krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:125/372)

Ciasto „Dwa Michały” 585

standardowej, prostokątnej blaszce, zwiększając ilość upieczonych biszkoptów do dwóch. Ciasto jest PRZE-PYSZ-NE!:) Poważnie. Ja je wprost uwielbiam. Jest co prawda dosyć drogie, bo i kilka czekolad, i mascarpone, śmietana i orzeszki ziemne, ale jeśli potrzebujecie wypieku na jakąś ważną uroczystość i liczycie na „efekt WOW”, to to ciasto jak najbardziej się nadaje:) Dodam jeszcze, że jest(...)pszennej 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej * 1-2 łyżki oleju Krem jasny: 300 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g białej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Krem ciemny: 300 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g mlecznej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Nasącz: 1/3 szkl. wody 1/3 szkl. rumu

Smaki Na Talerzu
Tort bezowy z kremem orzechowym ala Ferrero Rocher i powdłami 540

Pieczemy przez 75 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem (wszystkie blaty jednocześnie). Gotowe blaty wyjmujemy z piekarnika i studzimy.Przygotowujemy krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia.W wysokim naczyniu miksujemy serek mascarpone z nutellą, do otrzymania gładkiej masy.Dodajemy czekoladę i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy orzechy oraz pokrojone w drobną kosteczkę pralinki. Wszystko mieszamy delikatnie

Mania Gotowania
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 176

gorzka czekolada 1 kostka roztopionego masła 200 g mąki pszennej Do przygotowania kremu :  Krem z ciasteczek oreo (25 szt * ciasteczka do ciasta a nadzienie do kremu) 1 biała czekolada 250 g serka mascarpone  szczypta soli gruboziarnistej Przygotowanie ciasta to nic specjalnie trudnego, jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodajemy masło ciągle ubijając i roztopioną czekoladę, następnie(...)stopni i pieczemy 50 min. Po tym czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu to bardzo prosta sprawa, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, łączymy z mascarpone, dodajemy nadzienie z ciasteczek oreo i sól, wszystko łączymy w gładki krem. Ciasto po wyjęciu z pieca musi przestygnąć jednak nie może być całkowicie zimne przy przekładaniu

Kuba Gotuje
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 155

gorzka czekolada 1 kostka roztopionego masła 200 g mąki pszennej Do przygotowania kremu :  Krem z ciasteczek oreo (25 szt * ciasteczka do ciasta a nadzienie do kremu) 1 biała czekolada 250 g serka mascarpone  szczypta soli gruboziarnistej Przygotowanie ciasta to nic specjalnie trudnego, jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodajemy masło ciągle ubijając i roztopioną czekoladę, następnie(...)stopni i pieczemy 50 min. Po tym czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu to bardzo prosta sprawa, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, łączymy z mascarpone, dodajemy nadzienie z ciasteczek oreo i sól, wszystko łączymy w gładki krem. Ciasto po wyjęciu z pieca musi przestygnąć jednak nie może być całkowicie zimne przy przekładaniu

Kuba Gotuje
Babeczki snickers 1107

musi być równo i tak wszystko wymiesza się przy wyciskaniu) z jednej strony masłem orzechowym z drugiej kremem czekoladowym - ja użyłam Lindt. Nie można wykorzystać do tego rozpuszczonej czekolady, ponieważ zastygnie i nie będzie dało się jej wycisnąć z worka.Serek mascarpone dzielimy na dwie części (ja miałam po prostu dwa opakowania po 250 g). Do jednej części dajemy rozpuszczoną czekoladę

Ciastkozercy
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 129

ostateczności znieść Pączki z konfiturą i kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam je wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki są puszyste, mięciutkie a nadzienie zaskakuje…. Czego chcieć więcej… Polecam Składniki na około 15 sztuk(...)Odstawiamy do napuszenia. Smażymy na rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego pół słoiczka konfitury np. porzeczkowej Śmietanę, serek, cukier i masło umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego

Made By Mom And Son
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 148

się w ostateczności znieść Pączki z kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki są puszyste, mięciutkie a nadzienie zaskakuje…. Czego chcieć więcej… Polecam Składniki na około 15 sztuk: 50 g świeżych(...)Odstawiamy do napuszenia. Smażymy na rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego pół słoiczka konfitury np. porzeczkowej Śmietanę, serek, cukier i masło umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego

Made By Mom And Son
Tort czekoladowy z adwokatowym kremem 174

łyżka cukru szczypta soli Składniki na biszkopt: 6 jajek 135 g mąki (90 g pszennej+45 g ziemniaczanej) 55 g kakao 120 g cukru szczypta soli Składniki na krem: 500 g mascarpone 350 ml śmietany kremówki 35% 150 ml adwokata 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego dodatkowo: 1 pomarańcza 5 łyżek dżemu z pigwy lub innego(...)pozostałą pianę i delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180`C 35-40 minut do suchego patyczka. Studzić w foremce mascarpone rozluźnić ubijając z cukrem i cukrem waniliowym. Dolewać porcjami śmietanę kremówkę, cały czas ubijając. Na koniec wmieszać dolewając porcjami adwokata przygotować poncz. Z pomarańczy wycisnąć sok, przelać przez sitko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wafle dwukolorowe z orzeszkami ziemnymi 185

należy trzymać je w lodówce – wówczas smakują najlepiej. Krem jasny: 250 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g białej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Krem ciemny: 250 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g mlecznej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Dodatkowo : 7 suchych wafli/andrutów (najlepiej cienkich

Smaki Na Talerzu
Tort Royal 196

pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Bezę wyjmujemy i studzimy. Krem czekoladowy: 200g ciemnej czekolady 375g mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladę roztapiamy i mieszamy z mascarpone. Mascarpone dodajemy po łyżce,  za każdym razem mieszając. Śmietankę ubijamy z cukrem(...)125g mascarpone Do miski wkładamy masło orzechowe, masło,  cukier puder, cynamon, sól, miód.  Miksujemy przez około 2-3 minuty,  następnie dodajemy mascarpone  i miksujemy jeszcze przez 1-2 minuty  aż krem lekko się napuszy.   Dodatkowo: 1 pomarańcza 1 limonka 10 łyżek likieru amaretto 200g frużeliny wiśniowej  Mieszamy sok z pomarańczy, limonki

Pyszności Słodkości
Tort makowy z pomarańczą 127

temp. 170stC do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąc z piekarnika, studzić w formie. Po wystudzeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier, przekroić na 3 blaty. krem: 300ml śmietanki 30% 200g mascarpone 100g białej czekolady Czekoladę połamać, zalać szklanką śmietanki, podgrzewać, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści. Schłodzić w lodówce. Pozostałą śmietankę również mocno schłodzić. Obie śmietanki i mascarpone połączyć

Obiad gotowy
Lemon curd 151

lemon curd, sprawdza się jako dodatek lub baza do wielu ciast i deserów. Moje ulubione połączenie to sernik cytrynowy z lemon curd. Lemon curd w połączeniu z serkiem mascarpone tworzy wyśmienity krem do kruchych babeczek, muffinek lub bezy. Na jego bazie stworzycie wyśmienite desery oraz ciasta na zimno lub pieczone. Doskonale smakuje wyjadany samodzielnie wprost ze słiczka. Przygotowanie lemon curdu

kolorowotorcikowo
HALLOWEEN - Czekoladowy deser z duszkiem 142

żelki duszki i ciastka typu belvita Przygotowanie : Ciasteczka pokruszyć, połowę przełożyć do pucharków. Czekoladę połamać, kremówkę zagotować i ciepłą zalać czekoladę, dobrze wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Ubić krem czekoladowy z mascarpone, przełożyć do pucharków. Dodać pokruszone Oreo oraz dekoracje. Deser podawać po schłodzeniu

Magiczne Życie Marty
Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą 195

wykorzystaniem jagód. Wysokie temperatury za oknem nie napawają chęcią do nagrzewania naszych mieszkań przez piekarnik więc moje ciasto będzie na kruchym spodzie bez pieczenia. Dodatkowo pyszny krem z bitej śmietany i serka mascarpone, polany białą czekoladą a całość ukoronowana jagodami. Mniaaam! Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą Składniki: 250 g masła, 375 g herbatników, 330 ml kremówki(...)mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz mascarpone i dokładnie mieszamy. Powstały krem przekładamy na spód tarty. Do garnuszka wlewamy wodę (bardzo niewielką ilość- tylko na dno naczynia) i wrzucamy pokruszoną czekoladę. Cały czas mieszając, doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Czekoladą

paapilotkaa
Rolada z Malinami 212

szklanka cukru drobnego do wypieków 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej *ok 2 łyżki kakao - jeśli chcemy zrobic wzorki Krem śmietankowy: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: świeże maliny 1 łyżka kakao 1/2 szklanki Musu z Malin <- z tego przepisu Wykonanie: Biszkopt: Białka(...)pieczenia, na koniec wykładamy masę biszkoptową, wyrównujemy i pieczemy. Krem Śmietankowy: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i serek mascarpone.  Całośc: Roladę delikatnie rozwijamy. Cały biszkopt smarujemy musem z malin, wykładamy krem śmietankowy i rozsmarowujemy po całości, krem posypujemy gorzkim kakao, na końcu układamy maliny, ja ułożyłam jedna obok drugiej, bo chciałam aby rolada była

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania