krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:120/372)

PĄCZKI Z KREMEM WANILIOWYM 111

ciast drożdżowych mała szczypta soli 1 małe jajko 2 żółtka 30 g roztopionego masła 20 ml spirytusu na krem:  1/2 laski wanilii 250 ml mleka 1/2 budyniu waniliowego (2 łyżki, około 19 g) 3 - 4 łyżki cukru 100 g serka mascarpone dodatkowo: 2 kostki smalcu cukier puder Podgrzewamy mleko, wlewamy do kubka, dodajemy pokruszone drożdże, 1 łyżkę mąki(...)rondelka z wanilią i razem zagotowujemy. Wlewamy rozpuszczony budyń, dokładnie mieszamy i zagotowujemy mieszając. Wykładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i studzimy.. Wyjmujemy laskę wanilii, a krem miksujemy z mascarpone. Przekładamy do rękawa cukierniczego zaopatrzonego w ostrą i długą końcówkę. Stolnicę lub blat kuchenny lekko podsypujemy mąką, wykładamy ciasto i wygniatamy pozbywając się pęcherzy powietrza. Ciasto rozpłaszczamy na niezbyt

KuchcikoweLove
Tort brzoskwiniowy 105

cukier 150 g, mąka pszenna 100 g, mąka ziemniaczana 40 g, krem twarożkowy z brzoskwiniami: ser twarogowy 600 g, śmietanka 36 % 500 ml, cukier puder 150 g, brzoskwinie w syropie 1 duża puszka, cukier waniliowy 16 g, krem śmietankowy: śmietanka 36 % 1 litr, mascarpone 250 g, cukier puder 8  łyżek, do nasączenia: świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny, syrop(...)mieszamy do połączenia. Jeśli krem Waszym zdaniem jest za mało słodki to należy go dosłodzić. Krem dzielimy na dwie części, jedna z nich trochę większa. Do większej części kremu dodajemy pokrojone brzoskwinie.  Sok z cytryny przelewamy do szklanki i dopełniamy ją do pełna syropem z brzoskwiń. Pierwszy blat biszkoptowy nasączamy połową ponczu. Biszkopt smarujemy kremem twarogowym z brzoskwiniami

kulinarne odsłony pati
Muffinki choinki 103

mąki 125g cukru pudru 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml mleka 50 ml oleju 1 jajko 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej krem: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru zielony barwnik spożywczy cukrowe posypki Przygotowanie: muffiny: W misce łączymy składniki suche:mąkę, cukier, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia(...)razem, a następnie dodajemy skórkę pomarańczową. Masę przekładamy do foremek na muffiny i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Partiami dodajemy do miksowanego serka mascarpone. Na końcu dodajemy odrobinę barwnika i dokładnie mieszamy łyżką, aby dokładnie rozpuścić barwnik. Na ostudzone muffiny za pomocą worka cukierniczego i tylki nakładamy krem

Bon appetit mon amie
Ciasto Malinowa Chmurka 83

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu szczypta soli SKŁADNIKI GALARETKA: 500 g malin 225 g galaretki malinowej (3 opak.) 875 ml wody (3,5 szklanki) SKŁADNIKI KREM: 250 g serka mascarpone 650 ml śmietanki 30% 130 g cukru pudru (3/4 szklanki) 1,5 łyżki żelatyny 125 ml wody 1. Blachę (25 x 35 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki(...)Przygotowanie kremu zaczynamy od zagotowania wody. Żelatynę rozprowadzamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia. 5. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier oraz mascarpone. Na koniec przelewamy wystudzoną żelatynę i jeszcze chwilę miksujemy. 6. Krem rozprowadzamy równo na galaretce a następnie kładziemy na górę naszą bezę. Wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę. Gotowe… Smacznego!!! Artykuł Ciasto Malinowa

karolgotuje
Tort czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki 155

jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl maki ziemniaczanej 1/4 szkl maki pszennej luksusowej Młynomag 1/4 szkl ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 700 ml zimnej śmietanki 30 % 500 g zimnego serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy  2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: słoiczek konfitury z czarnej porzeczki czekoladowe płatki(...)osobno rozpuścić nad kąpielą wodną, lekko przestudzić (ma być lekko ciepła ale nie gorąca) Ubijać śmietankę. Gdy będzie prawie ubita dodać cukier puder, śmietan fixy i mascarpone, ubić na sztywny krem. Krem podzielić na 2 części. Do jednej dodać rozpuszczoną gorzką czekoladę, szybko ubić mikserem. Do drugiej części wlać białą czekoladę, zmiksować. Przełożenie: Krążki biszkopta nasączyć wodą (1/2 szkl

