krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:80/246)

Tartaletki z dżemem i kremem waniliowym – konkurs 155

kremem waniliowym Składniki na około 10 tartaletek: Ciasto: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 60g cukru pudru 130g schłodzonego masła 1 jajko Krem: 300ml śmietanki kremówki o zawartości tłuszczu 30% lub 36% 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 250g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru (dodałam 3 łyżki, proszę dosłodzić do smaku) ziarenka wyskrobane z 1 wanilii lub 1/2 łyżeczki pasty(...)ciasto ostrożnie wyjąć z foremek i posmarować je dżemem lub konfiturą. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, fixem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem do połączenia składników. 7. Krem przełożyć do szprycy lub woreczka z tylką i wycisnąć go na ciasto z dżemem, można również rozprowadzić go łyżką. Wierzch tartaletek ozdobić owocami. Przed podaniem

Mała Cukierenka
Makaron z mascarpone 193

Serek mascarpone zazwyczaj używamy do kremów i słodkich wypieków. Warto pamiętać o nim również przy obiedzie, zwłaszcza makaronach, bo np. sosy z jego udziałem są bardzo smaczne. :-) Tutaj jest jeszcze prościej, bo cały obiad mamy w kilkanaście minut. Zapraszam na makaron penne z mascarpone i mielonym mięsem. Pychota! 500g mięsa mielonego 300g makaronu penne 200g żółtego sera 2 cebule 200g

Szefowa kuchni
TIRAMISU 138

zdecydowanie poprawić sobie samopoczucie i zatracić się w tym flircie... Wykonanie go jest bardzo proste i szybkie....  no może poza czekaniem aż dobrze się schłodzi;) Składniki: 2 opakowania serków mascarpone (po 250 g) 5 żółtek 4-5 łyżek drobnego cukru do wypieków (ja dodałam cukier puder) parę kropli aromatu waniliowego bądź cukier waniliowy - opcjonalnie 50-80 ml likieru amaretto(...)cukrem na puszysta masę. W tym miejscu przypomniały mi się smaki dzieciństwa...pamiętacie kogel-mogel?;-) Ilość cukru zależy od tego jak słodki chcecie ,żeby był krem. Stopniowo dodawałam po łyżce serki mascarpone  i jeszcze przez chwilę wszystko razem mieszałam. Ubiłam na sztywno pianę z białek. Dodałam ją do masy serowej. Delikatnie wszystko wymieszałam. Odstawiłam krem do lodówki i zabrałam

potrawyregionalne
Nadziewane babeczki z dynią i kremem 240

szklanki oleju 2 jajka Nadzienie: 90-80g kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam Nutelli) 50g waniliowego serka homogenizowanego Krem: 200ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 120g serka mascarpone 3/4 łyżeczki cynamonu po szczypcie zmielonych goździków i gałki muszkatołowej Dodatkowo: wiórki białej czekolady do posypania     Ciasto(...)napełnić nadzieniem. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 9. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem (można pominąć fix). Dodać serek mascarpone, wymieszać. Na końcu dodać przyprawy. Gotowy krem przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam Wilton M1) i udekorować nim babeczki. Możemy również krem nałożyć szpatułką. Wierzch posypać wiórkami białej czekolady. Udanych

Mała Cukierenka
Nadziewane babeczki z dynią i kremem 121

szklanki oleju 2 jajka Nadzienie: 90-80g kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam Nutelli) 50g waniliowego serka homogenizowanego Krem: 200ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 120g serka mascarpone 3/4 łyżeczki cynamonu po szczypcie zmielonych goździków i gałki muszkatołowej Dodatkowo: wiórki białej czekolady do posypania     Ciasto(...)napełnić nadzieniem. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 9. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem (można pominąć fix). Dodać serek mascarpone, wymieszać. Na końcu dodać przyprawy. Gotowy krem przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam Wilton M1) i udekorować nim babeczki. Możemy również krem nałożyć szpatułką. Wierzch posypać wiórkami białej czekolady. Udanych

Mała Cukierenka
Ciasto leśny mech 167

mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 4 jajka M Krem do ciasta: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: maliny, borówki lub inne owoce leśne Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka(...)dość szybko kwaśnieją. Zamiast malin można użyć pestek granatu. Ciasto wstawić na co najmniej 3 godziny do lodówki. Krem do ciasta leśny mech: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wanilią.  Pod koniec ubijania dodawać po łyżce serek mascarpone. Miksować tylko do połączenia się składników i uzyskania jednolitej konsystencji. Zobacz również:   ciasto z herbatą Matcha

Kuchcik gotuje
Tort pomidorowy wytrawny 125

przykleił. Przelewamy ciasto do tortownicy i pieczemy ok. 45 minut w 160 stopniach.C. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem. Jeśli będzie mokry dopiekamy jeszcze ok 10 minut.   Krem: 500 ml mascarpone lub serka naturalnego opakowanie sera feta 200 ml schłodzonej śmietanki kremówki otarta skórka z cytryny (ok. pół łyżeczki) Kremówkę ubijamy. Mascarpone lub serek naturalny miksujemy na gładko z fetą

