krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:67/246)

Tarta kasztanowa. Ze śliwkami i jesienią w tle 135

Składniki: (na formę do tarty o średnicy 20 cm) spód: 80 g mąki kasztanowej 80 g mąki gryczanej 40 g cukru 80 g zimnego masła 1 jajko krem: 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki (38%) 150 g masy kajmakowej 1 jajko 1 łyżka mąki kasztanowej dodatkowo: 300 g śliwek Mąki przesiać, wymieszać z cukrem. Dodać pokrojone w kostkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami 110

Delikatnie wilgotne, z chrupiącymi orzechami, przełożone kremem z dodatkiem serka mascarpone. Wypróbujcie je koniecznie. Artykuł Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Tarta czekoladowa z kremem tiramisu i malinami 82

Tarta czekoladowa wypełniona kremem na bazie serka mascarpone z dodatkiem likieru tiramisu, przełamana orzeźwiającym i lekko kwaskowatym smakiem malin. Czekoladowa rozkosz

Z Hrabiną w kuchni
Ciasto bez pieczenia, czekoladowe z mascarpone 133

Ilość porcji 12. Tortownica o średnicy 26 cm. Składniki na spód: - 40 dag herbatników - 20 dag masła - 10 dag gorzkiej czekolady - 1 słoik dżemu wiśniowego Składniki na krem: - 50 dag serka mascarpone - 500 ml śmietany kremówki 30 % - 5 łyżek cukru pudru - 1 opakowanie śmietan fixu 1. Herbatniki przesypuję do mocnego worka, owijam ścierką i ugniatam wałkiem żeby powstał proszek

Apetyczna babeczka
Czekoladowa beza z malinami 137

Składniki: Beza – 3 duże  białka – 250 g drobnego cukru  – 15 g kakao -szczypta soli Krem – 200 g serka mascarpone – 1 łyżka cukru pudru – 1 żółtko – 1 cukier wanilinowy Polewa i wierzch – 500 g świeżych lub mrożonych malin – 1 łyżeczka soku z cytryny – 50 g cukru brązowego lub zwyklego Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy

I LOVE LIFE
pączki a la tiramisu 115

ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia (ok. 15-30 min.) Następnie smażymy partiami na rozgrzanym tłuszczu. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia, nadziewamy kremem i dekorujemy lukrem. składniki na krem: 200 g serka mascarpone 2 żółtka 40 g cukru 20 ml amaretto wykonanie: Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Powoli wlewamy amaretto cały czas miksując. Na koniec dodajemy stopniowo mascarpone. Krótko

Domowy Smak Jedzenia
Cynamonowe tiramisu 117

Cynamonowo-kawowe tiramisu z pysznym, lekko słodkim i delikatnym kremem na bazie serka mascarpone. Deser jest o tyle ciekawy, że znajduje się w nim chrupki element, który zazwyczaj w tiramisu się nie pojawia. Cynamonowe tiramisu -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Tort bezowy z konfiturą wiśniową i gorzką czekoladą 157

zmniejszam do 115*c i suszę bezy 90 minut. Zostawiam w uchylonym   piekarniku do momentu wystudzenia. Najlepiej na całą noc. Nadzienie: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone na puszysty krem, pod koniec słodzę cukrem pudrem, miksuję. Przekładam blaty śmietanką i konfiturą wiśniową, posypuję tartą na grube wiórka gorzką czekoladą. Dekoruję listkami mięty, schładzam w lodówce przez godzinę, kroję

Wanilia i Kardamon
Babeczki cytrynowe nadziewane lemon curd 139

Pyszne, puszyste i mocno cytrynowe babeczki z kremem na bazie serka mascarpone i lemon curdu. W środku nadziewane są lemon curdem. Idealny przysmak dla miłośników cytryn. Składniki na 12 babeczek 1 i 1/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 2 duże jajka 1/2 szklanki mleka skórka starta z całej cytryny

AleTorcik
TORT BEZOWY Z MASCARPONE I MALINAMI 113

idealną bezę. Pyszne, słodkie kalorie! Składniki na bezę: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści i w masie nie będzie kryształków(...)pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na oba blaty, a na nie kładziemy maliny. Wierzch dekorujemy miętą. Smacznego

