BEZA PAVLOVA A`LA DOBOSCHI

BEZA PAVLOVA A`LA DOBOSCHI

BEZA PAVLOVA A`LA DOBOSCHI

Pokochałam robić Pavlovą, jest pyszna lekka i świetnie pasuje do wykwintnych kolacji. Przed Wami przepis na ,mam wrażenie, najprostszy sposób zrobienia bezy i kremu. Polecam. Składniki: BEZA: 5 białek 300 g cukru białego  szczypta soli WERSJA BEZA WEGAŃSKA: j.w. tylko adekwatną ilość białek zastępujemy aquafaba (woda z cieciorki) KREM: 250 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru owoce   Białka wraz solą ubijamy stopniowo dodając cukier. Długo miksujemy aż powstanie błyszczą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.