krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:122/372)

Biszkopt z kremem mascarpone 191

blaszkę o średnicy 26 cm: biszkopt: 5 jajek L 5 łyżek ksylitolu lub cukru 4 łyżki mąki tortowej 1 pełna łyżka skrobi ziemniaczanej 2 łyżki kakao krem: 250 ml kremówki 250 g mascarpone 250 g twarogu sernikowego 3 łyżki ksylitolu lub cukru (lub więcej wg.uznania) ziarenka z połowy laski wanilii 3 łyżki konfitury do posmarowania biszkoptu  łyżka kakao(...)minut. Masa: Kremówkę zmiksować, dodać ziarenka wanilii i ksylitol lub cukier.  Do ubitej śmietany dodać mascarpone i ser twarogowy, zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Po ostygnięciu biszkopta przekroić go na dwie równe części, posmarować konfiturą, przełożyć kremem i posypać gorzkim lub słodkim kakao. Przechowywać w lodówce

Ze smakiem i z pasją
Babeczki z kremem i truskawkami 182

jeszcze raz całość dobrze zmiksować. Dodać przygotowane truskawki i wymieszać szpatułką. Przełożyć do przygotowanych papilotek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Wystudzić. Krem 250 g mascarpone 250 g śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru truskawki Mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera i ubić na sztywno. Przełożyć do woreczka z tylką (u mnie gwiazdka

Słodkie inspiracje
Tarta z mascarpone, białą czekoladą i malinami 185

rozpoznawczym jeśli chodzi o podawane u mnie desery- błyskawicznie się ją przygotowuje i równie szybko znika. Składniki na spód: 150 g masła 300 g herbatników Składniki na krem:  250 g mascarpone (zazwyczaj jest to 1 opakowanie) 200 g białej czekolady (zazwyczaj są to 2 tabliczki)   Dodatkowo: duże pudełeczko malin Sposób przygotowania: 1 . Masło roztapiamy, lekko studzimy, herbatniki kruszymy(...)ugniatamy i wkładamy do lodówki aż stężeje (ok 30 minut).  2 . Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. 3. Mascarpone (bardzo zimne, z lodówki) miksujemy, a po chwili dodajemy tabliczki roztopionej, białej czekolady. Wylewamy na spod z herbatników. 4. Na kremie układamy maliny, wkładamy tartę do stężenia do lodówki (najlepiej na przynajmniej godzinę). Zamiast malin swobodnie można użyć borówek, truskawek

kuchnia do kwadratu
Biszkopt z borówkami i galaretką 156

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 200 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 300 g borówek amerykańskich (mogą być mrożone) Sposób wykonania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując dodajemy stopniowo cukier. Gdy masa(...)lodówki i czekamy aż zacznie tężeć. Krem: Mocno schłodzoną śmietankę miksujemy z dodatkiem cukru pudru. Gdy zwiększy swoją objętość i zacznie być puszysta dodajemy serek mascarpone. Miksujemy dalej, do uzyskania gęstego kremu. Krem śmietanowy wykładamy na ostudzonym cieście, układamy na nim owoce i wstawiamy do lodówki.  Gdy galaretka zgęstnieje polewamy nią wierzch ciasta. Całość wstawiamy do lodówki na kilka

Qchnia po prostu
Biały tort kokosowy Raffaello 407

Bardzo elegancki i wykwintny biały tort kokosowy.  Idealny na domowe uroczystości takie jak urodziny czy rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie(...)Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru malibu Schłodzoną śmietankę ubić. Dodać serek i likier, zmiksować. Odłożyć 1/3 masy

Chocolate Muffin Blog
Limonkowy tort z Krainy Lodu (Ombre Rose Cake) 218

Krem truflowy z białą czekoladą i limonką: 250 g śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone sok z 1/2 limonki Dodatkowo: 100 g borówek amerykańskich Krem maślany na bezie szwajcarskiej: (jeśli tort chcecie udekorować różyczkami, polecam zrobić krem z 1,5 porcji) 4 białka 1 szkl cukru 300 g miękkiego(...)limonką: Śmietankę podgrzać, dodać posiekaną białą czekoladę, cukier puder i sok z limonki, wymieszać do rozpuszczenia czekolady. Mieszankę schłodzić w lodówce. Następnie ubić razem z serkiem mascarpone do otrzymania gęstego, puszystego kremu. Ostudzone biszkopty nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z limonki. Pierwszy blat umieścić na paterze. Wysmarować go kremem. Na kremie poukładać borówki amerykańskie. Przykryć II biszkoptem i ponownie wysmarować

Nastoletnie Wypiekanie
Kawowo-czekoladowe ombre... tort 292

znaczy że biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie). Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na cztery krążki. Krem   600 g mascarpone 750 ml śmietany kremówki 4-6 łyżek (lub więcej jeśli lubicie bardziej słodki ) cukru pudru. Wszystkie składniki miksujecie na gładki stabilny krem.  ( nie za długo

