krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:46/246)

Tort tiramisu i mikser planetarny marki Philips 329

jakiego czasu miałam ochotę na deser tiramisu. Na weekend miałam zapowiedzianych gości (urodziny siostry), więc postanowiłam przygotować pyszny, lekki tort tiramisu. Krem zrobiłam z serka mascarpone, a biszkopty dobrze nasączyłam kawą z dodatkiem alkoholu. Powstał bardzo aromatyczny, cudownie pachnący kawą tort. Uroku dodają mu czekoladowe gwiazdki. Do tego wszystkiego dostałam do przetestowania nowy mikser planetarny Philipsa, z czego bardzo się(...)kremu. Przykryć go drugim krążkiem ciasta, nasączyć połową pozostałego ponczu i wyłożyć resztę kawowego kremu. 13. Na krem położyć ostatni krążek ciasta i nasączyć go ponczem. Tort wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.Wierzch i boki:14. Serek mascarpone rozmieszać z 5 łyżkami śmietanki kremówki. 15. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixami. Dodać

Mała Cukierenka
Tarta malinowa 170

czekolady 0,5 kostki masła Przygotowanie: składniki wrzucamy do miksera i ucieramy do momentu powstania konsystencji mokrego piasku wykładamy na dno formy do tarty wstawiamy do lodówki Krem śmietankowy: 1 op serka mascarpone- 250g 1 mała puszka  słodzonego  mleka   skondensowanego Przygotowanie: Składniki muszą być zimne! Najlepiej gdyby spędziły noc w lodowce i były wyjęte tuż przed przygotowaniem(...)ciasta Serek mascarpone i  mleko przekładamy do miski i miksujemy ok 15 minut. W miarę ubijania krem będzie robił się coraz bardziej gęsty. Powinien powstać gęsty, jednolity krem. Krem wykładamy na schłodzony spód tarty.  Schładzamy przez min. 2 godziny. Dekorujemy świeżymi malinami i oprószamy cukrem pudrem, SMACZNEGO! P.S.   Jeśli nie lubicie malin, możecie je zastąpić na przykład

Luźna Kuchnia
Tiramisu 157

Tiramisu w pucharkach (2-3 porcje) Składniki: Biszkopt: 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki erytrotolu 1 łyżka mleka Krem: jajko (osobno żółtko i białko) 100g serka mascarpone 2 łyżki pudru z erytrytolu Dodatkowo: mniej niż pół łyżeczki karobu (lub kakao) kawa do nasączenia biszkoptów (opcjonalnie) Przygotowanie: Biszkopt: Białka umieść w misce i ubij(...)połączenia składników). Do ciasta dodaj ubite białka i delikatnie połącz łyżką. Całość wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj. Piecz ok. 10 min w 180*C. Krem: Do jednej miski wbij żółtko, a do drugiej białko. Ubij białko, a pod koniec ubijania dodaj połowę pudru z erytrytolu, ciągle miksując. W drugiej misce zmiksuj na gęsty krem żółtko

Moja Micha
Tiramisu. 144

Witajcie kochani :) Chciałam Was dzisiaj zaprosić na pyszny włoski deser Tiramisu. Do jego przygotowania nie potrzeba aż tak wielu składników. Wystarczą biszkopty , serek mascarpone i śmietana kremówka. Do kremu serkowego dodałam pyszny  Likier waniliowy . Gdy podacie taki deser swoim gościom na pewno będą zachwyceni :)  Zapraszam :) Składniki : około 600 g herbatników biszkoptowych  500 g serka mascarpone(...)przegotowanej wody 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki  likieru waniliowego 2, 3 łyżki gorzkiego kakao do oprószenia kremu Wykonanie : Śmietanę kremówkę ubij z cukrem , śmietaną fix i cukrem waniliowym, następnie dodawaj po łyżce serka mascarpone, delikatnie mieszając, następnie dodaj likier i jeszcze raz wymieszaj. W ciepłej wodzie rozmieszaj kawę, cukier, i likier, przelej do głębokiego talerza

Sama słodycz i szczypta chili
Muffinki i krem z nutelli 146

łyżek) 2 jajka (l) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki gorzkiego kakao krem czekoladowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 200 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 3-4 łyżki kremu czekoladowego Najpierw przygotować muffinki, tzn. do miski wsypać suche składniki - wymieszać. a gdy wszystko się połączy dodać jajka, mleko i olej. Za pomocą trzepaczki wszystkie(...)masę - najlepiej przez niecałą minutę miksować na najwyższych obrotach, a po tym czasie zmniejszyć obroty do połowy. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce cukru pudru i serka mascarpone, a na sam koniec dodać krem czekoladowy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przygotowany krem umieścić w rękawie cukierniczym i "wydusić" na upieczone muffinki. Udekorować złotymi kulkami i od razu podawać

