krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:143/372)

Pavlova z chrupiącym czekoladowym kremem 80

stopni piekarnika (bez termoobiegu) i po 5 minutach przykręcamy temperaturę do 120 stopni.  Bezę suszymy ok. 2 godzin i studzimy w uchylonym piekarniku. Składniki na krem: 500 g serka mascarpone  100 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 150 g ciasteczek owsianych do dekoracji: truskawki listki mięty Przygotowanie: Czekolady topimy w kąpieli wodnej. Ciasteczka kruszymy. Mascarpone dodajemy

bistro mama
Domowy kopiec kreta 193

spokojnie na kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 2 dojrzałe banany 1-2 łyżek cukru pudru (w zależności od tego jak słodkie będą banany) wiórki czekoladowe +2 banany(...)słodkie). Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody (tyle, żeby była cała zakryta) i odstawiamy do napęcznienia. Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Banany miksujemy na ciapkę w blenderze, dodajemy do kremu i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Do płynnej żelatyny dodajemy łyżkę kremu i dokładnie mieszamy. Zabieloną żelatynę wlewamy do reszty

Ciastkozercy
Krem do tortów z mascarpone i bitej śmietany 104807

Krem do tortów z mascarpone i bitej śmietany - jest to przepis, z którego najczęściej korzystam przekładając torty. Krem jest wyśmienity, prosty i szybki do przygotowania. Jest stabilny, pozwala się kroić i jednocześnie ma puszystą konsystencję. To najlepszy krem jaki znam. Polecam!Do jego przygotowania będziecie potrzebowali:500 ml śmietanki kremówki 30 %500 g serka mascarpone1 laskę wanilii3

Krokusowy Dom
Tort ze świnkami, czekoladą, kremem oreo i praliną migdałową. 169

narysować okrąg, odrobinę mniejszy od średnicy blatów biszkoptowych. Na tak przygotowany papier wylać masę pralinową, wyrównać, lekko ugnieść i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę.  Krem oreo 250 g mascarpone  500 g śmietany kremówki 8 pokruszonych (zmielonych ) ciastek oreo 1 łyżka cukru pudru(nie dodawałam ale można jeśli ktoś woli bardziej słodkie.  Mascarpone i śmietanę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Domowy kopiec kreta 426

biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie wagę) 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 2 dojrzałe banany 1-2 łyżek cukru pudru (w zależności od tego jak słodkie będą banany) wiórki czekoladowe +2 banany(...)słodkie). Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody (tyle, żeby była cała zakryta) i odstawiamy do napęcznienia. Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Banany miksujemy na ciapkę w blenderze, dodajemy do kremu i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Do płynnej żelatyny dodajemy łyżkę kremu i dokładnie mieszamy. Zabieloną żelatynę wlewamy do reszty

Ciastkozercy
Ciasto bananowo-marchewkowe 191

stopni (160 przy termoobiegu).Krem:250 g serka mascarpone100 g białej czekoladyorzechy włoskie do dekoracjiCzekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy i cienkim strumieniem, powoli wlewamy białą czekoladę. Miksujemy do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu

Smakowity Blog Kulinarny
Leśne wieżyczki 173

płatach, które po upieczeniu przełożymy dowolnym kremem i udekorujemy owocami, czekoladą lub kolorową posypką. Nie miałam zbyt wiele czasu, więc do przłożenia użyłam chyba najprostszego z kremów: ubitą śmietanę połączyłam z serkiem mascarpone i voilà. Deser ten można śmiało przygotować na pięc minut przed przyjściem gości, trzeba tylko mieć upieczone wcześniej krążki ciasta. Polecam bardzo. Pomysł z tej strony(...)zrobiłam troszkę wcześniej i trzymałam w lodówce. Na krem: ubijamy śmietanę z 3 łyżkami cukru pudru, do ubitej śmietany po trochu dodajemy serek mascarpone, delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły. Przy pomocy kuchennego rękawa wyciskamy krem na krążki i dekorujemy owocami. Z dwóch krążków robimy wieżyczkę, posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Tort bezowy z malinami 99

Składniki: Beza: 4 białka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Krem: 500 g serka mascarpone 500 g malin (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 160°C. Białka ubijamy ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie wsypujemy stopniowo cukier(...)minut. Następnie maliny przeciskamy przeciskamy przez sitko aby pozbyć się pestek. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, studzimy. Serek mascarpone miksujemy do momentu aż powiększy swoją objętość. Następnie cały czas mieszając dodajemy stopniowo maliny a później rozpuszczoną żelatynę. Krem wkładamy na 15 minut do lodówki aby stężał. Masę wykładamy na jednej bezie, posypujemy całymi malinami, które wcześniej odłożyliśmy

Qchnia po prostu
Krem z pieczonych buraków 80

Zupa typu krem z pieczonych buraków z dodatkiem czosnku i tymianku, zabielona serkiem mascarpone. Gęsta i aksamitna zupa o słodkawym smaku, przygotowana zaledwie z kilku składników. Dzięki pieczeniu buraki nabierają intensywnego smaku i aromatu, a ich słodycz przełamana jest kwaśnym sokiem z cytryny i ostrym smakiem czosnku. Delikatności dodaje serek mascarpone. Całość komponuje się znakomicie! Do tego jest bardzo prosta(...)dodajemy pokrojone buraki. Zalewamy bulionem i zagotowujemy. Gotujemy około 10-15 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta to dodajemy jeszcze trochę bulionu, w zależności od preferencji. Na końcu dodajemy serek mascarpone i trzymamy na ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuści.   Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, tymiankiem oraz solą

