Zachęcam do wypróbowania przepisu. składniki na biszkopt: 3 jajka 60 g cukru 100 g mąki tortowej 2 łyżki kakako szczypta proszku do pieczenia składniki na krem: 200 ml śmietanki kremówki 36% 250 g mascarpone szklanka borówek 50 g białej czekolady 3 łyżki cukru pudru Przygotowujemy formę 25 x 30 cm i wykładamy ją papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem(...)pomocą szpatułki na formę do pieczenia i rozprowadzamy na płasko równomiernie. Pieczemy 11-13 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C . Przygotowujemy krem: Ubijamy śmietankę kremówkę razem z mascarpone, dodając cukier puder. Jeśli masa będzie za rzadka można podczas ubijania dodać jeszcze śmietan fix. Czekoladę siekamy bardzo drobno, dodajemy do ubitej masy i delikatnie mieszamy
noteskulinarnyfigapieczenia Biszkopt na górze: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 700 ml kremówki 36% 300 g mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru Poncz: 350 ml mocnego naparu z kawy 100 ml likieru kawowego Dodatkowo: 300-400 g okrągłych biszkoptów kakao do oprószenia(...)upiec biszkopt z 8 jajek i przekroić tak by biszkopt na spodzie był grubszy od tego z góry. Poncz: Zimny napar z kawy wymieszać z likierem. Krem: Zimną kremówkę wlać do naczynia dodać mascarpone i zmiksować na sztywno. Pod koniec miksowania dodać cukier puder. Warstwy ciasta: Biszkopt z 6 jajek, nasączyć naparem, rozsmarować część kremu, ułożyć na całej
Ala piecze i gotujegotować. Połączyć z gorącym pure, wymieszać i odstawić aby przestygła, ale nie stężała. Jeśli stężeje, delikatnie podgrzać. 1/4 pure malinowe odłożyć do masy maślanej Krem malinowy Pure malinowe 200 g mascarpone 500 g śmietany kremówki schłodzonej 2-3 łyżki cukru pudru - opcjonalnie jeśli chcecie bardziej słodki krem 200 g truskawek pokrojonych w większe kawałki Śmietanę(...)mascarpone i cukrem pudrem umieścić w misie miksera i ubić, dodając pod koniec schłodzone, ale nie stężałe pure malinowe. Poncz to sok malinowy. Masa maślana do posmarowania tortu 400 g masła (miękkiego) 4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego około 100 ml pure malinowego kilka kropel różowego barwnika (opcjonalnie) Miękkie masło zmiksujcie na puszystą masę, dodając cukier
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktrzy blaty. Jeden blat kroimy na 12 trójkątów, w drugim blacie wycinamy kółko o średnicy ok. (otrzymamy mniejszy blat i obręcz) , trzeci blat pozostawiamy cały. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru ziarenka z 1/2 laski wanilii 8 g żelatyny 50 ml syropu z brzoskwiń do namoczenia żelatyny 1 puszka brzoskwiń(...)trochę zalewy pozostawiamy do nasączania ciasta). Jedną połówkę brzoskwini odkładamy do dekoracji, pozostałe kroimy w kostkę. Żelatynę zalewamy gorącym syropem i mieszamy do rozpuszczenia. Mascarpone, śmietankę kremówkę oraz wanilię miksujemy z cukrem pudrem na gęsty krem. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy ok. 2 łyżeczki kremu, dokładnie mieszamy i wlewamy do kremu, miksujemy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy. dodatkowo
Domowy Smak Jedzeniachmura, ale taka, jak chciałam! Bezowych wypieków Wam życzę! Składniki białka z 5 jajek 250g cukru pudru 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki octu jabłkowego krem 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżeczki cukru pudru 70-80g śmietanki 36% dekoracja świeże truskawki, borówki, kwiaty Wykonanie Białka powinny być(...)120C. W tej temperaturze pieczemy ją ok. 15 min, a następnie zmniejszamy do 90-100C i tak pieczemy (suszymy) przez ok. 3h. Mascarpone miksujemy ze śmietanką, cukrem, wanilią i sokiem z cytryny. Gotowy krem wykładamy na wierzch bezy. Dekorujemy świeżymy owocami. Kroimy słuszne kawałki i … delektujemy się! Wszystkiego smacznego! Artykuł BEZA PAVLOVA Z KREMEM CYTRYNOWO – WANILIOWYM
Raj dla Podniebieniapieczenia, delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Krem cynamonowy: 125 g mascarpone 75 ml śmietany kremówki 2-3 łyżeczki cynamonu 1-2 łyżki cukru pudru (do smaku, według uznania) Mascarpone zmiksować ze śmietaną, cynamonem i cukrem pudrem do otrzymania gęstego
Domowa cukiernia EwyFILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PROSTE Ciasto TIRAMISU z Wiśniami Składniki: około 600g podłużnych biszkoptów Do nasączenia: 200ml mocnej kawy 200ml wiśniówki Krem: 250g serka mascarpone 200g gotowego sera na sernik (twaróg zmielony jak z wiaderka) 650ml śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) około 400g wiśni z kompotu (dobrze osączone) 3-4 łyżki cukru(...)cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, fixem. Dodać do niej ekstrakt waniliowy, oba sery i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać wiśnie, wymieszać szpatułką ( patrz FILM ). 4. Połowę kremu wyłożyć na biszkopty w blaszce, wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę biszkoptów i nasączyć pozostałym ponczem. Wyłożyć pozostały krem, wyrównać. 5. Ciasto posypać kakao i wstawić do lodówki na całą
Mała CukierenkaProste, klasyczne muffinki, mięciutkie i wilgotne, zasmakują każdemu. Z dodatkiem pysznej mlecznej czekolady, kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Wyglądem przypominają małe różyczki, a ułożone wszystkie razem na ozdobnym stojaku tworzą piękny, słodki bukiet na wiele okazji. Gorąco polecam!SKŁADNIKI na ok. 12 muffinek:120 g mąki pszennej120 g masła2 jajka90 g cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka(...)suchego patyczka. Powinny być pięknie zrumienione na wierzchu. Gotowe wyjmij i wystudź na kratce z wyposażenia piekarnika.KREM:Składniki na krem muszą być dobrze schłodzone w lodówce.Śmietanę kremówkę ubij na sztywno . Dodaj do niej serek mascarpone i dokładnie, lecz krótko wymieszaj wszystko razem. Na czubku łyżeczki odmierz odrobinę barwnika i wmieszaj go do kremu. Zmiksuj dokładnie mikserem.DEKORACJA KREMEM
Słodko-Słony Świat IlonyCiasto, które uwodzi smakiem. Idealne połączenie smaków: kwaskowate maliny, kruchy spód, słodka i chrupiąca beza, lekki krem z kremówki i mascarpone. A całość dopełniają płatki migdałowe. Musicie spróbować! Ciasto jest lekkie, nie za słodkie, orzeźwiające. Idealne na lato. Przepis ze strony Moje Wypieki. Polecam! Malinowa chmurka Składniki na blaszkę Na kruchy spód: 150g mąki pszennej 100g masła 3 żółtka(...)wystudzenia. Galaretka: do rozpuszczonej, wystudzonej galaretki dodajemy umyte i osuszone maliny, galaretkę wstawiamy do lodówki, aby szybciej zaczęła tężeć. Krem: kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i ekstrakt z wanilii. W osobnej misce miksujemy mascarpone, stopniowo dodajemy do niego ubitą śmietankę, miksując po każdym dodaniu. W formie po pieczeniu układamy kruchy spód. Na spód wylewamy tężejącą galaretkę
Smak mojej kuchnichmurka, wilgotny biszkopt nasączony ponczem z dodatkiem likieru kokosowego. Między warstwami biszkoptu spoczywają dwie warstwy. Warstwa miksowanych truskawek i warstwa ananasa z mleczkiem kokosowym całość przykryta puszysty krem z serka mascarpone z dodatkiem bitej śmietany. Polecam! Print Tort wiosenny .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniały biszkopt z lekkim przełożeniem. Course Desery Cuisine Polska Keyword biszkopt(...)mąki pszennej ¾ szklanki drobnego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Składnkiki na mus truskawkowy 330 g truskawek 10 g żelatyny 2 łyżki cukru pudru Składniki na masę serową 250 g serka mascarpone 400 ml śmietany 30 % 4 łyżki cukru 10 g żelatyny dodałam kilka kropel barwnika spożywczego - można pominąć Składniki na kisiel ananasowo - kokosowy 150 ml gęstej śmietanki kokosowej 350 g świeżego
