sztucznych barwników dodajcie soku z buraków ale kolor będzie trochę inny. Tort jest idealny na wszelakie uroczystości albo na komunie, chrzciny czy święta. Krem jest na bazie serka śmietankowego o twardej konsystencji lub można dodać mascarpone. Zachęcam do spróbowania. Red Velvet z kremem i marakują. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemocnego naparu kawy, wystudzony i posłodzony z dodatkiem wódki do smaku 160 g biszkoptów podłużnych ok. 4 kostki czekolady mlecznej składniki na krem czekoladowo kawowy: 150 g czekolady mlecznej 300 ml śmietanki kremówki 30% 100 g serka mascarpone 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, suchej wykonanie: Do ok. 100 ml kremówki dodajemy kawę, wstawiamy na ogień, mieszamy i doprowadzamy prawie do zagotowania(...)ognia, dodajemy połamaną czekoladę, pozostawiamy na ok. 1 min. a następnie mieszamy na jednolitą masę. Odstawiamy do wystudzenia a następnie schładzamy w lodówce. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy roztopioną i schłodzoną czekoladę, i miksujemy na gładki krem. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno pozostałą kremówkę. Dodajemy ją do masy czekoladowo kawowej i miksujemy do połączenia się (uwaga: nie za długo
Domowy Smak Jedzeniaszklanka mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 2 kopiaste łyżki kakao 8 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę: 500 gram mascarpone 600 ml śmietanki kremówki 1 szklanka cukru pudru Przygotowanie biszkoptu: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki i proszek do pieczenia i kakao przesiewamy do miski. Białka oddzielamy(...)temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe 3 blaty. Przygotowanie kremu: W dużym naczyniu ubijamy śmietankę. Gdy zaczyna gęstnieć dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Ubijamy aż masa osiągnie zadowalającą nas konsystencję ale nie a długo. Gotowy krem śmietanowy przechowujemy w lodówce do czasu kiedy nie przełożymy
Życie zaczyna się w kuchnidobrze zgęstnieje. Upieczone ciasto francuskie przełożyć do formy, w której było wcześniej pieczone, na ciasto wyłożyć ugotowany gorący budyń i odstawić do wystudzenia. Składniki na krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30%; 500 g serka mascarpone; 3 łyżeczki żelatyny; 2 łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; Ponadto: około 250 ml mocnego naparu z kawy; 50 ml amaretto; okrągłe biszkopty; czekolada gorzka(...)miksując, by nie powstały tzw. nitki z żelatyny lub grudki. Następnie dodawać stopniowo po 250g serka mascarpone (również schłodzonego) i delikatnie mieszać ze śmietaną (najlepiej zrobić to tzw."rózgą". Schłodzony napar z kawy wymieszać z amaretto, moczyć w nim biszkopty i układać na kremie budyniowym. Następnie wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą. Przed podaniem ciasto
In my kitchenDziś zapraszam na pyszną, lekką tartę na kruchym spodzie z truskawkową galaretką, kremem śmietankowym z mascarpone oraz chrupiącą migdałową bezą. Pyszności <3 Zainspirował mnie przepis ze strony ' Świat Ciasta '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 3 żółtka 30 g cukru pudru 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła Składniki na galaretkę: 2 truskawkowe galaretki 350 g świeżych truskawek 750 ml ciepłej wody Składniki na krem: 330 ml śmietanki 36% 160 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru ziarenka z 1/2 laski wanilii Składniki na bezę: 2 białka 100 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
My Culinary Artbezowy z kremem mascarpone i borówkami amerykańskimi będzie znakomitym deserem dla amatorów słodkości. Smakołyk ten nie jest wcale pracochłonny jedynie wysuszenie krążków bezowych zajmuje nieco więcej czasu, natomiast efekt smakowy gwarantowany. składniki na 6 porcji 6 białek 1szklanka cukru 2 łyżeczki octu 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 szklanka śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone(...)około 50 minut po czym zostawiamy do wystudzenia. W drugiej misce ubijamy śmietanę kremówkę, gdy śmietana będzie robiła się sztywna dodajemy serek mascarpone a na końcu wsypujemy cukier puder. Krem rozsmarowujemy na jednej z wysuszonych bez dokładnie rozprowadzając. Na kremie kładziemy umyte i osuszone borówki, owoce przykrywamy drugim krążkiem upieczonej bezy. Wierzch tortu dekorujemy przygotowaną według przepisu na opakowaniu polewą
