krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:57/246)

Czekoladowo- wiśniowa krówka 751

łyżeczka proszku do pieczenia Dr.Oetker Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej deserowej czekolady 3 łyżki cukru pudru 1 listek żelatyny Dr.Oetker Krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 20 dag herbatników 1 duży słoik wiśni lub czereśni w syropie 100 ml rumu ewentualnie wódki 1 puszka kajmaku 1 łyżka(...)Pozostałą   dobrze schłodzoną kremówkę ubić na gęsty krem dodać   cukier puder, ostudzoną czekoladę i płynną żelatynę i   krótko zmiksować- tylko do połączenia. Krem śmietanowy: Dobrze schłodzoną kremówkę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem pudrem   zmiksować mikserem na wysokich obrotach do uzyskania puszystego gęstego kremu. Przełożenie ciasta: Kakaowe zimne ciasto ułożyć w blaszce, nasączyć sokiem z rumem

Wanilia i Kardamon
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 402

tort ma być „niewycudowany” … bez zbędnych ozdób … różyczek i wieży Eiffla ;)Postanowiłam połączyć klasyczny … niesamowicie puszysty czekoladowy biszkopt ( rzucany ) z delikatnym kremem na bazie serka mascarpone , kremówki , białej czekolady i malibu.Dla wzmocnienia efektu „rafaello” biszkopty nasączyłam niewielką ilości Baileysa!Zobaczcie jak wyszło!SKŁADNIKI:BISZKOPT CZEKOLADOWY – z przepisu na bloguMASA:* mascarpone(...)płatki migdałów – 150 g* kokos – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT :Pieczemy z tego przepisu.Upieczony kroimy na równe 3 blaty.MASA:Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.W miseczce ubijamy serek mascarpone z 2 łyżkami cukru pudru , malibu i olejkiem waniliowym.W osobnej misce ubijamy śmietanę 36% z pozostałym cukrem – do momentu aż będzie puszysta.Dodajemy do masy serowej.Wlewamy roztopioną czekoladę

Ostra na Słodko
Kokosowy deser a’la Tiramisu 81

Tiramisu to włoski deser składający się z dwóch warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą i warstwą kremu na bazie serka mascarpone. Całość posypana jest startą czekoladą lub kakaem. Ja postanowiłam nieco ten deser zmienić i dodałam do niego wiórki kokosowe oraz białą czekoladą. Całość wyszła niesamowicie pyszna, koniecznie wypróbujcie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 100 ml śmietanki 30% 2 żółtka(...)cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodawać porcjami serek mascarpone i mieszać mikserem na wolnych obrotach (niezbyt długo, żeby masa się nie zważyła). Na koniec dodać ubitą śmietanę. Krótko zmiksować do połączenia składników. 5. Przygotować 4-5 pucharków. Na dnie pucharków ułożyć nasączone w kawie biszkopty. Następnie wyłożyć 2 łyżki kremu. Posypać częścią wiórków kokosowych oraz połową startej czekolady. Warstwy

Danka Pichci
Pyszny Michałek 219

blaszkę (moja ma wymiary 23,5 cm na 35,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietany 30% 10 cukierków michałki kwaśny dżem (u mnie porzeczkowy) Zimny serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera i ubijamy do zgęstnienia, następnie dodajemy pokruszone

Cynamonowe szczęście
Tiramisu z truskawkowym musem 367

słońcu, orzeźwiającymi truskawkami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 250g truskawek do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru Poncz: 400 ml mocnej kawy espresso 85 ml likieru amaretto  60 ml wódki 10 ml aromatu

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto marchewkowe 115

ciemnego cukru 2 szklanki mąki 2 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 50 g posiekanych orzechów włoskich na krem: 250 g serka mascarpone 50 g miękkiego masła ekstrakt z wanilii 1,5 szklanki cukru pudru Wykonanie: ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, powoli dodawać olej cały czas mieszając. Stopniowo(...)papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. Spód posmarować wcześniej przygotowanym kremem, przykryć drugą częścią ciasta i posmarować wierzch pozostałą porcją kremu. krem: Serek utrzeć z masłem i kilkoma kroplami ekstraktu z wanilii, dodając porcjami cukier puder.  Gotowym kremem przełożyć ciasto

Pysznie & Pięknie
tarta z masłem orzechowym 128

jeżeli chcecie na bieżąco wiedzieć co słychać na blogu- polub nas na Facebooku :) Składniki Ciasto - 200 g mąki - 100 g masła - 60 g cukru pudru - 1 jajko Krem - 250 g serka mascarpone - 4 duże łyżki masła orzechowego - cukier puder wg uznania (każdy lubi inny poziom słodkości - ja dodałam tylko jedną łyżkę) Do podania: - dwie łyżki Nutelli rozpuszczone w kilku łyżkach(...)razu do piekarnika nagrzanego do 180 º C, pieczemy ok. 25 minut aż ciasto będzie zarumienione. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Serek i masło orzechowe i cukier puder miksujemy na gładką masę. Na wystudzony spód od tarty wykładamy krem, posypujemy uprażonymi orzeszkami, polewamy strużkami roztopionej w mleku nutelli i wstawiamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Smacznego

Cook&Love
,,Tarta arbuzowa’’ 102

miłośnikom arbuza . Składniki: Spód: 250 g herbatników maślanych 100 g miękkiego masła Masa arbuzowa: 1/2 kg miąższu z arbuza 3 galaretki arbuzowe lub truskawkowe około 225 g Krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru Opakowanie mini rolady Spód: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie(...)czasie zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę i energicznie mieszamy, aż galaretka się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia. Tężejącą masę arbuzową przekładamy na spód herbatników. Krem: Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy do niej serek i mieszamy mikserem do połączenia składników. Krem wykładamy na stężoną masę arbuzową i kładziemy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem tarty

