krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:90/246)

Tort Oreo 224

niecała szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy (proszek) szklanka cukru zapach waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia barwnik spożywczy w proszku, czarny SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 3 opakowania ( 1 op. 154 g.) ciasteczek OREO, [ 45 sztuk ciasteczek] DO NASĄCZANIA: Biszkopt wychodzi mięciutki i delikatnie wilgotny, pachnący wanilią(...)gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Rozdrabniamy serek za pomocą łyżki- następnie ponownie wszystko ze sobą miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Połowę kremu przekładamy do osobnego

Domowe Torty
Ciasto Tiramisu z Kremem Kawowym 170

przepis podłużne biszkopty posypka rum i wanilia De Luxe (ze sklepu Lidl) gorzkie kakao ok.200 ml mocnego naparu kawy 2-3 łyżki kremu kawowego De Luxe (też z Lidl) 250 g serka mascarpone 1 jajko (osobno białko i żółtko) 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżka likieru Amaretto Wykonanie: Upieczony i wystudzony biszkopt umieściłam w tortownicy, nasączyłam kawą   Posmarowałam(...)cienką warstwą kremu kawowego,  na który poukładałam nasączone kawą podłużne biszkopty. Jajko wyparzyłam, oddzieliłam żółtko od białka. W jednej misce miksowałam żółtko z cukrem pudrem na puszystą jasną masę, zmniejszyłam obroty miksera i po łyżce dodawałam serek mascarpone i miksowałam do połączenia się składników. Następnie dodałam likier Amaretto. W drugiej misce ubiłam białko na sztywną pianę, którą wyłożyłam

Blondynka Gotuje
Torcik piernikowy z mascarpone i galaretką z mango i pomarańczy 255

łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 3 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody Krem czekoladowy: 1 szklanka śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2,5 łyżki cukru pudru 260 g mlecznej czekolady Galaretka mango - pomarańcza: 1 duże mango 1 pomarańcza 1,5 opakowania galaretki pomarańczowej Biszkopt piernikowy(...)Resztę ciasta dzielimy na dwa blaty. Krem czekoladowy z mascarpone: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i czekoladą. Następnie na najmniejszych obrotach łączymy śmietankę z mascarpone. Galaretka mango-pomarańcza: Z pomarańczy wyciskamy sok. Mango obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i blend ujemy na gładki mus. Owoce

VioletoweKucharzenie
Bezglutenowy sernik jeżynowy z kremem kawowym 134

bezcukrowe Multicereale Nutrifree) 70 g masła, roztopionego Masa serowa:  ( wszystkie składniki powinny by c w temperaturze pokojowej) 700 g twarogu mielonego półtłustego lub tłustego ( użyłam Piątnica) 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii  240 g drobnego cukru 4 duże jajka  2 łyżki mieszanki do ciast(...)dolci Nutrifree 200 g jeżyn Polewa:  300 kwaśnej śmietany 18%  2 łyżki cukru pudru  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  Krem: 200 g śmietanki 30% 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka kawy mielonej Jeżyny do dekoracji Spód: Ciastka pokrusz na piasek lub wrzuć do malaksera. Dodaj masło i dokładnie wymieszaj. Dno tortownicy

Kuchnia bezglutenowa
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 153

cukier (1 szkl.) - mąka samorosnąca (3/4szkl.) lub 3/4 szkl. mąki pszennej z dodatkiem 1 łyżeczki proszku do pieczenia - mąka ziemniaczana (1 łyżka) - kakao gorzkie (3 łyżki) Krem: - śmietanka kremówka 35% (500 ml.) - serek mascarpone (500 g.) - cukier puder (4 łyżki) - żelatyna (1 łyżka) + gorąca woda (1/4 szkl.) Poncz: - woda (8 łyżek) - cukier (2 łyżki) - sok z cytryny (3 łyżki) Dodatkowo(...)ubijamy na sztywno. Gdy śmietana się ubije dodajemy 4 łyżki cukru pudru, 500 g. serka mascarpone, oraz ostudzoną żelatynę. Zanim ją wlejemy do masy musimy ją najpierw zahartować. Żelatynę hartujemy dodając do niej troszkę masy. Miksujemy jeszcze chwilkę aż żelatyna połączy się z kremem. -Wyciągamy blachę z lodówki. Na stężałą już galaretkę wykładamy 3/4 masy i wyrównujemy. Na krem kładziemy

