PAVLOVA Z FIGAMI, MASCARPONE I SOSEM KARMELOWYM

PAVLOVA Z FIGAMI, MASCARPONE I SOSEM KARMELOWYM

PAVLOVA Z FIGAMI, MASCARPONE I SOSEM KARMELOWYM

Klasyczna Pavlova w królewskim stylu: chrupiąca z zewnątrz beza, mięciutka w środku, połączona ze śmietankowym kremem z mascarpone i kremówki, a całość zwieńczona koroną z ćwiartek świeżych, soczystych fig i polana pysznym sosem karmelowym...  Beza nie jest trudna do wykonania, jeśli będziecie się trzymać dokładnie przepisu - najważniejsze jest tu długie ubijanie białek po każdej dodanej porcji cukru. Całość zajmuje kilkanaście minut, ale naprawdę warto poświęcić ten czas na przygotowanie tego wyśmieniteg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodko-Słony Świat Ilony

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.