wsypać mąkę z kakao i krótko zamieszać- do połączenia. Ciasto będzie dość luźne. Przelać do przygotowanych papilotek. Piec około 20 minut do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Krem kawowy 100g mascarpone 250 g śmietany kremówki 2- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej ( powinna być jak proszek) 3 łyżki (lub więcej do smaku ) cukru pudru Wszystkie składniki zmiksować na gładki gęsty
Piekarz-Kucharz-GarkotłukCiasto, które przygotowałam na urodziny Mamy, wielbicielki kawy i kawowych wypieków ;) Tortowe, o delikatnym kawowym smaku. Z kremem na bazie mascarpone i kremówki, na czekoladowym biszkopcie. Nie za słodkie, puszyste i wilgotne. Bardzo ładnie wygląda na stole. Ostatnio trochę mniej mnie na blogu, ale już się poprawiam ;) Czas zajmowały mi plany aranżacji mieszkania, o radę poprosiłam specjalistów z http://www.ardeko.pl(...)zmiksować z kawą. Kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Dodać mascarpone i dokładnie połączyć. Na wierzch: 250 g śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru płatki migdałowe Kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Wykonanie - Wystudzony biszkopt przełożyć kremem kawowym, na wierzch wyłożyć ubitą kremówkę i uprażone na suchej patelni płatki migdałowe. Schłodzić w lodówce
Domowa cukiernia Ewypieczenia, kakao i mąką ziemniaczaną. Wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto wyłożyć do formy silikonowej i piec około 20 - 25 minut w temperaturze 170ºC, do tzw. suchego patyczka. Krem: opakowanie serka mascarpone 250g 2 tabliczki mlecznej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady 330 ml śmietany kremówki 1 opakowanie ciastek Rido z Biedronki w czekoladzie deserowej (350g) 1 łyżeczka żelatyny opcjonalnie słoiczek(...)cytryny do smaku cukier puder do smaku Przygotowanie: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać mascarpone. Zmiksować. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać do masy śmietanowej. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, ostudzić i powoli dodawać do masy czekoladowej. Wstawić krem na 1h do lodówki. Ostudzony biszkopt przekroić wdłuż na pół. Namoczyć ponczem, aby blaty były lekko wilgotne
Fabryka pomysłówstandardowej, prostokątnej blaszce, zwiększając ilość upieczonych biszkoptów do dwóch. Ciasto jest PRZE-PYSZ-NE!:) Poważnie. Ja je wprost uwielbiam. Jest co prawda dosyć drogie, bo i kilka czekolad, i mascarpone, śmietana i orzeszki ziemne, ale jeśli potrzebujecie wypieku na jakąś ważną uroczystość i liczycie na „efekt WOW”, to to ciasto jak najbardziej się nadaje:) Dodam jeszcze, że jest(...)pszennej 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej * 1-2 łyżki oleju Krem jasny: 300 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g białej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Krem ciemny: 300 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g mlecznej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Nasącz: 1/3 szkl. wody 1/3 szkl. rumu
Smaki Na TalerzuPieczemy przez 75 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem (wszystkie blaty jednocześnie). Gotowe blaty wyjmujemy z piekarnika i studzimy.Przygotowujemy krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia.W wysokim naczyniu miksujemy serek mascarpone z nutellą, do otrzymania gładkiej masy.Dodajemy czekoladę i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy orzechy oraz pokrojone w drobną kosteczkę pralinki. Wszystko mieszamy delikatnie
Mania Gotowaniagorzka czekolada 1 kostka roztopionego masła 200 g mąki pszennej Do przygotowania kremu : Krem z ciasteczek oreo (25 szt * ciasteczka do ciasta a nadzienie do kremu) 1 biała czekolada 250 g serka mascarpone szczypta soli gruboziarnistej Przygotowanie ciasta to nic specjalnie trudnego, jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodajemy masło ciągle ubijając i roztopioną czekoladę, następnie(...)stopni i pieczemy 50 min. Po tym czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu to bardzo prosta sprawa, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, łączymy z mascarpone, dodajemy nadzienie z ciasteczek oreo i sól, wszystko łączymy w gładki krem. Ciasto po wyjęciu z pieca musi przestygnąć jednak nie może być całkowicie zimne przy przekładaniu
