krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:36/246)

Morelowa tarta Tatin 108

odwracając ją „go góry nogami”. Ciasto powinno znaleźć się na spodzie, a morele na wierzchu. Podawać na gorąco lub na zimno z dodatkiem bitej śmietany, jogurtu naturalnego lub kremu z serka mascarpone

Gotujemy i jemy
Ciasto marchewkowe z czekoladą - przysmak wszystkich dzieciaków 86

formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Piec ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Po wystudzeniu ciasto można polukrować, przełożyć kremem z serka mascarpone lub posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
TORT ORZECHOWY Z NUTELLĄ 116

mąka pszenna (100 g) orzechy laskowe zmielone (100 g) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) kakao (1/4 szkl.) Krem: śmietanka kremówka 30 % (330 ml.) serek mascarpone (250 g) krem czekoladowy nutella (350 g) Poncz: woda (1/4 szkl.) sok z cytryny (1 łyżka) Polewa: czekolada mleczna (100 g) masło (2 łyżki) śmietanka kremówka 30 % (2 łyżki)  Dodatkowo: Złote kuleczki

RITA food channel
Greckie ciasto czekoladowe na piwie 158

Mocno czekoladowe ciasto o wspaniałym smaku. Można upiec w formie babki lub w tortownicy. Jeżeli będziemy chcieli zrobić wersję na bogato, można przełożyć kremem z serka mascarpone. Pyszne, szczerze polecam. Składniki 220 ml ciemnego piwa 230 g masła 60 g kakao 300 g mąki pszennej 170 g jogurtu naturalnego 300 g cukru 1 łyżeczka … Czytaj dalej Greckie ciasto czekoladowe

gotuj ze mną
Słodkie przeboje na każdą imprezę 121

które są jak różne światy, do niezwykłego efektu końcowego, którym jest połączenie się wszystkich smaków. Kompozycja kruchości spodu, z owocowym bogactwem warstwy z galaretką i malinami, puszystością śmietanowego kremu z serkiem mascarpone i chrupiącym bezowym blatem - warstwą zwieńczającą to dzieło kulinarnej sztuki - przenosi nas do cukierniczego raju. Każdego, kto spróbuje tego ciasta, trudno będzie już zadowolić prostymi wypiekami. Każdy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagodowy deser 173

łyżeczki ziaren chia, mieszamy i odstawiamy na chwilę aż napęcznieją.Następnie przekładamy je do szklanek. Serek mascarpone ubijamy z cukrem. Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do serka mascarpone. Taki krem nakładamy na mus jagodowy. Dekorujemy mięta i kilkoma jagodami Smacznego ! Artykuł Jagodowy deser pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Ciasto marchewkowe z czekoladą - przysmak wszystkich dzieciaków 193

formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Piec ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Po wystudzeniu ciasto można polukrować, przełożyć kremem z serka mascarpone lub posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Korniszonki
Kostka piernikowo - brzoskwiniowa (bez pieczenia) 173

wierzchu wyłożyć cienką warstwę galaretki, nań poukładać plasterki brzoskwini i całość zalać tężejącą galaretką, a następnie odstawić do lodówki na 30 minut. Kremówkę ubić i połączyć z serkiem mascarpone. Gotowym kremem wyłożyć wierzch galaretki (można pobawić się w zrobienie np. rożków- masę przełożyć do rękawa cukierniczego z wybraną tylką) i odstawić do lodówki na min. 3 godz. Przed samym podaniem

Kraina Miodem Płynąca
Marchewkowe babeczki z kremem 162

łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przypraw korzennych 1/3 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka startej marchwi Krem: 400g serka Mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Jajka połączyć z mlekiem i olejem. Dodać suche składniki i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać orzechy i marchew i ponownie wymieszać

kuchnia doski
Ciasto czekoladowe z truskawkami 197

Następnie wyciągamy ciasto z formy i przekrawamy na  dwa placki.  Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie łączymy ją z serkiem mascarpone.  Gotowy krem dzielimy na 2 równe części. Pierwszą warstwę przekładamy kremem i na wierzchu kremu układamy połowę truskawek (pokrojone czy całe - tutaj wasza inwencja), następnie drugi placek przekładamy kremem

Kolejny blog o gotowaniu
Babeczki owsiane z kremem i owocami | bez cukru | 165

ciepłe dni. Składniki na ok. 15 babeczek: 1,5 szkl. mąki owsianej 100g masła (u mnie osełkowe) 6 łyżek wody 3 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego Szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone Olejek waniliowy 4 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego 10 łyżek jogurtu lub mleczka kokosowego + ulubione owoce Przygotowanie: Masło kroimy na drobniejsze kawałki, siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy

Czarnawisienka
Torcik mocno czekoladowy 138

wyrzucamy, przydadzą nam się do dekoracji. Placki pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie łączymy ją z serkiem mascarpone.  Gotowy krem dzielimy na 2 równe części. Pierwszą warstwą przekładamy ciasto, następną układamy w formie kopca na wierzchu. Dekorujemy  połamanymi  kostkami czekolady, okruszkami  ciasta  oraz miętą. Gotowe

Kolejny blog o gotowaniu
Sernik Oreo na zimno z bananami i galaretką 296

tortownica o śr. 24cm   Masa serowa:    750 białego półtłustego sera,  1/2 laski wanilii,  1/3 szklanki cukru pudru,  150g ciastek Oreo z kremem,  250g serka mascarpone,  czubata łyżka żelatyny. Ser zmielić, dodać serek mascarpone, nasiona wanilii i cukier puder. Zmiksować na gładką, jednolitą masę.  Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku, przestudzić

Z miłości do słodkości
Ciasto marchewkowe 134

korzennych (cynamonu, goździków, gałki muszkatołowej, kardamonu) oraz orzechów i suszonych owoców. Można je podawać posypane cukrem pudrem  (jest to mój ulubiony sposób), polane lukrem, czekoladą lub z kremem z serka mascarpone  (przepis) . Składniki: 1,5 szklanki startej marchewki (około 3 szt.) 1,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku

Smakowity Blog Kulinarny
Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone 262

wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.   Piekarze i cukiernicy szykują prawdziwe włoskie Panettone na młodym ‘słodkim zakwasie’, ja nie miałam aż tyle czasu to raz, a dwa – w kamienicy jest już zbyt zimno

Karo in the Kitchen
BABECZKI KAKAOWE Z ORZECHAMI 145

niej dodać kakao i zrobić drugi krem. Ja do babeczek zrobiłam sos z borówek, rozgniatając trochę owoców z 1 łyżeczką cukru i chwilę gotowałam żeby się zredukował. KREM 1 serek mascarpone 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka kakao

harrisa
CIASTO MARCHEWKOWE 131

pieczenia. Wstawiłam ciasto do nagrzanego piekarnika i piekłam w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Można posypać ciasto cukrem pudrem, bądź przekroić  i przełożyć je kremem z serka mascarpone lub Philadelphi. Smacznego! Polecam również  WILGOTNE CIASTO CYTRYNOWE

potrawyregionalne
Spaghetti ai funghi e mascarpone 135

parmezan Nastaw wodę na spaghetti.  Posól. Gdy się zagotuje, wrzuć makaron i gotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. W rondelku zagotuj pół szklaneczki wody i włóż cały serek mascarpone. Powstanie krem. Wsyp 3 łyżki mieszanki ziołowo – warzywnej. Duś przez chwilkę ciągle mieszając. Dosmacz oliwą z oliwek, wyjątkową, gęstą i aromatyczną. Posól, dosmacz pieprzem. Wymieszaj z ugotowanym spaghetti. Wyłóż

