krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:125/372)

Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 158

gorzka czekolada 1 kostka roztopionego masła 200 g mąki pszennej Do przygotowania kremu :  Krem z ciasteczek oreo (25 szt * ciasteczka do ciasta a nadzienie do kremu) 1 biała czekolada 250 g serka mascarpone  szczypta soli gruboziarnistej Przygotowanie ciasta to nic specjalnie trudnego, jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodajemy masło ciągle ubijając i roztopioną czekoladę, następnie(...)stopni i pieczemy 50 min. Po tym czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu to bardzo prosta sprawa, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, łączymy z mascarpone, dodajemy nadzienie z ciasteczek oreo i sól, wszystko łączymy w gładki krem. Ciasto po wyjęciu z pieca musi przestygnąć jednak nie może być całkowicie zimne przy przekładaniu

Kuba Gotuje
Babeczki snickers 1113

musi być równo i tak wszystko wymiesza się przy wyciskaniu) z jednej strony masłem orzechowym z drugiej kremem czekoladowym - ja użyłam Lindt. Nie można wykorzystać do tego rozpuszczonej czekolady, ponieważ zastygnie i nie będzie dało się jej wycisnąć z worka.Serek mascarpone dzielimy na dwie części (ja miałam po prostu dwa opakowania po 250 g). Do jednej części dajemy rozpuszczoną czekoladę

Ciastkozercy
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 131

ostateczności znieść Pączki z konfiturą i kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam je wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki są puszyste, mięciutkie a nadzienie zaskakuje…. Czego chcieć więcej… Polecam Składniki na około 15 sztuk(...)Odstawiamy do napuszenia. Smażymy na rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego pół słoiczka konfitury np. porzeczkowej Śmietanę, serek, cukier i masło umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego

Made By Mom And Son
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 150

się w ostateczności znieść Pączki z kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki są puszyste, mięciutkie a nadzienie zaskakuje…. Czego chcieć więcej… Polecam Składniki na około 15 sztuk: 50 g świeżych(...)Odstawiamy do napuszenia. Smażymy na rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego pół słoiczka konfitury np. porzeczkowej Śmietanę, serek, cukier i masło umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego

Made By Mom And Son
Tort czekoladowy z adwokatowym kremem 178

łyżka cukru szczypta soli Składniki na biszkopt: 6 jajek 135 g mąki (90 g pszennej+45 g ziemniaczanej) 55 g kakao 120 g cukru szczypta soli Składniki na krem: 500 g mascarpone 350 ml śmietany kremówki 35% 150 ml adwokata 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego dodatkowo: 1 pomarańcza 5 łyżek dżemu z pigwy lub innego(...)pozostałą pianę i delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180`C 35-40 minut do suchego patyczka. Studzić w foremce mascarpone rozluźnić ubijając z cukrem i cukrem waniliowym. Dolewać porcjami śmietanę kremówkę, cały czas ubijając. Na koniec wmieszać dolewając porcjami adwokata przygotować poncz. Z pomarańczy wycisnąć sok, przelać przez sitko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wafle dwukolorowe z orzeszkami ziemnymi 187

należy trzymać je w lodówce – wówczas smakują najlepiej. Krem jasny: 250 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g białej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Krem ciemny: 250 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g mlecznej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Dodatkowo : 7 suchych wafli/andrutów (najlepiej cienkich

Smaki Na Talerzu
Tort Royal 202

pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Bezę wyjmujemy i studzimy. Krem czekoladowy: 200g ciemnej czekolady 375g mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladę roztapiamy i mieszamy z mascarpone. Mascarpone dodajemy po łyżce,  za każdym razem mieszając. Śmietankę ubijamy z cukrem(...)125g mascarpone Do miski wkładamy masło orzechowe, masło,  cukier puder, cynamon, sól, miód.  Miksujemy przez około 2-3 minuty,  następnie dodajemy mascarpone  i miksujemy jeszcze przez 1-2 minuty  aż krem lekko się napuszy.   Dodatkowo: 1 pomarańcza 1 limonka 10 łyżek likieru amaretto 200g frużeliny wiśniowej  Mieszamy sok z pomarańczy, limonki

Pyszności Słodkości
Tort makowy z pomarańczą 131

temp. 170stC do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąc z piekarnika, studzić w formie. Po wystudzeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier, przekroić na 3 blaty. krem: 300ml śmietanki 30% 200g mascarpone 100g białej czekolady Czekoladę połamać, zalać szklanką śmietanki, podgrzewać, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści. Schłodzić w lodówce. Pozostałą śmietankę również mocno schłodzić. Obie śmietanki i mascarpone połączyć

