mnie. Krótko mówiąc ciasto jest zarówno efektowne, jak i bardzo smaczne, a na dodatek proste w przygotowaniu. Zdecydowałam się na wersję z krem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone , natomiast zamiast pestek granatu , użyłam maliny i jagody, które bardziej pasują według mnie do nazwy ciasta Leśny mech. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)otarta z 1 cytryny Składniki na krem: 300ml śmietany 30% 250g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Wszystkie składniki czyli śmietankę 30%, mascarpone, cukier puder i sok z cytryny umieszczamy misce i miksujemy na gładki i gęsty krem Wykonanie: szpinak odmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody jajka ubijamy razem z cukrem
Słodkie zapomnieniePalma firmy Bielmar 150 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta czerwonego barwnika z proszku 1 łyżeczka liofilizowanych truskawek w proszku krem: 250 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady kilka truskawek Mleko, wodę oraz Palma formy Bielmar gotujemy. Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do gotujących się składników. Ciasto energicznie(...)ponieważ ciasto urośnie. Pieczemy ok 30 minut w temp. 200 st C bez termoobiegu. Przygotowujemy krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone oraz przestudzoną białą czekoladę. Mieszamy krem. Truskawki czyścimy ze szpatułek. Kroimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy do połączenia się owców z kremem. Przestudzone ptysie kroimy na pół i nakładamy krem
Kuchnia w oparachLizbonie... ale to będzie świetna przygoda! :) Pozdrawiam i do usłyszenia! Składniki: (na ok. 12 sztuk) Krem miętowy: 350 ml śmietanki kremówki 30% 8 g świeżej mięty 6 łyżek cukru 3 łyżki zimnego mleka 1 płaska łyżeczka żelatyny w proszku 250 g serka mascarpone Craquelin: 30 g masła 30 g cukru trzcinowego 40 g mąki pszennej(...)przestudzić na kratce. Schłodzoną mieszankę ze śmietanki kremówki, cukru, mięty i żelatyny przygotowanej dzień wcześniej ubić mikserem do puszystości i sztywności. W innym naczyniu zmiksować serek mascarpone, stopniowo dodać krem miętowy, dokładnie zmiksować, aż krem zacznie "chlupać" po ściankach naczynia. Powinien być gęsty, a po spróbowaniu słodki i orzeźwiająco miętowy. Ostudzone ptysie ostrożnie przekroić wzdłuż na dwie części, uważając
Nastoletnie Wypiekaniewiórek kokosowych czyli moja wersja torcika Rafaello. Biszkopt powstał na bazie mąki kukurydzianej ale równie dobrze można użyć kokosowej dzięki czemu ciasto jest bezglutenowe. Do przygotowania kremu można użyć serka mascarpone (nieco bardziej kaloryczna wersja) lub ricotty a nawet zwykłego serka twarogowego. Dobrze sprawdzi się także krem z jogurtu greckiego. Do osłodzenia można użyć dowolnego słodzika: miód, ksylitol(...)średnicy 16 cm - 40 g mąki kukurydzianej - 4 jajka - 2 -3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła - szczypta sody oczyszczonej Masa - 250 g serka ricotta lub mascarpone - 2 łyżki jogurtu greckiego - 2 -3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła - 1 łyżka wiórek kokosowych - 1 łyżka płatków migdałowych Dodatkowo - 2 łyżki płatków migdałowych
Health-Fit-Lifekawy rozpuszczalnej 800 ml gorącej wody 2 łyżeczki cukru 2 opakowania galaretki cytrynowej (1 op. 40g) 700 ml gorącej wody Krem cytrynowy: 2 opakowania budyniu śmietankowego 250 g margaryny maślany smak 1/2 litra mleka 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 olejek spirytusowy cytrynowy (4,5g) Krem kakaowy: 2 opakowania budyniu czekoladowego(...)margaryny dodać 1/2 szklanki cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Następnie dodać 250 g serka mascarpone. Dobrze wymieszać. na koniec dodać sok wyciśnięty z cytryny i olejek spirytusowy cytrynowy. Wymieszać. Krem kakaowy - ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 1/2 szklankę cukier, ubijać
Ciastka - domowe słodkościCiasto JAMAJKA to połączenie ciemnego biszkoptu z galaretką i bananami przełożonymi kremem śmietanowym na bazie kremówki i serka mascarpone. Ciasto łatwe do przygotowania. Świetnie się kroi i ładnie prezentuje. Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30/35 cm: biszkopt 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pudru (60 g) 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g) 1 budyń czekoladowy(...)musi przykryć banany. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia galaretki. Na sam koniec przygotować krem : śmietanę ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawać serek mascarpone oraz cukier puder. Na galaretkę przełożyć ¾ kremu śmietanowego. Przykryć drugim biszkoptem. Wierzch ciasta posmarować pozostałym kremem i posypać czekoladą (startą na średnich oczkach). Ciasto wstawić do lodówki. Najlepiej kroić na drugi dzień (musi
