krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:37/246)

Tarta karmelowo -śmietankowa na kruchym spodzie 115

Wyjąć, wystudzić. Krem kajmakowy: 3 łyżki kajmaku z puszki 1/2 opakowania  serka mascarpone (250 g.), schłodzonego zmiksować krótko serek z kajmakiem. Wyłożyć na wystudzony kruchy spód. Krem śmietanowy: 1/2 opakowania serka mascarpone (opakowanie 250g) 1,5 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Zmiksować wszystko razem do uzyskania sztywnego kremu. Wyłożyć na krem kajmakowy. Na wierzch wyłożyć dowolne owoce

Kubki smaku
Torcik makowy z migdałami 149

cukru pudru 120 g maku mielonego 1 łyżka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel aromatu migdałowego masa z wiśniami: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany 30% 2 łyżki kremu migdałowego (lub 2 łyżki cukru pudru) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl wody 2-3 łyżki amaretto lub innego alkoholu 200 g wiśni z syropu 3/4 szkl(...)masa z wiśniami: Wiśnie moczymy w amaretto lub wiśniówce (w wersji bez alkoholu dodajemy wiśnie bez moczenia) Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z rozpuszczoną żelatyną (ostudzoną). Serek mascarpone ubijamy z kremem migdałowym lub cukrem pudrem. Po zmiksowaniu dodajemy alkohol, a potem łączymy z ubitą śmietaną z dodatkiem żelatyny.  Na ostudzony spód makowy przekładamy część masy serowej, na nią

Bon appetit mon amie
Kawowe bezy z kremem 177

dodamy kawę dzień będzie rozkoszny.  Składniki: bezy 4 białka 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżka wody 180 g cukru pudru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej krem 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany 30% 100 g cukru 2 łyżki wody 1 jajko 2 łyżki likieru kawowego Wszystkie składniki znajdziecie tutaj  Przygotowanie: bezy Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Białka(...)Cukier z wodą zagotowujemy, aż powstanie karmel, następnie dodajemy śmietanę i pozostawiamy do wystygnięcia.  W naczyniu miksującym ubijamy jajko, dodając serek mascarpone i likier kawowy, następnie dodajemy ostudzony karmel, cały czas ubijając. Krem chłodzimy ok 1h.  Bezy idealnie zgrywają się z kremem, wystarczy je delikatnie zanurzyć.  Smacznego

Niezły Młynek
Kwiecień - plecień i sernik z musem pistacjowym 228

piękną ozdobą wielkanocnego stołu. Sernik z musem pistacjowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 90 g ciastek digestive 40 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 100 g serka mascarpone 225 ml śmietany kremówki (38%) 125 g cukru 2 łyżeczki ekstaktu z wanilii 4 jajka mus pistacjowy: 100 g kremu pistacjowego 125 g serka mascarpone(...)Masło rozpuścić, przestudzić. Wlać do ciastek, dobrze wymieszać. Masą ciasteczkową wyłożyć dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ugnieść. Podpiec spód w 180 st. C. przez 15 minut. Przestudzić. Serek kremowy i mascarpone, kremówkę, cukier, ekstrakt i jajka zmiksować tylko do połączenia składników. Wylać na spód. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
tort z gruszkami 170

trzy blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przełożeniem. składniki na poncz: 50-100 ml amaretto 150 ml wody wykonanie: Składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem do przełożenia: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 400 g masy kajmakowej, schłodzonej 200 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej dodatkowo: ok. 400 g gruszek z syropu ( przepis ), osuszonych wykonanie: Serek mascarpone, śmietankę oraz masę kajmakową(...)składniki na obłożenie tortu: 250 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 2 gruszki, świeże cukier kryształ złote perełki wykonanie: Serek mascarpone, śmietankę oraz cukier puder miksujemy na gładki krem. Gruszki kroimy na cieniutkie plasterki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy cukrem kryształem i pieczemy/suszymy w ok. 150-170 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Biały tort kokosowy Raffaello 407

Bardzo elegancki i wykwintny biały tort kokosowy.  Idealny na domowe uroczystości takie jak urodziny czy rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie(...)Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru malibu Schłodzoną śmietankę ubić. Dodać serek i likier, zmiksować. Odłożyć 1/3 masy

Chocolate Muffin Blog
Makowe gwiazdki z cynamonowym kremem mascarpone. 146

ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 20 dag masła lub margaryny 2 żółtka 1 lekko kopiasta łyżka suchego niezmielonego maku Na krem: 25 dag serka mascarpone 1 kopiasta łyżeczka mielonego cynamonu 2 płaskie łyżki cukru pudru Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek z kremem: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie(...)pieczenia i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Upieczone ciasteczka dokładnie studzimy.  4. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cynamonem. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobą tylką. 5. Ciasteczka przekładamy kremem. Wyciskamy rozetkę na ciastko, kładziemy drugie i znów wyciskamy rozetkę.  6. Gotowe ciasteczka podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka

Izabelawkuchni
Tort porzeczkowy 159

jajek 12 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżka oleju Krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru + 1/3 szklanki czarnych porzeczek ( w cukrze , z kompotu lub świeżych) Dodatkowo: mocny napar herbaty z cukrem dżem z czarnej porzeczki Sposób wykonania(...)kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 180 st. C przez 35-40 minut. Dobrze ostudzić, przekroić na 3 blaty. 2. Robimy krem: mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem, po czym dodajemy serek mascarpone i całość łączymy. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy zblenderowane porzeczki. 3. Składamy tort, dolny blat nasączamy zimną słodzoną herbatą, smarujemy cienko dżemem porzeczkowym