Smakowite DaniaSkładniki na biszkopt: 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 250 gram mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 1 banan 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie biszkoptu: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki i proszek(...)temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe 3 blaty. Przygotowanie kremu: W dużym naczyniu ubijamy śmietankę. Gdy zaczyna gęstnieć dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Ubijamy aż masa osiągnie zadowalającą nas konsystencję ale nie za długo. Gotowy krem śmietanowy przechowujemy w lodówce do czasu kiedy nie przełożymy nim tortu
Życie zaczyna się w kuchnicukru 1 łyżka cukru waniliowego ( miałam swojski) 5 łyżek maki tortowej 4 łyżki maki ziemniczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 500 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej 1 nie pełna szklanka słoneczniku Wykonanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsypać obie mąki, proszek
Agusiowe smakołykirodzinnego domu, gdzie na każde święta musiały być rurki z kremem budyniowym postanowiłam je odtworzyć. Z taką różnicą ze nie z kremem budyniowym a z bitą śmietaną i serem mascarpone a dodatkowo z dżemem porzeczkowym. Oczywiście dżem czy powidło możecie dodać wedle własnych upodobań. A więc zapraszam! Składniki; 2,5 szkl. mąki pszennej 20 dag margaryny lub masła 1 szkl(...)rozgniatać w palcach, następnie dodać śmietanę i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na około godzine a w tym czasie przygotować krem i dżem porzeczkowy. Krem; 250 ml kremówki 36% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier i serek i ubijać do połączenia składników. Nie za długo bo może się zdarzyć
Radość kipiąca uśmiechem.wcześniej i trzymać je bez przykrycia na blacie kuchenym. SKŁADNIKI BEZA 4 białka (L) w temp. pokojowej 250 g drobnego cukru do wypieków KREM 250 ml śmietany 30% (długo schładzanej) 250 g serka mascarpone 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru pudru ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii SOS TRUSKAWKOWO-WANILIOWY 200 g truskawek pokrojonych w drobną kostkę 2 - 3 łyżki(...)sztywno. W drugiej miseczce krótko (około 1 minutę) ubijamy mascarpone z rozpuszczoną kawą (możemy użyć rózgi, którą ubijaliśmy śmietanę) i ziarenkami wanilii. Ubitą śmietankę w trzech porcjach dodajemy do serka i delikatnie mieszamy starając się nie zniszczyć delikatnej struktury masy. Na paterze układamy płaski blat bezowy, wykładamy połowę kremu, układamy warstwę pokrojonych truskawek i drugą połowę kremu. Przykrywamy drugim krążkiem
cool and mintyWykładamy na blaszkę (moja ma wymiary 23x 33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem czekoladowy: 330 śmietany 30% 250 g serka mascarpone 200 g nutelli 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki mleka Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy na ok 10 minut do napęcznienia, po tym czasie rozpuszczamy
Cynamonowe szczęściecukru z prawdziwą wanilią 4 jajka 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 ml likieru waniliowego Dalkowski KREM: 1/2 szkl śmietanki 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 30 ml likieru truskawkowego Dalkowski 1. Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puch. 2. Dalej ucierając dodawać po jednym jajku(...)upieczeniu odstawić na kratkę do całkowitego ostygnięcia. 6. Śmietankę ubić na średnich obrotach , doda ć cukier i mascarpone i miksować jeszcze chwilę . Wlać likier truskawkowy i zmiksować jeszcze raz , szybko, do połączenia składników. Gotowym kremem ozdobić babeczki
Kto ugości moich gości?Tort śmietankowo czekoladowy Składniki : Biszkopt jajka - 7 szt cukier - 1 szkl mąka - 1 szkl olej - 2 łyżki kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem 400 ml śmietana 36 % 650 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 - łyżka żelatyny 3 łyżki wrzącej wody Dodatkowo : lentilki rurki białe czekoladowe Poncz : 0,5 szkl gotowanej i ostudzonej wody 1 - łyżeczka(...)Piec przez ok.30 minut w 180 stop. Wyjąć biszkopt z tortownicy, ostudzić, przekroić na 3 blaty. Krem : Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie, ostudzić. Mocno schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej kremówki dodawać po łyżce serka , dalej ubijać. Następnie powoli wlewać płynną żelatynę do śmietany, cały czas ubijać. Poncz : Wymieszać wszystkie składniki ponczu. Składanie tortu : Pierwszy blat
Kuchnia Danusi