krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:114/372)

Wiśniowe brownie z musem malinowym 114

malinowy: 200 g malin 2 łyżki wody 110 g cukru 1,5 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wody 1,5 szklanki śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Krem śmietanowy z białą czekoladą: 200 g śmietany 36% 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe lub malinowe 3 szklanki wrzątku 200 g malin(...)się rozpadną. W gorącej wodzie rozpuszczamy dokładnie żelatynę, przelewamy do malin, dokładnie mieszamy i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i przestudzone maliny. Całość dokładnie miksujemy do połączenia się składników. Krem śmietanowy z białą czekoladą: W garnku podgrzewamy śmietankę z białą czekoladą do momentu jej rozpuszczenia. Śmietankę najlepiej podgrzać wieczorem i na całą nos chłodzimy

VioletoweKucharzenie
Tarta z truskawkami i kremem cytrynowym 318

Postanowiłam więc przygotować tartę. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kruchy spód: 200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Krem z serka mascarpone i bitej śmietany: 250 gram sera mascarpone  (schłodzonego) 4   łyżki cukru pudru 1 łyżeczka glukozy sok z 1 cytryny 300 ml śmietanki kremowej 30% (schłodzonej) Dodatkowo(...)minuty. Dodajemy cukier puder i glukozę i ubijamy na najwyższych obrotach do uzyskania właściwej konsystencji. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy, aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy sok z cytryny Ina niskich obrotach chwilkę ubijamy. Krem wykładamy na ciasto i wyrównujemy. Na wierzchu układamy truskawki (w całości lub pokrojone). Posypujemy orzechami. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami 199

Delikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne babeczki z delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować.  Babeczki ozdobione uroczymi jajeczkami idealnie wpasowują się Wielkanocny klimat w prosty sposób tworząc piękne, świąteczne mini wypieki. Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżeczki sody oczyszczonej 225 g masła w temperaturze pokojowej 225 g cukru cukier waniliowy 3 jajka 130 ml mleka odrobina soli Krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g mascarpone fix do ubijania śmietany ok. 3 łyżki cukru pudru cukrowe jajeczka cukier per l isty lub posypka (opcjonalnie) Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową

Słodka Strona
Pâte Choux au craquelin z kremem miętowym 256

Lizbonie... ale to będzie świetna przygoda! :) Pozdrawiam i do usłyszenia! Składniki: (na ok. 12 sztuk) Krem miętowy: 350 ml śmietanki kremówki 30% 8 g świeżej mięty 6 łyżek cukru 3 łyżki zimnego mleka 1 płaska łyżeczka żelatyny w proszku  250 g serka mascarpone Craquelin: 30 g masła 30 g cukru trzcinowego 40 g mąki pszennej(...)przestudzić na kratce. Schłodzoną mieszankę ze śmietanki kremówki, cukru, mięty i żelatyny przygotowanej dzień wcześniej ubić mikserem do puszystości i sztywności. W innym naczyniu zmiksować serek mascarpone, stopniowo dodać krem miętowy, dokładnie zmiksować, aż krem zacznie "chlupać" po ściankach naczynia. Powinien być gęsty, a po spróbowaniu słodki i orzeźwiająco miętowy. Ostudzone ptysie ostrożnie przekroić wzdłuż na dwie części, uważając

Nastoletnie Wypiekanie
Jabłkowe gofry z ciasta francuskiego 111

musiał, bo sama pomyślałam o tym samym Składniki na 8 gofrów: 5 dużych jabłek 1 łyżka masła szczypta cynamonu 2 op. ciasta francuskiego Krem: 2 żółtka (z wcześniej sparzonych jaj) 1 łyżka cukru pudru 250 g mascarpone maliny, borówki amerykańskie, banany lub dowolne drobne owoce do podania Obrane jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki, jeśli mają dużo soku, lekko odciskamy

Smaki Na Talerzu
łatwy tort z dekoracją komunijną 282

wykonanie: Brzoskwinie miksujemy na mus. Dodajemy mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy, aż mus zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. składniki na krem do przełożenia biszkoptów: 300 ml śmietanki kremówki 400 g serka mascarpone 80-100 g białej czekolady wykonanie: Ok. 200 ml śmietanki ubijamy i dodajemy do rozmiksowanego serka mascarpone. W osobnym naczyniu rozpuszczamy na parze wodnej(...)masę maślaną do obłożenia tortu: 250 g serka mascarpone 200 g masła, miękkiego 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy stopniowo mascarpone i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: dekoracje cukrowe, które można kupić gotowe kwiatki – gipsówka wykonanie tortu: Pierwszy z blatów nasączany, smarujemy 1/2 częścią musu brzoskwiniowego. Wykładamy 1/2 część masy śmietanowej. Przykrywamy

Domowy Smak Jedzenia
MUFFINKI „LEŚNY MECH” Z KREMEM ŚMIETANOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 200

cukier waniliowy – 1 łyżka * szpinak świeży – 2 garści * sok z cytryny – 1 łyżka * cukier – 3/4 szkl * sól – 1 szczypta KREM: * śmietana 36% – 400 ml * mascarpone – 100 g * biała czekolada – 100 g * cukier puder – 1 łyżka * żelatyna – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BABECZKI: Umyty szpinak miksujemy z olejem Kujawskim na gładką masę(...)papilotkami – masa ma sięgać 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20 minut ( do suchego patyczka ). Studzimy na kratce. KREM: Żelatynę rozrabiamy w 2 łyżkach wrzątku, studzimy. Śmietanę kremówkę ( zimną! ) ubijamy z mascarpone na puch, pod koniec dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę – dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 15 minut do schłodzenia, a następnie przekładamy

Ostra na Słodko
Tiramisu w pucharkach (zimny deser) 672

wzorem, który powstał z warstw kremu, biszkoptów i kakao.  I choć odmian tiramisu może być wiele - z truskawkami, malinami, kiwi, na serku homogenizowanym - to jednak klasyka ma w sobie to coś, nigdy się nie znudzi i smakuje każdemu.  Składniki (na 3-4 porcje): 12 podłużnych biszkoptów 2 duże jajka 250g sera mascarpone 3 łyżki cukru 100ml mocnej kawy(...)amaretto 2 łyżki kakao Zagotować pół litra wody. Jajka włożyć do gorącej wody na 10 sekund, wyjąć, oddzielić białko od żółtka. Żółtka utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem, zmiksować z mascarpone. Jedno białko ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do masy jajeczno-serowej. Amaretto wlać do kawy. Biszkopty przekroić na pół (żeby się mieściły w pucharkach), maczać w kawie

Obiad gotowy
Nutellamisu - tiramisu z nutellą 2511

Składniki: 1 szklanka mleka 9 łyżek nutelli 600 g śmietanki 30% ( 3 kubeczki) 3 żółtka 3 łyżki cukru 750 g serka mascarpone (3 opakowania) około 200 g podłużnych biszkoptów około 2 łyżek kakao (do posypania wierzchu) Sposób wykonania: W rondelku podgrzewamy mleko. Dodajemy 3 łyżki nutelli i mieszamy. W czekoladowym mleku maczamy biszkopty(...)następnie wykładamy nimi dno formy do ciasta. Mleko zagęszczamy kolejnymi 6-cioma łyżkami nutelli i tak powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty, jasny krem. Dodajemy serki mascarpone i dalej miksujemy. W oddzielnej misce ubijamy na sztywno mocno schłodzoną śmietankę. Przekładamy ją do kremu i delikatnie wszystko razem mieszamy. Połowę kremu nakładamy na biszkopty. Na krem