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Muffinki szpinakowe z kremem bananowym i jagodami 148

sztuk: 180g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do piecze 80g cukru 1/3 łyżeczki soli 100g liści szpinaku 70ml oleju rzepakowego 30ml mleka 1 jajko 1 banan Krem: 150ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) sok z 1/2 limonki 1 banan Ponadto: 50g jagód leśnych 6 łyżeczek nutelli Sposób przygotowania: Umyte i odciśnięte liście szpinaku miksujemy z cukrem, jajkiem, olejem, mlekiem(...)ponownie przykrywamy ciastem szpinakowym.  Muffinki pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku ok 25 minut (do suchego patyczka).  W trakcie pieczenia przygotowujemy krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, sok z limonki, serek mascarpone, a na końcu rozgniecionego widelcem banana. Chłodzimy w lodówce. Krem nakładamy na przestudzone babeczki i dekorujemy jagodami

Kuchnia w czekoladzie
Rafaello – deser 78

tiramisu musi mieć smak kawy, alkoholu i kakao, a ta wersja bardziej przypomina pralinki Rafaello. W ten sposób powstał szybki i prosty deser właśnie o tej nazwie. Delikatny krem z serka mascarpone do tego biała czekolada i prażone wiórki kokosowe no i oczywiście biszkopty nasączone w mleku i likierze kokosowym, to coś pysznego. Deser jest bardzo prosty i szybki(...)Żółtka utrzeć z cukrem. Śmietanę ubić, Do ubitych żółtek dodać serek mascarpone, zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać ubitą śmietanę i również zmiksować do połączenia. Do miski wlać mleko i likier, namoczyć biszkopty. Ułożyć je w pucharkach, następnie wyłożyć porcję kremu, przesypać wiórkami i startą czekoladą. Znów namoczyć porcję biszkoptów, wyłożyć na wiórki na nią kolejna

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort kosz malinowo- kokosowy 163

Zapraszam na tort, który sprawdzi się na niemal każdą okazję. Krem do niego zrobiłam na bazie mascarpone i frużeliny malinowej,a w środek tortu zrobiłam wkładkę kokosową. Razem wyszło bardzo smaczne połączenie... Bardzo pracochłonny tort, na który musimy poświęcić duży nakład pracy. Możemy również go przygotować w szybszej wersji, po prostu bez robienia plecionki oraz kwiatów z kremu. Boki tortu(...)rozpuszczamy w zimnej wodzie i dodajemy do malin. Zagotowujemy, następnie przecieramy przez sito, aby frużelina była bez pestek. Odstawiamy do ostygnięcia.  Śmietankę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem aż powstanie gęsty krem. Stopniowo dodajemy frużelinę malinową. Żelatynę zalewamy zimną wodą, tak aby tylko przykrywała ją woda. Następnie rozpuszczamy ją w mikrofalówce przez 10-12 sekund (tylko do rozpuszczenia

kulinarne odsłony pati
Tort porzeczkowy 159

jajek 12 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżka oleju Krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru + 1/3 szklanki czarnych porzeczek ( w cukrze , z kompotu lub świeżych) Dodatkowo: mocny napar herbaty z cukrem dżem z czarnej porzeczki Sposób wykonania(...)kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 180 st. C przez 35-40 minut. Dobrze ostudzić, przekroić na 3 blaty. 2. Robimy krem: mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem, po czym dodajemy serek mascarpone i całość łączymy. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy zblenderowane porzeczki. 3. Składamy tort, dolny blat nasączamy zimną słodzoną herbatą, smarujemy cienko dżemem porzeczkowym

Kuchnia domowa Ani
rurki z ciasta francuskiego z kremem z mango 68

Dzisiaj przepis na prosty deser. Rurki z ciasta francuskiego z szybkim kremem z serka mascarpone i mango

Stare Gary
Czekoladowe babeczki ze śmietankowym kremem i kuleczkami aero 130

Wyjątkowo czekoladowe babeczki, a na nich pyszny śmietankowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone. Całości dopełniają dwukolorowe kuleczki aero w elemencie dekoracji. Czekoladowo… śmietankowo… i pysznie! SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 jajka 150 ml. mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 80 g. czekoladowych(...)kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: opakowanie biało- czarnych kuleczek aero (aero bubbles) Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie

Domowe Torty
Tarta orzechowa z kremem twarożkowym i owocami 105

równomiernie na bokach oraz spodzie. Tak przygotowany spód powinien chłodzić się w lodówce przez całą noc lub w zamrażarce przez przynajmniej 3-4h przed przygotowaniem tarty. Krem twarożkowy: 500g mascarpone 200g sera twarogowego (najlepiej Mój ulubiony) 200ml śmietanki kremówki (30-36%) 3 łyżki cukru pudru skórka otarta z 1 cytryny Cytrynę wyparzamy we wrzątku. Do miseczki wkładamy mascarpone, twaróg

Cooking Monster
Tort czekoladowy z kremem miętowym - urodzinowy 297

pianę, dodać ostrożnie i wymieszać całość Piec w temp.170-180 stopni C, około 20 - 25 min.- do suchego patyczka. Piekłam w foremce o średnicy 22 cm. Składniki na krem : 1 serek mascarpone 1 opakowanie śmietany 36% - 500 g 2-4 łyżki cukru pudru - według uznania zielony barwnik spożywczy, łyżeczka kropel miętowych- według uznania Przygotowanie kremu : Połączyłam serek, śmietanę i cukier - ubiłam

Proste Potrawy