Słodki Zakątek
Kokosowe naleśniki a’la rafaello 188

mąki pszennej 20 g cukru( 1,5 łyżki) 2 jaja 1 op. cukru waniliowego 100 ml oleju 20 ml wody gazowanej 1 łyżeczka smalcu aromat migdałowy krem 250 g serka mascarpone 50 g wiórków kokosowych 50 g migdałów w płatkach 50 g czekolady białej 30 g cukru waniliowego(1 opakowanie) dekoracja 50 g czekolady białej 50 g wiórków kokosowych Mąkę

Ciasta z tradycjami
Lemon Curd 94

między innymi jako dodatek do gofrów, deserów lodowych, naleśników, ale także wypełniać nim tarty, mazurki. Dzięki temu, że ma gęstą konsystencję, można z niego także tworzyć kremy na bazie serka mascarpone czy śmietanki, wystarczy dać się ponieść wyobraźni. Ja uwielbiam go sobie podjadać od tak łyżeczką.   * Przepraszam na błąd na słoiczku.  Składniki: 2 żółtka 1 jajko

My sweet a life
Słodkie Warsztaty z Małą Cukierenką 145

tylek – kul sferycznych i kolorowych bezików przygotowanych przez Małą Cukierenkę. Czego nauczą się uczestnicy szkolenia? 1. Przygotowania pysznego sernika z owocami na lato, bez pieczenia. 2. Wykonania kremu na bazie serka mascarpone. 3. Pracy z żelatyną. 4. Dekorowania ciasta przy użyciu rękawa cukierniczego zakończonego tylką. 5. Przygotowania pysznej i zdrowej przekąski. 6. Przygotowania żelu owocowego i udekorowania nim deseru

Mała Cukierenka
Ciasto z truskawkami i galaretką / owocowy torcik 206

budyń pozostawiamy do przestygnięcia.  Szykujemy galaretkę inaczej niż sugerują na opakowaniu, a dokładniej zalewamy mniejszą ilością wody bo 400 ml. Za pomocą blendera łączymy budyń z serkiem mascarpone. Tak przygotowany krem wykładamy na biszkopt. Dekorujemy truskawkami i wylewamy po łyżce tężejącą galaretkę. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc.     Artykuł Ciasto

Rusty Fork
tort z figurką konika 182

kolejnych dni. Zrobiłam więc prostokątny tort złożony z dwóch właściwie osobnych udekorowanych tak, że można je swobodnie rozdzielić. Wewnątrz kryje się jasny biszkopt przełożony malinową frużeliną i kremem na bazie serka mascarpone (z tego przepisu ). Wierzch udekorowany masą cukrową

6niebo
Tort czekoladowy z malinami 137

uważając, by nie wytworzyły się grudki. Schłodzić, by sos owocowy zgęstniał. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Krem malinowy: 250 g serka mascarpone frużelina malinowa Mascarpone i frużelinę przełożyć do naczynia, zmiksować na gładką masę.   Krem czekoladowy: 200 ml kremówki 100 g gorzkiej czekolady Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać wystudzoną czekoladę, połączyć

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto z kremem wafelkowym 493

tego łatwe i szybkie w przygotowaniu. Na pewno zachwyci Waszych gości:).  Biszkopt: 5 jajek 1/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem wafelkowy: 500g serka mascarpone 300g serka waniliowego homogenizowanego 4 łyżki cukru pudru 6 wafelków Lusette o smaku czekoladowym 1. Spód blaszki (30x15 cm) wykładamy papierem do pieczenia, boki natłuszczamy. Białka ubijamy na sztywną

Szefowa kuchni
ptysie z kremem malinowym 150

Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika, gdyż mogą opaść. Wyciągamy gdy będą twarde. Po upieczeniu wykładamy na kratkę, przekrawamy i do zimnych nakładamy krem. składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 4-5 łyżki cukru pudru 150 ml malin wykonanie: Mascarpone miksujemy. Maliny blendujemy, dodajemy do serka i miksujemy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy

Domowy Smak Jedzenia