krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:97/246)

Tarta kawowa 85

cukru pudru 0,75 kostki (150 g) masła 2 żółtka 2 łyżki (20 g) kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (sproszkowanej) 1 łyżeczka (10 g) mąki ziemniaczanej. Krem: 1 opakowanie (300 g) serka mascarpone 1 kubeczek (150 g) jogurtu greckiego 0,3 szklanki (60 g) cukru 2 jajka 1 łyżka (20-25 g) mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej Dodatkowo(...)odciąć wystające poza formę ciasto. Na koniec ciasto nakłuć gęsto widelcem. 5) Piec około 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Upieczone ciasto ostudzić. 7) Przygotować krem. Kawę zalać dwiema łyżkami przegotowanej wody i ostudzić. Następnie jogurt grecki wymieszać z cukrem i kawą. 8) Mascarpone przełożyć do miski i krótko miksować. Pojedynczo dodawać jajka po każdym krótko mieszając

Fitsweet.me
Ciasto cappuccino 230

biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki (bez 2 łyżek) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki masa cappuccino: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 36% 4,5 płaskiej łyżeczki żelatyny 10 łyżek kawy cappuccino 3 łyżki cukru pudru Na górę: 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru śmietanofix (opcjonalnie(...)Serek mascarpone zmiksować z cappuccino. Kremówkę ubić na sztywno, powoli dodając cukier. Następnie powoli wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascarpone z cappuccino i dokładnie wymieszać. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem cappuccino. Na górę : śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietanofixem. Następnie wykładamy ją na masę cappuccino. Wierzch ciasta posypujemy gorzką czekoladą startą

IMPRESJA SMAKU
Wiśniowa chmurka 265

łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 3 żółtka 30g cukru pudru Galaretka: 600g wiśni (świeże lub z kompotu) 3 galaretki wiśniowe 500ml gorącej wody Krem: 500 ml kremówki 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 40-50g płatków migdałowych Beza: Białka ubić ze szczyptą soli(...)Galaretka: Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody, ostudzić. Do tężejącej galaretki dodać wiśnie i wylać na kruche ciasto. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem: Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Krem rozsmarować na galaretce, przykryć bezą i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia

Smakołyki Asi
Tort pomarańczowo - dyniowy / Orange pumpkin cake 158

minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Kiedy ciasto się piecze przygotowuję krem i polewę.Krem: Pomarańczę myję i obkrawam ze skórki i filetuję nad miseczką. Wyfiletowane cząstki pomarańczy kroję na mniejsze kawałki. Ubijam śmietanę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodaję po łyżce serka mascarpone. Kiedy śmietana połączy się z serkiem dodaję pomarańcz wraz z sokiem i całość delikatnie mieszam.Polewa(...)Czas od czasu mieszam aby składniki połączyły się. Zdejmuję z garnka i odstawiam do wystygnięcia. Przed nałożeniem na cisto ponownie podgrzewam.Upieczone i przestudzone ciasto przekrawam na pół i przekładam kremem. Wierzch ciasta pokrywam czekoladą. Smacznego

Magiczna kuchnia Darii
Tort czarny bez 150

moje oko lekko wstawiony i fajnie nasączony. biszkopt: 6 jaj wielkość M 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru barwnik fioletowy krem czarny bez: 250 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżeczka żelatyny 200 ml syropu z czarnego bzu 80 ml wódka z czarnego bzu cukier puder do smaku pozostałe: 150 g czekolady(...)pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę około 40-45 minut do suchego patyczka. Jak biszkopt wystygnie dopiero wyjmuje go z formy. Krem czarny bez: Żelatynę namaczam w łyżce zimnej wody i rozpuszczam, dodaję trochę syropu z bzu, podgrzewam w mikrofali. Żelatynę dodaje do pozostałego syropu. Wstawiam do lodówki do lekkiego stężenia

wesoła kuchnia
Expresowe Tiramisu 279

gości. Aby deser przygotować wystarczy mieć słodką śmietankę,serek mascarpone, trochę cukru pudru, kawa i kakao jest prawie w każdym domu, no i niezbędne są dobrej jakości podłużne biszkopty, które nie rozpadną nam się po zamoczeniu w kawie. I to wszystkie składniki expresowego tiramisu. Mascarpone idealnie nadaje się do różnych kremów, polecam : Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem(...)włoskie Serek mascarpone i śmietankę chłodzimy w lodówce. Śmietankę ubijamy mikserem, pod koniec ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Dodajemy do ubitej śmietanki serek mascarpone, mieszamy całość łyżką silikonową, a następnie ponownie ubijamy całość na sztywno tworząc gęsty krem. Przygotowujemy kawę, studzimy. Ponieważ deser przygotowywałam w kwadratowych szklaneczkach biszkopty kroiłam na pół a następnie zanurzałam na chwilkę w kawie. 2 połówki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Urodzinowy tort tiramisu 133

minut lub do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe blaty. Pomimo że biszkopt był dość wysoki wycięłam 2 grube blaty. Składniki na krem: 2 opakowania dobrze schłodzonego serka mascarpone 4 żółtka 3 łyżki drobnego cukru do wypieków 300 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix Pozostałe: 500 gram malin zmiksowanych owoce na wierzch(...)rozpuszczalnej kakao do oprószenia boków czekolada starta na wióry na wierch Przygotowanie: Żółtka i cukier umieszczamy w misie miksera i ucieramy na jednolitą, kremową i jasną masę. Dodajemy powoli mascarpone miksując do połączenia składników. W osobnej misce ubijamy mikserem śmietankę z cukrem pudrem, po kilku minutach dodajemy śmietan fix. Łącznie ucieramy nie więcej niż 5 minut, żeby nie wyszło

Życie zaczyna się w kuchni
Mazurek gryczany z masą chałwowo-kawową 163

mąki gryczanej 200 g miękkiego masła 1 żółtko 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki kakao Krem i dekoracja: 250 g serka mascarpone 100 g chałwy, najlepiej waniliowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy instant czekoladowe jajka, ciasteczka Mąkę przesiać do miski z kakao, cukrem pudrem i proszkiem(...)minut w temperaturze 190ºC, do lekkiego zarumienienia. Wyjąć i wystudzić. Chałwę rozkruszyć, serek utrzeć z chałwą. Połowę masy odłożyć, do reszty dodać kakao i kawę, dobrze wymieszać. Na ostudzone ciasto wykładać kleksami obie masy i rozprowadzić je, delikatnie mieszając dwa smaki. Na krem wyłożyć jajka czekoladowe (użyłam w dwóch kolorach: z mlecznej czekolady i migdały w cukrowo-migdałowej

Czerwień i błękit
Ciasto mleczna kanapka z kremem kokosowym 162

cukru (drobny kryształ) 20 g ciemnego kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego lub wanilinowego 6 jajek rozmiar L, rozdzielone żółtka od białek na krem: 400 ml śmietanki 30% lub 36% 250 g serka mascarpone (można użyć innego serka kremowego) 80 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego lub wanilinowego 40 g wiórków kokosowych 15 g żelatyny 60 ml gorącej wody(...)przez chwilę miksuję. Następnie do lekko ubitej śmietany dodaję cukier puder, cukier waniliowy i ubijam na sztywno. Następnie dodaję serek mascarpone i jeszcze przez chwilę miksuję, dodaję wiórków kokosowych i miksuję tak aby składniki się połączyły. Na koniec do kremu dodaję małym strumyczkiem żelatynę, cały czas miksując i jeszcze przez chwilę miksuję, aby składniki się połączyły. Tak przygotowany krem odstawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto marchewkowe z mascarpone i lustrzaną polewą 164

szklanka, jajka 4 szt, olej 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, przyprawa do piernika 1 łyżka, skórka otarta z pomarańczy 1 łyżeczka, krem z mascarpone: śmietanka 36% 300 ml, mascarpone 250 g, cukier puder 3 łyżki, polewa lustrzana: woda 50 ml, cukier biały Diamant 150 g, kakao 4 łyżki, żelatyna 2 łyżeczki, śmietanka(...)Ciasto ponownie obracamy na drugą stronę, przekrawamy na dwie blaty, jedną część ciasta układamy na blaszkę.  Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone i mieszamy. 1/4 części kremu nakładamy na ciasto, przykrywamy drugą częścią ciasta, następnie kremem smarujemy wierzch oraz boki ciasta. Wierzch ciasta musi być równo rozsmarowany, dzięki czemu lustrzana polewa będzie się pięknie

kulinarne odsłony pati
Ciasto z kremem limonkowym 160

masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26cm  i piec 20-25 minut w 180 º C. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Krem: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone skórka z limonki sok z połowy limonki 100 g białej czekolady cukier puder (opcjonalnie) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia.Dobrze schłodzoną śmietankę(...)ubić na sztywno.Serek mascarpone zmiksować z rozpuszczoną czekoladą,skórką i sokiem z limonki. Ubitą śmietankę delikatnie połączyć z serkiem. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt i włożyć do lodówki. Wierzch: 2 przeźroczyste galaretki  dowolne owoce (u mnie kiwi i różyczki zrobione z truskawek) Galaretkę zalać 300 ml letniej wody i odstawić na 15 minut.500 ml wody zagotować i wlać

Anielskie wypieki
Słodka rolada na koniec karnawału 157

lekko zwilżony ręcznik od naczyń. Ściągamy z ciasta papier do pieczenia i zwijamy ciasto wraz z ręcznikiem w roladę. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.   Krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka grenadyny wiśnie - mały słoiczek    do dekoracji: 20 g gorzkiej czekolady wykonanie: Śmietanę kremówkę ubijamy mikserem. W drugiej misce ubijamy(...)przez chwile mascarpone z cukrem pudrem. Następnie do serka dodajemy ubitą śmietanę i grenadynę i mieszamy. Roladę rozwijamy, smarujemy 2/3 kremu z bitej śmietany pamiętając o tym by pozostawić 2 cm marginesu na końcu biszkoptu. Następnie rozkładamy wiśnie i zwijamy roladę Resztą kremu ozdabiamy roladę z wierzchu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Gdy lekko przestygnie robimy na roladzie wzory

Przysmaki Karolki
Czekoladowe gniazda bezowe z mascarpone i frużeliną wiśniową 133

nutę, sami zobaczcie jak pięknie wyszło :) Składniki na 6 sztuk:   3 białka 160g drobnego cukru 2 łyżki kakao Szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny Krem: 200ml śmietanki 30% 125g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 op. śmietanfix Frużelina wiśniowa: 300g drylowanych wiśni ⅓ szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ opakowania galaretki wiśniowej Dodatkowo(...)zimnej wody i wlewamy do wiśni, mieszamy. Wsypujemy galaretkę wiśniową, mieszamy by się dobrze rozpuściła i odstawiamy do lekkiego stężenia. Przed podaniem ubijamy śmietankę z cukrem pudrem, mascarpone oraz śmietanfixem. Wykładamy krem na środek gniazdek, a na bokach robimy ozdobne rozetki. Na wierzchu układamy tężejącą frużelinę wiśniową i posypujemy tartą czekoladą

Kuchnia w czekoladzie
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW 117

oliwie.  Dodaj szparagi ( główki i dolną część)  Zalej całość bulionem i duś przez 15 minut.  Wyciągnij główki, a resztę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku. Podawaj z serkiem mascarpone, główki szaragów ułóż na zupie.  Smacznego

Kukuleczki
Hinduskie ciasto marchewkowe z kremem mascarpone . 142

szklanki orzechów nerkowca  2 łyżeczki proszku do pieczenia  230 g mąki 100 g miękkiego oleju kokosowego ja użyłam od    Skworcu Krem : 5 00 g kwaśnej śmietany 250 g serka mascarpone  3 łyżki cytrynek w miodzie z Ogr ó dka Dziadunia 2 cukry waniliowe 4  łyż ki cukru pudru    4 śmietany(...)wymiarach 24/24 lub keksówkę , wyłożyć papierem do pieczenia .Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 35/40 minut do suchego patyczka . Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , następnie ciągle mieszając dodawać śmietanę fix. Krem przełożyć na zimne ciasto . Na wierzch ze trzeć czekoladę  . Odstawić na kilka godzin do lodówki Ude korow ać marcepanowymi marchewkami . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili