tarty bo jest naprawdę EXTRA Składniki: – 1 ¼ szk. mąki – 2 łyżki cukru – szczypta soli – 125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Krem – 250 g serka mascarpone – 250 g mleka skondensowanego z puszki – 2 jajka – 500 g świeżych malin ( jedno kartonowe pudełko) Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło(...)minut. Po tym czasie zdjąć obciążenie i piec przez kolejne ok. 15 minut ( piec na lekki złoty kolor). W tym czasie przygotować nadzienie. Serek mascarpone, mleko skondensowane i jajka wymieszać w mikserze na gładki krem. Wyciągamy podpieczone ciasto i wylewamy delikatnie na spód krem. Piec ok. 20 minut aż masa zastygnie. Wyciągamy z piekarnika chwilę studzimy i układamy na wierzchu
I LOVE LIFEgałkownicą do lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka kropli aromatu pomarańczowego Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy serek mascarpone, skórkę
Farmażonygałkownicą do lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka kropli aromatu pomarańczowego Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy serek mascarpone, skórkę
Farmażonyłyżeczka esencji waniliowej 3 duże jajka ( temperatura pokojowa ) 1 ¼ szklanki maślanki ( temperatura pokojowa ) 2/3 szklanki kakao 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Krem śmietankowy: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki kremowej 30 % 3 łyżki cukru pudru 8 ciastek oreo Dodatkowo : około 250 g ciastek oreo ( na całość ciasta kupiłam 2 opakowania ciastek(...)ciasto się wyrównało. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa 1 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem, a gdy zgęstnieje stopniowo dodajemy serek mascarpone i chwilę miksujemy. Ciastka ( 8 sztuk ) kruszymy dodajemy do kremu, delikatnie mieszamy. Masa 2 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem i śmietan fixem aż dobrze zgęstnieje, ¼ masy odkładamy do dekoracji. Jeden b lat ciasta
Darcia w kuchnitarcie :) ale również banany i winogrona:) ciasto: 160 g mąki 60 g cukru pudru 30 g kakao 100 g zimnego masła 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego krem 500 g serka mascarpone pół szklanki śmietanki 30% 3 łyżeczki cukru kilka kropel aromatu waniliowego 10 sztuk truskawek pół banana czerwone winogrono kilka kulek Mąkę , cukier puder i kakao przesiać przez sitko(...)Piec przez 15 minut w temperaturze 175 stopni, a następnie zdjąć fasolę i piec jeszcze 5 minut. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone , cukier i aromat waniliowy, wymieszać. Na ostudzone ciasto wyłożyć krem,wsadzić do lodówki. Owoce pokroić i ułożyć tuż przed podaniem. Smacznego
Cukier&Puderzdecydowanie więcej na blogu. Pora roku zobowiązuje a i we mnie wstąpił smakowo jesienny klimat. Babeczki są mocno kawowe, z chrupiącymi orzechami w środku i ozdobione prostym kremem na bazie serka mascarpone, z wyczuwalną nutką kawy. Warte uwagi i tym samym przygotowania. Bardzo polecam. Składniki na około 10 babeczek: 100 g masła 100 g brązowego cukru 100 g mąki(...)muffinki wykładamy papilotkami. Napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku, około 20 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie serek mascarpone ucieramy z cukrem i 4 łyżeczkami kawy. Ozdabiamy babeczki kremem za pomocą rękawa cukierniczego. Posypujemy pozostałymi orzechami. * zródło bbcgoodfood.com The post Kawowo Orzechowe Babeczki z Kremem appeared first on Made
Made By Mom And Sonciasteczka i czekoladę mieszamy z masłem. Powstałą masą wykładamy formę do tarty i wkładamy do lodówki. W tym czasie zabieramy się za krem. Składniki na krem: - 200ml śmietanki 30% lub 36% - 125g serka mascarpone - 2-3 łyżki kajmaku/dulce de leche (lub więcej, jeśli wolicie bardzo słodkie) Wszystkie składniki ubijamy na sztywny krem i wylewamy na schłodzony spód. Dekorujemy świeżymi owocami
Be Fit Be Strongcukru 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szkl mąki pszennej 2 kopiaste łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju rzepakowego Krem: 1 kubeczek śmietany kremówki 30% (330 g), schłodzonej 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 8 batoników Kinder Chocolate (jedno 100 g opakowanie) 2 łyżki kakao Poncz: 1/2 szkl malinowej herbaty z cytryną i cukrem(...)Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, a po wystudzeniu przekroić na 3 równe blaty. Krem: Schłodzoną (!) śmietankę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec serek mascarpone, dobrze zmiksować do otrzymania puszystego kremu. Krem podzielić na 2 części w stosunku 1:3. Do mniejszej części dodać cukier puder, zmiksować. Do drugiej dodać rozpuszczone w kąpieli wodnej i przestudzone batoniki
Nastoletnie WypiekanieSkładniki:Ciasto czekoladowe:250 g masła250 g mlecznej czekoladyłyżka kawy rozpuszczalnej180 ml mleka120 ml jogurtu naturalnego300 g mąki pszennej70 g kakaoszklanka brązowego cukru1 łyżeczka sody oczyszczonej1
kuchcikowniałyżki bułki tartej 6 łyżek cukru pudru 6 jajek 1 łyżka rumu lub aromat rumowy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Szczypta soli Krem śmietankowy: potrzebne składniki 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Pół kieliszka rumu lub aromat rumowy Kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka żelatyny Mona dodać 2 łyżki zmielonych orzechów(...)mieszamy do rozpuszczenia. Schłodzoną kremówkę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy. Gdy śmietana jest dobrze ubita dodajemy partiami serek mascarpone i cukier puder. Wszystko lekko miksujemy tak, aby nie było grudek. Na końcu dolewamy wystudzoną, płynną żelatynę i aromaty. Nasz krem jest już gotowy. Można dodać trochę zmielonych orzechów laskowych dla podkręcenia smaku. Wystudzony biszkopt kroimy na trzy blaty. Przed
Korniszonkiolej 2 szklanki, proszek do pieczenia 3 łyżeczki, pianka z galaretką: śmietana 18% 1 szklanka, galaretka wiśniowa 2 szt, woda gorąca 1 szklanka, cukier puder 4 łyżki, krem: śmietanka 36% 500 ml, mascarpone 400 g, cukier puder 7 łyżek, borówki 70 g, dodatkowo: maliny 100 g, borówki 100 g, Sposób przygotowania: Szpinak rozmrażamy na sitku, a następnie delikatnie odsączamy(...)blaszkę wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia pianki. Następnie obkrawamy ciasto wkoło blaszki i wyciągamy z rantu. Śmietankę 36% wlewamy do wysokiej miski, dodajemy mascarpone oraz cukier puder i miksujemy aż powstanie nam gęsty krem. Połowę kremu wykładamy na tort i wkładamy do środka borówki. Tort przykrywamy kolejnym blatem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem. Pozostały blat szpinakowy kruszymy
kulinarne odsłony patiistnieje!W tym tygodniu zajadałam już gruszkowe i pomarańczowe.Teraz przyszła pora na wersję jeszcze bardziej letnią , gdyż stragany powoli zapełniają się naszymi truskawkami!Czekoladowe , wypełnione po brzegi kremem waniliowym z mascarpone i truskawkami.Kropka nad I to posypka z prażonego kokosu i słonecznika – przyjemnie chrupie pod zębami!Polecam!SKŁADNIKI:( 4 szt )NALEŚNIKI :* mąka – 1,5 szkl* mleko
Ostra na SłodkoPieczemy od 13 – 17 minut w 180°C (bez termoobiegu) , lub dłużej, do suchego patyczka. Gotowy blat ciasta studzimy. Powtarzamy czynność dwukrotnie. Krem śmietankowy: 350 g serka mascarpone, schłodzonego 600 ml śmietany kremówki 30/36%, schłodzonej 5 łyżek cukru pudru lub więcej, do smaku W misce, przy pomocy miksera ubijamy serek mascarpone, kremówkę
Słodki PomysłSkładniki na 15 muffinek:2 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki drobnego cukru1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią2 łyżeczk1 esencji waniliowej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/4
Świat Ciastagorącej wody Krem cytrynowy: 2 opakowania budyniu śmietankowego 250 g margaryny maślany smak 1/2 litra mleka 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 olejek spirytusowy cytrynowy (4,5g) Krem kakaowy: 2 opakowania budyniu czekoladowego 250 g masła maślany smak 1/2 litra mleka 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ 2 łyżeczki(...)margaryny dodać 1/2 szklanki cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Następnie dodać 250 g serka mascarpone. Dobrze wymieszać. na koniec dodać sok wyciśnięty z cytryny i olejek spirytusowy cytrynowy. Wymieszać. Krem kakaowy - ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 1/2 szklankę cukier, ubijać
Ciastka - domowe słodkości