krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:48/246)

tort z lalą 5 163

realizowałam kolejne zamówienie na tort z lalą. Wytyczne były dwie: tort ma być owocowy i wg życzenia czteroletniej jubilatki udekorowany tęczowo... Zdecydowałam się na jasny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną (z tego przepisu , tyle, że z podwójnej porcji) . Wierzch za to udekorowałam kremem na zasmażce oraz moją ulubioną masa cukrową . To chyba najbardziej procochłonny tort

6niebo
Rolada czekoladowa z nadzieniem z serka mascarpone i malinami 151

papierem do pieczenia do góry), zerwać papier a gorącą roladę zwinąć w rulon razem ze ściereczką. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone; 50 ml śmietany 18%; 2 łyżki cukru pudru; Wykonanie: Składniki dokładnie zmiksować. Ja przygotowałam ten krem z podwójnej ilości składników. Składniki na polewę: 100 g gorzkiej lub mlecznej

In my kitchen
Tarta z malinami 156

nakłuć widelcem lub położyć na nim folię aluminiową i obciążyć np. fasolą. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić. Serek mascarpone wymieszać szpatułką i porcjami dodawać bitą śmietanę. Potem do masy dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto, udekorować malinami i schłodzić

Monia miesza i gotuje
Ciasto cytrynowe z borówkami 224

trzcinowego 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 5 średnich jajek skórka otarta z całej cytryny sok wyciśnięty z połowy cytryny Krem: 100 g mascarpone 100 g kremowego serka (np. Milandia, Almette, Bieluch, Philadelphia) ok. 1/3 szklanki cukru pudru (lub ciut więcej) świeże borówki opcjonalnie: skórka cytrynowa, mięta, jadalne kwiaty listonic_type='fooddrink';listonic_theme(...)skórkę z cytryny (wyszorowanej w ciepłej wodzie i przelanej wrzątkiem). Przelewamy do przygotowanej wcześniej do formy. Pieczemy ok. 35-40 minut w 170°C. Przygotowujemy krem. Mascarpone ucieramy mikserem z kremowym serkiem dodając cukier puder. Miksujemy do czasu, aż cukier się rozpuści. Próbujemy czy masa jest odpowiednio słodka (serki w zależności od firmy różnią się rodzajem słoności i czasem trzeba

Poezja smaku
Babeczki do herbaty 148

życzę miłego weekendu. Babeczki z wiśniami i różowym kremem składniki na 6 babeczek 3 jajka 120 g mielonych migdałów 60 g cukru 25 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki wiśniówki 12 wiśni bez pestek do dekoracji 200 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka Grenadiny wiórki czekoladowe 6 wiśni wykonanie: Oddzielamy(...)napełniamy ciastem i do każdej z nich wkładamy po 2 wiśnie. Pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C Wystudzone babeczki dekorujemy za pomocą szprycy kremem z ubitego serka mascarpone z cukrem pudrem i Grenadiną. Na gore układamy przeciętą wiśnię i posypujemy wiórkami czekolady

Przysmaki Karolki
Naleśniki Tiramisu 206

dużo cukru też nie dodajemy, bo będą się przypalać. Składniki mieszamy trzepaczką albo mikserem. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną oleju. Krem Tiramisu: 2 jajka, oddzielnie żółtka i białka 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Jajka wyparzamy w gorącej wodzie! Żółtka(...)ucieramy z 3 łyżkami cukru pudru na puszysty krem przez około 5 minut. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy lub miksujemy. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i miksujemy jeszcze przez 2 minuty. Łączymy z masą mascarpone. Do czasu rozsmarowania na naleśnikach krem trzymamy w lodówce. Sos czekoladowy: 250-300 ml śmietanki kremówki

Blondynka Gotuje
Tort kokosowo-limonkowy 158

minut ciągle pilnując aby nie przypalić. Wyjmujemy i odkładamy aby ostygło. W czasie gdy robi ciasto się piecze przygotowujemy bazę na kremKrem [składniki]: Do tego potrzebujemy: -> 1 opakowanie serka mascarpone(...)jogurt grecki -> Pół szklanki wiórek kokosowych + do dekoracji -> Sok z połowy limonki -> Skórka z połowy limonki -> 0.5 kg truskawek  Krem [wykonanie]; Przygotowanie wkładki jest banalnie proste. Serek mascarpone rozbijamy mikserem. Dodajemy jogurt grecki i mieszamy ze sobą. Gdy otrzymamy gładką , jednolitą masę wsypujemy wiórki kokosowe. Mieszamy ze sobą dokładnie. Następnie wysikamy sok z limonki [ można

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Ciasto Leśny Mech z kremem cynamonowym 159

szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki herbaty białej aromatyzowanej( do nasączenia ciasta) granat ( do dekoracji) składniki na krem cynamonowy: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30 % 1 płaska łyżeczka cynamonu 4 łyżki cukru pudru śmietan fix Przygotowujemy tortownicę o średnicy 25 cm ( spód i boki smarujemy masłem) Jajka(...)minut. Przygotowujemy krem. Śmietankę kremówkę ubijamy i po chwili wsypujemy stopniowo cukier puder i śmietan fix. Następnie dodajemy łyżka po łyżce serek mascarpone oraz cynamon cały czas miksując do połączenia się składników oraz do momentu gdy nasz krem uzyska gęstą konsystencję. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na pół. Każdą połówkę nasączamy bardzo dokładnie zaparzoną i wcześniej ostudzoną herbatą. Przekładamy ciasto

noteskulinarnyfiga
Tarta z kremem rabarbarowym i maracują 197

kropli soku z cytryny Krem rabarbarowy: 130 ml soku z rabarbaru ( wyciskałam sokowirówką ) 250 g cukru pudru   70 g masła   5 żółtek 10 g żelatyny 250 g mascarpone Dodatkowo: 2 maracuje WYKONANIE: Zimne masło pokroić w kostkę, mąkę połączyć z cukrem pudrem. Do mąki dodać masło i żółtka - rozdrobnić składniki w malakserze lub posiekać dokładnie nożem na stolnicy(...)małym ogniu, nie przerywając mieszania. Po tym czasie krem powinien lekko zgęstnieć. Dodać namoczoną żelatynę - dokładnie wymieszać. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Zimny curd rabarbarowy zmiksować z serkiem mascarpone na gładki krem. Kremem wypełnić tartę. Na wierzchu ułożyć wydrążony miąższ z maracui.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasteczka grzybki 117

Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 200g masła (lub margaryny) 150g kwaśnej śmietany 18% 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100g czekolady mlecznej lub deserowej (lub pół na pół) 3-4 łyżki mleka czekoladowa posypka do ciast       *** Z podanych(...)końcówki nóżek grzybków i maczamy je w posypce czekoladowej, która będzie imitacją ziemi *** *** Gotowe nóżki odkładamy na blaszkę lub talerz aby czekolada stężała *** *** Następnie przygotowujemy krem: śmietankę miksujemy, aż zacznie tężeć. Dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i miksujemy razem aby powstał jednolity krem. Gotowym kremem wypełniamy kapelusze grzybków *** *** Krem dociskamy spodem z dziurką. Całość wkładamy na około pół godziny

Blog z Apetytem
Tort z owocami 173

jakie udało mi się upiec. Krem mascarpone w połączeniu z owocami oraz biszkoptem to przysłowiowe niebo w gębie. Spróbujcie sami! Biszkopt (tortownica o średnicy 26cm): przepis - TU Krem: 500 g serka mascarpone 350 śmietany 30% cukier puder do smaku sok z cytryny do smaku Dodatkowo: dowolne świeże owoce - u mnie maliny, banan i kiwi 200 ml zimnego mocnego naparu(...)cukrem powidło lub dżem (u mnie dżem malinowy) sok z cytryny do skropienia bananów Sposób wykonania: 1. Upiec biszkopt według przepisu. Całkowicie ostudzić. Przekroić na 3 blaty. 2. Zrobić krem - zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać partiami ser i sok z cytryny. 3. Przełożyć tort (od dołu): biszkopt nasączony zimną herbatą cienka warstwa dżemu malinowego świeże maliny 1/3 kremu

Kuchnia domowa Ani
Porzeczkowy kopiec kreta 130

cukru z wanilią 1 szklanka  mleka 2% 1 szklanka oleju rzepakowego 4 łyżki ciemnego kakao ½  łyżeczki sody Dr.Oetker 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 330 ml śmietany 30% 25 dag serka mascarpone 3 -4 łyżki cukru pudru 1 szklanka świeżej porzeczki (czarna i czerwona) 50 g startej gorzkiej czekolady Poncz: 100 ml przegotowanej wody 1 łyżeczka cukru pudru(...)nietknięte.  Okruchy z wyciętego ciasta zostawić i pokruszyć w rękach drobniutko. Masa: ½ szklanki porzeczek rozgnieść na mus, resztę zostawić w całości. Dobrze schłodzoną kremówkę, połączyć z serkiem mascarpone, ubić na puszysty krem w trakcie dodając puder i rozgniecione porzeczki, zmiksować dokładnie, pod koniec dodać porzeczki w całości oraz starta czekoladę, wymieszać delikatnie łyżką. Poncz: Składniki ponczu wymieszać ze sobą

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy krem z mascarpone 98

krótkiej przerwie wracam do Was z prostym i mega czekoladowym kremem na bazie serka mascarpone. Początki wiosny zamiast przynieść dawkę porządnej energii, całkiem rozładowały moje akumulatory. Inspiracji na nowe posty – zero, natomiast wolne dni spędziłam na książce lub przed serialem. W końcu udało się przełamać i tak powstał ten deser, gdzie czekolada musiała […] Artykuł Czekoladowy krem z mascarpone

Pink Envelope
Niezawodny biszkopt 163

tortowej\r","2 szkl. cukru\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki proszku do pieczenia\r","1 \u0142y\u017cka octu\r","\r","Na krem:\r","250 ml \u015bmietany krem\u00f3wki\r","250 g serka mascarpone\r","100 g cukru pudru \r","\r","opcjonalnie dodatki do dekoracji: \u015bwie\u017ce owoce, kolorowe posypki itp."],"name":"Biszkopt","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions(...)Składniki Na biszkopt 6 jajek 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki tortowej 2 szkl. cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Na krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru opcjonalnie dodatki do dekoracji: świeże owoce, kolorowe posypki itp. Sposób przygotowania W średniej misce mieszamy ze sobą obie mąki. W oddzielnej, większej

Mostek w kuchni
Limonkowy tort z Krainy Lodu (Ombre Rose Cake) 218

limonki Krem truflowy z białą czekoladą i limonką: 250 g śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone sok z 1/2 limonki Dodatkowo: 100 g borówek amerykańskich Krem maślany na bezie szwajcarskiej: (jeśli tort chcecie udekorować różyczkami, polecam zrobić krem z 1,5 porcji) 4 białka 1 szkl cukru(...)limonką: Śmietankę podgrzać, dodać posiekaną białą czekoladę, cukier puder i sok z limonki, wymieszać do rozpuszczenia czekolady. Mieszankę schłodzić w lodówce. Następnie ubić razem z serkiem mascarpone do otrzymania gęstego, puszystego kremu. Ostudzone biszkopty nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z limonki. Pierwszy blat umieścić na paterze. Wysmarować go kremem. Na kremie poukładać borówki amerykańskie. Przykryć II biszkoptem i ponownie wysmarować

Nastoletnie Wypiekanie
TIRAMISU 135

długich rozmowach, licznych uśmiechów. Tiramisu przygotowałam w formie o wymiarach 26 x 28 cm. Może być mniejsza, wtedy deser będzie wyższy z bardziej wyraźnym jasnym kremem, wybór należy do Was. Składniki: 500 g serka mascarpone 5 żółtek 150 g drobnego cukru u mnie na tę formę równo 34 biszkoptów, na dół 16 sztuk, na górną warstwę 18 sztuk(...)wrzątku + 3 spore łyżeczki kawy rozpuszczalnej, espresso + 1 łyżeczka amaretto ciemne prawdziwe kakao do posypania wierzchu Przygotowanie: Żółtka ucieram z cukrem na jasny puszysty krem. Delikatnie wmieszam w masę serek mascarpone, jeden po drugim. Mieszam mikserem do połączenia. Przygotowuję kawę. We wrzątku rozpuszczam kawę, mieszam, dodaję amaretto i odstawiam do wystudzenia. Blaszkę wykładam folią spożywczą, układam równo w dwóch rzędach

Zasmakuj Kuchni