Qchnia po prostu
Tort czekoladowo-gruszkowy - obłędny i uzależniający:) 163

Tydzień temu miałam swoje małe święto. Musiał więc być tort. Wymarzyłam sobie czekoladowy, z lekkim kremem na bazie śmietanki i mascarpone, z warstwą soczystych gruszek i orzechową bezą. Powiem nieskromnie, że wyszedł doskonały! Smaki cudownie się komponują i dopełniają, by razem stworzyć przepyszne połączenie. Kto miał okazję spróbować, ten wie, o czym mówię;) Składniki: ciasto: 125ml kefiru lub jogurtu naturalnego(...)tortownicy (20cm), wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40-45 minut w temp. 170stC do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto ostudzić, ściąć górkę, przekroić na 2 blaty. Krem: 250ml śmietanki 30% 100g mascarpone 100g czekolady (deserowa, gorzka albo wg uznania) Czekoladę połamać, zalać śmietanką, ciągle mieszając podgrzewać, aż czekolada się rozpuści. Śmietankę ostudzić i dobrze schłodzić (najlepiej wstawić

Obiad gotowy
Proste ciasto na biszkopcie, z kremem i galaretką 185

5cmX23cm ) Biszkopt: 4 jajka ( żółtka i białka oddzielnie ), 2 łyżki mąki pszennej ( 40g ), 2 łyżki mąki ziemniaczanej ( 40g ), 1/2 szklanki cukru ( 120g ), 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 500g serka mascarpone, 500ml śmietanki 30%, 1/2 szklanki cukru pudru. Ponadto: 2 galaretki, smak dowolny ( ja użyłam cytrynowe ), duża puszka brzoskwiń ( 470g po odsączeniu ) masło do posmarowania blachy, bułka tarta do obsypania(...)biszkopt ostygł poukładać na nim brzoskwinie. Owoce można pokroić w kostkę, plastry lub po prostu powykładać całe połówki brzoskwiń - wedle uznania. 3. Krem: Śmietankę ubić. Pod koniec ubijania dodawać powoli cukier puder. Po ubiciu dodawać powoli mascarpone, łącząc na najmniejszych obrotach miksera. Masę wyłożyć na biszkopt i brzoskwinie.  4. Galaretki rozpuścić w 800ml wody. Pozostawić do ostygnięcia

W kuchni u Moniki
Kruche babeczki z kremem i owocami 123

podniebienie :) Składniki: Na ok 40 babeczek: Ciasto: 35 dkg margaryny 60 dkg mąki tortowej 20 dkg cukru pudru 4 żółtka 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Krem: 250ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 biała czekolada 2 łyżki mleka Dodatkowo: 60 dkg świeżych truskawek 10 dkg borówek  Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagniatamy gładkie(...)piekarnika na ok 15 minut. 3. Krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Studzimy. Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder a następnie serki mascarpone i przestudzoną ale płynną czekoladę. Gotowym, schłodzonym kremem wypełniamy babeczki za pomocą szprycy, a następnie dekorujemy kawałkami owoców.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Tort z musem czekoladowym i gruszkami 293

Składniki: Biszkopt 3 duże jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kopiasta kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mus czekoladowy 0,5 l kremówki 250 mascarpone 350 g kremu czekoladowego ( u mnie nutella) 1 kopiasta łyżka kakao 2,5 łyżeczki żelatyny (w oryginale 1,5 łyżeczki) 60 ml ciepłej wody gruszki w syropie Krokus kakao do oprószenia(...)średnicy 25 cm, wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Piec około 25 min w 180 st. Mus czekoladowy: Zimną kremówkę i mascarpone przełożyć do misy miksera i miksować  do momentu aż będzie "bita śmietana". Dodawać porcjami krem czekoladowy i miksować na średnich obrotach do momentu aż masą się połączy. Wlać rozpuszczoną letnią żelatynę i miksować na wolnych obrotach

Ala piecze i gotuje
Torcik urodzinowy 236

pieczenia. Ciasto przelać do przygotowanej formy i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut - do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.  Krem: 400 g mascarpone, 100 g cukru pudru, 35 g kakao, 260 ml śmietany kremówki 30% Mascarpone zmiksować razem z kakao i cukrem pudrem, następnie dodać śmietankę i miksować do uzyskania gęstego, gładkiego

Plate of Joy