Ugotować
Ciasto marchewkowe z kremem miętowym 156

soli 1 łyżeczka imbiru garść rodzynek 1,5 szkl. cukru trzcinowego 2,5 szkl. marchwi 0,5 szkl. jabłek 3 jajka 1 szkl. oleju rzepakowego Krem miętowy : 250 ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone 100 g landrynek miętowych Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych Sposób przygotowania : Ciasto marchewkowe : Przesiać mąkę pszenną i krupczatkę . Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia , cynamon , szczyptę soli(...)pieczenia. Piec w temp. 180 C do suchego patyczka ok. 40 minut. Krem miętowy : Rozpuszczamy landrynki w 100 ml wody. Śmietanę kremówkę 30 % ubijamy i dodajemy serek mascarpone . Lekko przestudzone landrynki wlewamy do kremu. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Dodatkowo: Płatki migdałowe prażymy na patelni i posypujemy nimi ciasto . Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto marchewkowe z kremem miętowym 198

soli 1 łyżeczka imbiru garść rodzynek 1,5 szkl. cukru trzcinowego 2,5 szkl. marchwi 0,5 szkl. jabłek 3 jajka 1 szkl. oleju rzepakowego Krem miętowy : 250 ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone 100 g landrynek miętowych Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych Sposób przygotowania : Ciasto marchewkowe : Przesiać mąkę pszenną i krupczatkę . Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia , cynamon , szczyptę soli(...)pieczenia. Piec w temp. 180 C do suchego patyczka ok. 40 minut. Krem miętowy : Rozpuszczamy landrynki w 100 ml wody. Śmietanę kremówkę 30 % ubijamy i dodajemy serek mascarpone . Lekko przestudzone landrynki wlewamy do kremu. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Dodatkowo: Płatki migdałowe prażymy na patelni i posypujemy nimi ciasto . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Biszkopt z borówkami i galaretką 150

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 200 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 300 g borówek amerykańskich (mogą być mrożone) Sposób wykonania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując dodajemy stopniowo cukier. Gdy masa(...)lodówki i czekamy aż zacznie tężeć. Krem: Mocno schłodzoną śmietankę miksujemy z dodatkiem cukru pudru. Gdy zwiększy swoją objętość i zacznie być puszysta dodajemy serek mascarpone. Miksujemy dalej, do uzyskania gęstego kremu. Krem śmietanowy wykładamy na ostudzonym cieście, układamy na nim owoce i wstawiamy do lodówki.  Gdy galaretka zgęstnieje polewamy nią wierzch ciasta. Całość wstawiamy do lodówki na kilka

Qchnia po prostu
Kostka śliwkowo - czekoladowa 129

wmieszać rozpuszczoną żelatynę. Wystudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin. Ten etap przepisu najlepiej przygotować wieczór wcześniej.  Po tym czasie stężały sos śliwkowy zmiksować z serkiem mascarpone na gładki, jednolity krem. UWAGA: Jeżeli sos śliwkowy wyszedł zbyt twardy ( jak galaretka ), należy wówczas trochę go rozrzedzić dodając 2 - 3 łyżki gorącej wody. Postępujemy tak gdyż zbyt zwarty nie połączy(...)się ładnie z serkiem mascarpone.   Złożenie ciasta: Jeden z blatów biszkoptowych nasączyć połową mieszanki likieru i wody. Następnie wyłożyć cały śliwkowy krem i wyrównać. Przykryć drugim kakaowym blatem i nasączyć drugą połową ponczu. Wierzch polać polewą i posypać płatkami migdałów. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.   Polewa: W rondelku rozpuścić masło. Dodać

Opowieści z piekarnika
Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach 235

szklanka białek (z ok 6 jaj) szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao KREM POMARAŃCZOWY: 125 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego skórka otarta z 2 pomarańczy 2 żółtka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki żelatyny POLEWA: 1/3 szklanki cukru(...)żółtkami i ugotować gęsty krem. Przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystudzenia. Napęczniałą żelatynę rozpuścić podgrzewając ją delikatnie na ogniu. Zimny serek mascarpone ubić razem ze schłodzoną kremówką. W trakcie ubijania dodawać porcjami zimny krem pomarańczowy, a na końcu wlać cienkim strumyczkiem przestudzoną żelatynę. Gęsty krem podzielić na cztery części i przełożyć nim blaty ciasta. Najlepiej tort przekładać

https:KKuchniaMniam
Tarta ananasowa 172

Składniki na ciasto: 1 kopiasta szklanka mąki 1/3 szklanki cukru 30 g masła 30 g margaryny 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 50 g białej czekolady Składniki na dżem ananasowy: 500 g świeżego ananasa 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka żelatyny woda lub: 500 g ananasa z puszki razem(...)dalej ma grudki dodajemy 1/2 łyżeczki oleju kokosowego). Wlewamy rozpuszczoną czekoladę do serka mascarpone i miksujemy całość na wysokich obrotach. Czas poskładać całość :) Spód i dżem ananasowy powinny być dobrze wystudzone. Dżem ananasowy nakładamy na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Całość wkładamy do zamrażarki na 15 minut. Krem możemy rozsmarować na tarcie nożem lub wycisnąć szprycą. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tort piernikowy z pomarańczowym kremem 179

proszku do pieczenia 20 g przyprawy do piernika 200 g masła 50 g cukru 3 jajka 200 g płynnego miodu 250 g maślanki Składniki na krem maślany: 200 g miękkiego masła 500 g serka mascarpone 20 g cukru pudru skórka starta z 2 pomarańczy zirenka z pół laski wanilii Wykonanie piernikowych blatów: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek. Dodajemy miękkie masło(...)pieczemy całości piernika ponieważ piernik wymaga wtedy o wiele dłuższego czasu pieczenia i może nam w trakcie pieczenia uciec z tortownicy. Blaty zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Wykonanie kremu pomarańczowego: Masło i serek mascarpone wyciągamy z lodówki i zostawiamy na ok 2-3 godziny. Bardzo ważne aby masło i serek miały jednakową pokojową temperaturę. Pomarańcze dokładnie myjemy, osuszamy i ścieramy skórkę

Themo przepisy
Agrestowiec 211

mąki ziemniaczanej Na krem agrestowo - budyniowy: 1 litr soku z kompotu agrestowego 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru 2 żółtka 200 g masła Na krem agrestowo - śmietanowy: 300 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 5 łyżek dżemu agrestowego 3 łyżeczki żelatyny cukier puder Przygotowanie: Ciasto kruche : Składniki szybko zagnieść, uformować kulę i schłodzić w lodówce przez ok. godz(...)partiach do ciepłej masy agrestowej i za każdym razem mieszać tak długo, aż powstanie zwarta, jednolita masa. Gotową masę przelać od razu na kruchy spód. Schłodzić.  Krem agrestowo-śmietanowy : Serek mascarpone zmiksować z dżemem do połączenia się składników.  Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzącej wody i wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić prawie na sztywno, dodać masę z serka

My sweet a life
Zielona rolada z żurawiną i kremem z białej czekolady 327

Składniki: Biszkopt: 4 jajka "L" 3/4 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mąki tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki oleju 450 g mrożonego szpinaku Poltino Krem: 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 150 g śmietanki 30% 1 kopiasta łyżka cukru pudru Dodatkowo: 150 g konfitury lub dżemu z żurawiny Wykonanie: Szpinak rozmrozić, przełożyć na sito(...)momentu, aż czekolada się rozpuści. Rozpuszczoną czekoladę odstawić na około 10 minut do lekkiego ostygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno. Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem, dodać ostygniętą czekoladę - dbrze zmiksować na średnich obrotach miksera. Na koniec do kremu dodać ubitą śmietankę i delikatnie połączyć składniki. Biszkopt odwinąć ze ściereczki. Na cały biszkopt rozsmarować krem z białej czekolady, następnie na krem

kolorowotorcikowo
Tort czekoladowo- brzoskwiniowy 196

Biszkopt: 4 duże jajka 1 szklanka cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 1 łaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżeczki kakao Krem: 330ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) 1 duża puszka brzoskwiń (850g) 1 galaretka pomarańczowa Polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady 100ml śmietanki 30% Dodatkowo: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 2 galaretki truskawkowe 1/2 soku(...)tylko spód) tortownicę. Wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 25 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu studzimy i dzielimy na dwa blaty. 2. Krem Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone, a następnie zmniejszamy obroty na najniższe i powoli dodajemy po jednej łyżce zmiksowanych brzoskwiń. Na końcu wolnym strumieniem dodajemy galaretkę pomarańczową rozpuszczoną w syropie z brzoskwiń

Kuchnia w czekoladzie