krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:128/372)

MALINOWY CURD 324

Malinowy curd to przepyszny dodatek to wypieków. Można nim wysmarować blat biszkoptu lub dodać go do mascarpone, aby otrzymać krem malinowy. Malinowy curd to owocowy budyń, dlatego można się nim zajadać kiedy tylko przyjdzie Wam ochota :). Wykonanie kremu nie jest trudne, ale trzeba uważać, ponieważ łatwo go przypalić. Gotowałam krem bezpośrednio w rondelku, ale można też na parze wodnej

Słodki Pomysł
Malinowa chmurka 132

masła 30g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Masa malinowa: 0,5kg malin – świeżych lub mrożonych 3 galaretki malinowe 3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ok 50g płatków migdałowych       *** Wszystkie składniki na ciasto kruche(...)wystudzone kruche ciasto wykładamy tężejącą galaretkę i całość wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy krem śmietankowy: schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy stopniowo serek mascarpone i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu – nie za długo, aby masa nam się nie zważyła. Gotowy krem wykładamy na stężałą galaretkę i całość umieszczamy w lodówce *** *** Beza: białka ubijamy ze szczyptą soli

Blog z Apetytem
Niezła beza malinowa 180

piekarniku. A więc do dzieła :) składniki beza: 5 białek jajka m/l szczypta soli 250 g cukru drobnoziarnistego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego  krem: 125 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru wanilinowego 0,5 szklanki śmietany 30% 0,5 szklanki malin (ja użyłam mrożonych, często mrożę owoce w całości aby móc je wykorzystać w zimę(...)przez 30 minut w temperaturze 120 C, następnie zmniejsz temperaturę do 100 C i susz bezę przez 2,5 h.  Krem: Do miksera włóż maliny i zblęduj je na gładką masę, dodaj serek mascarpone i mieszaj razem, dodaj cukier i śmietanę wszystko razem mieszaj przez 1-2 minuty masa wtedy zgęstnieje. Aby masa była gęsta

Niezły Młynek
Rolada czekoladowa z mąki ryżowej 182

kakao - 2 duże czubate łyżki mąki ryżowej - 2 duże łyżki startej  gorzkiej czekolady - 1/4 miękkiego masła -  aromat do ciasta waniliowy - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem - 100g miękkiego masła - 250g mascarpone - 100ggorzkiej czekolady - 2-3 łyżki ciemnego kakao do wypieków - 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Krem Czekoladę siekamy i roztapiamy w kąpieli wodnej a następnie studzimy. Mascarpone(...)wyjmujemy je z piekarnika i na 5 minut pozostawiamy w blaszce.  Czytą kuchenną ścierkę posypujemy cukrem pudrem i zawijamy ciasto w rulon. Odstawiamy do wystygnięcia.  Przekładamy ciasto kremem, zawijamy i wstawiamy na 3 godziny do lodówki

Pan i Pani Smith w kuchni
Owsiane ciasto z mascarpone i orzechami – Blogmas 2019 #11 88

dzięki czemu jest wilgotne i kremowe Świąteczny klimat wprowadza cynamon, a orzechy pekan na wierzchu nadały chrupkości. Wszystkie składniki stworzyły pyszne ciasto – mascarpone to nie tylko kremy, o czym się przekonałam, tworząc ciasteczka na bazie mascarpone . Ten serek naprawdę świetnie zastępuje masło i na pewno

Fitkot
tort z ananasem 189

upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Tak samo postępujemy z dwoma pozostałymi. Możemy również upiec jeden duży a następnie przeciąć go na trzy blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 1/2 puszki ananasa wykonanie: Krążki ananasa kroimy w kosteczkę. Odsączamy z nadmiaru soku. Mascarpone miksujemy z cukrem oraz kremówką na puszysty, gęsty

Domowy Smak Jedzenia
Deser truskawkowy z mascarpone à la tiramisu 110

zajmuje max 20 minut, do tego godzinka w lodówce i można częstować gości Spróbujcie naszego deseru truskawkowego z mascarpone à la tiramisu! Składniki: 200 g świeżych truskawek Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru Spód biszkoptowy: 100 g biszkoptów 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 kieliszek likieru czekoladowego / wódki Opcjonalnie: naturalny aromat migdałowy

Taste and Cook
Bezowe gniazdka z różanym kremem 144

zostało jej jak lukrowała ciastka), lub 5 białek 330 g drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego (używamy swojego)  1 łyżka soku z cytryny Krem: 0,5 l śmietany kremówki 36% 250 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru dżem różany czerwony barwnik Przygotowanie: Białko ubijamy dosypując stopniowo i bardzo powoli cukier łyżka, czekamy chwilę i dodajemy kolejną łyżkę, łyżka

