dajemy suche składniki, a do drugiej mokre. Wymieszać składniki w obydwu miskach i do suchych dodać mokre. Ciasto ponakładać do foremek, upiec w temperaturze 200 st. 25 min. KREM 1 serek mascarpone 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka kakao Wszystkie składniki oprócz soku i kakao wymieszać, podzielić na dwie części
harrisaJeszcze jedna propozycja na ciasto z owocami. Tort biszkoptowy, przełożony kremem z serka mascarpone i truskawkami. W sam raz na początek lata. Biszkopt upieczony wg dowolnego przepisu z 6 -8 jajek. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie ciastek Regionalnych lub podobnych truskawki pół tabliczki czekolady deserowej lub gorzkiej 2 łyżki soku
Praktyczna plCiasto: 200g mąki pszennej 100g miękkiego masła 50g cukru (oryginalny przepis cukier puder) 1 jajko 1 łyżka gęstej smietany lub jogurtu naturalnego (oryginalny przepis woda) szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietany kremówki 30% lub 36% fix do bitej śmietany (ze względu na upał, dodałam) 100g gorzkiej czekolady 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: duże opakowanie malin Wszystkie
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/mleczną czekoladą Składniki (2 sztuki) : Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 żółtko 5 łyżek cukru pudru 1 czubata łyżka śmietany 1 kostka masła Krem: 150 g mascarpone 150 g masła orzechowego 100 g białej czekolady Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 100 g fistaszków Przygotowanie: - produkty na ciasto zagnieść i rozwałkować - ciasto położyć na 2 blaszki
Pora na pora i pomidoraSkładniki: kostka masła, szklanka cukru, 5- 6 łyżek wody,, 2- 3 łyżki kakao, cukier waniliowy, 3/4 opakowania proszku do pieczenia, 4 jajka, 2 – 2,5 szklanki mąki. Krem: 2 opakowania mascarpone, cukier do smaku, parę łyżeczek soku z cytryny (niekoniecznie) Przygotowanie: Masło rozpuścić w garnuszku, dodać szklankę cukru, wodę i kakao.Doprowadzić do wrzenia. Nie gotować.Zmniejszyć ogień i mieszać
kulinarnajamka.blogspot.comBłyskawiczna, prosta w wykonaniu, z delikatnie słodko- kwaśną nutą, zupa krem z pomidorów z dodatkiem serka mascarpone to znakomita propozycja na gorącą kolację. Podana z grzankami lub bagietką czosnkową smakuje wyśmienicie. składniki na 3 porcje szklanka bulionu warzywnego 500 g pomidorów z puszki 300 g koncentratu pomidorowego 125 g serka mascarpone czarny pieprz cukier sól przepis Do garnka wlewamy bulion(...)mieszamy i gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy do smaku szczyptą soli, czarnym pieprzem oraz odrobiną cukru. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy serek mascarpone i wszystko miksujemy na gładki krem. Gorącą zupę podajemy z grzankami lub bagietką czosnkową
Smakowite Daniarazu się przyznaję bez bicia, że poszłam na łatwiznę. Nie chciało mi się bawić w pieczenie biszkoptów dlatego użyłam gotowych. Składniki na masę tortową: 500 g mascarpone 1 opakowanie kremu do tortów o smaku czekoladowym (chyba z delecty miałam) 1 szklanka mleka 1 banan 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Wszystko razem ze sobą dokładnie miksujemy. Składniki na resztę :) biszkopt - może
ClauditteMissCookingAndrea przygotowaliśmy spaghetti z polędwicą cielęcą, świeżymi pomidorami i bazylią oraz penne w sosie szparagowym (mój faworyt - przepis poniżej). Oczywiście nie mogło się obyć bez deseru, którym był krem na bazie mascarpone z owocami leśnymi. Andrea nie tylko opowiadał ciekawie o kuchni sycylijskiej i zdradził kilka przydatnych rad związanych z przygotowywaniem dań na bazie makaronu, ale także udzielił nam istotnej
KUCHARNIAespresso. Oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem na kogel-mogel. Ubij białka na sztywno. Do białek dodaj kogel mogel, ubijaj delikatnie. Na koniec dodaj serki mascarpone, ubijaj delikatnie. Krem ma być dość sztywny. Łyżka ma stać! Przygotuj naczynie , najlepiej szklane i kwadratowe. Nasącz kawą biszkopty z obu stron, szybko je obracając w kawie. Mają być tylko lekko
Z Kuchni Do Kuchninagrzanego piekarnikai piekę około 35-40 minut w 180 stopniach, do tzw. "suchego patyczka",aż pięknie zbrązowieje. Wystudzić w uchylonym piekarniku.Można posypać cukrem pudrem bądź podać z kremem na bazie mascarpone(moje ciasto nie zdążyło wystygnąć, zanim zostało w większości spożyte).SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru (najlepiej brązowego ale niekoniecznie)- 200 ml oleju (np.słonecznikowego
W kuchni Karmel-itkiWykorzystuję je potem do zdobienia tortów, ciast czy też deserów. Mam w planach upieczenie na Święta tortu marchewkowo-piernikowego przekładanego kremem na bazie mascarpone, a do jego dekoracji wykorzystam właśnie plasterki pomarańczy. Kandyzowane plasterki pomarańczy Składniki: 2 pomarańcze 2 szklanki cukru 2 szklanki wody Wykonanie: Pomarańcze dokładnie myjemy, a następnie
Kulinarne przygody GatityKarmelizowane gruszki z kremem z serka mascarpone z migdałami i karmelową kratką. Obiecałam Wam przepis na deser, który przygotowywałam podczas konkursu BlogerChef i oto jest :) Tak wyglądał mój deser, który zgłosiłam do eliminacji do II półfinału. Żałuję bardzo, że nie zrobiłam zdjęcia podczas konkursu, ponieważ w kieliszku do martini prezentował się on świetnie! Poniżej kilka zdjęć, na których pojawił się
Kraina Tysiąca SmakówCiasto jest bardzo rzadkie, ale właśnie takie ma być!! Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nalać ciasto do 3/4 wysokości. Piec ok. 18minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem: 250g serka mascarpone, 1/2 szklanki śmietany 18%, 100g białej czekolady, 3 łyżki cukru pudru, szczypta pomarańczowego barwnika, kapelusze z masy cukrowej. 2 łyżki śmietany zmieszać
Z miłości do słodkościsądziłam, że połączenie limonki i czekolady tak nam posmakuje. Ciacho zostało zjedzone w jeden dzień i wiem, że będę robiła je częściej. Krem na bazie mascarpone i kremówki wyszedł rewelacyjnie. Coś jak pianka ale z wyraźnym sernikowym smakiem. Składniki :* duże opakowanie herbatników maślanych* pół kostki masła* opakowanie mascarpone* mała śmietana kremówka* pół szklaki cukru pudru* sok z 2 limonek* skórka
Magiczne Życie Martyktóry nie lubi się męczyć w kuchni, a jednocześnie nie zje czegoś oklepanego :) Kruche ciasto: 260 g mąki 80 g cukru pudru 150 g masła jajko szczypta soli Krem: 250 g mascarpone 250 g śmietanki 24% 2 batoniki Snickers Na wierzch: 2 batoniki Snickers Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i solą, wbijamy jajko i dodajemy pokrojone
sama złodycz