Podróż w kulinaria
,, PĄCZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM’’ 242

łyżki jogurtu greckiego 100 g masła opakowanie cukru wanilinowego 40 ml spirytusu skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli Krem budyniowy: 1 laska wanilii 1 szklanka mleka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 125g serka mascarpone Dodatkowo: 2 łyżeczki dżemu ananas z marakują Stovit polewa mleczna Helio Wykonanie: Najpierw robimy rozczyn: Do miseczki wlewamy 3 łyżki mleka(...)zagotowujemy. W 1/4 mleka rozpuszczamy proszek budyniowy z cukrem i dodajemy do gotującego się mleka z wanilią. Gotujemy budyń mieszając od czasu do czasu. Po ostudzeniu się kremu miksujemy go z serkiem mascarpone i dżemem. Po tym czasie z wyrośniętego ciasta odrywamy około 50g kawałki i formujemy kulki. Następnie pączusia odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut do podwojenia swojej objętość

Podróż w kulinaria
Orzechowe makaroniki dla niespodziewanych gości 127

prosty krem z mascarpone, a tylko w środku schowałam odrobinę czystego curdu. Dzięki temu makaroniki nie są przesadnie słodkie, a wyglądają zniewalająco (jak makaronikom przystało).Skusicie się na taką opcję...?Orzechowe makaroniki z kremem marchewkowo-cytrynowymSkładniki:(na 20 złożonych makaroników)125 g mielonych orzechów laskowych125 g cukru pudru30 ml wody125 g cukru100 g białekkrem:250 g serka mascarpone100 g curdu(...)pieczenia koła tej samej wielkości.Odstawić na 1 godzinę, aby utworzyła się skorupka.Piec w 150 st. C. przez 15-20 minut.Wystudzić, delikatnie zdjąć z blachy.Curd zmiksować z mascarpone na gładki krem, przełożyć go do woreczka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć krem po okręgu, na brzegach, na połowę makaroników. Środki wypełnić samym curdem. Przykryć pozostałymi ciasteczkami, podawać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ROLADA CZARNY LAS 130

doskonałe połączenie.     SKŁADNIKI Ciasto: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Krem: 200 g serka mascarpone, 250 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy Dodatkowo: mały słoik drylowanych wiśni, pół tabliczki gorzkiej czekolady, 1 kieliszek wiśniówki WYKONANIE  1. Ciasto: żółtka oddzielamy(...)łyżką. Wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 15 min. w 180 stopniach w rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu wykładamy na ściereczkę i rolujemy. Zostawiamy do wystygnięcia. 2. Krem: kremówkę ubijamy, dodajemy serek, delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy śmietan-fix z cukrem. 3. Ciasto nasączamy wiśniówką. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Roladę smarujemy kremem, (część zostawiamy do dekoracji), posypujemy

słodki bratek
Tort tiramisu 138

który jest niezwykle prosty w przygotowaniu :) Jedynie wygląda na skomplikowany ze względu za dekorację zewnętrzną. W środku znajduje się nieopadający biszkopt, bez proszku do pieczenia. Krem to niezawodne połączenie mascarpone i ubita śmietanka kremówka - szybki i bardzo trwały. Jako nasączenie wykorzystałam smakowy alkohol o smaku kawy. Wierzch posypany jest ciemnym kakao... Całość prezentuje się zjawiskowo i zachwyci każdego solenizanta :) Biszkopt(...)formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić.     Krem : 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę ubić. Po łyżce dodawać cukier puder i miksować krótko. Dodać serek i zmiksować. Przechowywać w lodówce do czasu

Chocolate Muffin Blog
Beza Pavlova z truskawkami 663

krem: 200 g serka mascarpone 250 g śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej opcjonalnie 1-2 łyżki soku z cytryny Wykonanie:   Śmietankę ubijamy. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy cukier, mascarpone i ubijamy, aż masa zesztywnieje. Przed samym końcem ubijania dodajemy esencji waniliowej i sok z cytryny (jeśli użyjemy) i łączymy z masą. Krem nakładamy w zagłębienie

gutfut
Tartaletki Tiramisu z wiśniami + warsztaty z fotografii kulinarnej 184

zapraszam na przepis na tartaletki Tiramisu z wiśniami. Spody z ciasta kruchego, na nich konfitura wiśniowa, następnie okrągły biszkopciki namoczony w mocnej słodzonej kawie, a na górze krem z mascarpone, jajek i likieru Amaretto (choć ja zrobiłam wersję bezalkoholową i była równie pyszna). Wierzch jak to na Tiramisu przystało, obsypałam naturalnych, gorzkim kakao. Smaki tak cudownie ze sobą współgrają, koniecznie(...)sztuk) Ciasto kruche: 125 g zimnego masła 80 g cukru pudru 1 żółtko 220 g mąki pszennej tortowej szczypta soli 1 łyżka mocnej zimnej kawy, np. espresso Krem: 500 g serka mascarpone 4 płaskie łyżki cukru 2 jajka (wcześniej sparzone wrzątkiem) 1- 2 łyżki likieru Amaretto (u mnie wersja bezalkoholowa) Dodatkowo: mały słoiczek konfitury wiśniowej (ok. 200 g) 9 okrągłych

Nastoletnie Wypiekanie