Płonący tort dyniowy

Płonący tort dyniowy

Płonący tort dyniowy

Muszę dobrze wykorzystać ostatnią dynię, która napoczęłam:) Dlatego upiekłam pyszny tort z dodatkiem startej dyni, dzięki której ciasto jest wilgotne. Ciasto przełożyłam delikatnym kremem dyniowym z dodatkiem białej czekolady. Dekorację zaś stanowi opalana beza szwajcarska... Mój synek nie przepada za dynią, ale to ciasto zjadł z ogromnym apetytem i prosił o dokładkę;):) Inspiracja Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  4 jajka,  2 szklanki startej dyni,  2 szklanki cukru,  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

czekoladka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, czekolada, dynia, mąka, cukier, biała czekolada, cynamon, tort, torty, krem, ciasto z bezami, mascarpone, puree, dekoracje, ciasta z kremami, jajko, ciasto z masa, ciasto z kremem, krem z dyni, ciasto z białek , ciasta z masa, krem mascarpone, pyszne ciasto, dynia pieczona, ciasto z kremem mascarpone, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, puree dyniowe

Inne przepisy z Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Łucja, 19 listopada 2013 09:52:28

wygląda doskonale, mam ochotę na kawałek takich słodkości :)

Kulinarne Inspiracje, 19 listopada 2013 10:23:14

Piękny :)

Alicja, 19 listopada 2013 10:55:06

Przepiękny tort! i jak wygląda apetycznie

Emma, 19 listopada 2013 11:36:46

wygląda bosko!

gin, 19 listopada 2013 15:11:58

Zakochałam się w tym cieście, odkąd je pierwszy raz zobaczyłam. A teraz jeszcze Ty mnie kusisz... Czyżbym już miała wyciągać dynię z zamrażarki...? :)

wedelka, 19 listopada 2013 16:23:40

Bardzo podoba mi się pomysł na krem :) No i beza: rewelacyjnie wygląda :)

Gabi Uchto, 19 listopada 2013 16:27:21

efekt bezy niesamowity! <3http://lubieessc.blogspot.com/

z miłości do słodkości, 19 listopada 2013 19:58:02

Dziękuję:) Gin wychodzi na to, że tak:):)

Smakowy Raj - Olinka, 19 listopada 2013 20:19:45

Ale piękny tort :) uwielbiam robić torty i ciągle szukam nowych inspiracji, Twój wygląda na prawdę urzekająco.Pozdrawiam cieplutko i życzę kolejnych pięknych wypieków, Olinka - Smakowy Raj

Justyna Bąk, 19 listopada 2013 20:46:30

wygląda rewelacyjnie:)

z miłości do słodkości, 20 listopada 2013 09:28:40

Dziękuję Olinko;) ja też stale szukam czegoś nowego:):)

Anonymous, 20 listopada 2013 20:47:27

Wygląda fajnie, ale proponuję następnym razem zrobić bezę włoską - jest sztywniejsza i lepiej się "opala" :)

z miłości do słodkości, 21 listopada 2013 09:03:28

Dziękuję za podpowiedź, na pewno wypróbuję;)