krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:142/246)

Piernikowe tiramisu 172

image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/tiramisu.jpg","recipeIngredient":["500 g serka mascarpone\r","3 opakowania toru\u0144skich piernik\u00f3w Katarzynki\r","1\/2 kubka mocnej kawy\r","4 \u0142y\u017cki prawdziwego amaretto\r","6 \u0142y\u017cek cukru pudru\r","4 \u017c\u00f3\u0142tka\r","200 ml \u015bmietany krem\u00f3wki\r","2 kostki czekolady \r","kakao do posypywania"],"name":"Piernikowe(...)kakao.\r","Wyk\u0142adamy drug\u0105 warstw\u0119 namoczonych w kawie ciastek.\r","Na ciastka wyk\u0142adamy krem.\r","Deser trzymamy w lod\u00f3wce.\r","Przed podaniem posypujemy ciasto kakao i start\u0105 czekolad\u0105."]} Drukuj Piernikowe tiramisu Składniki 500 g serka mascarpone 3 opakowania toruńskich pierników Katarzynki 1/2 kubka mocnej kawy 4 łyżki prawdziwego amaretto 6 łyżek cukru pudru

Mieszam w Garnku
Tarta – świąteczny sernik z mascarpone o smaku chałwy 130

ciasto pieczemy ok. 15 min. Masa: W czasie pieczenia ciasta przygotowujemy masę. Jajka miksujemy z rozkruszona chałwą, cukrem, śmietaną i budyniem. Na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto, można od razu, na gorące. Zmniejszamy temp do 165°C i pieczemy ok. 25 min. Na gorące ciasto układamy

Moniki Smakołyki
Owsiane ciasto z mascarpone i orzechami – Blogmas 2019 #11 92

cynamon, a orzechy pekan na wierzchu nadały chrupkości. Wszystkie składniki stworzyły pyszne ciasto – mascarpone to nie tylko kremy, o czym się przekonałam, tworząc ciasteczka na bazie mascarpone . Ten serek naprawdę świetnie zastępuje masło i na pewno to nie koniec moich eksperymentów Owsiane ciasto z mascarpone

Fitkot
Ciasto Raffaello 95

jeszcze nie raz. Składniki Biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 500 ml śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone tabliczka białej czekolady 200 g wiórków kokosowych Dodatkowo wiórki kokosowe opcjonalnie czekoladki Raffaello do dekoracji Nagrzać piekarnik do 170 stopni. Blaszkę 21/21 cm wyłożyć(...)około 40 – 45 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Na koniec dodajemy serek oraz przestudzoną czekoladę i wiórki kokosowe, mieszamy. Biszkopt przekroić na 2 blaty. Dolny umieścić ponownie w formie wyłożonej papierem. 3/4 kremu wyłożyć na ciasto, przykryć drugim blatem. Wierzch posmarować pozostawionym kremem i obficie posypać wiórkami. Można udekorować wierzch czekoladkami Raffaello

gotuj ze mną
Dwukolorowe ciasto z truskawkami, bez pieczenia 166

galaretka truskawkowa + 300 ml wody Przygotowanie: Masa śmietankowa: żelatynę zalać 70 ml wody i zostawić do napęcznienia. W misie miksera umieścić schłodzoną kremówkę, serek mascarpone, cukier puder i ubić na wolnych obrotach na gęsty krem. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej. Na końcu dodać zahartowaną żelatynę (do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżki ubitej masy śmietanowej, wymieszać) do kremu

Kocham..lubię..gotuję..
Masa orzechowa 353

Idealna i bardzo prosta do zrobienia masa orzechowa z serka mascarpone, śmietanki i masła orzechowego. To super przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, tart. Możesz go też jeść jak deser w pucharku. - tylko 4 składniki - kilka minut szykowania - uniwersalny krem

AniaGotuje.pl
Tarta na słodko z dyni, batata i mascarpone 179

miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Dodajemy śmietankę, budyń, krótko mieszamy. Następnie całość łączymy z puree warzywnym, na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto i wyrównujemy wierzch. Tarte pieczemy w temperaturze 170°C, ok. 1 godz. Po przestudzeniu wierzch posypujemy cukrem pudrem. Tarte

Moniki Smakołyki
Kremowa rozkosz - tarta mascarpone z physalis 124

cukrem na najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Stopniowo, cały czas miksując,   dodajemy śmietankę, lekko przestudzoną czekoladę, i budyń. Na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na podpieczone, na wierzchu, w odstępach układamy obrane owoce physalis . Tarte pieczemy w temperaturze 160°C, ok. 25 min. Po przestudzeniu wierzch posypujemy

Moniki Smakołyki
Ciasto z kremem straciatella i porzeczkami 131

resztą składników.Zagnieść ciasto.Wyrobione ciasto zawinąć w folię i schłodzić pół godziny.Wylepić tortownicę wraz z bokami i piec w 180C przez ok.40 minut. Krem: 300 g śmietany 18% (w temperaturze pokojowej) 250 g serka mascarpone (w temperaturze pokojowej) łyżka żelatyny 100 g gorzkiej czekolady 4-5 łyżek cukru pudru łyżka cukru wanilinowego Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody.Czekolad

Anielskie wypieki
Ciasto marchewkowe 190

minut. Po ostygnięciu ciasta przekroić je w poziomie na pół. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie do ubitej śmietanki dodać  serek mascarpone, skórkę oraz sok z cytryny. Wymieszać. Ciasto przełożyć przygotowanym kremem. Budyń ugotować na soku z marchwi.Kiedy budyń będzie gotowy, zdjąć go z ognia. Następnie dodać do niego galaretkę w proszku i mieszać, aż galaretka

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto chałwowo brzoskwiniowe 154

orzechy i delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki (24x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C.    Krem chałwowy: 200 g chałwy o smaku kakaowym 250 g serka mascarpone 330 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru Dodatkowo: puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1 łyżka kakao 1/2 szklanki wystudzonej herbaty Brzoskwinie odsączyć, do syropu

Cynamonowe szczęście
ciasto orzechowe z brzoskwniami i chałwą 876

jajka 50 g startych orzechów włoskich 70 g mąki krupczatki 50 g mąki ziemniaczanej  100 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia na krem chałwowy: 200 g chałwy o smaku kakaowym 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru dodatkowo: puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżki kakao instant 1/2 szklanki wystudzonej herbaty bez cukru  Białka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zielony mech 170

winogron…) - 2 szklanki mąki krupczatki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - skórka otarta z 1 cytryny - 2 łyżki soku z cytryny - esencja cytrynowa Składniki na krem: - 300ml schłodzonejśmietanki kremówki (min. 30% dałam double carem) - 250g serka mascarpone - 1 łyżka cukru pudru - sok z ½ limonki Dodatkowo: - dżem jagodowy - owoce do ozdoby (owoce granatu, borówka, porzeczka…) Szpinak rozmrażamy i odciskamy na gęstym sitku

mojewypiekiinietylko
Beza Pawłowej z owocami 94

Polecam! Beza Pawłowej z owocami Składniki: białka z 5 jaj 250 g cukru drobnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego lub balsamicznego Krem: 350 ml śmietany kremowej 30 % 1 cukier waniliowy 2 serki mascarpone (500 g) 500 g owoców (maliny, truskawki, borówka) Przepis: Ubić białka na pół sztywno i nadal ubijając, dodawać po jednej łyżce cukru, aż zrobi

Gotowanie-uk