RITA food channel
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 446

cukier (1 szkl.) - mąka samorosnąca (3/4szkl.) lub 3/4 szkl. mąki pszennej z dodatkiem 1 łyżeczki proszku do pieczenia - mąka ziemniaczana (1 łyżka) - kakao gorzkie (3 łyżki) Krem: - śmietanka kremówka 35% (500 ml.) - serek mascarpone (500 g.) - cukier puder (4 łyżki) - żelatyna (1 łyżka) + gorąca woda (1/4 szkl.) Poncz: - woda (8 łyżek) - cukier (2 łyżki) - sok z cytryny (3 łyżki) Dodatkowo(...)ubijamy na sztywno. Gdy śmietana się ubije dodajemy 4 łyżki cukru pudru, 500 g. serka mascarpone, oraz ostudzoną żelatynę. Zanim ją wlejemy do masy musimy ją najpierw zahartować. Żelatynę hartujemy dodając do niej troszkę masy. Miksujemy jeszcze chwilkę aż żelatyna połączy się z kremem. -Wyciągamy blachę z lodówki. Na stężałą już galaretkę wykładamy 3/4 masy i wyrównujemy. Na krem kładziemy

RITA food channel
Tort limonkowy 388

ŚmietanFixem. Pod koniec ubijania dodajemy skórkę z limonki. Jeśli chcemy, żeby krem był bardzo stabilny albo nie chcemy używać utrwalaczy do bitej śmietany możemy wykorzystać serek mascarpone, który też bardzo dobrze utrzyma konsystencję kremu. Spód biszkoptowy nasączamy ponczem z limonki i nakładamy cienką warstwę kremu. Powtarzamy nakładanie ponczu i kremu z resztą spodów. Cały tort pokrywamy cienką warstwą kremu

Ciastkozercy
Rurki z bitą śmietaną 154

koniec rurki obtaczamy w cukrze. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem   do pieczenia w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 10-15 minut, do zrumienienia. Krem: 250 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietankę z serkiem umieścić w misce. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec ubijania dodać cukier. Nadziewać wystudzone rurki. Rurki bez nadzienia

kulinarnyswiatdomi
Rolada ze wzorkiem 360

pudru+barwniki spożywcze, kakaoSkładniki na ciasto na roladę:4 jajka1 łyżeczka winianu sodu (opcjonalnie)0,5 szklanki cukru1 szklanka mąki100 g masła1 łyżeczka cukru waniliowegoSkładniki na krem:200 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone4 łyżki cukru1 łyżeczka żelatynymandarynki z puszkiNajpierw przygotowujemy ciasto na wzorek. Miękkie masło miksujemy na puszystą jasną masę z cukrem pudrem. Dodajemy białka i miksujemy.Na koniec dodajemy(...)dało się je zawinąć.Odsączamy mandarynki z puszki. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę z dodatkiem cukru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Płynną, ale niezbyt ciepłą, żelatynę wlewamy do masy i szybko miksujemy. Krem wstawiamy do lodówki na 15 minut.Rozwijamy roladę, nakładamy krem i mandarynki z puszki.Zwijamy roladę, tak żeby wzorek znajdował się na wierzchu. Jeśli

Ciastkozercy
Kostka królowej bez pieczenia 419

lubicie mocno słodkiego) 1 cukier waniliowy 6 żółtek (ja zawsze dodaję 3) 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła Wierzch: 250g serka mascarpone 25-30g stopionej czekolady (można użyć dowolnego kremu czekoladowego) Ponadto (opcjonalnie): starta czekolada do posypania pokruszone herbatniki Żółtka, mąki i 1/2 szklanki mleka dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym(...)Masło zmiksować do białości i stopniowo połączyć z ostudzonym budyniem. Na blasze (wyłożonej folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/2 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, resztę masy, herbatniki. Całość posmarować serkiem mascarpone wymieszanym z czekoladą i posypać startą czekoladą oraz pokruszonymi ciastkami. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia (najlepiej na całą