Ugotowaćszklanki cukru pudru 0,5 szklanki cukru drobnego do wypieków na nasączenie: pół szklanki wody, sok z 1 cytryny, czubata łyżka cukru Składniki na krem: 750 ml śmietanki kremówki 750 g serka mascarpone 9 łyżek cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego opcjonalnie: jeżeli tort będzie przewożony 3 opakowania fixu do bitej śmietany Składniki na frużelinę : 500g malin (mogą być mrożone(...)ostygnięcia, Przepis na krem: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukry i dalej ubijać (opcjonalnie można dodać fix do bitej śmietany), Do śmietany stopniowo dodawać serek mascarpone cały czas ubijając do uzyskania jednolitej konsystencji, Krem podzielić na 3 porcje. Przepis na nasączenie: 1. Sok z cytryny wymieszać z wodą i cukrem. Złożenie tortu: Pierwszy blat tortu ułożyć na paterze, nasączyć
tyfranboxDeser to pyszny i prosty, tak prosty wbrew pozorom, tylko uwaga uzależniający ;) puchowa beza, pyszny krem i owoce – czy można chcieć czegoś więcej ? Rolada bezowa z mascarpone i owocami 5 białek + szczypta soli 250 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 125 gram serka mascarpone 250 ml śmietany 30 % + 4 łyżki cukru dowolne owoce – u mnie garść borówek(...)żeby część z papierem na którym się piekła była od góry. Papier delikatnie ściągamy, a bezę zostawiamy do wystygnięcia. Krem : w misce do miksera mieszamy serek mascarpone + śmietanę + cukier, do konsystencji kremu. Jeśli dla Ciebie będzie za mało słodki nie dosładzaj go, beza jest wystarczająco słodka. Teraz na naszą bezę wykładamy krem na nim układamy owoce. Delikatnie
Kuchnia na wzgórzujajka (6 szt.) mąka pszenna (150 g) mąka ziemniaczana (50 g) cukier (200g) Poncz : kawa ostudzona (3/4 szkl. wody + 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) likier amaretto (60 ml.) Krem : mascarpone (500 g) serek waniliowy homogenizowany (600 g) cukier puder (200 g) śmietanka kremówka 30% (600 ml) żelatyna sypka (4 łyżeczki) + gorąca kawa (6 łyżek) ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) Dodatkowo : gorzka(...)sypką zaparzamy gorącą wodą i pozostawiamy do wystudzenia. Gdy kawa się ostudzić wlewamy likier amaretto i mieszamy. 3.) Krem: Żelatynę rozpuszczamy w 6 łyżkach gorącej kawy wcześniej zaparzonej i pozostawiamy do wystudzenia. Mascarpone i serek waniliowy ubijamy, dodajemy cukier puder i ekstrakt waniliowy. Gdy składniki się połączą odstawiamy na chwilę na bok. Śmietankę kremówkę
RITA food channeldłuższego boku. Krem: 250 g chałwy waniliowej 250 serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka cukru pudru słoiczek konfitury pomarańczowej Chałwę kruszymy i miksujemy z serkiem mascarpone (jeśli chcemy by krem był idealnie gładki, proponuję użyć blendera). Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie łączymy z chałwą i mascarpone delikatnie miksując tylko do momentu aż się wszystko
Cynamonowe szczęścietakże parę małych bezików. Piec 20 minut w temp. 150 stopni i 110 minut w temp. 120 stopni. Krem przygotować krótko przed przełożeniem ciastek. Składniki na krem mascarpone: 250 gram serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i powoli dodawać serek mascarpone. Miksować przez
Przepisy BabciŚwięta Bożego Narodzenia czy też Urodziny) Składniki Beza: 6 białek z jajek 300g cukru 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny sól Krem: śmietana 30% 330 ml serek mascarpone 250 g 1 szklanka cukru pudru Pozostałe: brzoskwinie w syropie (puszka) Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Przygotowanie bezy: Białka jajek ubić na sztywną pianę przy pomocy miksera (ja korzystam(...)naszą blaszkę z bezą i temperaturę zmniejszamy do 150 stopni. Całość pieczemy około 90 minut. Bezę należy zostawić w piekarniku do czasu jej wystygnięcia! Krem: Do miski wrzucamy wszystkie składniki czyli śmietanę 30%, serek mascarpone oraz szklankę cukrupudru. Całość ubijamy mikserem na sztywną pianę. Tort: Wystudzoną bezę smarujemy przygotowanym kremem. Na wierzchu dekorujemy owocami. Smacznego! Czas przygotowania: 30 min Czas
Blog kulinarny S9.PLmuffinek wyłożyć papilotkami, przełożyć ciasto. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez ok. 20-25 min. Krem 250 g serka mascarpone łyżka cukru z wanilią pokruszone pierniczki Mascarpone zmiksować z cukrem. Wystudzone babeczki udekorować kremem (ja nakładam łyżką i rozsmarowuje, można też przełożyć krem do folii i tylką dekoracyjnie wyłożyć krem), posypać pierniczkami. źródło: podstawowy przepis
Słodkie inspiracjecukrowy’ wygląd- tort jest mięciutki, delikatny, śmietankowy i pyszny ! Jedynym lukrowym elementem są misie i ich serduszkowa podstawa. Reszta- to domowy, puszysty biszkopt, śmietankowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone oraz masa krówkowa. Zatem nasz tort, nie tylko świetnie wygląda- ale i pysznie smakuje! Tort szczególnie sprawdza się we wszystkich tych okazjach, gdzie w roli głównej są zakochani(...)niepełne szklanki mąki pszennej 12 łyżek mąki ziemniaczanej półtorej szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2x zapach waniliowy lub rumowy SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 1l. śmietany kremówki dwie szklanki cukru pudru 1000 g serka mascarpone czerwony barwnik spożywczy DODATKOWO: puszka zwykłej masy krówkowej lub masy krówkowej z alkoholem NASĄCZANIE: Biszkopt można nasączyć słabą, lekko posłodzoną herbatą, lub (wersja
Domowe Torty