krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:110/246)

Naturalny tort “Red Velvet” 160

patelni, co sprawi, że biszkopt przybierze bardziej intensywny kolor) sól - szczypta Nasączenie herbata zielona - 1/2 szklanki sok z malin - 1/4 szklanki cukier - szczypta wódka - 1 łyżka (opcjonalnie) Krem mascarpone śmietana 30% - 500ml mascaropne - 350g cukier - 2-3 łyżki cukier z wanilią - 1 łyżka Dodatkowo: maliny - ok. 400g borówki - ok. 400g dżem wiśniowy - 1 słoiczek (opcjonalnie) Wykonanie: Buraka kroimy w drobną(...)suchego patyczka". Gotowy biszkopt wyciągamy z formy, odwracamy. Całkowicie wystudzony przekrawamy na 3 części. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Wszystkie składniki ponczu mieszamy ze sobą. Pierwszy blat przekładamy na paterę. Dokładnie nasączamy. Smarujemy dżemem i rozprowadzamy 1/3 kremu. Posypujemy garścią malin i borówek. Tak samo postępujemy

Pogotujmy.pl
KOSTKA TIRAMISU 192

BISZKOPT / wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 5 jajek / oddzielnie białka i żółtka ²⁄₃ szklanki mąki pszennej ¹⁄₃ szklanki mąki ziemniaczanej ²⁄₃ szklanki drobnego cukru do wypieków KREM 500 ml śmietany 30% / mocno schłodzonej 500 g serka mascarpone / polecam  taki 2 łyżki cukru pudru NASĄCZENIE 125 ml mocnej kawy 125 ml likieru Amaretto DODATKOWO: 3 łyżki gorzkiego kakao, bita śmietana do dekoracji(...)ostudzeniu kroimy na 2 blaty. KREM : Mascarpone krótko rozmiksowujemy z 1 łyżką cukru pudru (przez około 20 sekund). W drugiej misce ubijamy (na sztywno) zimną śmietanę z pozostałym cukrem. Początkowo ubijamy na małych obrotach stopniowo zwiększając je do najwyższych. Uważamy, aby nie przebić śmietany. Ubitą śmietaną w 3 partiach dodajemy do serka i krótko miksujemy na małych obrotach miksera, tylko

cool and minty
Babeczki z kremem chałwowym 147

papilotkami, wypełnić je ciastem. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa chałwowa: 300 ml śmietany kremówki 200 g chałwy 200 g serka mascarpone Kremówkę przelać do garnuszka, dodać(...)rozkruszoną chałwę, podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia się chałwy. Wystudzić, schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Po tym czasie zimną masę chałwową zmiksować z serkiem mascarpone do czasu, aż powstanie gęsty krem. Worek cukierniczy napełnić kremem, udekorować kremem i pokruszonymi orzechami włoskimi. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
KETO LEŚNY MECH (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 522

sody szczypta soli himalajskiej 6 łyżek wody opcjonalnie słodzik np. stewia (keto, LCHF)/ksylitol/cukier dla osób, które ich używają Składniki na krem: 500 g śmietanki kokosowej (adaptacja, keto, LCHF, bez laktozy) lub śmietany 36% (optymalna, LCHF) bądź mascarpone (keto, LCHF, optymalna) Wanilia sproszkowana Opcjonalnie słodzik (keto/LCHF)/ksylitol/cukier   Szpinak umyć, osuszyć i obciąć ogonki. Liście zblendować. Używając szpinaku mrożonego należy(...)Śmietankę koksową lub śmietanę 36% ubić mikserem z wanilią dodając opcjnalnie słodzik lub cukier/ksylitol. Po upieczeniu ciasta wystudzić. Na dolnej warstwie wyłożyć bitą śmietanę lub serek mascarpone. Górną część pokruszyć wykładając na kremie a następnie ozdobić owocami leśnymi typu borówki, jeżyny, maliny lub granatem, który bardzo ładnie prezentuje się na cieście. Opcjonalnie dla osób spożywających nieco więcej węglowodanów polecam

Ola la LCHF
Tort bezowy 146

mascarpone 4 łyżki cukru pudru do dekoracji: maliny borówki cukrowe serduszka Przygotowanie: Beza:  Piekarnik nagrzewamy do 120 st C (termoobieg). Bardzo starannie oddzielamy białka od żółtek, w białkach nie może znaleźć się ani odrobina żółtka. Białka przekładamy do metalowej miski. Z żółtek możecie zrobić  ajerkoniak  lub  krem angielski . Zaczynamy ubijać białka od niewielkich obrotów, a kiedy(...)zewnątrz i piankowej w środku. Krem:  Zaczynamy od ubicia śmietany na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy serek mascarpone i miksujemy na niewielkich obrotach do uzyskania jednolitego kremu. Bezy przekładamy kremem i dekorujemy owocami. Jeśli zastanawiacie się w jaki sposób pokroić taki piętrowy tort bezowy, to podpowiadam: górną warstwą częstujemy tego, kto najbardziej

Smakowity Blog Kulinarny
Biszkopt z galaretką i pomarańczami 157

manną. Boków do biszkoptu nigdy nie smaruję. Nagrzać piekarnik do 180 C i pie biszkopt 25 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Ostudzić. Szybki krem – śmietanę ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce serka mascarpone i cukru pudru. Wlać esencję waniliową i wymieszać. Formowanie ciasta – zimny biszkopt posmarować kremem, rozłożyć pomarańcze. Następnie zalać pomarańcze gęstniejącą galaretką. Odstawić