Obiad gotowy
Lemon curd 156

lemon curd, sprawdza się jako dodatek lub baza do wielu ciast i deserów. Moje ulubione połączenie to sernik cytrynowy z lemon curd. Lemon curd w połączeniu z serkiem mascarpone tworzy wyśmienity krem do kruchych babeczek, muffinek lub bezy. Na jego bazie stworzycie wyśmienite desery oraz ciasta na zimno lub pieczone. Doskonale smakuje wyjadany samodzielnie wprost ze słiczka. Przygotowanie lemon curdu

kolorowotorcikowo
HALLOWEEN - Czekoladowy deser z duszkiem 145

żelki duszki i ciastka typu belvita Przygotowanie : Ciasteczka pokruszyć, połowę przełożyć do pucharków. Czekoladę połamać, kremówkę zagotować i ciepłą zalać czekoladę, dobrze wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Ubić krem czekoladowy z mascarpone, przełożyć do pucharków. Dodać pokruszone Oreo oraz dekoracje. Deser podawać po schłodzeniu

Magiczne Życie Marty
Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą 200

wykorzystaniem jagód. Wysokie temperatury za oknem nie napawają chęcią do nagrzewania naszych mieszkań przez piekarnik więc moje ciasto będzie na kruchym spodzie bez pieczenia. Dodatkowo pyszny krem z bitej śmietany i serka mascarpone, polany białą czekoladą a całość ukoronowana jagodami. Mniaaam! Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą Składniki: 250 g masła, 375 g herbatników, 330 ml kremówki(...)mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz mascarpone i dokładnie mieszamy. Powstały krem przekładamy na spód tarty. Do garnuszka wlewamy wodę (bardzo niewielką ilość- tylko na dno naczynia) i wrzucamy pokruszoną czekoladę. Cały czas mieszając, doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Czekoladą

paapilotkaa
Rolada z Malinami 216

szklanka cukru drobnego do wypieków 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej *ok 2 łyżki kakao - jeśli chcemy zrobic wzorki Krem śmietankowy: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: świeże maliny 1 łyżka kakao 1/2 szklanki Musu z Malin <- z tego przepisu Wykonanie: Biszkopt: Białka(...)pieczenia, na koniec wykładamy masę biszkoptową, wyrównujemy i pieczemy. Krem Śmietankowy: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i serek mascarpone.  Całośc: Roladę delikatnie rozwijamy. Cały biszkopt smarujemy musem z malin, wykładamy krem śmietankowy i rozsmarowujemy po całości, krem posypujemy gorzkim kakao, na końcu układamy maliny, ja ułożyłam jedna obok drugiej, bo chciałam aby rolada była

Blondynka Gotuje
Tort śmietanowy z misiami 237

cukrowy’ wygląd- tort jest mięciutki, delikatny, śmietankowy i pyszny ! Jedynym lukrowym elementem są misie i ich serduszkowa podstawa. Reszta- to domowy, puszysty biszkopt, śmietankowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone oraz masa krówkowa. Zatem nasz tort, nie tylko świetnie wygląda- ale i pysznie smakuje! Tort szczególnie sprawdza się we wszystkich tych okazjach, gdzie w roli głównej są zakochani(...)niepełne szklanki mąki pszennej 12 łyżek mąki ziemniaczanej półtorej szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2x zapach waniliowy lub rumowy SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 1l. śmietany kremówki dwie szklanki cukru pudru 1000 g serka mascarpone czerwony barwnik spożywczy DODATKOWO: puszka zwykłej masy krówkowej lub masy krówkowej z alkoholem NASĄCZANIE: Biszkopt można nasączyć słabą, lekko posłodzoną herbatą, lub (wersja

Domowe Torty
Tort w męskim stylu 160

pyłku.....uwielbiam jak błyszczy się i mieni. Mam nadzieje że przez to nie stracił swojego męskiego charakteru. Ten tort jest prosty.  W środku bita śmietana, mascarpone i świeże owoce.  Na wierzchu krem z masła, gorzkiej czekolady i skondensowanego mleka. Zrobiłam też brązowo- czerwone mazy na torcie. (Użyłam masy, tej którą pokryty jest tort dodając odrobinę czerwonego barwinka(...)Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie. Wystudzić. Przekroić na trzy, lub cztery  części. Krem 600 ml śmietany kremówki 250 mascarpone 300 g ulubionych owoców (użyłam maliny i borówki) 3 łyżki cukru pudru, lub więcej jeśli lubicie bardziej słodkie  Wszystkie produkty oprócz owoców włóżcie do misy miksera

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I TRUSKAWKAMI 163

już się przyzwyczailiśmy (choć nie jest on chyba nawet wyczuwalny). Takie domowe krążki bezowe są nieporównywalnie smaczniejsze i mniej słodkie od tych kupnych, ja dodatkowo swój krem przygotowałam na bazie kremówki i mascarpone (nie tak jak kiedyś na bazie masła). Powstał delikatny, super chrupiący zewnątrz, ciągnący wewnątrz (bajeczny...) przepyszny torcik bezowy o delikatnym aromacie kawy. Świetnie skomponowały się(...)jednym z blatów bezowych rozprowadzamy większą część kremu kawowego (trochę zostawiamy na wierzch), przykrywamy drugim blatem, smarujemy delikatnie pozostałym kremem. Dekorujemy świeżymi truskawkami, schładzamy. Ja przygotowałam krem z 250ml kremówki i 250g mascarpone + 2 łyżki pudru, ale mogłoby być go trochę więcej... Następnym razem użyję po 300. Tort przygotowujemy maksymalnie kilka godzin przed podaniem. Smacznego

Smaczne Zdrowe