Kuba Gotujegorzka czekolada 1 kostka roztopionego masła 200 g mąki pszennej Do przygotowania kremu : Krem z ciasteczek oreo (25 szt * ciasteczka do ciasta a nadzienie do kremu) 1 biała czekolada 250 g serka mascarpone szczypta soli gruboziarnistej Przygotowanie ciasta to nic specjalnie trudnego, jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodajemy masło ciągle ubijając i roztopioną czekoladę, następnie(...)stopni i pieczemy 50 min. Po tym czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu to bardzo prosta sprawa, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, łączymy z mascarpone, dodajemy nadzienie z ciasteczek oreo i sól, wszystko łączymy w gładki krem. Ciasto po wyjęciu z pieca musi przestygnąć jednak nie może być całkowicie zimne przy przekładaniu
Kuba Gotujemusi być równo i tak wszystko wymiesza się przy wyciskaniu) z jednej strony masłem orzechowym z drugiej kremem czekoladowym - ja użyłam Lindt. Nie można wykorzystać do tego rozpuszczonej czekolady, ponieważ zastygnie i nie będzie dało się jej wycisnąć z worka.Serek mascarpone dzielimy na dwie części (ja miałam po prostu dwa opakowania po 250 g). Do jednej części dajemy rozpuszczoną czekoladę
Ciastkozercyostateczności znieść Pączki z konfiturą i kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam je wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki są puszyste, mięciutkie a nadzienie zaskakuje…. Czego chcieć więcej… Polecam Składniki na około 15 sztuk(...)Odstawiamy do napuszenia. Smażymy na rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego pół słoiczka konfitury np. porzeczkowej Śmietanę, serek, cukier i masło umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego
Made By Mom And Sonsię w ostateczności znieść Pączki z kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki są puszyste, mięciutkie a nadzienie zaskakuje…. Czego chcieć więcej… Polecam Składniki na około 15 sztuk: 50 g świeżych(...)Odstawiamy do napuszenia. Smażymy na rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego pół słoiczka konfitury np. porzeczkowej Śmietanę, serek, cukier i masło umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego
Made By Mom And Sonłyżka cukru szczypta soli Składniki na biszkopt: 6 jajek 135 g mąki (90 g pszennej+45 g ziemniaczanej) 55 g kakao 120 g cukru szczypta soli Składniki na krem: 500 g mascarpone 350 ml śmietany kremówki 35% 150 ml adwokata 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego dodatkowo: 1 pomarańcza 5 łyżek dżemu z pigwy lub innego(...)pozostałą pianę i delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180`C 35-40 minut do suchego patyczka. Studzić w foremce mascarpone rozluźnić ubijając z cukrem i cukrem waniliowym. Dolewać porcjami śmietanę kremówkę, cały czas ubijając. Na koniec wmieszać dolewając porcjami adwokata przygotować poncz. Z pomarańczy wycisnąć sok, przelać przez sitko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!należy trzymać je w lodówce – wówczas smakują najlepiej. Krem jasny: 250 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g białej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Krem ciemny: 250 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g mlecznej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Dodatkowo : 7 suchych wafli/andrutów (najlepiej cienkich
Smaki Na Talerzupieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Bezę wyjmujemy i studzimy. Krem czekoladowy: 200g ciemnej czekolady 375g mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladę roztapiamy i mieszamy z mascarpone. Mascarpone dodajemy po łyżce, za każdym razem mieszając. Śmietankę ubijamy z cukrem(...)125g mascarpone Do miski wkładamy masło orzechowe, masło, cukier puder, cynamon, sól, miód. Miksujemy przez około 2-3 minuty, następnie dodajemy mascarpone i miksujemy jeszcze przez 1-2 minuty aż krem lekko się napuszy. Dodatkowo: 1 pomarańcza 1 limonka 10 łyżek likieru amaretto 200g frużeliny wiśniowej Mieszamy sok z pomarańczy, limonki
Pyszności Słodkościtemp. 170stC do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąc z piekarnika, studzić w formie. Po wystudzeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier, przekroić na 3 blaty. krem: 300ml śmietanki 30% 200g mascarpone 100g białej czekolady Czekoladę połamać, zalać szklanką śmietanki, podgrzewać, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści. Schłodzić w lodówce. Pozostałą śmietankę również mocno schłodzić. Obie śmietanki i mascarpone połączyć
Obiad gotowylemon curd, sprawdza się jako dodatek lub baza do wielu ciast i deserów. Moje ulubione połączenie to sernik cytrynowy z lemon curd. Lemon curd w połączeniu z serkiem mascarpone tworzy wyśmienity krem do kruchych babeczek, muffinek lub bezy. Na jego bazie stworzycie wyśmienite desery oraz ciasta na zimno lub pieczone. Doskonale smakuje wyjadany samodzielnie wprost ze słiczka. Przygotowanie lemon curdu
kolorowotorcikowo