krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:142/372)

Torcik Wuzetka 433

minut Składniki: 7 jaj 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone   Ponadto: wiśnie w likierze płatki migdałowe 80 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30%  Sposób przygotowania : Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Następnie białka ubijamy(...)koniec dodajemy wodę. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuscilam w kąpieli wodnej, dolalam śmietankę i poczekalam

Słodkości i nie tylko
Babeczki z Oreo 241

łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 150 g cukru 150 g masła 3 jajka 1 łyżka kako ok 6 posiekanych ciasteczek oreo Składniki na krem: 200 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 cukier wanilinowy 2 ciasteczka oreo posiekane bardzo drobno (tak, żeby zrobił się z nich pyłek) Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, następnie mąkę(...)Gotowym ciastem wypełnić foremki do ok 2/3 wysokości. Nie należy przesadzić z ilością ciasta, ponieważ sporo urośnie. Piec ok 20 minut w temperaturze 180*C. Wykonanie kremu: Śmietankę ubić na sztywno, następnie dodać mascarpone  z cukrem wanilinowym i miksować jeszcze chwilkę. Na koniec dodać pokruszone ciasteczka i wymieszać dokładnie masę. Wystudzone babeczki udekorować kremem. Można na wierzchu poukładać ciasteczka

The Sweet Damsel
Tort świąteczny 239

wody 1i1/4 szkl cukru 4 łyżki kakao 2 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżeczki przyprawy do piernika Krem śmietanowy 500 ml zimnej śmietanki 35% Mlekoma 250 g serka mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru Bajaderki: 1 część ciasta garść orzechów włoskich garść rodzynek 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka(...)takie ciasta.  Każde ciasto przekroić wzdłuż na dwie części. Trzy części ciasta wykorzystujemy na tort a z jednej części ciasta robimy "bajaderki" do dekoracji. Krem śmietanowy: Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywno. Pod koniec miksowania dodać cukier puder.  Krem podzielić na trzy części. Na pierwszym cieście rozsmarować część kremu, przykryć drugim ciastem, rozsmarować drugą

Ala piecze i gotuje
Wykwintny tort z orzechów laskowych z kremem śmietankowym 124

łyżki bułki tartej 6 łyżek cukru pudru 6 jajek 1 łyżka rumu lub aromat rumowy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Szczypta soli Krem śmietankowy: potrzebne składniki 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Pół kieliszka rumu lub aromat rumowy Kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka żelatyny Mona dodać 2 łyżki zmielonych orzechów(...)mieszamy do rozpuszczenia. Schłodzoną kremówkę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy. Gdy śmietana jest dobrze ubita dodajemy partiami serek mascarpone i cukier puder. Wszystko lekko miksujemy tak, aby nie było grudek. Na końcu dolewamy wystudzoną, płynną żelatynę i aromaty. Nasz krem jest już gotowy. Można dodać trochę zmielonych orzechów laskowych dla podkręcenia smaku. Wystudzony biszkopt kroimy na trzy blaty. Przed

Gotujemy i jemy
Ciasto Leśny Mech z kremem cynamonowym 156

szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki herbaty białej aromatyzowanej( do nasączenia ciasta) granat ( do dekoracji) składniki na krem cynamonowy: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30 % 1 płaska łyżeczka cynamonu 4 łyżki cukru pudru śmietan fix Przygotowujemy tortownicę o średnicy 25 cm ( spód i boki smarujemy masłem) Jajka(...)minut. Przygotowujemy krem. Śmietankę kremówkę ubijamy i po chwili wsypujemy stopniowo cukier puder i śmietan fix. Następnie dodajemy łyżka po łyżce serek mascarpone oraz cynamon cały czas miksując do połączenia się składników oraz do momentu gdy nasz krem uzyska gęstą konsystencję. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na pół. Każdą połówkę nasączamy bardzo dokładnie zaparzoną i wcześniej ostudzoną herbatą. Przekładamy ciasto

noteskulinarnyfiga
Ciasto dyniowe z kremem i nutą cynamonu 101

łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 szklanki oleju 400g obranej dyni Krem 200g śmietany 30% 250g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Polewa 250ml soku marchewkowo-brzoskwiniowego 1 budyń śmietankowy płatki kokosowe do dekoracji Wykonanie: 1. Ciasto dyniowe: Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym(...)Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut. Po tym czasie wystudzić ciasto, a następnie przekroić na 2 blaty. 2. Krem: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować mikserem następnie dodać partiami ubitą śmietanę, całość delikatnie wymieszać szpatułką. 3. Polewa: Połowę soku zagotować, a w drugiej rozrobić budyń, wlać

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort czekoladowy z wiśniami i dekoracją z kremu maślanego na bezie szwajcarskiej 208

innego alkoholu, np. Amaretto, likieru wiśniowego   Biszkopt kakaowy : 6 dużych jajek 130 g mąki pszennej 40 g kakao 180 g cukru Krem czekoladowy : 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 250 g serka mascarpone, schłodzonego 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 1 - 2 łyżki cukru pudru Wykonanie : Wiśnie w alkoholu : Wiśnie ( mrożonych nie trzeba wcześniej rozmrażać ) przełożyć(...)dodatkowo osuszyć na ręczniku kuchennym. Z zalewy alkoholowej pozostałej po moczeniu wiśni odmierzyć około 3/4 szklanki. Krem czekoladowy wyjąć z lodówki i ubić razem z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem do otrzymania gęstego kremu ( nie ubijać zbyt długo by krem się nie zwarzył ). Odłożyć 4 łyżki kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Jeden

Opowieści z piekarnika
Tort bezowy z borówkami i ...W a k a c j e 172

cukru (drobny kryształ) 40 g miękkiego masła 2 jajka (brak na zdjęciu) 1 żółtko (brak na zdjęciu) 2 łyżeczki soku z cytryny Składniki na krem: 500 ml kremówki (36%) (schłodzonej) 250 g serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego borówkowy mus Wykonanie bezy: Białka ubiłam za pomocą miksera (z końcówką do ubijania piany). Najpierw(...)około 10 minut. W tym czasie mus zaczął gęstnieć. Zdjęłam z ognia, wystudziłam i przelałam z powrotem  do  miseczki.  Czas na zrobienie kremu: Do misy miksera wlałam kremówkę, dodałam serek mascarpone, cukier i ekstrakt waniliowy i wszystko razem ubiłam na puszysty krem.   Podzieliłam na dwie części: ¾ i ¼. Do większej części dodałam mus borówkowy i lekko wymieszałam

Kuchnia u Krysi
Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze 331

176g) Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze - Składniki: Spód: 100 g masła 2 opakowania ciastek oreo (bez kremu) (po 176 g) Masa: krem z 3 opakowań oreo (po 176 g) 500 ml śmietanki 30-36% 250 g mascarpone ok. 50 ml mleka 2 łyżki cukru pudru 2 op. fixu do ubijania śmietany 1 opakowanie oreo do posiekania Ciasto "Oreo" bez Pieczenia(...)następnie wykładamy spód ciasta mocno dociskając łyżką tak aby dół był jak najbardziej "zbity". Umieszczamy w lodówce na minimum 20 minut. Masa: Krem z ciastek (3 opakowań) rozpuszczamy w 40-50 ml gorącego mleka. Całkowicie studzimy. Mascarpone miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru i stopniowo dodajemy ostudzoną masę z roztopionego kremu z oreo. W osobnym naczyniu ubijamy śmietankę

Słodka Strona
Krem do dekoracji tortów i babeczek z białą czekoladą 297

Jeśli szukacie idealnego, stabilnego i smacznego kremu do dekoracji tortów i babeczek na bazie kremówki i mascarpone, to właśnie go znaleźliście! Gdy z okazji pierwszych urodzin Kacpra zrobiłam babeczki Ciasteczkowy Potwór z kremem maślanym wiedziałam, że nie pochwalę się nimi dopóki nie znajdę lepszego, smaczniejszego zamiennika tego kremu. Długo myślałam

Słodki Pomysł
Wielkanocne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami 243

Babeczki w formie uroczych, Wielkanocnych koszyczków z jajeczkami to idealna propozycja na świąteczny stół. Klasyczne kruche spody na babeczki z delikatnym kremem na bazie kremówki i mascarpone to połączenie świetnie ze sobą komponujące, które z pewnością niejednej osobie przypadnie do gustu. Ich wyglądem zauroczone będą szczególnie dzieci, które można zachęcić do dekoracji - zabawa gwarantowana. Wielkanocne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami(...)układamy w kształt półokręgu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Również pieczemy je w tej samej temperaturze do zrumienienia. Studzimy. Krem:  Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może wytrącić się masło). Mascarpone chwilkę miksujemy i stopniowo dodajemy do ubitej śmietany delikatnie mieszając. Następnie wsypujemy cukier puder i również ostrożnie mieszamy do połączenia

Słodka Strona
Ciasto malinowe z galaretką i kremem 99

łyżeczki cukru opcjonalnie 1 kieliszek wódki Warstwa galaretki: 2 galaretki malinowe 700 ml wody 1 kopiasta łyżeczka żelatyny 400 g mrożonych lub świeżych malin Krem i dekoracja: 500 g śmietany 36% 250 g mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy 3 kostki startej mlecznej lub gorzkiej czekolady WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze(...)galaretką i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Krem i dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy. Następnie dodać mascarpone i śmietan-fixy, po czym zmiksować do połączenia składników. Krem wycisnąć workiem cukierniczym z ozdobną końcówką. Wierzch ciasta udekorować startą czekoladą, świeżymi owocami lub innymi dekoracjami cukierniczymi (u mnie perełki i liście

Passions hobbies life
Beza Pavlova 121

piekarnik . Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. Beza Pavlova Beza 6 białek 250 g cukru pudru ((2 szklanki)) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka soku z cytryny Krem 200 ml śmietanki 36 % ((dobrze schłodzonej)) 100 g mascarpone Owoce 40 g borówek 200 g truskawek Beza Białka wlej do miski, dodaj sól i ubijaj na sztywną pianę. Następnie dodawaj cukier (najlepiej po łyżce(...)godziny. Następnie otwórz drzwiczki piekarnika i studź bezę jeszcze godzinę. Wskazówka: bezę możesz upiec dzień wcześniej (pamiętaj, żeby trzymać ją poza lodówką w temperaturze pokojowej). Krem Włóż do miski śmietankę i mascarpone. Ubijaj do powstania sztywnej masy. Wyłóż masę na ostudzoną bezę, na górę ułóż truskawki i borówki. Całość możesz posypać cukrem pudrem. Wskazówka: krem najlepiej nakładać na bezę około

Przepisy na widelcu
Babeczki waniliowe z czekoladą i kremem jagodowym 71

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka 3/4 szklanki oleju Dodatkowo: 150 ml śmietanki 30% 1 ¾ tabliczki czekolady 500 g serka mascarpone 150 g jagód (świeżych lub rozmrożonych) 2 łyżki cukru pudru Babeczki przygotowujemy w następujący sposób: Składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy) mieszamy w jednej misce. Składniki mokre(...)całość. Z wystygniętych muffinek wycinamy środek na głębokość ok. 2,5 cm i takiej samej średnicy. Wyciągamy ciasto i w to miejsce wlewamy przestygniętą czekoladę. Następnie przygotowujemy krem. Jagody należy zmiksować. Mascarpone, cukier puder i jagody mieszamy w jednej misce końcówką do ubijania jajek. Dekorujemy kremem muffinki. Tutaj panuje całkowita dowolność Tak przygotowane babeczki można zajadać. Smacznego Artykuł Babeczki waniliowe

Słodki sentyment
Proste ciasto czekoladowe z kremem waniliowym z mascarpone i owocami 104

przepis na ciasto czekoladowe, które intryguje bardzo krótką listą składników. Muszę stwierdzić, że efekt końcowy pozytywnie mnie zaskoczył. Ciasto jest bardzo intensywne w smaku, dlatego delikatny krem waniliowy z bitej śmietany i mascarpone pasuje do niego idealnie. Wykończenie stanowią świeże letnie owoce, borówki i maliny. Obejrzyj wideo jak zrobić ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i owocami   Ciasto czekoladowe Składniki(...)serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 36 % 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru (lub więcej, do smaku) Dodatkowo: świeże owoce: maliny, borówki, truskawki, itp. Wykonanie: Naczynie, w którym będziesz ubijać masę oraz końcówki do miksera włóż na 5 min. do zamrażalnika. Wszystkie składniki przełóż do schłodzonego naczynia i ubij do uzyskania sztywnego kremu. Ilość cukru jaką podałam jest

Słodki Blog