Czas gotowania 45 min Czas przygotowania 2 hr 45 min Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem czekoladowo - orzechowy 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 150 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej 5 łyżek cukru pudru Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki(...)Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem czekoladowo - orzechowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascaropne przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z mascarpone. Następnie dodajemy powoli płynną czekoladę o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Pod koniec
Wędrówki po kuchniczekoladowym, bananem i piernikami. Szybki i prosty w przygotowaniu, zadowoli każdego łasucha. Moich zadowolił :-) Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 2 większe banany 2 łyżki kremu czekoladowego 4 serca toruńskie w lukrze (pierniczki, mogą być inne) 1 łyżeczka cukru pudru 1. W misie miksera ubijamy śmietanę, do ubitej dajemy serek
kruche babeczkinarysować wszystkie serduszka - a następnie kolejno pogrubiać je. Suszyć 2,5 - 3h. Wyjąć z piekarnika. Zostawić na blaszkach do całkowitego wystudzenia. Bezy można przygotować dzień wcześniej. Krem kokosowy: 250 g schłodzonego serka mascarpone 170 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 90 g wiórek kokosowych 6 łyżek likieru kokosowego 1 łyżka cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone. Dalej ubijać
maniapieczeniagórkę’ i pokruszyć. Pozostałe ciasto przekroić wzdłuż na 3 części. Krem orzechowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego, w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem ubić, dodać masło orzechowe i wymieszać. Krem podzielić na 3 części, 2 na przełożenie tortu, jedna na wierzch i boki. Dodatkowo
dom-agi.plkażdy będzie w innym kolorze) 8 jajek 2-3 łyżki oleju 3/4 szklanki cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka cukru z wanilią barwniki Krem: 800 g śmietany kremówki 30% 50g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny 1/3 szklanka wrzątku 1 szklanka herbaty Przygotowanie biszkoptów: Upieczenie tortu zaczynamy od przygotowania biszkoptów. Białka oddzielamy od żółtek(...)przygotowywać krem. Najpierw rozpuszczamy we wrzątku żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy śmietanę kremówkę wraz z cukrem pudrem i serkiem mascarpone, aż powstanie sztywna masa. Na sam koniec dodajemy nieco przestudzoną żelatynę. Jeśli krem robiliśmy w czasie pieczenia ciasta to można włożyć go na chwilę do lodówki. Wykonanie tortu: Biszkopty odrywamy od papieru do pieczenia. Przygotowujemy
Kolizje Smakówbezy się jeszcze boję maślanych kremów nie znoszę, więc wybór padł na ganache....mmmm czekoladowe i tak pomyślałam, że pasowałoby przełamać te czekoladowe smaki, więc zrobiłam krem śmietankowy z mascarpone, który osłodziłam minimalnie, wyszło idealnie, jeśli chodzi o smak. Jeśli chodzi o wygląd, przyczepiłabym się, ale to normalne. Oczywiście jak już miałam tylki i rękaw w dłoniach w mojej głowie(...)muffinki patyczkiem, bo moje tym razem nie potrzebowały aż 20 minut tylko około 15, ale kochani, każdy z Was ma inny piekarnik i dlatego sprawdźcie patyczkiem, ok? Krem Śmietankowy: 375 g serka mascarpone (1 i 1/2 opakowania) 350 ml śmietanki kremówki 1 płaska łyżka cukru pudru Tu już wszystko jasne. Wszystkie składniki zmiksowałam razem do momentu, w którym uzyskałam konsystencję
Blondynka Gotujecukru 2 jajka (w tej samej temperaturze, co masło) 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Krem – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 170g masła o zawartości tłuszcze 82-83% w temperaturze pokojowej 240g nutelli 3 łyżki cukru pudru 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 2 spore łyżki serka mascarpone Dodatkowo: około 200g czekoladowych jajeczek lub inne cukierki, np: M&M Ciasto(...)ostygnięcia. Krem: 6. Masło utrzeć, ucierać przez około 2-3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Dodać cukier puder i nutellę, wymieszać. Dodać aromat, wymieszać. 7. Serek mascarpone rozmieszać z dwoma łyżkami kremu i dodać go do pozostałego kremu, wymieszać. 8. Babeczki posmarować trochę z wierzchu kremem. Pozostały krem przełożyć do woreczka z metalową końcówką (Wilton 6B) lub szprycy
Mała Cukierenkabajecznie proste z pewnością uda się wszystkim amatorom słodkości oraz serka mascarpone . składniki na tortownicę 23 cm 200 g krakersów 200 g kremu czekoladowego ( typu Nutella) 330 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu 70 g płatków migdałowych 450 g mrożonych wiśni bez pestek 2 opakowania galaretki wiśniowej przepis(...)wstawiamy na pół godziny do lodówki. Do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód z ciasteczek i dokładnie ją rozprowadzamy, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość
Smakowite Danianarysowane koła. Piec przez 1 godzinę w temperaturze 140ºC. Wyłączyć i lekko uchylić piekarnik - pozostawić do wystudzenia na kilka godzin lub na całą noc. Składniki na krem kawowy: 250 g serka mascarpone , schłodzonego 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 2 łyżeczki kawy instant rozpuszczone w 1 łyżce gorącej wody, schłodzone 2 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki
Smaki Nataliiprzygotowaną masę kajmakową wykładamy na herbatniki i na wierzchu układamy plasterki bananów uprzednio skropione sokiem z cytryny. Krem kajmakowy: Do misy miksera wlewamy śmietanę kremówkę, serek mascarpone, miksujemy do momentu aż powstanie puszysty krem, następnie dodajemy masę kajmakową, miksujemy do momentu połączenia się składników. Na banany wykładamy krem i równomiernie rozprowadzamy. Na kremie ściśle układamy herbatniki kakaowe, a na nich
Podróż w kulinariapapierem do pieczenia (samo dno), a boki wysmarować masłem. Przelać ciasto i wstawić do piekarnika. Piec 35-40 minut. Wyjąć i pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Krem czekoladowy: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru Czekoladę rozpuścić na małym ogniu. Dodać do serka mascarpone i wymieszać łyżką, rozcierając(...)mieszać do rozpuszczenia i uzyskania jednolitej polewy. Wykonanie : Całkowicie wystudzone ciasto czekoladowe przekroić na dwa blaty (dolny blat może być odrobinę wyższy*). Na dolny blat wyłożyć krem czekoladowy i równomiernie rozprowadzić (masa może lekko wystawać poza brzegi). Przyłożyć drugi blat i lekko docisnąć. Krem, który wystaje po bokach wyrównać. Polewę partiami wylać na tort i rozsmarować po wierzchu
Chocolate Muffin Blogjabłka zrobią się miękkie, i na mus Ponownie rozgrzać mus i dodac galaretkę cytrynową ,lub żelatynę namoczoną w wodzie i rozpuszczoną.( w 1/4 szklanki goracej wody) Krem śmietankowy 250 gram serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 lyzki cukru pudru 1-2 łyżki wanilii Wykonanie Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i wanilią Smietane ubijamy na sztywno, Ubita(...)Ostudzony biszkopt przekroić na pół .Nasączyc herbata z syropem orzechowym.Na to wyłożyc tężejący mus jabłkowy.Na mus 1/2 kremu i przykryć drugim blatem.Wierzch smarujemy pozostałym kremem.Wstawić do lodówki ,aby ciasto stężało i nabrało stabilnosci. Dekoracja według woli ;) Smacznego
w mojej kuchnilepszy, a i satysfakcja ogromna!:) Ilość: Mała tortownica Czas przygotowania: 30-40 minut Składniki: 450g herbatników kakaowych z kremem (My kupujemy ciasteczka w biedronce. Są to wówczas 2 paczki i 2,3 sztuki) 330ml śmietany kremówki 70g masła 170g serka mascarpone 5 bananów 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Małą formę do tortów wykładamy papierem do pieczenia(...)plastyczna masa. Wówczas rozprowadzamy ją w tortownicy mocno dociskając i pozostawiając nieco wyższe brzegi. Ciasto umieszczamy w zamrażalniku. W czasie kiedy spód się chłodzi przygotowujemy krem. Śmietanę kremówkę miksujemy na bitą pianę. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder oraz pokrojoną czekoladę. Chwilkę ubijamy. Wyciągamy ciasteczkowy spód. Nakładamy odrobinę kremu, a na to układamy banany. Skrapiamy je odrobiną soku z cytryny
Kolizje Smakówpiankowata w środku).Składniki na krem malinowy500 g serka mascarponeok. 200 ml śmietanki 30%200-300 g malin świeżych lub mrożonych2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny1/3 szklanki cukru pudru (zależy od tego jak słodki będziemy chcieli uzyskać krem)PrzygotowanieMaliny blendujemy na gładko. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Mascarpone wkładamy do miski, chwilę miksujemy, aby go rozluźnić
Symfonia Smaków