krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:38/246)

Deser truskawkowo - lodowe tiramisu 147

szybko ze składników, które miałam w domu. Biszkopty namoczone w kawie (wersja dla dorosłych), a herbacie dla dzieci, następnie obficie posypane kakao, na kakao warstwa kremu z ubitej śmietany 30% i serka mascarpone, następnie po 3 gałki lodów (miałam smak tiramisu), truskawki, kolejna warstwa kremu, kakao i wierzch przyozdobiony truskawką i listkiem bazylii. Deser pyszny i kaloryczny, ale czasem trzeba(...)mogą być śmietankowe lub inne  3 okrągłe biszkopty napar kawy lub herbaty (wersja dla dzieci) kakao  truskawki miód do posłodzenia kremu (niekoniecznie) 1. W misie miksera ubijamy śmietanę 30%, jak się ubije dodajemy serek mascarpone i miód, jeśli chcemy troszkę posłodzić (ja dałam 1 łyżeczkę), miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników. 2. Biszkopty nasączamy posłodzoną kawą

kruche babeczki
Krem grysikowy 2214

już kilka razy wspominałam, moja rodzinka uwielbia ciasta z kremem. Pomysłów na kremy jest wiele, najpopularniejsze to krem budyniowy, krem na bazie serka mascarpone i inne. Dzisiaj chciałam wam przypomnieć krem grysikowy, do którego przygotowania potrzebujemy 4 składniki. Podstawowym jest oczywiście kasza manna. Nadaje się on do przełożenia pierników, ciast biszkoptowych i innych. Składniki: 3 szklanki mleka

Danka Pichci
Ciasto miodowe ze śliwkami 121

łyżki miodu naturalnego 300 ml mleka Konfitura  czekośliwka do przełożenia: 1 kg śliwek węgierek 30 g masła 2 łyżki kakao naturalnego 12 łyżek cukru Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 3 - 4 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić(...)Wystudzoną konfiturą przełożyć ciasto. Krem do ciasta miodowego ze śliwkami: Śmietanę ubić dodając stopniowo cukier. Pod koniec ubijania śmietany dodawać po łyżce serek mascarpone i wanilię. Ubijać tylko do czasu połączenia się składników. Zobacz również: miodownik z kremem z kaszy manny

Kuchcik gotuje
Tarta Niebo 270

połączenie :) Serdecznie polecam. Składniki na kruche ciasto: 130 g masła pół łyżeczki soli 35 ml mleka 175 g mąki pszennej pół łyżeczki cukru pudru 1 żółtko Krem z białej czekolady: 250 g serka mascarpone 125 ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki likieru z białej czekolady 100 g białej czekolady Dodatkowo: 4 łyżki dżemu jagodowego 300 ml śmietany kremówki(...)piec dodatkowe 10 - 15 minut, do zrumienienia spodu. Wyjąć z piekarnika. Wystudzić, a następnie usunąć formę wykładając spód na paterę lub tacę. Teraz czas na przygotowanie kremu z białej czekolady. Serek mascarpone i śmietana kremówka powinny być schłodzone (prosto z lodówki). Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie lekko przestudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno (nie ubijać jednak zbyt

Świat Ciasta
Tarta migdałowa z truskawkami i kremem amaretto 214

przepisu!  Składniki na foremkę 11x30 cm: 90 g mąki orkiszowej jasnej 630 90 g mielonych migdałów 90 g masła 50 g ksylitolu/cukru 1/2 żółtka Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 3 łyżki likieru Amaraetto 2-3 łyżki ksylitolu/cukru Dodatkowo: 400 g truskawek 1/2 op. Tortengussu Wykonanie: w misie robota zagnieść  mąkę z migdałami(...)przełożyć ciasto na papierze do foremki. Zdjąć papier. Obciąć nadmiary, ciasto gęsto ponakłuwać widelcem i piec w 170`C 20-25 minut do zrumienienia ubić serek mascarpone ze śmietaną kremówką, amaretto i cukrem wylożyć krem na wystudzony spód i ułożyć gęsto, umyte, wysuszone i odszypułkowane truskawki. Najlepiej, by były mniej więcej jednakowej wielkości przygotować Tortennguss wg instrukcji na opakowaniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zuccotto z truskawkami i mascarpone (Zuccotto alle fragole e mascarpone) 251

biszkopty savoiardi nasączone syropem truskawkowym, które odpowiednio uformowane tworz ą  kształt kuli. I tu czeka na nas smaczna niespodzianka. Zuccotto wypełnione jest przepysznym,  delikatnym kremem na bazie serka mascarpone, bitej śmietany, cukru pudru i wanilii. Z kremem wspaniale komponują si ę  truskawki, prawdziwi bohaterowie deseru, które nadają lekkości i świeżości. Tort nie tylko zdobi