Kuchnia domowa Ani
Fit torcik z kremem kokosowym i malinami 183

Taki tort śmiało można podać gościom na każdej imprezie, albo przygotować na urodziny. Maliny pięknie dopełniają całość i idealnie łączą się z kokosowym kremem. Tort można przygotować też w wersji bez nabiału, bo serek mascarpone śmiało można zastąpić drugą puszką gęstego mleczka kokosowego (polecam zwłaszcza to w wersji light, które można znaleźć m.in w Lidlu). Z mascarpone z kolei(...)pokojowej. Bardzo zachęcam wypróbować przepis! Składniki( tortownica o średnicy 24 cm) : Biszkopt: 4 jajka 6 łyżek ksylitolu 10 łyżek mąki ryżowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka z 1 puszki mleka kokosowego (stała część) 1/2 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: ok. 250 g świeżych malin Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC

Healthy food explorer
Kakaowe muffinki nadziewane malinami z kremem mascarpone/pyszne babeczki z malinami 206

waniliowy -3 szklanki mąki pszennej  -1 szkl cukru -2 łyżki kakao (pełne) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 płaska łyżeczka sody -1 szczypta soli KREM -500ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -pół szklanki cukru pudru DODATKOWO -250g malin Skłądniki mokre oddzielamy od suchych, mokre dajemy do suchych i mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Formę do muffinek(...)napełniamy do 2/3 wysokości ciastem. Pieczemy około 25 minut w tem 180 stopni-do suchego patyczka. Muffinki studzimy. KREM Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone-miksujemy na gładki krem  i gotowe :) W każdej babeczce wycinamy nożem dziurkę-na kształt lejka, do dziurki wkładamy maliny (wycięte ciasto kruszymy do miseczki) Na każdą babeczkę wyciskamy krem Następnie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SŁODKIE WALENTYNKOWE SERCE 135

szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 masło 2 łyżki kako ¼ szklaki wody 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki Składniki na krem śmietanowy:   1 litr śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Poncz: 4 łyżki cukru ½ litra wrzątku Zapach arakowy ½ soku z cytryny Biszkopt : Wodę, cukry, masło i kakao umieścić w żaroodpornym naczyniu(...)wystygnięciu biszkoptu dzielimy go na 3 równe blaty.  Poncz:  We wrzącej wodzie rozpuszczamy cukier. Gdy wystygnie dodajemy sok z cytryny oraz zapach arakowy. Wykonanie kremu : Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę przekładamy nasączony ponczem biszkopt. Do pozostałej części śmietany dodajemy odrobinę czerwonego barwnika. Mieszamy delikatni do uzyskania

Słodki Zakątek
SŁODKIE WALENTYNKOWE SERCE 137

szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 masło 2 łyżki kako ¼ szklaki wody 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki Składniki na krem śmietanowy:   1 litr śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Poncz: 4 łyżki cukru ½ litra wrzątku Zapach arakowy ½ soku z cytryny Biszkopt : Wodę, cukry, masło i kakao umieścić w żaroodpornym naczyniu(...)wystygnięciu biszkoptu dzielimy go na 3 równe blaty.  Poncz:  We wrzącej wodzie rozpuszczamy cukier. Gdy wystygnie dodajemy sok z cytryny oraz zapach arakowy. Wykonanie kremu : Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę przekładamy nasączony ponczem biszkopt. Do pozostałej części śmietany dodajemy odrobinę czerwonego barwnika. Mieszamy delikatni do uzyskania

Słodki Zakątek
Tort tęczowy 330

Składniki: Na biszkopt: 3 jajka, nieco mniej niż 1/2 szklanka cukru, 1/2 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia barwnik w proszku Na krem z mascarpone: 400ml śmietany kremówki 500g serka mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru Na krem maślany: 200g masła 10 łyżek cukru pudru Na masę cukrową: 4 łyżeczki żelatyny 70 ml zimnej wody 3 łyżeczki Planty(...)drugiej formy. Wyjmujemy z piekarnika upieczony biszkopt i zamieniamy go kolejnym do upieczenia. Jeśli dysponujemy piekarnikiem dwukomorowym możemy piec dwa biszkopty równocześnie. Przygotowanie krem z mascarpone: Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dokładamy małymi partiami serek mascarpone. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Blaty biszkoptowe układamy według pożądanej kolejności przekładając je niewielką ilością kremu z mascarpone. Na ostatni blat

Pyry na Gaz
Muffinki korzenne z powidłami 112

pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 płaska łyżka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 soku pomarańczowego 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka Krem śmietanowy: 250 g serek mascarpone (schłodzony) 200 ml śmietany kremówki 30% (schłodzonej) 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1-2 słoiczka powideł śliwkowych Przygotować dwie miski. W jednej umieścić wszystkie składniki suche(...)Piec około 25-30 minut w temperaturze 180˚C (bez termoobiegu). Następnie wyjąć z formy i dokładnie ostudzić na kratce. W międzyczasie przygotować krem śmietanowy.  Bardzo ważne jest, żeby śmietana i serek mascarpone były schłodzone przed użyciem, przez minimum 24 godziny. Wszystkie składniki na krem włożyć do jednego naczynia i ubić, do otrzymania gęstej masy. Wstawić do lodówki. Kiedy

Świat Ciasta