krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:139/246)

Torcik naleśnikowo budyniowo pomarańczowy 183

łyżki masła klarowanego 2 jajka 1 łyżka kakao olej do smażenia krem budyniowy: 1 budyń do ciast i kremów Winiary waniliowy 500 ml mleka 100 g masła 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 30 % polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła 4 łyżki śmietany kremówki 30 % dekoracja: truskawki kiwi(...)odrobinie oleju. Usmażyłam po 10 sztuk jasnych i czekoladowych naleśników o średnicy 19 cm. Do miski przekładam serek mascarpone, dodaję śmietanę i mieszam delikatnie mikserem na wolnych obrotach. dodaję stopniowo budyń i dalej ucieram ale wolno. Nie chcemy żeby z kremu zrobiło się masło. Naleśniki smaruję na przemian kremem raz jasny jaz czekoladowy i układam jeden na drugim. Czekoladę gorzką

wesoła kuchnia
Tort bezowy z malinami, borówkami i sosem agrestowym 274

białka (L) 1,5 szklanki cukru pudru (210 g) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej krem śmietanowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 1/2 opakowania mascarpone (125 g) 2 łyżki cukru pudru sos agrestowy 200 g agrestu 1 łyżka zwykłego cukru do dekoracji 150 g malin 150 g borówek listki świeżej mięty Na samym początku przygotować(...)miękkości. Pod koniec, za pomocą łyżki miękkie owoce lekko zmiażdżyć. Ostudzić.  Następnie przygotować krem śmietanowy.  Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania zmniejszyć obroty miksera i wsypać cukier puder oraz dodać  (partiami!)  serek mascarpone. Całość delikatnie zmiksować ze sobą. Kilka godzin przed podaniem  (najlepiej 2-3 godziny przed krojeniem)  złożyć tort

Ugotować
Deser truskawkowy a'la tiramisu 480

tydzień ! Truskawkowe tiramisu , bo tak deserek nazwać można, z uwagi na fakt podobnych warstw co w klasycznym tiramisu, to połączenie słodyczy kremu, z kwaskowatą nutą truskawek. Składniki: 300 g mrożonych truskawek ( w sezonie świeżych owoców ) 200 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 150 g podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru ewentualnie 2-3 łyżki likieru truskawkowego(...)łyżką cukru, na gładki mus. Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem. Następnie ubić schłodzoną śmietankę, dodać do mascarpone i delikatnie wymieszać. Sok powstały z odsączenia truskawek wymieszać z alkoholem. Przygotować pucharki lub kieliszki do deserów. Biszkopty maczać w soku truskawkowym, układać pierwszą warstwę deseru w pucharku/kieliszku. Na biszkopty wyłożyć mus truskawkowy, następnie krem mascarpone. Powtórzyć kolejną warstwę deseru

kolorowotorcikowo
Tort kosz kwiatów 181

wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, samo dno i pieczemy około 18-20 minut w temperaturze 175 stopni bądź do suchego patyczka.  Krem orzechowo-kawowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 2 opakowania serka mascarpone każdy po 250 gram 4 kieliszki wódki orzechówki 200 gram posiekanych orzechów włoskich 6 łyżek kawy cappuccino orzechowej 6 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki

Krakowskie smaki Ani
Dokladke poprosze ;) 306

natluszczonej foremki do muffinek i pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.Upieczone koszyczki studziny i juz zimne napelniamy kremem i owocami.Biala czekolade polamana na kawakli rozpuszczamy w kapieli wodnej, a nastepnie dodajemy ja do serka mascarpone. Dokladnie mieszamy. Dodajemy sok z 1 limonki i kilka malin.Dla mnie taka masa byla odpowiednia, ale jesli ktos woli slodsza

Przysmaki Karolki
Owocowa chmurka - kruche ciasto, galaretka, krem i beza 7518

owocami 3 galaretki o smaku malinowym 4 szklanki wrzącej wody 0,6 kg mrożonych owoców  (np. mieszanka borówek, malin i truskawek)  krem śmietanowy 1 duże opakowanie śmietany 30% (400 ml)* 1 opakowanie serka mascarpone (250 g)* 2-3 łyżki cukru pudru  beza 4 białka (rozmiar M) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków (150 g) 2 łyżeczki mąki(...)ziemniaczanej *śmietana i serek mascarpone muszą być bardzo mocno schłodzone!!! Najlepiej dzień wcześniej przygotować kruchy spód . Schłodzone masło pokroić na mniejsze kawałki. Do masła wsypać cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i wlać żółtka. Za pomocą dłoni bądź robota kuchennego szybko wyrobić kruche ciasto. Następnie włożyć je do woreczka i wstawić na co najmniej 30 minut do lodówki

