krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:128/372)

Deser truskawkowy z mascarpone à la tiramisu 111

zajmuje max 20 minut, do tego godzinka w lodówce i można częstować gości Spróbujcie naszego deseru truskawkowego z mascarpone à la tiramisu! Składniki: 200 g świeżych truskawek Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru Spód biszkoptowy: 100 g biszkoptów 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 kieliszek likieru czekoladowego / wódki Opcjonalnie: naturalny aromat migdałowy

Taste and Cook
Bezowe gniazdka z różanym kremem 150

zostało jej jak lukrowała ciastka), lub 5 białek 330 g drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego (używamy swojego)  1 łyżka soku z cytryny Krem: 0,5 l śmietany kremówki 36% 250 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru dżem różany czerwony barwnik Przygotowanie: Białko ubijamy dosypując stopniowo i bardzo powoli cukier łyżka, czekamy chwilę i dodajemy kolejną łyżkę, łyżka

Lili w kuchni
Kolorowe muffiny 160

masła i barwników. Jest to krem, który ładnie się trzyma, jednak mi nie odpowiada zarówno smakiem jak i swoją "ciężkością."  Polecam Wam mój ulubiony krem, sprawdzony i równie idealnie trzymający się - na bazie mascarpone i śmietany kremówki: 250 gramów serka mascarpone 150 gramów śmietany kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki owocowej o ładnym kolorze (można ją zastąpić barwnikiem spożywczym) Kremówkę

Garniec Magalie
deser truskawkowy z mascarpone i Nutellą 179

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Truskawki myjemy, kroimy na cząstki (ćwiartki), i układamy w pucharkach. Zalewamy rozpuszczoną galaretką i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 2 łyżeczki śmietany 18% lub 30% 5 łyżek kremu czekoladowego lub czekoladowo orzechowego lub nutellii opcjonalnie: 2 szt bezików wykonanie: Serek miksujemy ze śmietaną. Odkładamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym 162

przygotowaniu. W przepisie wykorzystałam wysokiej jakości Majonez Kielecki, z naszej współpracy powstał ten wspaniały przepis. Przy kremie należy pamiętać, aby dać śmietanę 36% wtedy krem jest stabilniejszy i nie musimy używać żelatyny. Polecam! Zapraszam na FILM . Ciasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym Składniki: Ciasto – składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka(...)łyżeczka cynamonu 220g marchewki startej na drobnych oczkach Dodatkowo: 4-5 łyżek konfitury wiśniowej Do nasączenia: 150ml wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 250g schłodzonego serka mascarpone 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 fix do śmietany 2 łyżeczki cukru z wanilią 300g masy krówkowej (może być schłodzona) Wierzch: 160g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości

Mała Cukierenka
Ciasto a'la Ferrero Rocher 6043

blachy o wymiarach 25x40 wyłożonej papierem i pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Przestudzić. Zimny biszkopt przekroić na pół. Krem Rocher: 400 g serka mascarpone 400 g nutelli 100 g mlecznej czekolady ½   szklanki drobno posiekanych orzechów laskowych Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić.   Mascarpone i nutellę przełożyć do miski, zmiksować(...)Następnie dodać czekoladę i orzechy. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 36% 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietankę   i mascarpone przełożyć do miski, ubić mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier. Połączyć na wolnych obrotach miksera. Do nasączenia: 1/2 szklanki likieru karmelowego lub orzechowego 1/4 szklanki wody

kulinarnyswiatdomi
LANDRYNKOWE PTYSIE 119

masła (prawdziwego, min. 82% tłuszczu)  ½ szklanki mąki pszennej  łyżeczka cukru  szczypta soli  2 jajka SKŁADNIKI NA KREM:  200 ml śmietanki min. 30% 3 łyżki serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru  ŚmietanFix  cukier puder do posypania  różowy barwnik aromat landrynkowy A jak to zrobić:   PTYSIE: Mąkę wymieszać z cukrem i solą(...)całkowitego wystygnięcia. Krem: Do lekko ubitej śmietanki dodać śmietanfix i ubijać na sztywną pianę. Dodawać po trochę cukru ciągle ubijając. Do sztywnej masy dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Mój krem urozmaiciłam barwnikiem i aromatem stąd ich lekko landrynkowy wygląd i smak. Zimne ptysie przekroić na pół, do środka nakładać bitą śmietanę, przykryć  połówkami i posypać cukrem pudrem

Kuchnia w opałach
Wyjątkowe tiramisu na wyjątkowy dzień 182

biszkoptów dołożyłam truskawek. Efekt - zniewalający! Delikatny, leciutki krem, mocno kawowe biszkopty i całkiem smakowite (jak na koniec lutego) truskawki. Aj, zajadaliśmy się, aż nam się - niezbyt romantycznie - uszy trzęsły. To było coś! Tiramisu z ajerkoniakiem i truskawkami Składniki: (na 4-6 porcji) 3 jajka 40 g cukru pudru 250 g serka mascarpone(...)ajerkoniaku 80 g podłużnych biszkoptów 200 ml mocnej kawy 2 łyżki kakao 250 g truskawek Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Wlać ajerkoniak, zmiksować. Dodać mascarpone, miksować, aż krem zacznie gęstnieć. Ubić białka, delikatnie wmieszać do kremu. Biszkopty maczać krótko w kawie. Ułożyć połowę na dnie szklanek, następnie wyłożyć połowę kremu. Oprószyć kakao, wyłożyć połowę pokrojonych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Piernikowo- biszkoptowy tort z kremem i ciasteczkami. 177

pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika Ciasteczka: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1/4 szklanki cukru pudru 1 żółtko Krem: 25 dag serka mascarpone 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 1 łyżka żelatyny spożywczej kilka łyżek gorącej wody ( tak około 3 ) przyprawa do piernika według uznania ( dałam 2 łyżeczki ) Dodatkowo(...)wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Upieczone dokładnie studzimy. 3. Krem: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy serek mascarpone, przyprawę do piernika i cukier puder do smaku, na koniec wlewamy żelatynę i ubijamy do połączenia się składników. 4. Przekładanie: Krążki biszkoptowe

Izabelawkuchni
Torcik marchewkowy z kremem czekoladowym 118

pieczemy ciasto przez jakieś 30 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 180st i dopiekamy 25-30 minut do suchego patyczka. Ciasto schładzamy przed nałożeniem kremu. Krem ·         250g serka mascarpone, ·         200g gorzkiej czekolady, ·         3 łyżki z górką cukru muscovado. Miksujemy serek

Leśny Zakątek
Tort z kremami mascarpone i maślanym ozdobiony storczykami z plastycznej masy cukrowej 186

tort w środku przełożony jest kremem z bitej śmietany połączonej z serem mascarpone i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Boki i wierzch zostały pokryte kremem maślanym . Tort zdobią storczyki z masy cukrowej , którą możemy przygotować domowym sposobem. Kwiaty zachowują nadany im kształt i jednocześnie są na tyle miękkie, że tort wygodnie się kroi - nie musimy do krojenia ściągać storczyków. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Domowa granola czekoladowa z mascarpone i malinami 80

miodu gryczanego lub dowolnego prawdziwego 4 łyżki oleju 50 g brązowego cukru 100 g posiekanej gorzkiej czekolady lub kropelki czekoladowe suszone owoce malin, żurawiny lub wiśni Krem 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36 % 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo konfitura malinowa lub świeże maliny Piekarnik rozgrzać na 170 stopni, góra , dół. Na blachę do ciasta wsypać płatki, dodać(...)dodać serek dokładnie wymieszać do konsystencji kremu.Chwilę schłodzić w lodówce. W szklaneczkach, pucharkach układać granolę, konfiturę lub maliny, krem i ponownie granolę. Udekorować na koniec kleksem kremu, owocami lub listkiem mięty. Smacznego:)   Artykuł Domowa granola czekoladowa z mascarpone i malinami pochodzi z serwisu gotuj

gotuj ze mną
Deser kokosowo-kajmakowy 698

kajmakowej, 1 szklanka wiórków kokosowych, 50 g starkowanej mlecznej czekolady. Nieodzowny drobiazg na poprawę humoru - czyli deser :) Dzisiaj zaproponuję dosyć słodki deser kokosowo-kajmakowy, którego bazę stanowi pyszny krem z serkiem mascarpone i koglem-moglem, a dodatki w postaci kajmaku, czekolady i wiórków kokosowych - doskonale uzupełniają całość. Z podanych składników wychodzi 6 porcji deseru. Pokruszone na "piasek" ciasteczka wymieszać dokładnie

Świat Domowej Kuchni
Desery tiramisu 160

Tiramisu to pyszny deser z kremem z serka mascarpone i likieru amaretto. Przyznam szczerze że mam do niego ogromną słabość, może. Często go przyrządzam na szybko gdy nie mam czasu na przygotowanie ciasta. Składniki: 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: 1 op. małe opakowanie biszkoptów  Mamut Kakao  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)zalewamy gorącą wodą i dodajemy cukier, odstawiamy do ostudzenia. Mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder oraz likier amaretto i ucieramy. Biszkopty maczamy w ostudzonej kawie, układamy pierwszą warstwę w szklankach lub pucharkach. Na biszkopty układamy warstwę masy z serkiem, posypujemy kakao i układamy warstwę biszkoptów. Ponownie na biszkopty wykładamy krem i posypujemy kakao, w ten sam sposób postępujemy

Bajeczna Kuchnia