AZgotuj!
Tort bezowy z kremem cytrynowym i owocami 147

serka mascarpone 300 g lemon curd 500 ml śmietany kremówki + truskawki do przełożenia i dekoracji kiwi plasterki cytryny płatki migdałowe Mascarpone połączyć z lemon curd, odłożyć. Kremówkę ubić na sztywno, dodać ją do masy cytrynowej, całość delikatnie połączyć. Truskawki pokroić w cienkie plasterki, odstawić (kilka zostawić w całości). Wykonanie - pierwszy blat bezowy ułożyć na paterze, wyłożyć 1/3 kremu cytrynowego

Domowa cukiernia Ewy
Babeczki cytrynowe z kremem 121

serka mascarpone lub ricotty 150 g lemon curd jeśli nie mamy dodać sok z 1 cytryny plus 1 łyżka cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 30%/36% Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W miseczce wymieszać łyżką mascarpone i lemon curd. W osobnym naczyniu ubić śmietanę kremówkę. Dodać ją do masy z mascarpone i bardzo delikatnie wymieszać, by tekstura kremu

Kubki smaku
Tarta z kremem kokosowym 126

spód z receptury wykorzystanej w bezglutenowej tarcie nektarynkowej . Natomiast, jeśli chcecie, aby tarta była przyjazna dla osób nietolerujących laktozę, zamieńcie serek mascarpone na drugą puszkę mleka kokosowego (albo wykorzystajcie mascarpone w wersji bez laktozy :)). Tarta z kremem kokosowym przepis na keksówkę o długości 16 cm 300 g mąki pszennej 200 g masła szczypta soli jajko 50 ml zimnej wody + puszka(...)przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Przygotuj krem: do miski przełóż schłodzoną śmietankę kokosową, (tj. tę część mleka kokosowego, która zbiera się w górnej części puszki) oraz serek mascarpone. Całość ubijaj do czasu aż masa stanie się ,,sztywna”. Wystudzony spód ciasta posmaruj dżemem porzeczkowym. Na to wyłóż masę

365 dni dookoła kuchni
Ciastka -orzeszki 147

masła 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki śmietany 18% Krem 500 ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru lub według własnych smaków 250 g serka mascarpone 100 g startych orzechów włoskich Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać żółtka, śmietanę i ponownie utrzeć. Wsypać mąkę(...)Ciasteczka pieką się dość szybko i należy uważać, aby się nie przypaliły. Po upieczeniu odstawiamy połówki orzeszków do wystudzenia , a w tym czasie przygotowujemy krem orzechowy. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmielone orzechy i ponownie ubić do połączenia się składników. Połówki ciasteczek napełniać kremem i sklejać dwie połówki razem. Przechowywać w chłodnym miejscu

O kuchni z uczuciem
Ciasto Michałek 1281

piekarniku. --> Masa michałkowa: --> Wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone. --> Serek mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubić na sztywny krem (nie za długo, by krem się nie zwarzył). Dodajemy rozpuszczoną kawę, mieszamy. Cukierki tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do masy i mieszamy. --> Masa śmietanowa: --> Serek mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubić na sztywny

Marta Gotuje
Tarta i tartaletki z borówkami 136

się nim zajadał. Składniki: Kruchy spód: 250 g mąki  180 g masła 1/3 szklanki cukru pudru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem:  1 mały kubek śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: borówki lub inne owoce galaretka owoce leśne + 300 ml gorącej wody Sposób wykonania: 1. Zagnieść ciasto, owinąć folią i włożyć(...)masłem, wyłożyć ciasto, nakłuć widelcem i piec 25 minut w 180st.C. 3. Ciasto całkowicie wystudzić. 4. Śmietanę mocno schłodzoną ubić z cukrem, a następnie dodać serek mascarpone i zmiksować. 5. Na tartę wyłożyć krem, posypać borówkami, a na wierzch wylać tężącą galaretkę. 6. Ciasto schłodzić w lodówce. Z podanej porcji wyszła 1 tarta oraz 6 mniejszych tartaletek, które dla odmiany

Kuchnia domowa Ani
Torciki marcepanowe z kremem chałwowym 139

Masa: (masa wystarcza jeszcze na deserki, które zrobiłyśmy z resztek ciasta, jeśli ich nie chcecie możecie zmniejszyć składniki o połowę) 1/2 l śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 200 g chałwy sezamowej Krem:   2,5 tabliczki słodkiej czekolady 250 ml śmietany kremówki 40 g masła   Przygotowanie: Masę marcepanową drobno siekamy (my rozdrobniłyśmy ją w robocie) dodajemy masło(...)spodu. Te resztki idealnie posłużyły nam do innych deserów. Masa: Śmietanę kremówkę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone. Na koniec dodajemy pokruszoną drobno chałwę i delikatnie mieszamy najlepiej rózgą. Tak przygotowaną masę nakładamy do środka do torcików.   Krem: Śmietanę kremówkę podgrzewamy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy od razu połamaną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Ubijamy i dodajemy

Lili w kuchni
Cake Pops - Ciasteczkowe Lizaki 173

mnie w wersji czekoladowej. Miłej zabawy, bo tak najlepiej opisać przygotowania Cake Pops :)      Składniki na 12 sztuk: 200 gr pokruszonego ciasta (suchego, bez kremu np.czekoladowe) 50 gr serka mascarpone 50 gr mlecznej czekolady 200 gr czekolady do obtoczenia(mleczna, gorzka lub biała) 1 łyżka oleju patyczki lub małe poapilotki kolorowe posypki Pokruszone ciasto dokładnie wymieszać

Zabawa smakiem