, min. 82% tłuszczu)  ½ szklanki mąki pszennej  łyżeczka cukru  szczypta soli  2 jajka SKŁADNIKI NA KREM:  200 ml śmietanki min. 30% 1 serek mascarpone 2 łyżki cukru pudru  ŚmietanFix   truskawki A jak to zrobić:   EKLERKI: Mąkę wymieszać z cukrem i solą. Do garnka wlać wodę i wrzucić masło.Podgrzewać aż masło(...)pieczenia wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika na 10 minut aby ptysie "odpoczęły". Pozostawiamy je do całkowitego wystygnięcia. Krem: Do lekko ubitej śmietanki dodać śmietanfix i ubijać na sztywną pianę. Dodawać po trochę cukru ciągle ubijając. Do sztywnej masy dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Zimne ptysie przekroić na pół, do środka nakładać bitą śmietanę, ułożyć pokrojone truskawki, przykryć

Kuchnia w opałach
Mazurek orzechowy 110

będzie konkurować z swoim poprzednikiem, bo kokos to zdecydowanie to co tygryski lubią najbardziej, jednakże nie jest na straconej pozycji: składa się z samych pyszności. Jego krem to połączenie pysznego masła orzechowego, serka mascarpone oraz białej czekolady. W dodatku, całość dopełnia odrobina orzechów laskowych. Innymi słowy, czy może być coś lepszego? Ja uważam, że nie Jeśli to także Twoje smaki(...)stopni. Po upieczeni odstaw do przestygnięcia. MASA: Serek mascarpone zmiksuj z masłem z orzechów arachidowych oraz z masłem z orzechów laskowych (jeśli go nie masz, możesz dodać więcej masła z orzeszków arachidowych). Do masy dodaj rozpuszczoną i przestudzoną białą czekoladę, a następnie całość bardzo dokładnie zmiksuj. Gotową masą posmaruj spód mazurka. Krem orzechowy posyp orzeszkami. Czekoladę gorzką rozpuść w kąpieli

365 dni dookoła kuchni
Ciasto czekoladowe Malibu z kremem kokosowym z białej czekolady 180

mleka kokosowego ·       Kieliszek likieru kokosowego np.Malibu     Krem kokosowy: ·       250 ml śmietany kremówki ·       150 g serka mascarpone ·       100 g białej czekolady ·       1/2 szklanki wiórków kokosowych(...)stopni przez 40-45 minut,do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjąć, całkowicie ostudzić. Przygotować krem. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i odstawić aby przestygła. Wodę zagotować i rozpuścić w niej żelatynę. Również odstawić do przestygnięcia. Mocno schłodzoną śmietanę ubić. Dodać do niej serek mascarpone i wszystko delikatnie wymieszać. Następnie cały czas miksując na najniższych obrotach dodawać stopniowo czekoladę. Uwaga: czekolada

Mania Gotowania
ciasto z musem czekoladowym 108

czekoladowy: 250ml śmietanki 30% 1 czekolada deserowa 1 łyżeczka cukru pudru 0,5 opakowania serka mascarpone Składniki na mus śmietankowy: 250ml śmietanki 30% 1 biała czekolada 0,5 opakowania serka mascarpone Ponadto: amaretto maliny wiórki czekoladowe Biszkopt:  Białka ucieramy na puszysta masę, dodajemy małymi porcjami cukier.  Następnie, cały czas miksując, dodajemy po trochu przesianą mąkę i kakao(...)jednolita masa. Studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aby śmietana była mocno schłodzona. Tak postępujemy ze śmietanką i czekoladą na krem jasny i ciemny. Gdy śmietanka będzie odpowiednio schłodzona dodajemy serek mascarpone (do ciemnej czekolady dodajemy dodatkowo cukier puder) i ubijamy na puszysty krem. Biszkopt należny nasączyć amaretto, na to wykładamy krem czekoladowy, maliny, a następnie

Słodki Zakątek
Babeczki potworki 148

pieczenia 75 ml. oleju DODATKOWO: lukier plastyczny małe opakowanie czekoladowych kropelek opakowanie małych, okrągłych ciasteczek np. piegusków cukier puder woda mały pędzelek SKADNIKI NA KREM: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone barwnik lub barwniki spożywcze 2 op. śmietan fix [opcjonalnie, jednak szczególnie polecam! Nie zmienia on smaku, ani koloru- za to utrzymuje właściwą konsystencję bitej(...)typu nóz czy widelec! ]. Jeżeli babeczki uparcie nie chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami. KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona powoli gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder (wymieszany ze smietan fix’em) oraz serek mascarpone. Ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Możecie zdecydować się na tylko jeden kolor potworków( np. niebieski

Domowe Torty
Malinowa chmurka 195

następnie wymieszać z malinami. Galaretkę z owocami odłożyć do lekkiego zgęstnienia i wyłożyć na wystudzone ciasto kruche. Włożyć do lodówki do całego zastygnięcia. Składniki krem: 500 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone  3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Serek mascarpone i kremówkę (schłodzoną wcześniej przez minimum 12 godzin ) umieścić w misie miksera i ubijać do otrzymania gęstego kremu