Z Kuchni Do Kuchni
MUFFINKI KAKAOWE Z KREMEM 117

dajemy suche składniki, a do drugiej mokre. Wymieszać składniki w obydwu miskach i do suchych dodać mokre. Ciasto ponakładać do foremek, upiec w temperaturze 200 st. 25 min. KREM 1 serek mascarpone 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka kakao Wszystkie składniki oprócz soku i kakao wymieszać, podzielić na dwie części

harrisa
Deser czereśniowo truskawkowy 112

orzechowe, mieszamy. Powinny powstać większe "grudki". Do każdego pucharka wsypujemy na spód po łyżce takiej mieszanki. 2. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietanfixu. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Do kremu powoli dodajemy po łyżce zblendowanych czereśni. Gotowy krem nakładamy do pucharków naprzemiennie z pozostałymi herbatnikami. Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki truskawki oraz dekorujemy miętą, czereśnią i rurkami

Kuchnia w czekoladzie
Beza Pavlova z kiwi i truskawkami 114

Kremówkę ubij na bitą śmietanę, dodaj pół szklanki cukru i esencję waniliową oraz migdały. W wersji dla dorosłych dodaj ulubiony alkohol (ja dałam Amaretto). Dadaj całość serka mascarpone. Wymieszaj krem. 4. Kiedy upieczony spód wystygnie posmaruj kremem wierzch i dekoruj owocami. Schłódź w lodówce jeśli zdążysz przed łasuchami. Nie przykryłam drugim blatem kremu, bo zrobiłam

AZgotuj!
Torcik serowy z truskawkami 173

Jeszcze jedna propozycja na ciasto z owocami. Tort biszkoptowy, przełożony kremem z serka mascarpone i truskawkami. W sam raz na początek lata. Biszkopt upieczony wg dowolnego przepisu z 6 -8 jajek. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie ciastek Regionalnych lub podobnych truskawki pół tabliczki czekolady deserowej lub gorzkiej 2 łyżki soku

Praktyczna pl
Tarta z malinami 144

Ciasto: 200g mąki pszennej 100g miękkiego masła 50g cukru  (oryginalny przepis cukier puder) 1 jajko 1 łyżka gęstej smietany lub jogurtu naturalnego (oryginalny przepis woda) szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietany kremówki 30% lub 36% fix do bitej śmietany (ze względu na upał, dodałam) 100g gorzkiej czekolady 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: duże opakowanie malin Wszystkie

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Karmelizowane gruszki z kremem migdałowym i karmelową kratką 145

Karmelizowane gruszki z kremem z serka mascarpone z migdałami i karmelową kratką. Obiecałam Wam przepis na deser, który przygotowywałam podczas konkursu BlogerChef i oto jest :) Tak wyglądał mój deser, który zgłosiłam do eliminacji do II półfinału. Żałuję bardzo, że nie zrobiłam zdjęcia podczas konkursu, ponieważ w kieliszku do martini prezentował się on świetnie! Poniżej kilka zdjęć, na których pojawił się

Kraina Tysiąca Smaków
Babeczki na Halloween 181

Ciasto jest bardzo rzadkie, ale właśnie takie ma być!! Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nalać ciasto do 3/4 wysokości.  Piec ok. 18minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:  250g serka mascarpone,  1/2 szklanki śmietany 18%,  100g białej czekolady,  3 łyżki cukru pudru,  szczypta pomarańczowego barwnika,  kapelusze z masy cukrowej.   2 łyżki śmietany zmieszać