Ugotować
Tort czekoladowy z wiśniami 158

wiśni bez pestek 150 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej opcjonalnie 1 duży kieliszek wódki Na krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady 90 ml mleka 30 g masła 3 łyżeczki żelatyny 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix Na dekorację: 200 g śmietany(...)waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone, śmietan-fix i ponownie zmiksować. Na koniec dodać masę czekoladową i zmiksować do połączenia składników. Składanie tortu: Biszkopt przekroić na trzy równe oblaty. Do soku z wiśni można dodać duży kieliszek wódki, po czym nasączyć każdy placek. Na dolnym biszkopcie rozsmarować równomiernie frużelinę wiśniową, następnie posmarować kremem czekoladowym i nałożyć kolejny biszkopt. Posmarować

Passions hobbies life
Wiosenny tort naleśnikowy ombre. 665

bardziej jaśniejszy na około 3 naleśniki mieszając ciasta. Mi powstało 5 odcieni zielonego. Po usmażeniu naleśników odstawiamy je do wystygnięcia. Krem 200 g cukru pudru 600 g śmietany słodkiej 200 ml mleka 20 g żelatyny 100 g serka mascarpone Żelatynę wsypać do ciepłego mleka, wymieszać i odstawić aż napęcznieje. W misce zmiksować śmietanę wraz z cukrem pudrem oraz serkiem mascarpone

O kuchni z uczuciem
Truskawkowa rozkosz 447

szklanki gorącej wody, przestudzić. Lekko tężejącą galaretką zalać truskawki. Ciasto odstawić do lodówki, by galaretka dobrze stężała. Krem śmietanowy: 0,5 l śmietanki 30%; 3 czubate łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 500 g serka mascarpone; 1 czubata łyżka żelatyny; Żelatynę zalać 4 łyżkami wody i odstawić na 5 minut. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem kryształem i cukrem waniliowym(...)sztywno, dodać serek mascarpone i wymieszać, by składniki dobrze się połączyły (nie za długo). Napęczniałą żelatynę podgrzać w kuchence mikrofalowej (lub nad ogniem), by się rozpuściła. Letnią żelatynę dodać do przygotowanego kremu śmietanowego i szybko wymieszać. Krem wyłożyć na galaretkę z truskawkami i ponownie ciasto odstawić do lodówki. Mus truskawkowy: 800 g truskawek umytych; 3 galaretki truskawkowe; 2 łyżki cukru

In my kitchen
Pyszny deser Tiramisu 498

serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów kakao/ wiórki kokosowe/ czekolada do dekoracji 1/2 szklanki wody Poncz kawowy: 250 ml espresso 60 ml amaretto (albo innego alkoholu) 90 g cukru Przygotowanie: Poncz do biszkoptów: biszkopty należy namoczyć we wcześniej zagotowanej z cukrem kawie z alkoholem. Trzeba uważać, żeby za bardzo nie nasiąkły i nie zaczęły się rozpadać. Krem: Cukier wraz(...)żółtek należy powoli dolewać chłodny syrop, cały czas miksując. Na końcu delikatnie połączyć jajka z serkiem mascarpone. Chodzi o to, aby masa nie straciła za dużo powietrza i była lekka. Układanie: na spód naczynia (najlepiej przezroczystego) kładziemy warstwę namoczonych biszkoptów. Na to nakładamy warstwę kremu. Powtarzamy układanie, aż do wyłożenia wszystkich składników. Ostatnią warstwą powinien być krem, który następnie posypujemy

Gotuję Testuję
Wiosenny tort urodzinowy 272

układając papier do pieczenia, aby biszkopt mógł wyrosnąć wysoki. Piec w temperaturze 160 stopni przez 40-45 minut do suchego patyczka Na krem malinowy do dużego biszkoptu będziecie  potrzebowali: Frużelinę malinową 500 g schłodzonego serka mascarpone Frużelina malinowa 500 g malin mogą być mrożone 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej(...)jeśli nie przeszkadzają wam pestki.) Do przetartej gorącej masy malinowej dodać napęczniałą żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Schłodzić. Schłodzoną frużelinę włożyć do misy miksera i zmiksować dodając partiami mascarpone. Gładki krem włóżcie do lodówki. Krem waniliowy do dużego biszkoptu 150 g mascarpone 250 g śmietany kremówki  1 łyżeczka pasty waniliowej 1 łyżka cukru pudru (dodajcie do smaku mniej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wiosenny tort urodzinowy 244

układając papier do pieczenia, aby biszkopt mógł wyrosnąć wysoki. Piec w temperaturze 160 stopni przez 40-45 minut do suchego patyczka Na krem malinowy do dużego biszkoptu będziecie  potrzebowali: Frużelinę malinową 500 g schłodzonego serka mascarpone Frużelina malinowa 500 g malin mogą być mrożone 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej(...)jeśli nie przeszkadzają wam pestki.) Do przetartej gorącej masy malinowej dodać napęczniałą żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Schłodzić. Schłodzoną frużelinę włożyć do misy miksera i zmiksować dodając partiami mascarpone. Gładki krem włóżcie do lodówki. Krem waniliowy do dużego biszkoptu 150 g mascarpone 250 g śmietany kremówki  1 łyżeczka pasty waniliowej 1 łyżka cukru pudru (dodajcie do smaku mniej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
RÓŻOWY TORT WANILIOWO-MALINOWY. 225

minut).Dodaję śmietan-fix, cukier puder, ekstrakt i barwnik. Miksując cały czas, dodajęporcjami po jednej łyżce serek mascarpone. Miksuję do uzyskania jednolitej,dość sztywnej konsystencji.Tort:Blat, stanowiący spód smaruję warstwą konfitury. Na niej wygładzam porcję kremu i przykrywam drugim blatem. Tego także smaruję konfiturą, kremem i przykrywam trzecim blatem,który traktuję tak samo. Przykrywam czwartym blatem.Resztę kremu

W kuchni Karmel-itki
Tort z kremem z bitej śmietany i mascarpone 174

dopiero wtedy, kiedy wystygnie. Do nasączenia użyłam herbaty malinowej. (Tortownica o średnicy 26 cm) KREM: ok 700 g śmietany kremówki 30% 2 cukry wanilinowe 1/3 szklanka cukru pudru ( jeżeli lubicie bardziej słodki, dodajcie  troszkę więcej) sok wyciśnięty z połowy cytryny 250 g serka mascarpone oraz: Truskawki dżem truskawkowy Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania należy(...)dodawać stopniowo cukier puder, cukier wanilinowy oraz sok z cytryny. Do ubitej śmietany dodawać po 1 łyżce serka mascarpone cały czas miksując. Przekroić biszkopt, każdą warstwę nasączyć, (biszkopt, który będzie na spodzie posmarować dżemem truskawkowym) przełożyć gotowym kremem, poukładać pokrojone truskawki, przykryć kolejnym spodem itd. Całość pokryłam kremem i udekorowałam truskawkami :) Odstawić do schłodzenia

The Sweet Damsel
Beza jagodowa z mascarpone 5891

więc zrobiłam inną ale równie pyszną :) składniki beza: 5 białek jajka m/l szczypta soli 250 g cukru drobnoziarnistego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego  krem mascarpone: 125 g schłodzonego mascarpone  1 opakowanie cukru wanilinowego 1/4 szklanka cukru 3 łyżeczki śmietany 18% 500 g jagód Przygotowanie: Nagrzać piekarnik na 120 C  i przygotuj blachę - wyłóż(...)temperaturze 120 C, następnie zmniejsz temperaturę do 100 C i susz bezę przez 2,5 h.  Do miski włóż serek mascarpone i cukier z cukrem wanilinowym miksuj przez 1 minutę dodając śmietanę.  Kremem przełóż bezę zostawiając 1 dużą łyżkę na wierzch, posyp jagodami, przełóż drugim plackiem bezy, na środku wyłóż resztę masy dekorując jagodami.  Smacznego

Niezły Młynek