La grande e la piccola cuoca
Wiśniowa chmurka z amaretto 204

pełna szklanka mąki pszennej 10 dag masła 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru   waniliowego Krem   straciatella: 400 ml   śmietanki 30%-36% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 listki /łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady Galaretka z wiśniami: 1/2kg świeżych wiśni 3 łyżki cukru 50 ml likieru(...)Tężejącą masę wylać  na   zimny kruchy spód. Wstawić do lodówki na czas robienia kremu. Krem straciatella: Dobrze schłodzoną kremówkę wlać do miski,połączyć z serkiem mascarpone,   ubić na gęsty krem dodając pod koniec cukier puder,   żelatynę w listkach namoczyć   w zimnej wodzie jak w przepisie na opakowaniu a następnie odcisnąć i   rozpuścić

Wanilia i Kardamon
Pastelowy Torcik Urodzinowy 136

postaram się zrobić nowy, specjalnie dla Was. Tymczasem, niech ten tort bedzie dla Was wizualną inspiracją. Jest przepyszny. Biszkopty są mocno nasączone ponczem truskawkowym a krem na bazie mascarpone i bitej śmietany nadaje całości lekkości i puszystości. Jedna warstwa biszkoptu przełożona jest frużeliną truskawką, dzięki czemu tort nabiera wyrazistości w smaku. Jeśli macie ochotę polecam przełożyć dwie warstwy biszkoptu frużeliną(...)formy i przekrawamy wzdłuż, uzyskując 3 blaty. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek ucieramy z cukrem. Do utartego serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy do połączenia się. Krem dzielimy na 3 części. Krem pastelo do obłożenia tortu: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki

Made By Mom And Son
Tarta z kremem i brzoskwiniami. 186

zaszaleć. Poza tym, jak mawia moja serdeczna koleżanka, przyjemności należy sobie dozować. Mały słodki trójkącik specjalnie nie wpłynie na odczyt naszego nielubianego łazienkowego lokatora ;) Ciasto to krem z bitej śmietany i serka mascarpone na kruchym spodzie, z brzoskwiniami i prażonymi migdałami. Smaczne, słodkie, latem świetnie pasowałyby maliny lub truskawki. Polecam.   Składniki: Spód: 225 g mąki pszennej krupczatki(...)masła 75 g drobnego cukru 1 jajko 2 łyżki zimnej wody  Krem: 250 g śmietany 36 %  125 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru  Na wierzch: brzoskwinie z puszki płatki migdałów Wykonanie:  Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej

zadanie-gotowanie
Ciasto Ferrero Rocher 2558

przekroić na 4 równe części. Masa: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijanie dodając wymieszany cukier puder z usztywniaczem. Serek mascarpone zmiksować z kremem Nutella. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie pomieszać całość za pomocą łyżki. Odłożyć do lodówki 1/3 masy, będzie ona potrzebna do dekoracji tortu. Do pozostałej(...)proszek do pieczenia i kakao 7. Dodać orzechy 8. Delikatnie wymieszać 9. Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia 10. Upiec ciasto 11. Ubić śmietankę kremówkę 12. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 13. Dodać do masy ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać 14. Odłożyć część masy do dekoracji 15. Do reszty masy dodać ciastka oraz orzechy 16. Biszkopt przeciać

KuchniaWeDwoje.pl
Muffiny orzechowe z kremem mascarpone 174

wykładamy papilotkami, przekładamy do nich ciasto (troszkę mniej niż pół papilotki - babeczki urosną). Pieczemy około 20 minut w temperaturze 190ºC.Składniki na krem:250 g serka mascarpone1 tabliczka białej czekoladyCzekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Serek mascarpone (w temperaturze pokojowej) ucieramy mikserem na puszysty krem. Następnie stopniowo dodajemy przestudzoną czekoladę, cały czas ucierając. Gotowy krem musimy schłodzić przez 1 godzinę

Smakowity Blog Kulinarny
Tort bezowy z kremem orzechowym ala Ferrero Rocher i powdłami 541

Pieczemy przez 75 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem (wszystkie blaty jednocześnie). Gotowe blaty wyjmujemy z piekarnika i studzimy.Przygotowujemy krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia.W wysokim naczyniu miksujemy serek mascarpone z nutellą, do otrzymania gładkiej masy.Dodajemy czekoladę i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy orzechy oraz pokrojone w drobną kosteczkę pralinki. Wszystko mieszamy delikatnie

Mania Gotowania