Z miłości do słodkości
Tort 124

postanowiliśmy przygotować dla Niego tort urodzinowy. Uwielbiamy piec torty, więc była to dla nas wielka przyjemność, a wspólna dekoracja była świetną zabawą.Tort został przełożony dżemem brzoskwiniowym i kremem z serka mascarpone połączonego z bita śmietaną. Na wierzchu udekorowany malinami i borówkami, a bok toru plasterkami truskawek. Był bardzo orzeźwiający, owocowy, po prostu idealny na wiosnę.Przepis na biszkopt znajdziecie

cookpl
Torcik porzeczkowy 198

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Torcik porzeczkowy przełożony kremem porzeczkowym na bazie frużeliny i serka mascarpone. Całość rozpływa się w ustach i smakuje wyśmienicie. Sekret pysznego smaku tkwi w delikatnym i miękkim biszkopcie przełożonym doskonałym, lekko kwaskowym kremem porzeczkowym. To połączenie doskonałe! Korzystajmy z dobroci porzeczki, na którą aktualnie mamy sezon, ponieważ(...)Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości wody (gorącej). Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do owoców, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzoną przekładamy do lodówki do całkowitego zgęstnienia. --> Krem: --> Do misy miksera przekładamy gęstą frużelinę i serek mascarpone. Miksujemy do połączenia. --> Wykonanie: --> Każdy przekrojony biszkopt* przekładamy kremem porzeczkowym (trochę kremu odkładamy do dekoracji i obsmarowania boków torcików. --> Torcik składamy w "piramidę" boki delikatnie

Marta Gotuje
Torcik marchewkowy z pomarańczowym kremem mascarpone 396

rzepakowy, słonecznikowy itd)250 g cukru muscavado lub białego150 g (2 średnie) marchewki, starte na tarce o dużych oczkachsok z 1/2 cytryny150 g orzechów włoskich, posiekanychna krem mascarpone:250 g mascarpone200 g serka śmietankowego (Philadelphia, ja użyłam Pilos z Lidla)150 g cukru pudruotarta skórka z 1 pomarańczypołówki orzechów włoskich do dekoracjiPrzygotowanie:Do miski wsyp suche składniki - mąkę migdałową, mąkę(...)patyczek wbity w ciasto wyjdzie suchy. Wyjmij ciasto z piekarnika, odstaw na 10 min, następnie wyjmij z formy i zostaw na kratce do ostygnięcia.Aby zrobić krem, włóż do miski mascarpone, serek śmietankowy i cukier puder i zmiksuj na gładką masę. Dodaj skórkę otartą z pomarańczy i wymieszaj. Ułóż blat ciasta na paterze i posmaruj ok. 1/3 kremu. Ostrożnie połóż

Chilli Czosnek i Oliwa
Tort z truskawkami 165

Czym byłby Truskawkowy Weekend bez choćby jednego tortu z truskawkami? Proponuję klasykę: puszysty biszkopt , delikatny krem z bitej śmietany i serka mascarpone, poncz z soku pomarańczowego i oczywiście świeże truskawki – czego chcieć więcej? :) Przepis na prosty biszkopt Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 ŚmietanFix +pomarańcza, świeże truskawki Biszkopt przygotowujemy(...)Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę (można włożyć ją przed ubijaniem na chwilę do zamrażarki) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy ŚmietanFix i miksujemy, tak żeby wymieszał się dokładnie z całym kremem. Jako „utrwalacz” zamiast ŚmietanFixa można użyć żelatyny lub bitej śmietany w proszku (proszek, który dodaje się do mleka, żeby dało się

Ciastkozercy
Rolada malinowo - jeżynowa 149

ciasta zaraz po wyjęciu z piekarnika zdjąć papier i przełożyć na ściereczkę. Jeszcze gorące zrolować wraz z ściereczką i pozostawić do czasu aż wystygnie. Składniki na krem jeżynowy: 250 g serka mascarpone 50 ml śmietany 18 % 2 łyżki cukru pudru 30 dag świeżych lub mrożonych jeżyn ( wcześniej muszą być rozmrożone) Sposób wykonania kremu: Jeżyny rozgnieść widelcem lub za pomocą blendera(...)Dodać Serek mascarpone, śmietanę, i cukier i wszystko dokładnie zmiksować. Z wystudzonego, zrolowanego biszkopta zdjąć delikatnie   ściereczkę i całość napełnić kremem. Składniki na bitą śmietanę: 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru owoce do przybrania. Sposób wykonania: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem, rozprowadzić na całej powierzchni rolady, udekorować owocami. Roladę wstawić do lodówki na minimum

Na słodko lub wytrawnie
Malinowa chmurka - kruche ciasto, z galaretką malinową, kremem śmietanowym i bezą 494

mąki pszennej Składniki na galaretkę z malinami: 600g malin (mogą być świeże lub mrożone) 3 galaretki malinowe 3 szklanki wrzątku (750ml) Składniki na krem śmietankowy: 500g śmietany kremówki (30 lub 36%) – dobrze schłodzonej 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Składniki na bezę: 3 białka (schłodzone) 150g cukru drobnego do wypieków (lub pudru) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub skrobi ziemniaczanej(...)ciasto kruche nakładamy stężałą galaretkę. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Wykonanie kremu śmietanowego: Schłodzoną kremówkę umieścić w misce i zacząć miksować. Powoli po jednej łyżce dodawać serek mascarpone i cukier. Krem będzie gęsty, jednak uwaga - nie ubijać za długo, gdyż wtedy może się zważyć. Krem śmietankowy wyłożyć na stężałą galaretkę i na krem wyłożyć bezę. Wykonanie w Thermomixie: Wykonania

Mania Wypiekania
Tarta z truskawkami 149

Tarta z truskawkami /składniki na dwie tarty o szerokości 25 cm/ Kruche 3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka cukru pudru 1 margaryna 5 żółtek szczypta soli Krem 500 g serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30-36% 5 łyżek cukru pudru truskawki Margarynę (wyjąć wcześniej z lodówki) posiekać z mąką, dodać resztę składników i zagnieść. Formę do tarty wyłożyć(...)ciastem i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż ciasto się zarumieni.  Śmietanę ubić, następnie dodać cukier i serek mascarpone i wymieszać mikserem. Na dno ciasta wyłożyć krem i poukładać ćwiartki truskawek. Smacznego

Biały fartuszek
Muffinki choinki 104

mąki 125g cukru pudru 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml mleka 50 ml oleju 1 jajko 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej krem: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru zielony barwnik spożywczy cukrowe posypki Przygotowanie: muffiny: W misce łączymy składniki suche:mąkę, cukier, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia(...)razem, a następnie dodajemy skórkę pomarańczową. Masę przekładamy do foremek na muffiny i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Partiami dodajemy do miksowanego serka mascarpone. Na końcu dodajemy odrobinę barwnika i dokładnie mieszamy łyżką, aby dokładnie rozpuścić barwnik. Na ostudzone muffiny za pomocą worka cukierniczego i tylki nakładamy krem

Bon appetit mon amie
deser truskawkowy z mascarpone i Nutellą 178

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Truskawki myjemy, kroimy na cząstki (ćwiartki), i układamy w pucharkach. Zalewamy rozpuszczoną galaretką i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 2 łyżeczki śmietany 18% lub 30% 5 łyżek kremu czekoladowego lub czekoladowo orzechowego lub nutellii opcjonalnie: 2 szt bezików wykonanie: Serek miksujemy ze śmietaną. Odkładamy

Domowy Smak Jedzenia
Wiśniowe brownie z musem malinowym 119

malinowy: 200 g malin 2 łyżki wody 110 g cukru 1,5 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wody 1,5 szklanki śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Krem śmietanowy z białą czekoladą: 200 g śmietany 36% 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe lub malinowe 3 szklanki wrzątku 200 g malin(...)się rozpadną. W gorącej wodzie rozpuszczamy dokładnie żelatynę, przelewamy do malin, dokładnie mieszamy i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i przestudzone maliny. Całość dokładnie miksujemy do połączenia się składników. Krem śmietanowy z białą czekoladą: W garnku podgrzewamy śmietankę z białą czekoladą do momentu jej rozpuszczenia. Śmietankę najlepiej podgrzać wieczorem i na całą nos chłodzimy

VioletoweKucharzenie