krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:88/246)

Hiszpańskie pączki Xuxos 229

masła 2 jajka skórka z cytryny krem: 1/2 l mleka 150 g cukru 2 żółtka pół laski wanilii 20 g mączki kukurydzianej 150 g serka mascarpone Dodatkowo: olej do smażenia (opcjonalnie) cukier do posypania Przygotowanie kremu: 1. Odlewamy pół szklanki mleka i rozpuszczamy w nim mączkę kukurydzianą 2. Resztę mleka podgrzewamy z laską wanilii 3. W misce miksujemy żółtka(...)cały czas mieszamy trzepaczką do jajek  5. Mieszankę dodajemy do podgrzewanego mleka i dalej podgrzewamy cały czas mieszając aż do zgęstnienia kremu. 6. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. 7. Po wystygnięciu dodajemy serek mascarpone i mieszamy na gładką masę. Przygotowanie pączków: 1. Podgrzać mleko, rozpuścić w nim drożdże. Dodać łyżkę mąki i zrobić zaczyn. Odstawić do podwojenia

KreatywnePiny
Tarta z serkiem mascarpone i białą czekoladą 160

ciasta pomiń jogurt w przepisie :) Będziesz potrzebować kruche ciasto mąka pszenna - 220 g masło - 120 g cukier puder - 50 g* żółtko - 1 szt *lodowata woda - opcjonalnie kilka łyżek Krem mascarpone - 200 g śmietana 36% - 350 g jogurt - 2 łyżki biała czekolada - ilość wg uznania min. 100 g truskawki do dekoracji Etap I - Kruche ciasto Mąkę przesiej przez sito do miski(...)piecz jeszcze 15 minut. Wyjmij ciasto do wystygnięcia.  Etap III- Krem przygotuj poszczególne składniki Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijaj chwilę dodaj serek mascarpone oraz jogurt, ubijaj. Etap III - Krem  Do przygotowanej masy dodaj powoli  rozpuszczoną ostygniętą czekoladę (ale nie ściągniętą czekoladę)  wymieszaj. Etap IV - Dekoracja  Krem wyłóż na wystygniętą  tartę. Udekoruj

Wylizany Rondel
Kostka z brzoskwiniami i solonymi orzeszkami ziemnymi 384

natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:   500 ml śmietany 36%,  250g serka mascarpone,  puszka brzoskwiń (800g),  100g solonych orzeszków ziemnych,  3 łyżki rodzynek,  3 łyżki cukru pudru. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru(...)pudru i serka mascarpone. Dodać rodzynki, posiekane orzeszki oraz odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać. Kremem przełożyć blaty ciasta. Polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzeszkami

Z miłości do słodkości
Szpinakowa rolada 131

blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy  do ostygnięcia. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy

Pyszności Słodkości
Leśny mech 117

pieczenia. Pieczemy w kwadratowej blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po wystudzeniu obcinamy wierzch ciasta  i kruszymy na talerzyku. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy

Pyszności Słodkości
Jem zdrowo: Krem pomidorowo- paprykowy 188

warzywnego (ewentualnie z kostki rosołowej jeśli nie mamy czasu) 5 listków świeżej bazyli przyprawy sól, pieprz, cukier, sok z cytryny, bazylia, tymianek, curry 2 łyżki serka mascarpone listonic_name = "Jem zdrowo: Krem pomidorowo- paprykowy (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "2 duże czerwone papryki 4 małe pietruszki 700 gram pasty z pomidorów (mogą być te z puszki(...)listr wywaru mięsnego lub warzywnego (ewentualnie z kostki rosołowej jeśli nie mamy czasu) 5 listków świeżej bazyli przyprawy sól, pieprz, cukier, sok z cytryny, bazylia, tymianek, curry 2 łyżki serka mascarpone " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Paprykę, pietruszkę, cebulę oraz czosnek kroimy i podsmażamy na maśle aż zmiękną. Następnie przekładamy do garna, zalewamy bulionem (tak by był około

CoolinarniePL
Sernik na zimno Oreo 372

chrupiącym spodzie, z dodatkiem kawałków ciasteczek Oreo, zatopionych w masie serowej - wykończony delikatną warstwą bitej śmietany. Składniki na chrupiący spód: 80 g sucharów 140 g kremu czekoladowego Nutella Masa serowa: 1 kg serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 30% 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 20 ciastek Oreo Ganasz czekoladowy: 35 g czekolady mlecznej 35 g czekolady gorzkiej(...)Wyrównać  (fot.7) . Wstawić całość do zamrażalnika na kilka minut. W tym czasie przygotować masę śmietanową. Schłodzoną śmietanę kremówkę i odłożone wcześniej 2 łyżki serka mascarpone umieścić w misie miksera. Ubijać do momentu otrzymania sztywnego kremu. Pod sam koniec ubijania dodać cukier puder. Wyjąć ciasto z zamrażalnika i na dobrze ściętą masę czekoladową, rozprowadzić warstwę masy śmietanowej (zostawiając część bitej

Świat Ciasta
TORT ŚMIETANOWO- ANANASOWY 158

Tort z kremem śmietanowo- ananasowym zrobiony dla małego przystojniaka na jego pierwsze urodzinki :)  Przepis na biszkopt do tortu znajdziesz  tutaj . KREM: Składniki na krem: * 3 śmietany kremówki 36% duże * 2 serki mascarpone po 120g * cukier puder do smaku według uznania * 4 plastry ananasa z puszki Wykonanie: Schłodzona śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier puder