Kuchnia MagdaLeny
Krem z pieczonych buraków 80

Zupa typu krem z pieczonych buraków z dodatkiem czosnku i tymianku, zabielona serkiem mascarpone. Gęsta i aksamitna zupa o słodkawym smaku, przygotowana zaledwie z kilku składników. Dzięki pieczeniu buraki nabierają intensywnego smaku i aromatu, a ich słodycz przełamana jest kwaśnym sokiem z cytryny i ostrym smakiem czosnku. Delikatności dodaje serek mascarpone. Całość komponuje się znakomicie! Do tego jest bardzo prosta(...)dodajemy pokrojone buraki. Zalewamy bulionem i zagotowujemy. Gotujemy około 10-15 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta to dodajemy jeszcze trochę bulionu, w zależności od preferencji. Na końcu dodajemy serek mascarpone i trzymamy na ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuści.   Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, tymiankiem oraz solą

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z kremem i owocami - malinami i jeżynami 150

szykować ciasto ( nawet do 2 dni). Polecam, bo warto! składniki 275 g ciasta francuskiego ok 400 g wymieszanych malin i jeżyn  na krem: 1/2 szklanki (ok 120 g) śmietany kremówki (30%)  125 g sera mascarpone  ziarenka z 1 laski wanilii lub 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii  2 łyżeczki soku cytryny 2 łyżki ksylitolu lub cukr przygotowanie(...)minut) aż ciasto będzie dobrze upieczone. Ostudzić. Zrobić krem Korzystając  z miksera zacząć ubijać śmietanę. Gdy zacznie gęstnieć, dodać  mascarpone, pestki wanilii, cukier i sok z cytryny. Ubijać tak długo aż krem zgęstnieje. Nałożyć na ostudzone ciasto, na wierzchu ułożyć opłukane i osączone owoce.  Przechowywać w lodówce. Smacznego

Stare Gary
Puszysty tort imieninowy 219

Krem: 2 waniliowe kremy do tortów 2 opakowania bitej śmietany śnieżka 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 600 ml mleka Do mleka wsyp kremy i śnieżki. Ubij na sztywno. Dodaj serek mascarpone i cukier waniliowy dokładnie zmiksuj. Dobrze jest rozmieszać serek przed dodaniem do masy. Poncz: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 200 ml gorącej wody 100 ml amaretto

Cynamonowe szczęście
Pavlova z mango 75

kształt gniazda . Wysokość bezy ilość kremu i dodatki to wszystko decyduje o smaku naszego tortu.  Sama beza jest oczywiście słodka i to bardzo, żeby całość smakowała dobrze, należy odpowiednio zrównoważyć pozostałe składniki. Krem powinien być lekki z niewielką ilością cukru, wystarczy dodać do niego dosłownie dwie łyżki cukru. Większa jego ilość spowoduje, że krem będzie bardzo słodki(...)bezy wyłożyć krem na krem nałożyć mango i borówki lub maliny. Podawać od razu po nałożeniu kremu.  Dziś do wykończenia tortu dodałam świeże dojrzałe mango pokrojone w małą kosteczkę oraz garść borówek amerykańskich. Zamiast zaproponowanych owoców można dodać na przykład świeże maliny . Pavlova z mango i kremem śmietanowym najlepiej smakuje oczywiście zaraz po przygotowaniu , bezy z kremem śmietanowym przechowane

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort "Leśny mech" / "Forest moss" cake 612

szkl. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1/2 cytryny Krem: 400 g. schłodzonej śmietanki 36% 250 g. schłodzonego mascarpone 3/4 szkl. cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Oraz: około 1 szkl. malin garść jeżyn garść borówek Szpinak umyj i dobrze osusz. Włóż do wąskiego(...)przekrój na dwa blaty. Dolny blat połóż na paterze. Schłodzoną śmietankę ubijaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym mikserem na wysokich obrotach aż zacznie gęstnieć. Dodaj schłodzone mascarpone i znowu miksuj aż krem będzie sztywny. Całkowity czas ubijania kremu nie powinien być dłuższy niż 1 minuta, inaczej może się zważyć. Połowę kremu wyłóż na dolny blat, powciskaj w krem sporą

Delicious Place
Omlety św. Walentego 93

owocowych dodatków. To już zależy tylko od Was. Zapraszam do przepisu. Składniki 4 jajka 5 łyżek mąki 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 300 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru owoce do dekoracji( maliny, winogrona, borówki itp) Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Białka ubić na sztywno, dalej ubijać dodawać po łyżce(...)wypiekać zbyt mocno, bo będą się łamać. Gotowe układać np. na wałku aby przybrały potrzebny nam kształt, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Na koniec dodać mascarpone i wymieszać na sztywny krem. Wstawić na chwilę do lodówki. Przygotować sobie biszkopty na desce oraz dodatki do dekoracji. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i połowę biszkopcika udekorować kremem.Na wierzch powciskać owoce

gotuj ze mną
Ciasto Lion bez pieczenia + film 881

Lion to smakołyk inspirowany popularynym batonikiem, idealny na deser dla wszystkich miłośników słodyczy. Rozpływający się w ustach kajmak z preparowanym ryżem oraz chrupiącymi orzeszkami a do tego krem ze śmietany i serka mascarpone tworzą idealną kompozycję smakową.     składniki na formę 22 na 28 cm 250 g herbatników 500 g masy kajmakowej 150 g orzeszków ziemnych smażonych i solonych(...)wysokiej miski wlewamy schłodzoną śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowany krem przekładamy na ciastka i dokładnie go rozsmarowujemy. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi orzechami. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania