Muszę dobrze wykorzystać ostatnią dynię, która napoczęłam:) Dlatego upiekłam pyszny tort z dodatkiem startej dyni, dzięki której ciasto jest wilgotne. Ciasto przełożyłam delikatnym kremem dyniowym z dodatkiem białej czekolady. Dekorację zaś stanowi opalana beza szwajcarska... Mój synek nie przepada za dynią, ale to ciasto zjadł z ogromnym apetytem i prosił o dokładkę;):) Inspiracja Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 4 jajka, 2 szklanki startej dyni, 2 szklanki cukru, ... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Zakochałam się w tym cieście, odkąd je pierwszy raz zobaczyłam. A teraz jeszcze Ty mnie kusisz... Czyżbym już miała wyciągać dynię z zamrażarki...? :)
Bardzo podoba mi się pomysł na krem :) No i beza: rewelacyjnie wygląda :)
Ale piękny tort :) uwielbiam robić torty i ciągle szukam nowych inspiracji, Twój wygląda na prawdę urzekająco.Pozdrawiam cieplutko i życzę kolejnych pięknych wypieków, Olinka - Smakowy Raj
Dziękuję Olinko;) ja też stale szukam czegoś nowego:):)
Wygląda fajnie, ale proponuję następnym razem zrobić bezę włoską - jest sztywniejsza i lepiej się "opala" :)