Zrób to smacznie
Ciastko francuskie z kremem malinowym 130

Ciastka mają być w kolorze złota, a nie mocnego brązu. Po upieczeniu lekko przestudzić, zdjąć delikatnie z foremek i odstawić do całkowitego ostudzenia. Składniki na krem: 330 ml śmietany 30%; 250 g serka mascarpone; 2 galaretki malinowe; 1 łyżka cukru pudru; 1 cukier waniliowy; Galaretki rozrobić w 3/4 szklanki gorącej wody i odstawić do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić razem(...)serkiem mascarpone, cukrem pudrem i cukrem waniliowym na w miarę sztywny krem. Chłodną galaretkę wlewać do ubitej śmietany cały czas przy tym miksując. Gotowym, lekko tężejącym kremem nadziewać upieczone wcześniej ciastka. Ciastka najlepiej jest nadziewać przy pomocy worka cukierniczego. Na koniec ciastka posypać cukrem pudrem

In my kitchen
Ciasto jagodowe tajemnica lasu 219

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wody Na warstwę jagodową: 700 ml wody 2 niebieskie galaretki 150 g jagód Na krem: 500 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix Na dekorację: 30 g czekolady karmelowej (u mnie E. Wedel) WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać(...)wlać pozostałą tężejącą galaretkę. Włożyć do lodówki. Krem: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i śmietan-fix, po czym krótko zmiksować do połączenia składników. Gotowy krem wyłożyć na stężałej galaretce i wyrównać górę. Dekoracja: Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią gotowe ciasto

Passions hobbies life
Babeczki czekoladowo - miętowe 226

oleju 2 jajka 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Krem miętowy: 250 g schłodzonej śmietany 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 30 g świeżej mięty (zwykle wystarcza 1 duża doniczka) 2 łyżeczki miętowych kropli* * Dobre i niedrogie są naturalne miętowe krople Herbapolu(...)kratce. Wykonanie kremu: Listki mięty wrzucić do blendera, dodać trochę śmietany i zmiksować by powstała gładka, jednolita masa. Pozostałą śmietanę i serek mascarpone lekko ubić, dodać zmiksowaną miętę i cukier puder. Ubić masę na sztywno. Schłodzić powstały krem w lodówce przez około 30 minut. Schłodzony krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką do dekoracji w kształcie ostro wciętej gwiazdki

maniapieczenia
CIASTO CYTRYNOWE Z NUTELLĄ 436

Dziś mam dla Was kolejny przepis na niesamowicie smaczne ciasto.Jest troszkę bardziej pracochłonne , ale gwarantuję , że na efekt końcowy warto czekać!  Delikatne kruche ciasto pokryte truskawkową

Ostra na Słodko
Czekoladowo-Orzechowe Babeczki Ferrero Rocher 136

Babeczki Ferrero Rocher to muffinki z mocno czekoladowym ciastem stworzonym na wzór brownies, którego środek stanowi przepyszny krem Nutella, a serce tworzy orzech laskowy. Wierzch babeczek stanowi masa czekoladowa na bazie delikatnej, puszystej kremówki, aksamitnego serka mascarpone oraz Nutelli.  Babeczki Ferrero Rocher - Składniki:Ciasto: 165 g masła 170 g czekolady gorzkiej3 jajkaniepełna szklanka cukrucukier waniliowy3/4 szklanki mąki(...)pszennej1/2 łyżeczki soliok. 100 g Nutelliok. 30 g orzechów laskowych (całych)Krem:150 ml śmietany kremówki 30% (schłodzonej)125 g serka mascarponegorzka czekolada (100g) 150 g Nutellipralinki Ferrero Rocher lub kolejne ok. 50 g orzechów laskowych  Babeczki Ferrero Rocher - Sposób przygotowania:Ciasto:Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy.Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy

Słodka Strona
Tort czekoladowy z kremem malinowym 151

SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem malinowy: 660 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 400 g malin 5 łyżek cukru pudru 1/4 szklanki wody 1 czubata łyżeczka żelatyny Dekoracja: 100 g czekolady deserowej świeże maliny PRZYGOTOWANIE: Biszkopt - żółtka oddzielić od białek(...)góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Chłodne ciasto wyjąć z tortownicy i przekroić na trzy blaty. Krem - maliny rozmrozić, odsączyć sok, a następnie owoce zblendować na mus. Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone. Do ubitej z serkiem śmietanki dodać mus z maliny, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej, ale nie wrzącej wodzie, następnie zahartować

WSZYSTKO SMACZNE
Halloween Babeczki Nietoperze 214

składników). W obydwu przypadkach można zrobić sobie zapas, dobrze wysuszyć i przechowywać w szczelnym pudełku. Babeczki przygotowujemy według przepisu i odstawiamy do ostygnięcia. Babeczki smarujemy warstwą serka mascarpone (można użyć też dowolnego kremu, ale wtedy babeczki posypane cukrową posypką będą bardzo słodkie). Posmarowane babeczki maczamy w cukrowej posypce lub kolorowym kokosie. Resztę serka przekładamy do małego woreczka – będzie potrzeby

Ciastkozercy