Di gotuje
Ciasto 3Bit 174

cukru z wanilią 5 łyżek (125 g) mąki ziemniaczanej 4 łyżki (50 g) mąki pszennej 4 jajka 500 ml śmietany kremówki 30% 0,5 opakowania (125 g) serka mascarpone 1 łyżka (10 g) cukru pudru 0,5 tabliczki (50 g) gorzkiej czekolady Przygotowanie: 1) Na dnie formy ułożyć warstwę herbatników. 2) Na herbatniki wyłożyć masę kajmakową i równomiernie rozprowadzić (można(...)aluminiową, schłodzić i odstawić na kilka godzin do lodówki. 7) Kiedy ciasto się dobrze schłodzi (! kilka godzin) śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. 8) Na koniec posypać startą czekoladą

Fitsweet.me
Tiramisu bez jajek na spodzie czekoladowym 177

podane jako najlepsze ciasto. Przygotowujemy je w formie z wyjmowanym dnem, aby łatwiej kroić deser. Czekoladowy spód z ciasteczek znakomicie tutaj pasuje i podkreśla intensywny aromat kawy. Pamiętajcie, aby mascarpone i śmietana były mocno schłodzone, najlepiej całą noc - w innym przypadku masa się zważy. Do nasączenia biszkoptów można użyć dowolnego alkoholu np. likieru Bailey's, Sheridan's czy innych(...)blendera. Miksować, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć do keksówki z wyjmowanym dnem (najlepiej silikonowa + szklane dno). Umieścić w lodówce na czas przygotowania kremu. Krem: 250 ml śmietany 36 %  250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Składniki powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę i ser ubić do otrzymania sztywnego kremu. Dodać cukier, krótko zmiksować. Na schłodzony spód

Chocolate Muffin Blog
Tort Malinowo-Waniliowy 166

pójdzie dobrze wasz biszkopt będzie równy jak stół, wsadźcie go jeszcze na 2 min do piekarnika. Gotowego biszkopta studzimy, ponieważ ciepłego trudno równo przekroić. Do zrobienia kremu potrzebne będą nam: 2 serki mascarpone około 1 kg mrożonych malin (lub świeżych w sezonie) 1 czubata łyżka żelatyny spożywczej 2 łyżki cukru pudru 1 mała śmietanka 30% Rozmrożone maliny zmiksujcie i odstawcie(...)śmietankę stopniowo dodajemy do miski z serkami mascarpone i łączymy w jednolitą masę. Ściętą żelatynę rozgrzewamy, żeby ponownie była płynna lecz nie gorąca pamiętajcie, że nie możecie jej zagotować. Musi się tylko rozpuścić inaczej straci swoje właściwości. Taką płynną żelatynę dodajemy do naszych malin i dokładnie mieszamy, następnie dodajemy ciągle mieszając śmietankę z mascarpone i łączymy wszystko w jednolitą masę

Kuba Gotuje
Tort wiśniowy wyborny 295

jajek 160 g cukru 130 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix  100 g gorzkiej czekolady MASA WIŚNIOWA I NASĄCZENIE 700 g mrożonych wiśni bez pestek(...)dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia. Z uzyskanej masy wybrać wiśnie do osobnej miseczki, a galaretkę wstawić do lodówki żeby nieco stężała. Krem: W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i śmietan-fix miksując wszystko razem (krótko tylko do połączenia składników. Na koniec wsypać startą na tarce czekoladę i wymieszać szpatułką

Passions hobbies life
Piernikowe babeczki z suszonymi owocami w rumie 123

kefiru około 150 g suszonych owoców (u mnie mieszanka firmy Helio : jabłka, gruszki, śliwki, daktyle, morele) 125 ml rumu 125 ml wody Krem: 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) utrwalacz do śmietany 2 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki adwokatu (można pominąć) Dodatkowo: pierniczki lub ciastka korzenne do ozdoby Najlepiej rozpocząć(...)pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Ubijamy śmietanę na prawie sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy utrwalacz i cukier puder. Następnie do prawie ubitej na sztywno śmietany dodajemy serek mascarpone i adwokat. Całość chwilę ucieramy na gładki krem (uwaga nie zbyt długo bo może się zwarzyć). Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i dekorujemy nim wystudzone babeczki. Na koniec każdą

PatiGotuje