Krakowskie smaki Ani
Biszkopt szpinakowy z kremem i truskawkami 235

TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Zielony biszkopt: 300 g mrożonego szpinaku - brykiet 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem mascarpone: 150 g białej czekolady  375 g serka mascarpone 100 ml śmietanki 30% Dodatkowo: 200 g truskawek galaretka ( krystaliczna lub truskawkowa  PRZYGOTOWANIE 1. Szpinak rozmrozić na sicie - tym samym nadmiar wody zostanie odsączony(...)plastikowej miski. Miskę ustawić na garnku z parującą wodą. Pozostawić czekoladę do rozpuszczenia, w między  czasie zamieszać. Serek mascarpone lekko ubić. Dodac płynną czekoladę i połączyć składniki. Schłodzoną śmietankę ubić i dodać do mascarpone. Całość delikatnie wymieszać. Krem mascarpone równomiernie wyłożyć na ostudzony biszkopt. 3. Truskawki pokroić w plasterki lub pozostawić całe ( całych będziemy potrzebowali więcej niż

kolorowotorcikowo
Tort śmietankowo - śliwkowy 179

podłogę. Odstawić na blat do wystudzenia. Przekroić na 3 blaty biszkoptowe. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie  wystudzony. Krem śmietankowy z nutą cytrynową: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 600 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 2 łyżki cukru pudru sok wyciśnięty z połowy cytryny Serek mascarpone i śmietanę kremówkę umieścić w misie miksera

Zasmakuj Kuchni
Markizy Tiramisu 180

sztuk) 100 g czekolady mokka 200 g masła 100 g cukru 1 żółtko 3 łyżki likieru amaretto 300 g mąki (+ do podsypywania) Krem: 200 g białej czekolady 6 łyżek serka mascarpone Poza tym: kakao i cukier puder do posypania 1. Czekoladę rozgrzać i lekko schłodzić, wymieszać z mąką, cukrem, żółtkiem, amaretto i mąką, zagnieść szybko ciasto, uformować kulę, owinąć folią(...)średniej wysokości piekarnika. Po upieczeniu zdjąć z papierem z blachy i wystudzić. 4. Rozpuścić białą czekoladę, schłodzić i zmiksować z serkiem mascarpone, następnie całkowicie wystudzić w temperaturze pokojowej. Nakładać warstwą na kawowe kółko, przykrywać drugim i lekko dociskać - nadmiar kremu ściągać zaokrąglonym brzegiem łyżeczki. 5. Ułożyć z powrotem na papierze i za pomocą sitka posypać cukrem pudrem i kakao. Przełożyć

Kuchnia Prezydentowej
Ciasto czekoladowe z bezą 273

bezą to ostatnio mój faworyt wśród przekładanych ciast. Czekoladowy biszkopt, krem z mascarpone i czekoladowa, chrupiąca beza, to mój przepis na idealne ciacho. Słodycz przełamana sporą porcją dżemu porzeczkowego sprawdza się w każdym cieście. Świetne na każdą okazję. Z kubkiem ulubionej kawy smakuje podwójnie dobrze:). Bardzo lubię ciasta przekładane serkiem mascarpone i bezowe , więc to ciasto, które łączy moje ulubione(...)kakao 50 g gorzkiej czekolady Beza czekoladowa 4 białka 200 g drobnego cukru 1 kopiasta łyżka kakao 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem 500 ml śmietanki 30/% 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Poncz 0,5 szkl wody 2 łyżki wódki łyżka soku z cytryny Dodatkowo dżem z czarnej porzeczki Biszkopt : Białka ubić na sztywno

Pieguskowa Kuchnia
Torcik ,,Celebracja chwil” 175

krem na łyżeczce. Takie chwile są magiczne! Składniki: Spód (tortownica 18 cm): 300 g herbatników maślanych 150 g margaryny Palma spółki Bielmar Krem: 1 szklanka śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 300 g serka mascarpone 100 g mlecznej czekolady Dodatkowo: 500 g świeżych truskawek 2 łyżki wiórków kokosowych 50 g białej czekolady Kilka kulek kokosowych Margarynę rozpuszczamy, delikatnie studzimy. Herbatniki(...)czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. Zdejmujemy z nad pary, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i wlewamy czekoladę. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Krem wykładamy do środka tortownicy. Wierzch obsypujemy wiórkami kokosowymi. Na górze torcika po zewnętrznej stronie układamy truskawki w całości, w środku wysypujemy resztę pokrojoną w kosteczkę. Całość

VioletoweKucharzenie
Ciasto Czarny Las 285

ziemniaczanej 250- 300 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone) Krem czekoladowy: 400 ml śmietany 30-36% ok. 3 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 2 łyżki kakao fix do ubijania śmietany  Krem śmietanowy: 300 ml śmietany 30-36% fix do ubijania śmietany ok. 50 g deserowej czekolady ok. 50 ml syropu do ponczowania biszkoptu (można dodać wiśniówki

Słodka Strona