krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:61/246)

Ciasto czekoladowe bez jajek i masła 415

soli - 2 łyżeczki octu jabłkowego *Polewa: - 50 g gorzkiej czekolady - 50 g czekolady z nadzieniem karmelowym (ja użyłam milki) - 25 g masła lub 2 łyżki mleka roślinnego * Krem: - 200 g serka mascarpone - 3 czubate łyżeczki konfitury malinowej - 50 g miękkiego masła (można pominąć) * Dodatkowo: - cukrowe płatki śniegu i perełki  Przygotowanie:  Suche składniki ciasta wsypujemy do miski, zalewamy wodą(...)minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150 i pieczemy do suchego patyczka (około 10 minut). Odstawiamy do przestudzenia.  Wystudzone ciasto dzielimy na dwa blaty. Składniki na krem miksujemy na wysokich obrotach przez około 2-3 minuty. Gotowy wykładamy na blat z ciasta i przykrywamy drugim. Przygotowujemy polewę: czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wykładamy na wierzch

W poszukiwaniu inspiracji
Beza Pavlova z owocami i kremem 121

uzyskamy wówczas wspaniały torcik lodowy. Składniki na bezę: 6 białek 300 g drobnego cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ponadto: 300 g truskawek 60 g borówek listki melisy/mięty Przygotowanie: BEZA Do przyrządzenia bezy, używamy(...)cukierniczego lub szprycy wyciskamy mniejsze beziki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 150ºC, wkładamy blachę z bezami i zaraz zmniejszamy do 110ºC. Bezę suszymy przez 2 godz, studzimy w uchylonym piekarniku. KREM Zimną śmietanę i mascarpone ubijamy na sztywno, na koniec dodajemy cukier puder i ekstrakt waniliowy. Owoce myjemy, osuszamy. Na upieczony spód wykładamy porcję kremu, w który wciskamy rozdrobnione owoce. Wierzch

Kierunekuchnia
Bukiet na Dzień Mamy 168

teściowej. Jeśli potrzebny jest Wam tylko jeden wykorzystajcie standardową blaszkę na muffinki i większą gąbkę/styropian do układania kwiatków. Składniki na babeczki czekoladowo bananowe Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru barwnik spożywczy (opcjonalnie) Dodatkowo potrzebne będą: gąbka lub styropian do układania kwiatów najlepiej półkula (mi udało się znaleźć tylko sześcian(...)się znaleźć gąbki w kształcie półkuli można bardzo łatwo ją podocinać. Za pomocą wykałaczek mocujemy babeczki na gąbce. W misie miksera ubijamy razem wszystkie składniki na krem (śmietana i mascarpone powinny być bardzo dobrze schłodzone). Do zrobienia dekoracji w kształcie różyczek bardzo dobrze nadaje się tylka w kształcie zamkniętej gwiazdki. Jeśli chcemy, żeby różyczki były dwukolorowe możemy zabarwić część kremu

Ciastkozercy
Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 225

rozpuszczamy w kąpieli wodnej (napełniamy garnek gorącą wodą i na garnek kładziemy miseczkę z czekoladą) dodajemy do czekolady 3 łyżki śmietany kremówki. Odkładamy czekoladę do wystygnięcia.Do miski dajemy serek mascarpone, dodajemy 300 ml śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru pudru, wymieszać wszystko mikserem. 1/2 zostawiamy w misce, a drugą połowę masy dzielimy na dwie równe części i przekładamy do osobnych(...)masę i przełożyć do miseczki. Przygotowujemy żelatynę (żelatynę łączymy z gorącą wodą i mieszamy), pozostawiamy do momentu, aż żelatyna będzie letnia (nie może być zimna).Do miseczki z 1/4 kremu dodajemy 2 łyżki cukru pudru, zmiksowane maliny i połowę żelatyny. Do drugiej miseczki z 1/4 kremu dodajemy 2 łyżki cukru pudru i resztę żelatyny.Przygotowujemy poncz: łączymy wszystkie składniki

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto z Nutellą i migdałami 115

wanilinowego 3/4 szklanki mąki 1 łyżka kakao 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 100 g migdałów 100 g płatków migdałowych (można zastąpić zwykłymi migdałami) Krem: 250 g serka mascarpone łyżka Nutelli Dodatkowo: truskawki jeżyny Wymiary formy 24 cm x 24 cm Na początku migdały jeśli są w łupinkach to obieramy, wrzucamy je do rozdrabniacza i mielimy(...)Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy w 150°C (z termoobiegiem) około 50 minut do tzw. suchego patyczka. Następnie wyciągamy je i pozostawiamy do wystudzenia. Mascarpone ucieramy z nutellą, aż powstanie jednolity krem. Następnie smarujemy nim górę wystudzonego ciasta. Na końcu kroimy je w kostkę, a na każdej z nich układamy truskawkę i jeżynę. Smacznego Artykuł Ciasto z Nutellą

PatiGotuje
Bezowy tort mokka 147

mnie dużo cukru, dużo kremu czyli megaaaaaaaa pyszny bezowy tort :) Składniki: - 6 białek - 250 g cukru pudru - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem - 250 g serka mascarpone - 250 ml śmietany 36 % - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 1 łyżka gorącej wody - 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier puder, sok z cytryny(...)pieczemy blaty około 1 godziny. Po tym czasie piekarnik wyłączamy i studzimy je przy uchylonych drzwiczkach. Gdy beza schnie możemy zabrać się za przygotowanie kremu. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Mascarpone, śmietanę, cukier i rozpuszczoną kawę przekładamy do miski i ubijamy aż masa będzie puszysta. Krem dzielimy na dwie części i przekładamy nim upieczone i wystudzone

Zainspirowana w kuchni
Bukiet na Dzień Mamy 125

teściowej. Jeśli potrzebny jest Wam tylko jeden wykorzystajcie standardową blaszkę na muffinki i większą gąbkę/styropian do układania kwiatków. Składniki na babeczki czekoladowo bananowe Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru barwnik spożywczy (opcjonalnie) Dodatkowo potrzebne będą: gąbka lub styropian do układania kwiatów najlepiej półkula (mi udało się znaleźć tylko sześcian(...)się znaleźć gąbki w kształcie półkuli można bardzo łatwo ją podocinać. Za pomocą wykałaczek mocujemy babeczki na gąbce. W misie miksera ubijamy razem wszystkie składniki na krem (śmietana i mascarpone powinny być bardzo dobrze schłodzone). Do zrobienia dekoracji w kształcie różyczek bardzo dobrze nadaje się tylka w kształcie zamkniętej gwiazdki. Jeśli chcemy, żeby różyczki były dwukolorowe możemy zabarwić część kremu

Ciastkozercy
Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady 160

temperaturze pokojowej – 35 ml mleka w temperaturze pokojowej – 1/2 łyżeczki soli – 2 łyżki cukru pudru – 1 żółtko – 175 g mąki pszennej na krem: – 250 g serka mascarpone – 1/2 szkl. kremówki 36% (nie zamieniać na 30%) – 4 łyżki likieru z białej czekolady – 200 g białej czekolady dodatkowo: – 200-300 ml śmietany(...)koniec (ten wariant ułatwia transport – można wyjąć całą tartę dopiero po dowiezieniu jej na miejsce – formę postawić np. na słoik i lekko pociągnąć obręcz w dół). Krem: Ser mascarpone i kremówka muszą być bardzo dobrze schłodzone. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać porcjami mascarpone i mieszać szpatułką

Pociąg Do Kuchni
Letni tort na urodziny C. 191

użytku. Resztę zostawił mi. Był więc tradycyjnie już zawsze się udający biszkopt rzucany, delikatny krem na bazie mascarpone i jogurtu, całość obłożona kremówką i udekorowana iście wiosennie. Ciekawego akcentu nadaje Cointreau i sok pomarańczowy, które nieco wyostrzają całość. Wanilia w kremie nadaje mu wyjątkowego smaku i aromatu, cukier waniliowy też się sprawdzi, ale moim zdaniem ziarenka są lepsze(...)gościach - sprawdziłam!Tort waniliowy z truskawkami i nutą pomarańczySkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)biszkopt:8 jajek300 g cukru185 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanejkrem:250 g serka mascarpone250 g jogurtu waniliowego300 ml śmietany kremówki (38%)ziarenka z 1 laski wanilii40 g cukru pudru3 listki żelatyny600 g truskawekponcz:sok z 1 cytrynysok z 1 pomarańczy100 ml Cointreaumasa śmietanowa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
tort serduszko dla babci i dziadka 89

składniki na krem: 500 g serka mascarpone 400 g śmietanki kremówki 36% ok. 4 łyżki cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku) ok. 3 łyżki kawy rozpuszczalnej wymieszaną z ok. 1 łyżką wody wykonanie: Mascarpone miksujemy z rozpuszczoną kawą i wystudzoną. W osobnym naczyniu miksujemy na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Dodajemy do mascarpone i delikatnie mieszamy. Masę dzielimy(...)dwie części (część którą będziemy przekładać i łączyć elementy tortu i część do obłożenia i dekoracji) wykonanie tortu: Na paterze układamy blat kakaowy (kwadratowy) nasączamy go i smarujemy go kremem. Do jego dwóch przyległych ramion przekładamy dwa półkola biszkoptu jasnego okrągłego, które również nasączamy i smarujemy kremem. Następnie na blat kakaowy układamy blat makowy, nasączamy go i nakładamy na niego

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe cupcakes z nadzieniem malinowym i kremem kawowym 174

maślanki 1 1/2 łyżki oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub kilka kropel aromatu waniliowego Nadzienie: 1 szklanka malin (mogą być mrożone) ¼ szklanki cukru ½ łyżeczki żelatyny do wypieków Krem: 250 g serka mascarpone 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki cukru pudru (można dodać więcej) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: Blachę na babeczki wykładamy papilotkami. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. W dużej(...)waniliowy. Dodać suche składniki do mokrych i zmiksować, tylko do połączenia się składników. Papilotki wypełniamy do ¾ wysokości. Pieczemy około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. W czasie pieczenia przygotowujemy krem i nadzienie. Mascarpone miksujemy z kawa, wanilią oraz cukrem. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Maliny możecie przygotować na dwa sposoby. Jeśli używacie świeżych, to wystarczy je zblendować razem

Mania Gotowania
Jesienne tiramisu - z jabłkami 143

nadają pazura każdej porcji. Na nich chrupiące migdały, które są zaskakującym, cudownie chrupiącym elementem. Później soczysty, bardzo intensywnie jabłkowy mus, a na wierzchu warstwa rozpływającego się w ustach, delikatnego kremu. Całość oprószona kakao z cynamonem.To taki bardzo jeszcze jesienny deser. Bez pieczenia, a najwięcej czasu zabiera oczekiwanie, aż jabłkowy mus ostygnie. Jest prosty i niewiarygodnie pyszny. Nie mam pojęcia(...)jabłek50 g miodu100 ml amarettosok z 1/2 cytryny1 łyżeczka cynamonuspód:200 g podłużnych biszkoptów40 g płatków migdałowychnasączenie:80 ml herbaty owocowej (niezbyt mocnej)35 ml amarettokrem:250 g serka mascarpone180 ml śmietany kremówki2 łyżki cukru pudrudodatkowo:1 łyżka kakao1 łyżeczka cynamonuJabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, lekko podprażyć. Miód, amaretto, sok z cytryny i cynamon

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik lekki jak chmurka 100

wart każdej minuty spędzonej w  kuchni. Zapraszam wszystkich łasuchów. Składniki: biszkopt: 3 jajka 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 200 g serka mascarpone 100 ml śmietany 36 % 2 łyżki cukru pudru bezy: 6 dużych białek szczypta soli 320 g drobnego cukru 2 łyżki cukru demerara 1 łyżeczka octu winnego solony karmel(...)wymieszaj. Ciasto wylej na papier do pieczenia dobrej jakości (ja używam zawsze Jana Niezbędnego). Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut. Z biszkoptu za pomocą obręczy cukierniczej wytnij koła. Krem: Ubij mascarpone z cukrem, dodaj ubitą śmietanę i delikatnie połącz. Bezy: Białka ubij z dodatkiem soli, stopniowo dodawaj cukier. Gdy masa będzie już błyszcząca dodaj ocet i delikatnie wmieszaj mąkę

Wielki apetyt
Najlepsze miodowe ciasto marchewkowe z olejem wielkopolskim 174

szklanki miodu 1  łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody szczypta wanilii w proszku 1 łyżeczkę cynamonu cejlońskiego kilka drobno posiekanych orzechów pekan szczypta soli Krem serowy: opakowanie serka mascarpone 1 łyżka miodu 1 łyżeczka skórki z pomarańczy odrobina wanilii cynamon do posypania Marchewkę starłam na drobnych oczkach. Posiekałam orzechy. Mąkę wymieszałam  z proszkiem do pieczenia(...)sodą. Dodałam marchewkę i orzechy Całość delikatnie mieszałam szpatułką. Masę przełożyłam do natłuszczonej foremki. Piekłam w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40-45 minut. Na zimne ciasto rozsmarowałam krem mascarpone. * zamiast mąk bezglutenowych weź mąkę pszenną jeśli nie stronisz od glutenu

AZgotuj!
#MINI TORTY# SZPINAKOWE BABECZKI NASĄCZONE MIĘTĄ Z KREMEM MASCARPONE Z LIMONKĄ 145

śmietany z mascarpone, serek ten, fajnie ją usztywnił i nadał kremowości. Krem doprawiłam limonką, jej aromat jest lekko wyczuwalny, ale nienachalny. Zapraszam na piękne, eleganckie, wiosenne babeczki, które na pewno wywołają  zachwyt w oczach i kubkach smakowych waszych gości. Wyszło mi 10 babeczek, ale użyłam dużych foremek. Na uroczyste okazje wypróbujcie również: biszkopciki z kremem mascarpone i sosem truskawkowym

Upiecz sobie babeczkę