krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:93/246)

Płonący tort dyniowy 187

przelać do przygotowanej tortownicy o śr. 24cm. Piec około 50-60minut w temp. 180-190st.  Ostudzić i przekroić na 3 części.  Krem:   300g obranej dyni,  500g serka mascarpone,  100g białej czekolady, 2 łyżki cukru. Dynię pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować około 15minut. Następnie odcedzić i ostudzić, po czym zblendować na puree

Z miłości do słodkości
Bezglutenowa tarta z borówkami 149

pyszne ciasto. Koniecznie spróbujcie. SKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free 200 g cukru pudru 220 g masła 2 jajka krem: 3 łyżki konfitury jagodowej 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru ok. 250 g świeżej borówki amerykańskiej  Mąką z cukrem wymieszaj i dodaj do niej masło posiekane w wiórki. Następnie dodaj(...)się trochę kleić, ale nie dodawaj więcej mąki. Ciasto uformuj w kulę i wstaw do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie przygotuj krem: śmietankę ubij na sztywno pod koniec dodaj cukier puder, następnie dodaj serek mascarpone i zmiksuj. Schłodź w lodówce. Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wyłóż nim wysmarowaną masłem formę

Kuchnia bezglutenowa
Tort Ombre Rose Cake i test produktów emako.pl 196

równe części.Poncz: 1/3 szklanki nalewki z wiśni,  1/4 szklanki wody. Nalewkę zmieszać z wodą. Ponczem nasączyć wszystkie trzy blaty biszkoptu tuż przed przekładaniem kremem. Krem do przełożenia tortu: 500g serka mascarpone,  szklanka cukru pudru,  szklanka śmietanki 30%,  laska wanilii,  konfitura z wiśni. Śmietankę ubić na sztywno z łyżką cukru pudru. Serek utrzeć z resztą

Z miłości do słodkości
Na początek lipca- pistacjowe maliny 123

pistacjowym i malinami Potrzebujesz:   Na ciasto: 125g zimnej, pokrojonej na kawałki margaryny 225g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 75g cukru 1 jajko Na krem: 100g wyłuskanych pistacji 250g serka mascarpone 1 1/2 łyżki cukru pudru Do tego: świeże maliny  Sposób przyrządzenia: 1. Ze składników "Na ciasto" szybkimi ruchami zagnieć kruche ciasto, uformuj kulkę, zawiń w folię(...)spożywczą i włóż do lodówki na ok.20min. 2. Pistacje rozkrusz w moździerzu. 3. Pokruszone orzeszki połącz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. 4. Wyjmij ciasto z lodówki, zagnieć ponownie. 5. Ciastem wykładaj spody foremek do babeczek, dokładnie dociskając do brzegów. 6. Nakłuj babeczki widelcem w kilku miejscach, żeby ciasto zanadto nie wyrosło. 7. Babeczki piecz w 180*C przez

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto LION Bez Pieczenia z Batonikami i Orzeszkami 872

Składniki: Spód: około 480-500g herbatników (mogą być zwykłe maślane lub kakaowe) 1 puszka masy krówkowej (użyłam o smaku orzechowym; 400g) Krem: 5 batoników lion każdy po około 40g (użyłam w białej czekoladzie) 500g serka mascarpone 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 100g(...)herbatników, patrz FILM . Krem: 3. Batoniki pokroić na kawałeczki. 4. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, fixem i cukrem z prawdziwą wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 5. Odłożyć około 1/3 kremu i do większej ilości kremu dodać pokrojone batoniki, wymieszać szpatułką. 6. Krem z batonikami wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać

Mała Cukierenka
ŚWINKI W BŁOTKU 188

opakowania rurek waflowych- 500ml śmietany 36%- 2 fixy do ubijania śmietany- 250g serka mascarpone- 50g czekolady- 300g dżemu malinowego- 4 łyżki cukru pudru- 150g różowego lukru plastycznego- 5g klej spożywczy CMC- 20g niebieskiego maczku cukrowego- 9 kwiatuszków cukrowych- 10g zielonej posypki waflowej- 400g czekoladowo-orzechowego kremu "Kremuś"- 250ml malinowej wódki "Soplica"- 100ml wody- 3 łyżki cukruSposób przygotowania:Wykładamy(...)rozpuszczamy w gorącej kąpieli i odstawiamy do ostygnięcia. W misce ubijamy na sztywno śmietanę połączoną z dwoma fixami oraz cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i mieszamy do całkowitego połączenia. Połowę kremu śmietanowego odkładamy do lodówki, pozostałą połowę miksujemy z roztopioną czekoladą i również odkładamy do lodówki. Na przygotowany wcześniej spód biszkoptowy nakładamy warstwę kremu śmietanowego i przykrywamy

Mentor Smaku
Kruche babeczki z kremem adwokatowym i perełkami 217

przy kupnym może wyjść Wam jasny krem (mój jest prawie biały, bo użyłam dziś likieru o smaku adwokata), żółty odcień uzyskacie dodając domowego adwokata 1 szklanka kremówki 150 g mascarpone 3 listki żelatyny Na kruche spody: 250g mąki pszennej tortowej 60g cukru pudru 130g schłodzonego masła lub margaryny 1 jajko Dodatkowo: po łyżeczce konfitury z czarnej porzeczki na spód perełki(...)być łanie zarumienione. Nasze kruche spody odstawiam do przestudzenia i przygotowujemy krem. Żelatynę rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu (do płynnej konsystencji). Kremówkę mieszamy z zimnym serkiem mascarpone, a następnie miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Nie przerywając miksowania wlewamy powoli cienkim strumieniem adwokat oraz płynną żelatynę. Krem przekładamy do szprycy. Kruche spody smarujemy konfiturą z czarnej porzeczki, a następnie dowolnie dekorujemy

Słodkie okruszki
Tarta z masłem orzechowym na krakersowym spodzie 291

orzechowym na krakersowym spodzie Składniki: Spód: 200 g krakersów (np. Lajkonik) 100 g masła orzechowego 50 g rozpuszczonego masła 40 g brązowego cukru (opcjonalnie) Krem: 250 g serka kremowego np. Philadelphia lub mascarpone 75 g masła orzechowego 5-6 łyżek masy krówkowej Czekoladowy krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 100 g mlecznej czekolady, posiekanej 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej(...)pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Dno i boki formy wykładamy okruszkami. Podpiekamy spód przez 10 minut. Studzimy. Podpieczenie spodu możemy ominąć, wtedy po postu będzie mnie zwarty. Serek przekładamy do miski, dodajemy masę krówkową i masło orzechowe, miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Jeśli będzie za mało słodki, możecie dodać masy krówkowej. Śmietanę kremówkę przelewamy do garnuszka, podgrzewamy prawie

Mania Gotowania
Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami 197

Delikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne babeczki z delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować.  Babeczki ozdobione uroczymi jajeczkami idealnie wpasowują się Wielkanocny klimat w prosty sposób tworząc piękne, świąteczne mini wypieki. Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżeczki sody oczyszczonej 225 g masła w temperaturze pokojowej 225 g cukru cukier waniliowy 3 jajka 130 ml mleka odrobina soli Krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g mascarpone fix do ubijania śmietany ok. 3 łyżki cukru pudru cukrowe jajeczka cukier per l isty lub posypka (opcjonalnie) Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową

Słodka Strona
Muffinki Reniferki 133

roztopionego masła 80 g. czekoladowych kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 1 łyżeczka kakao DODATKOWO: ok. 150 g. marcepana lub lukru plastycznego [oczy] 24 czekoladowe kropelki [oczy] 12 czekoladowych kuleczek np. maltesers(...)starajcie się unikać narzędzi typu nóz czy widelec! ]. Jeżeli babeczki uparcie nie chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami. KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder, serek mascarpone i kakao. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE

Domowe Torty
Ciasto Leśny Mech z malinami i borówkami 3208

mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru Warstwa malinowa: 2 galaretki malinowe około 400 g malin 3 szklanki wrzątku Krem: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki gorącej wody 250 g borówek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Szpinak włożyć do blendera, dodać olej(...)lodówki do całkowitego stężenia galaretki. 4. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Następnie dodawać porcjami serek mascarpone, miksować na niskich obrotach. Dodać żelatynę i miksować do połączenia składników. Gotowy krem przełożyć na ciasto. 5. Ciasto posypać pokruszonymi wcześniej kawałkami. Na wierzchu poukładać umyte borówki. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin

Danka Pichci
Rolada we wzory 245

zroluj wzorem na zewnątrz na czystej lnianej ściereczce roladę. Zrolowaną roladę pozostaw w ścierce do ostygnięcia.KREM:Składniki na krem powinny być wcześniej schłodzone w lodówce.Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj do niej cukier puder oraz 2 łyżki serka mascarpone i dokładnie zmiksuj. Truskawki pokrój w drobne kawałeczki i dodaj do ubitej śmietany. Ostrożnie wymieszaj szpatułką.  MONTAŻ

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort śmietanowy z jagodami 226

SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 150 g. płatków migdałowych 750 g. jagód lub borówek amerykańskich DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata lub rozcieńczony z wodą jagodowy kompot. Pamietajcie(...)gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Odstawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej,kremowej masy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy

Domowe Torty
Tort Red Velvet 170

ozdoby jedynie orzeszków Składniki na tort: Biszkopt: 7 jaj w temp. pokojowej 2/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru odrobina czerwonego barwnika Krem: 500ml śmietanki 36% 375g mascarpone 375g serka ” Twój Smak ” lub ” Philadelphia „ 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z połowy cytryny pół łyżeczki ekstraktu cytrynowego Pozostałe: około 300g posiekanych orzechów(...)tortownicy, wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 35 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt od razu wyciągamy z piekarnika, energicznie odkładając go na blat. Ostudzony przekroić na 3 blaty. Krem: Śmietankę na wysokich obrotach miksera, ubijamy na sztywno, dodając następnie po 2 łyżki cukru pudru, aż do jego całego wykorzystania. W drugiej misce łączymy ze sobą obydwa rodzaje serka, miksując

NiePieprz.pl
Babeczki z kremem z masła orzechowego 119

tabliczka gorzkiej czekolady 100 g masła (pół kostki) 100 g cukru 3 jajka, żółtka oddzielone od białek 50 g mąki Składniki na krem: 100 ml schłodzonej śmietanki 30% 4 łyżki masła orzechowego 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej , odstawiamy(...)całkowitego ostygnięcia. 3. Śmietankę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty do minimum i łyżka po łyżce dodajemy masło orzechowe, a następnie serek mascarpone. Za każdym razem bardzo dokładnie miksujemy. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki. Smacznego

My Culinary Art