Smakołyki Asi
To tłuste mascarpone… 137

albo pół opakowania – to zależy tylko od nas, naszego smaku. Ja dodaję płaską łyżkę. Dodanie dużej ilości serka może powodować konieczność dosłodzenia, gdyż sam w sobie mascarpone jest mdły w smaku. Krem Jeśli owoce nie będą mrożone, to zamiast lodów uzyskamy krem do ciasta. Można dodać do chudego twarogu, dodać do tego banana i uzyskać smaczne nadzienie(...)naleśników. Kremowa kasza Dowolną kaszę ugotowaną bez soli można połączyć z dowolnymi owcami i 1-2 łyżkami mascarpone i jogurtem uzyskując w ten sposób krem o zależnej od nas konsystencji – może to być zwarta masa budyniowa, krem lub polewa, np. do ciasta lub lodów. Najlepiej wybierać owoce miękkie, bez skórki, np. truskawki, maliny lub banany. Pomarańcze też się sprawdzą

Kucharzyca
Torcik bezowy z kremem śmietanowym i lemon curd 115

bezowe blaty o śr 21-22 cm 5 białek dużych jaj 25 dag   drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem śmietanowy: ½ litra śmietany kremówki 25 dag mascarpone 2 łyżki lemon curd 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 łyżki lemon curd 2 łyżki prażonych migdałów lub wiórek kokosowych Plasterki cytryny do dekoracji Sposób przygotowania(...)wkładamy   bezę i temperaturę natychmiast zmniejszamy do 115*c i suszymy   bezę 2 godziny. Studzimy   w piekarniku . Można zostawić na całą noc. Krem śmietanowy: Śmietankę kremówkę  i serek mascarpone- prosto z lodówki a więc solidnie schłodzone    łączymy w misce,   ubijamy na sztywny krem wsypując pod koniec cukier puder oraz dodajemy lemon curd, całość

Wanilia i Kardamon
Ciasto słonecznikowiec ( przepis na dużą blachę) 172

łyżek mąki krupczatki 2 czubate łyżki dobrego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru (poj.250 ml) Na krem I: 300 g masła 82% 510 g gotowej masy kajmakowej Na krem II: 600 ml śmietanki 30 % 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru Na posypkę: 300 g słonecznika łuskanego 4 łyżki mleka 60 g masła 82% 100 g cukru(...)Biszkopt wystudzić i przeciąć na poł. Krem I.Masło w temperaturze pokojowej ubić mikserem na puszysto, następnie dodawać po łyzce kajmaku, nadal ubijając. Na koniec dodać 1/3 posiekanego słonecznika. Krem II. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder. Kiedy śmietana jest już sztywna , łyżka po łyżce wmiksować mascarpone Z kawy i syropu przygotować poncz

Krylowa Kuchnia
Ciasto marchewkowe 56

mąki 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 4 średnie jajka pół aromatu waniliowego 2 szklanki drobno startej, dobrze wyciśniętej z soku marchwi 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 500g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru opakowanie cukru wanilinowego 100g miękkiego masła orzechy włoskie do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Do miski wsypać wszystkie suche składniki. Powoli dodawać olej(...)minut w 180 st.C. Ciasto zostawić do przestudzenia. 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać po łyżce mascarpone cały czas ucierając. Ucierać mikserem na jednolitą masę. 3. Przestudzone ciasto przeciąć na pół i przełożyć połową kremu. Resztą kremu posmarować wierzch ciasta. Udekorować orzechami włoskimi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Tarta z kremem malinowym 114

Następnie rozwałkuj je na ok. 0,5cm i przełóż do formy na tartę. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia. KREM 500 g mascarpone 300 ml schłodzonego mleka kokosowego z puszki 300 g złośliwych Łyżka miodu + maliny do dekoracji Maliny umyj, przełóż je do naczynia blendera, dodaj miód i zmiksuj dokładnie(...)miski przełóż śmietankę kokosową (górną cześć mleka kokosowego) i delikatnie ubijaj za pomocą miksera. Następnie dodaj mascarpone. Całość ubijaj, aby powstała zwarta i jednolita masa. Pod koniec ubijania dodaj zmiksowane maliny i delikatnie wymieszaj. Krem wyłóż na wystudzony spód. Wyrównaj wierzch ciasta, a następnie ułóż na nim maliny. Gotową tartę włóż na ok. 2 h do lodówki. Podawaj z sosem