Kuchnia Pokoleń
KREM Z MASŁEM ORZECHOWYM I KAJMAKIEM 142

orzechowego. Krem do lekkich nie należy. Warto i polecam dodać owocową i lekko kwaśną frużelinę lub konfiturę, jak to zrobiłam w Torcie bananowym. Składniki na krem z masłem orzechowym i kajmakiem: 400 g serka mascarpone, schłodzonego 245 g masła orzechowego, niesolonego, schłodzonego 120-160 g kajmaku w puszce, do smaku, schłodzonego W misce umieszczamy wszystkie składniki i za pomocą miksera

Słodki Pomysł
ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI 136

Chłodzenie: 2 godz.   Dla 6-8 osób   Składniki na biszkopt : ● 4 jajka ● 90 g cukru ● 90 g mąki pszennej   Składniki na krem: ● 30 cl śmietany kremówki ● 500 g serka mascarpone ● 50 g cukru pudru ● kilka kropli ekstraktu migdałowego   Składniki na karmel: 125 g cukru 10 cl wody   Do dekoracji: ● ok. 15 całych, nieobranych migdałów ● srebrne(...)wyłóż na lekko wilgotną ściereczkę papierem do góry, oderwij delikatnie papier do pieczenia, i zwijaj biszkopt w rulon (razem ze ściereczką), wzdłuż dłuższego brzegu. Pozostaw do ostudzenia.   Przygotowanie kremu: Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder*. Mascarpone ubij trzepaczką**, połącz je z bitą   śmietaną, domieszaj ekstrakt migdałowy. Całość ubijaj aż do uzyskania jednolitego kremu

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kostka Ferrero Rocher 402

Następnie przygotowujemy masę ferrero rocher: gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie serek mascarpone i nutelle miksujemy ze sobą na gładki, jednolity krem. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz orzechy *** *** 1/3 szklanki wody mieszamy z 2 łyżkami wyciśniętego soku z cytryny. Jeden blat ciasta ponownie umieszczamy(...)foremce, za pomocą pędzelka ciasto nasączamy połową wody z cytryną. Na ciasto wykładamy krem ferrero rocher. Całość wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy masę śmietanową: śmietankę ubijamy na sztywno ze śmietan-fixem. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i szybko ubijamy. Masę śmietanową wykładamy na masę ferrero rocher *** *** Całość przykrywamy drugim blatem ciasta nasączonym pozostałą wodą z cytryną

Blog z Apetytem
beza z kawą i mascarone 149

bezę: 8 białek 400 g drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu lub soku z cytryny szczypta soli 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej na krem: 350 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Białka ubić w wysokim naczyniu na sztywno. Następnie nadal ubijając dodawać po trochę cukru. Na końcu dodać ocet i mąkę ziemniaczaną(...)suszyć bezy jeszcze koło godziny. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczka, pozostawić do wystudzenia.  Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wymieszać z mascarpone. Tuż przed podaniem krążki bezowe przełożyć kremem. Można dodatkowo wierzch posypać kawą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort leśny z jagodami 180

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Na nasączenie: 2 łyżeczki kawy lub kawy zbożowej rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru Na krem: 200 g jagód 100 g białej czekolady 500 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżeczki żelatyny 2 śmietan-fixy Na dekorację: 50 g gorzkiej czekolady jagody(...)żelatyny. Dobrze wymieszać, tak aby się rozpuściła. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy. Do śmietany dodać zimny serek mascarpone, krótko zmiksować, następnie wlać ostudzoną żelatynę i dodać śmietan-fixy. Ponownie całość zmiksować. Krem podzielić na dwie części. Do jednej wlać masę jagodową i dobrze zmiksować. Składanie tortu: Dolny oblat nasączyć kawą, następnie nałożyć krem jagodowy

Passions hobbies life
Tort biszkoptowy z malinami - Motylek 94

letnia, ale w stanie idealnym ;-) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Maliny: 200-250 g malin - świeżych lub mrożonych 1 galaretka malinowa 3/4 szklanki wrzątku Sposób wykonania(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Wystudzić i przekroić na dwa blaty. 2. Serek mascarpone i śmietanę przełożyć do miski, ubić do momentu zgęstnienia masy, dodać cukier puder i sok z cytryny, wymieszać. 3. Galaretkę rozpuścić we wrzątku, ostudzoną wymieszać z malinami. 4. Przełożyć ciasto: biszkopt + nasączenie - nasączyłam herbatą 1/3 kremu śmietankowego tężąca galaretka z malinami 1/3 kremu śmietankowego nasączony biszkopt Pozostałym

Kuchnia domowa Ani
tort z mascarpone i malinami 183

samo jak przy cieście I. składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru dodatkowo: 200 g świeżych malin wykonanie: Mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Dodajemy do mascarpone i miksujemy na gładki krem. Dzielimy na 3 części. Na blat czekoladowy rozsmarowujemy cieniutką warstwę kremu, wykładamy 100 g malin

Domowy Smak Jedzenia
Malinowa chmurka 1333

Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej ½ kostka masła (100 g) 2 żółtka 1 opakowanie cukru waniliowego ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy; 400 ml śmietany kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 3 płaskie łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany Galaretka: 3 galaretki malinowe 600 g malin Beza : 2 białka ½ szklanka cukru 50 g płatków migdałowych Przygotowanie: Galaretka: Rozpuścić(...)kruche ciasto i wstawić do lodówki, aby całkowicie stężała. Krem: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Gdy śmietana będzie lekko sztywniała przesiać do niej cukier puder wymieszany z usztywniaczem. Zmniejszyć obroty miksera i stopniowo po łyżce dodawać serek mascarpone. Masę śmietanową wyłożyć na galaretkę, a na wierzch położyć wystudzoną

KuchniaWeDwoje.pl