Lili w kuchni
Kolorowe muffiny 154

masła i barwników. Jest to krem, który ładnie się trzyma, jednak mi nie odpowiada zarówno smakiem jak i swoją "ciężkością."  Polecam Wam mój ulubiony krem, sprawdzony i równie idealnie trzymający się - na bazie mascarpone i śmietany kremówki: 250 gramów serka mascarpone 150 gramów śmietany kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki owocowej o ładnym kolorze (można ją zastąpić barwnikiem spożywczym) Kremówkę

Garniec Magalie
deser truskawkowy z mascarpone i Nutellą 172

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Truskawki myjemy, kroimy na cząstki (ćwiartki), i układamy w pucharkach. Zalewamy rozpuszczoną galaretką i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 2 łyżeczki śmietany 18% lub 30% 5 łyżek kremu czekoladowego lub czekoladowo orzechowego lub nutellii opcjonalnie: 2 szt bezików wykonanie: Serek miksujemy ze śmietaną. Odkładamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym 147

przygotowaniu. W przepisie wykorzystałam wysokiej jakości Majonez Kielecki, z naszej współpracy powstał ten wspaniały przepis. Przy kremie należy pamiętać, aby dać śmietanę 36% wtedy krem jest stabilniejszy i nie musimy używać żelatyny. Polecam! Zapraszam na FILM . Ciasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym Składniki: Ciasto – składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka(...)łyżeczka cynamonu 220g marchewki startej na drobnych oczkach Dodatkowo: 4-5 łyżek konfitury wiśniowej Do nasączenia: 150ml wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 250g schłodzonego serka mascarpone 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 fix do śmietany 2 łyżeczki cukru z wanilią 300g masy krówkowej (może być schłodzona) Wierzch: 160g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości

Mała Cukierenka
Ciasto a'la Ferrero Rocher 6041

blachy o wymiarach 25x40 wyłożonej papierem i pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Przestudzić. Zimny biszkopt przekroić na pół. Krem Rocher: 400 g serka mascarpone 400 g nutelli 100 g mlecznej czekolady ½   szklanki drobno posiekanych orzechów laskowych Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić.   Mascarpone i nutellę przełożyć do miski, zmiksować(...)Następnie dodać czekoladę i orzechy. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 36% 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietankę   i mascarpone przełożyć do miski, ubić mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier. Połączyć na wolnych obrotach miksera. Do nasączenia: 1/2 szklanki likieru karmelowego lub orzechowego 1/4 szklanki wody

kulinarnyswiatdomi
LANDRYNKOWE PTYSIE 115

masła (prawdziwego, min. 82% tłuszczu)  ½ szklanki mąki pszennej  łyżeczka cukru  szczypta soli  2 jajka SKŁADNIKI NA KREM:  200 ml śmietanki min. 30% 3 łyżki serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru  ŚmietanFix  cukier puder do posypania  różowy barwnik aromat landrynkowy A jak to zrobić:   PTYSIE: Mąkę wymieszać z cukrem i solą(...)całkowitego wystygnięcia. Krem: Do lekko ubitej śmietanki dodać śmietanfix i ubijać na sztywną pianę. Dodawać po trochę cukru ciągle ubijając. Do sztywnej masy dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Mój krem urozmaiciłam barwnikiem i aromatem stąd ich lekko landrynkowy wygląd i smak. Zimne ptysie przekroić na pół, do środka nakładać bitą śmietanę, przykryć  połówkami i posypać cukrem pudrem

Kuchnia w opałach
Wyjątkowe tiramisu na wyjątkowy dzień 176

biszkoptów dołożyłam truskawek. Efekt - zniewalający! Delikatny, leciutki krem, mocno kawowe biszkopty i całkiem smakowite (jak na koniec lutego) truskawki. Aj, zajadaliśmy się, aż nam się - niezbyt romantycznie - uszy trzęsły. To było coś! Tiramisu z ajerkoniakiem i truskawkami Składniki: (na 4-6 porcji) 3 jajka 40 g cukru pudru 250 g serka mascarpone(...)ajerkoniaku 80 g podłużnych biszkoptów 200 ml mocnej kawy 2 łyżki kakao 250 g truskawek Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Wlać ajerkoniak, zmiksować. Dodać mascarpone, miksować, aż krem zacznie gęstnieć. Ubić białka, delikatnie wmieszać do kremu. Biszkopty maczać krótko w kawie. Ułożyć połowę na dnie szklanek, następnie wyłożyć połowę kremu. Oprószyć kakao, wyłożyć połowę pokrojonych

Pożeraczka, czyli raz adobrze