365 dni dookoła kuchni
Sernik z amarettini i lemon curd 146

szklanki cukru 4 jajka 1 torebka  budyniu śmietankowego Dr.Oetker 2 łyżki mleka w proszku 2 czubate łyżki  lemon curd 50 g ciasteczek amarettini Krem cytrynowy: 1 szklanka śmietany kremówki 3 łyżki serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka l lemon curd Posypka cytrynowa lub biała czekolada do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić(...)schłodzone w lodówce ciasto, na wierzchu ułożyć ciasteczka. Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku około 40 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach aż do całkowitego wystudzenia. Krem: cytrynowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i ser mascarpone oraz cukier puder zmiksować do uzyskania sztywnego kremu, pod koniec dodać lemon curd i wmieszać dokładnie w masę. Udekorować kremem zimny sernik i posypać  cytrynową

Wanilia i Kardamon
Czekoladowa wieża ptysiowa z pierniczkami i nutą pomarańczy 160

ubijając podgrzewać, aż masa wyraźnie się spieni i będzie gorąca. Dodać pokrojone w kostkę masło i trzymać nad parą jeszcze kilka minut, aż Orange Curd zgęstnieje. Wystudzić. Krem piernikowo-pomarańczowy: Serek mascarpone krótko zmiksować dodając łyżka po łyżce ostudzony Orange Curd. Pierniczki zmielić w młynku do kawy na piach i wmieszać do masy z mascarpone. W osobnej misce ubić(...)sztywno schłodzoną śmietankę kremówkę dodając pod koniec cukier puder. Bitą śmietanę połączyć z piernikowo-pomarańczowym serkiem mascarpone (najlepiej krótko zmiksować). W razie potrzeby dosłodzić krem wedle upodobań. Ostudzone malutkie ptysie nadziać od dołu kremem. Najłatwiej za pomocą rękawa lub szprycy cukierniczej z długą, cienką i okrągłą końcówką. Karmel:  Cukier wsypać do garnuszka, zalać wodą. Podgrzewać, aż cukier się

Nastoletnie Wypiekanie
Kopiec skrzata 197

Frużelina truskawkowa 350 g truskawek * 50 ml zimnej wody 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny spożywczej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem stracciatella 300 ml śmietany kremówki ** 200 g mascarpone 40 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru pudru Ciasto szpinakowe Mąkę krupczatkę i mąkę tortową przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie(...)frużelinę wykładamy na wydrążony spód ciasta i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia frużeliny. Krem straciatella Do śmietany dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywny, puszysty krem. Pod koniec ubijania dodajemy schłodzone mascarpone i startą czekoladę. Mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowany krem wykładamy na frużelinę, tworząc kopiec. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem szpinakowym, lekko dociskając ciasto do kremu. Ciasto

Wędrówki po kuchni
Muffinki i krem z nutelli 152

jajka (l) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki gorzkiego kakao krem czekoladowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 200 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 3-4 łyżki kremu czekoladowego Najpierw przygotować muffinki, tzn. do miski wsypać suche składniki - wymieszać. a gdy wszystko się połączy dodać jajka, mleko i olej. Za pomocą trzepaczki wszystkie składniki wymieszać(...)najlepiej przez niecałą minutę miksować na najwyższych obrotach, a po tym czasie zmniejszyć obroty do połowy. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce cukru pudru i serka mascarpone, a na sam koniec dodać krem czekoladowy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przygotowany krem umieścić w rękawie cukierniczym i "wydusić" na upieczone muffinki. Udekorować złotymi kulkami i od razu podawać

Ugotować
Ciasto czekoladowe z nutellą i wiśniami z nalewki 804

wersji dla dzieci rezygnujemy z wiśni, a ciasto polewamy samą czekoladą. ok 400 g herbatników kakaowych 100 g czekolady gorzkiej 200 g kremu czekoladowo orzechowego np Nutelli 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody POLEWA: ok 2 szklanek wiśni z nalewki 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30 % Żelatynę zalać(...)mocno podgrzać, ale nie gotować. Gorącą zalać posiekaną czekoladę i delikatnie mieszając połączyć. Wmieszać krem czekoladowy i wlać rozpuszczoną żelatynę. Odstawić do przestudzenia, kontrolując gęstość. Serek mascarpone zmiksować i połączyć z czekoladowym kremem. Na końcu w krem czekoladowy wmieszać ubitą kremówkę. Tężący krem podzielić na trzy części i pierwszą wyłożyć na warstwę ułożonych herbatników w formie o wymiarach

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania