krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:91/246)

Tort biała czekolada z truskawką 304

truskawką Danie Desery Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny (ok 10 g) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru(...)roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin (najlepiej na całą noc). Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki, dodać serek mascarpone i ubić (jak bitą śmietanę) do otrzymania gęstego kremu. Frużelina truskawkowa W garnuszku wymieszać truskawki z cukrem i wyciśniętym sokiem z połówki cytryny (mrożonych truskawek wcześniej nie rozmrażamy). Truskawki z cukrem podgrzewać na kuchence

Wypieki i Rumieńce
Tartaletki z truskawkami i kremem waniliowym 279

około 9-10 tartaletek o średnicy 10cm: Ciasto: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 60g cukru pudru 130g schłodzonego masła 1 jajko Krem: 300ml śmietanki kremówki o zawartości tłuszczu 30% lub 36% 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 250g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru (dodałam 3 łyżki, proszę dosłodzić do smaku) ziarenka wyskrobane z 1 wanilii lub 1/2 łyżeczki pasty(...)szklanki gorącej wody i wymieszać. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, fixem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem do połączenia składników. 7. Krem przełożyć do szprycy lub woreczka z tylką i wycisnąć go na ciasto z dżemem ( patrz FILM , użyłam końcówki Wilton M1) można również rozprowadzić go łyżką

Mała Cukierenka
Malinowy torcik dla małej księżniczki 118

tydzień po imprezie urodzinowej Oli dodaję wpis z torem, który właśnie dla Niej zrobiłam. Może ktoś się pokusi zrobić podobny na jutrzejszy Dzień Dziecka. Pyszny krem na bazie śmietanki, mascarpone oraz malin plus biszkopt z przepisu od mojej mamy. Nam smakowało! Składniki : Ciasto : Składniki : * 6 jajek * 2 szklanki mąki * 1,5 szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Jajka(...)blatów. Do tortu użyłam 4 oraz jeden do ozdoby. Każdy blat trzeba nasączyć syropem z szklanki wrzątku, łyżki cukru oraz soku wyciśniętego z połowy cytryny. Krem : *  2 małe śmietanki  * opakowanie serka mascarpone  * 500 g świeżych malin * łyżka cukru pudru Przygotowanie : Maliny myję, przesypuję cukrem pudrem i miksuję na dość gładką masę. Kremówki ubijam na sztywno, gdy jest

Magiczne Życie Marty
Beza z kremem cytrynowym 155

jajko "M" ) 250 g drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem cytrynowy: 1/3 szklanki soku z cytryny ( szklanka o pojemności 250 ml ) 2 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 1 pełne łyżeczka mąki pszennej 1 jajko "M" 1 łyżka masła 250 g serka mascarpone Przygotowanie: 1.  Białka jaja ubijać początkowo na małych obrotach miksera. Gdy lekko(...)podgrzewać na małym ogniu, do stężenia. Na koniec dodać mało i połączyć składniki. Cytrynowy budyń odstawić do zupełnego ostygnięcia. 4.  Zimny budyń cytrynowy zmiksować z serkiem mascarpone. Wgłębienie w bezie wypełnić kremem cytrynowym. Udekorować dowolnymi owcami - ja użyłam mrożonych malin, oraz listkami mięty. Smacznego

kolorowotorcikowo
Limonkowy torcik z kiwi i wizyta u Ewy Wachowicz :) 205

jednak się da :) Kto nie wierzy niech sam spróbuje :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru skórka starta z jednej limonki 2 łyżeczki soku z limonki 2 łyżki wiórek kokosowych Wierzch: 1 galaretka o smaku kiwi(...)papierem do pieczenia dnem i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 20-25 min. Następnie studzimy.  2. Krem: Limonkę sparzamy we wrzątku. Ścieramy z niej cienko skórkę i wyciskamy sok. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, wiórki kokosowe, skórkę i 2 łyżeczki soku z limonki i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt i wstawiamy

Na Ciasteczkowych Papierach
Babeczki bałwanki 133

roztopionego masła 80 g. czekoladowych kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3/4 szk. cukru pudru DO ZROBIENIA BAŁWANKÓW : ok. 500 g. lukru plastycznego barwniki spożywcze: czarny, pomarańczowy, niebieski (jak zawsze szczególnie polecam Wam barwniki w proszku(...)się unikać narzędzi typu nóz czy widelec! ]. Jeżeli babeczki uparcie nie chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami. KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Za pomocą

Domowe Torty
Moje tiramisu 321

dwie części Przygotowujemy syrop do nasączenia ciasta : 6 łyżek rozpuszczalnej kawy rozpuszczamy w około 500 ml przegotowanej , lekko posłodzonej wodzie, dodajemy około 100 ml alkoholu Przygotowujemy krem do przełożenia biszkoptu : 3 serki mascarpone po 250 gram  szklanka śmietany tortowej 36 % około 3 łyżek cukru pudru Ubijamy śmietanę z cukrem , dodajemy kolejne opakowania serków, ubijamy na jednoltą masę Pierwszą część

Proste Potrawy
Zimowe Babeczki z Lukrowymi Płatkami Śniegu z Delikatnym Kremem Mascarpone 130

Delikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne babeczki z delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować.  Babeczki ozdobione samodzielnie przygotowanymi lukrowymi płatkami śniegu nadają im wyjątkowego, zimowego wyglądu - idealne na Boże Narodzenie, a także cały zimowy okres.   Zimowe Babeczki z Lukrowymi Płatkami Śniegu z Delikatnym Kremem Mascarpone - Składniki: Ciasto

Słodka Strona
Ciasto pomidorowo – czekoladowe z orzechami włoskimi – bez mąki pszennej, bez dodatku tłuszczu i białego cukru 238

sprawdzi się jako drugie śniadanie lub jako zdrowe „coś słodkiego”. Do kawy jest po prostu idealne Do ciasta możecie zrobić też krem na bazie mascarpone – tu już trochę pogrzeszymy, bo oprócz białka, serek zawiera sporo tłuszczu – 13 g w 100 g Wykonanie CIASTO Pomidory oczyść z części przy ogonkach. Umyj je i zmiksuj wraz ze skórką(...)Ciasto po wystudzeniu przekrój na pół. Połowę masy rozsmaruj na połowie ciasta, przykryj je ciastem, lekko dociśnij i rozsmaruj pozostałą masę. Całość oprósz kakao. Składniki KREM 100 g serka śmietankowego typu Philadelhia 250 g mascarpone 50 g cukru pudru   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie

Eat me! Fit me!
Tort orzechowy 122

gęstej śmietany kremówki, • 250g serka mascarpone, • 50g cukru, • 150g zmiksowanych orzechów włoskich. Krem w/g autorki przepisu Tego kremu będzie za mało do tego tortu chyba, że ciasto upieczemy z połowy składników a cukru użyjemy tylko do smaku. • 250ml śmietany kremówki, • 150g cukru, • 150g zmiksowanych orzechów włoskich. Ubijamy śmietanę pod koniec dodajemy stopniowo cukier i serek następnie zmielone orzechy. Ubijamy

Leśny Zakątek
Tort urodzinowy Honda 133

mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Dodajemy do malin. Gotową masę chłodzimy w lodówce, aby stężała. Schłodzoną śmietanę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem na sztywną masę. Dodajemy frużelinę malinową i miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem chłodzimy w lodówce. Krem mango-marakuja Pulpę z mango łączymy z pulpą z marakui. Dodajemy syrop z kwiatu pomarańczy(...)równomiernie wykładamy krem Toblerone. Przykrywamy drugim biszkoptem, który również nasączamy. Biszkopt smarujemy bardzo cieniutką warstwą kremu mango-marakuja i wykładamy na środek żelkę z mango (cienka warstwa kremu jest potrzebna, aby żelka miała do czego się przykleić). Na żelkę równomiernie wykładamy krem mango-marakuja i przykrywamy trzecim biszkoptem, który nasączamy ponczem. Na biszkopt równomiernie wykładamy krem malinowy i przykrywamy ostatnim

Wędrówki po kuchni
Eklery z kremem i malinami 135

długości ok 6 cm. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni przez ok 20-25 minut. Po upieczeniu eklerki należy przekroić wzdłuż. Śmietanę, serek mascarpone oraz cukier puder ubijamy na sztywny krem. Spodnią połowę eklerka smarujemy przygotowanym serkiem oraz malinami. Składamy eklerki. Gotowego eklerka przed podaniem możemy opruszyć delikatnie cukrem pudrem.   Artykuł Eklery z kremem i malinami pochodzi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bezy czekoladowe z borówkami 161

niedużych sztuk. Składniki na bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru Jak zrobić bezy czekoladowe z borówkami? Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość(...)stopni, pieczemy ok. pół godziny, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i suszymy przez godzinę. Kremówkę ubijamy razem z serkiem mascarpone do uzyskania jednolitej sztywnej konsystencji. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Dekorujemy kremem wystudzone bezy. Układamy umyte borówki i listki mięty. Po udekorowaniu bezy trzeba przechowywać w ldoówce przed podaniem, ponieważ w temperaturze pokojowej krem zaczyna powoli

Ciastkozercy
EKSPRESOWY KREM CYTRYNOWY NA BAZIE SERKA MASCARPONE 130

trochę skomplikowane.  Robiłam już maślany krem cytrynowy czy krem na bazie lemon curd, ale o tym kiedy indziej w osobnych postach ;) Składniki: * starta skórka z 1 sparzonej cytryny * wyciśnięty sok z 1 cytryny * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 60 g cukru  * woda * 150 ml śmietany kremówki * 300 g serka mascarpone Wykonanie: Ze sparzonej cytryny zetrzeć skórkę, następnie wycisnąć(...)mieszając ugotować kisiel, na końcu dodać skórkę cytrynową, wymieszać. Masę należy wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, stopniowo dodawać kremówkę do masy cytrynowej, na końcu dodać serek mascarpone i wszystko wymieszać mikserem. Krem jest gotowy do użytku

Zrób to smacznie
Tort serduszko z różyczkami 135

SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY : 6 jajek szklanka mąki pszennej 150 g. miękkiego masła 150 g. ciemnej czekolady szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki 500 g. serka mascarpone szklanka cukru pudru czerwony barwnik spożywczy DODATKOWO: posypka w kształcie groszków w kolorze srebrnym 250 g. truskawek DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie(...)nożyczkami różnice w kształcie dwóch połówek. Tak powstałe symetryczne serduszko przykładamy delikatnie do wierzchu biszkoptu i docinamy biszkopt do papierowego wzoru. KREM : Zaczynamu ubijać śmietanę z cukrem pudrem. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie i dodajemy serek mascarpone. Rozdrabniamy serek za pomocą łyżki, po czym ponownie wszystko miksujemy, aż składniki połączą się a masa zgęstnieje. PRZEKŁADANIE : Umyte i obrane

Domowe Torty