SprawdzonaKuchnia.plweekendowy deser :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 1 duża pomarańcza Polewa: 100 g białej czekolady 3 łyżki mleka Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier(...)każdej ściągamy białą błonkę. Czekoladę roztapiamy na parze i odstawiamy do ostygnięcia, następnie delikatnie miksujemy z serkiem mascarpone w temperaturze pokojowej. Dodajemy skórkę startą z pomarańczy i mieszamy delikatnie, ale krótko, najlepiej szpatułką (mieszanie mikserem spowodowało że krem się zważył). 3. Ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy i smarujemy kremem. Na kremie układamy cząstki pomarańczy i ponownie zawijamy w roladę, którą zawijamy
Na Ciasteczkowych PapierachSkładniki na ciasto: 4 jajka 100g drobnego cukru 100g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 50g startej gorzkiej czekolady 16g cukru waniliowego Składniki na krem: 250g serka mascarpone 5 łyżek nutelli Składniki na polowę: 100g gorzkiej lub mlecznej czekolady 30 g masła My posypałyśmy z wierzchu jeszcze wiórkami kokosowymi. Na początku oddzielamy białka od żółtek. Białka(...)upieczeniu przekładamy do góry nogami na ręcznik kuchenny, zdejmujemy papier i zawijamy roladę wzdłuż krótszego boku. Czekamy ok 10-15 minut do lekkiego ostygnięcia. Podczas czekania możemy przygotować krem, wystarczy zmiksować serek z nutellą. Lekko ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy, zdejmujemy z ręczniczka, smarujemy kremem i znów zawijamy. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem nakładamy polewę: masło
Kolizje Smakówpieczenia Krem: 300 ml śmietanki 30 % 2 śmietan-fixy (zagęstnik do śmietany) cukier waniliowy + 2 łyżki cukru pudru 1 szt granatu do dekoracji *) można zastosować wersję z kremem z serkiem mascarpone Wykonanie: Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody na sitku, najlepiej dzień wcześniej rozmrażać na sitku, aby obciekł z wody, następnie z użyciem blendera zblendować na gładką masę. Polecam(...)skroić wierzch ciasta odłożyć na bok. Śmietanę ubić z cukrem , dosypać zagęstnik, można zastosować żelatynę, ale ta wersja jest szybsza, wyłożyć na ciasto. Ściętą warstwę ciasta rozdrobnić, posypać po kremie, teraz wygląda jak mech, na wierzchu posypać pięknymi, rubinowego koloru pestkami granatu. Podając porcję ciasta dbać aby granat, który się osypuje uzupełniał talerzyk z ciastem, gdyż pięknie wygląda i wspaniale
kgwjanczewoZapraszam do przepisu. Składniki 125 g mąki migdałowej 125 g drobnego cukru 125 g cukru pudru 90 g białek (3 -4 szt) barwniki: czerwony, niebieski, fioletowy, żółty, morela Krem 250 g mascarpone 50 g białej czekolady barwniki te same jak do ciastek Białka o temp pokojowej ubić na sztywno. Powoli dosypywać drobny cukier(na 3-4 razy) i dalej ubijać(...)papieru do pojemniczka. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Dodać serek do miksera, wlać czekoladę i razem zmiksować. Wstawić na chwilę do lodówki, nieco zgęstnieje. Nakładać łyżeczką porcję kremu na makaronik i docisnąć drugim. Gotowe:) Smacznego:) Naturalne sposoby barwienia żółty- odrobinę kurkumy do kremu różowy- sok z malin, miksujemy, wyciskamy sok zielony- sok ze szpinaku, miksujemy szpinak wyciskamy
gotuj ze mnąptysie: 140 g mąki 125 ml mleka 125 ml wody 115 g masła 4 jajka szczypta soli krem: 150 g jeżyn mrożonych Hortex 200 ml śmietany 30 % 120 g białej czekolady 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: ptysie: W rondlu podgrzewamy mleko z wodą i masłem. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. Zdejmujemy z ognia(...)się pestek. Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie. Do lekko przestudzonej śmietany z czekoladą dodajemy mus jeżynowy. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mus jeżynowy miksujemy z mascarpone i cukrem pudrem. Krem odstawiamy na przynajmniej pół godziny do lodówki. Po tym czasie przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nim przecięte na pół ptysie. Ptysie posypujemy cukrem pudrem
Bon appetit mon amie