krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:127/372)

Wilgotny I Szybki Torcik Kakaowy 159

szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/4 szkl alkoholu ( u mnie nalewka jeżynowa ) 2-3 łyżki powideł lub dżemu ( u mnie dżem porzeczkowy) Na krem 250 gr mascarpone w temp. pokojowej 1 tabliczka czekolady mlecznej bądź deserowej 1. Masło miksujemy z cukrem na puch i dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. 2. Dodajemy przesianą mąkę(...)tabliczkę czekolady i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. W wysokim naczyniu miksujemy przez minute mascarpone i dodajemy czekoladę. Miksujemy, sprawdzamy czy jest odpowiednio słodkie (jeśli nie to możemy dodać 1-2 łyżki cukru pudru) i przekładamy ciasto. Wkładamy do lodówki na co najmniej 1-2 h aby krem stężał. Po tym czasie, kroimy i zajadamy. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Tiramisu 143

Przepisów na tiramisu znam mnóstwo, ale myślę, że wybrałam jeden z lepszych :) Jest to deser składający się z nasączonych kawą biszkoptów i przełożonych kremem z serka mascarpone. Podaje się je mocno schłodzone i jest idealne na upalne dni. Bardzo polecam :) Tiramisu 6-7 łyżek amaretto 4 jajka 2/3 szklanki cukru 500 g serek mascarpone 2 paczki długich biszkoptów kakao dobrej

Biały fartuszek
Tiramisu a’la rafaello 13606

mówię wam już dawno nie jadłam tak dobrego deseru, już sam krem na bazie żółtek wyszedł niesamowity: bardzo delikatny, puszysty i nie był taki tłusty, jak nie raz kremy na bazie mascarpone. Wszystko to przeplecione podprażonymi wiórkami kokosowymi, startą białą czekoladą i biszkoptami nasączonymi kawą. W oryginale biszkopty nasączone są mlekiem wymieszanym z likierem kokosowym, obawiałam się, że to połączenie(...)mascarpone i miksujemy ale bardzo krótko i na wolnych obrotach, żeby masa nie zrobiła się zbyt płynna. Na końcu dodajemy bitą śmietanę i jeszcze raz krótko miksujemy. Przed „złożeniem” deseru można masę wstawić na chwilkę do lodówki – delikatnie stężeje. Na dnie pucharków układamy biszkopty namoczone w kawie (1-2 sekundy wystarczą). Następnie układamy 2 łyżki kremu, dalej

Relaxtime
Świąteczne brownie 134

proszku do pieczenia Składniki (na choinki): świąteczne cukierki "laski"  cukier puder zielony barwnik spożywczy dowolne ozdoby do ciast Składniki (na czapki Mikołaja): świeże truskawki  250 gramów serka mascarpone 250 gramów zimnej śmietany kremówki 36% 3 łyżki stołowe cukru pudru Wykonanie (ciasto): Masło, wodę, kakao, cukier i cukier z wanilią włóż do garnka, podgrzej i (cały czas mieszając) gotuj(...)osobne blaty. Z jednej części wytnij trójkąty, z drugiej części okrągłe podstawy do czapek. Zrób zielony lukier do choinek oraz krem do czapek: śmietanę ubij na sztywno, na koniec ubijania dodaj cukier puder. Zmniejsz obroty i dodaj serek mascarpone, tylko wymieszaj do połączenia się składników. Włóż do lodówki.  Umyj i obierz truskawki.  Trójkąty przyozdabiaj lukrem i ozdobami

Garniec Magalie
Eklerki 136

nieco cięższe maślane kremy, poniżej link do budyniowego. Składniki: 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 3 jajka szczypta soli cytryna Składniki na krem: 300 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (lub więcej jeśli lubicie słodsze kremy) + tabliczka gorzkiej czekolady na polewę Krem budyniowy Jak zrobić eklerki? Przesiewamy mąkę i dodajemy sól. Ocieramy(...)przestudzenia. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie kremu. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy szpatułką. Czekoladę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Eklerki możemy nadziewać kremem przy pomocy szprycy z długą tylko. Można też je przekroić i nałożyć krem do środka – jak na kanapki. Drugi sposób to więcej

Ciastkozercy
tort z kremem malinowym 193

mascarpone ok. 30-40 g cukru pudru (lub do smaku) wykonanie: Maliny miksujemy blenderem na mus a następnie przecieramy przez sitko aby pozbyć się pestek. Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywny krem ale nie za długo aby masa się nie zważyła. Następnie dodajemy przetarte maliny i mieszamy przy pomocy np. szpatułki na jednolity krem. składniki na nasączenie

Domowy Smak Jedzenia
Eklerki 1292

nieco cięższe maślane kremy, poniżej link do budyniowego. Składniki: 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 3 jajka szczypta soli cytryna Składniki na krem: 300 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (lub więcej jeśli lubicie słodsze kremy) + tabliczka gorzkiej czekolady na polewę Krem budyniowy Przesiewamy mąkę i dodajemy sól. Ocieramy skórkę z jednej(...)przestudzenia. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie kremu. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy szpatułką. Czekoladę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Eklerki możemy nadziewać kremem przy pomocy szprycy z długą tylko. Można też je przekroić i nałożyć krem do środka – jak na kanapki. Drugi sposób to więcej

Ciastkozercy
Torcik pierniczkowo-żurawinowy 182

szkl maki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika Konfitura z żurawiny: 2 szkl żurawiny 1/2 szkl cukru sok z 2 pomarańczy Krem: 500ml śmietanki 30% 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru śmietan fix Dekoracja: garść żurawiny gałązki rozmarynu Biszkopt: Białka ubią na sztywna piane ze szczypta soli. Następnie dodać cukier i ubić aż piana(...)stopniach do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i podzielić na 3 krążki. Konfitura: wszystkie składniki podgrzewać, mieszając przez ok 10-15 minut do zgęstnienia. Ostudzić. Krem: Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem. Dodać mascarpone i wymieszać. Na talerzu ułożyć pierwszy krążek, lekko naponczować słodką herbatą, posmarować 1/3 konfitury z żurawiny i 1/3 kremu. Czynność powtórzyć z drugim i trzecim

Smakołyki Asi
Ciasto czekoladowe z masą śmietanową i owocami 94

Połączenie doskonałe, mocno czekoladowe ciasto, waniliowa masa ze śmietany i mascarpone, a do tego świeże sezonowe owoce, chyba nie ma nic lepszego, szczególnie na gorące letnie dni. Przepis na ciasto jest bardzo łatwy, po upieczeniu jest ono wilgotne i smakuje trochę pomiędzy murzynkiem a brownie. Polecam ten przepis, mnie i mojej rodzinie bardzo przypadł do gustu. Czas przygotowania(...)suchego patyczka (grzałka góra-dół). Pozostaw ciasto do całkowitego wystygnięcia. * Wierzch ciasta będzie nieco wypukły, przed położeniem kremu możesz go odkroić lub pozostawić w takiej formie. Masa: Dobrze schłodzoną śmietankę przelej do miski, dodaj zimne mascarpone, cukier i cukier waniliowy. Zmiksuj do otrzymania sztywnej masy (w razie potrzeby dodaj więcej cukru pudru). Masę wyłóż na ciasto i wyrównaj z grubsza

Słodki Blog
Ciasto Advocat bez pieczenia 83

herbatników kakaowych 200 g dżemu z czarnej porzeczki 1 puszka masy krówkowej o smaku advocata (użyłam Helio) czekolada deserowa (użyłam Polewa i dekoracja Deserowa Helio) bezy Krem advocat: 250 ml advocata 250 g mascarpone 200 g śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki (15 g) żelatyny Przygotowanie: Przygotować krem z advocatem: żelatynę zalać 1/4 szklanki wody i zostawić(...)napęcznienia. Schłodzoną śmietankę kremówkę, mascarpone i cukier puder umieścić w misie miksera, ubić na gęsty krem. Napęczniałą żelatynę rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej, wymieszać z advocatem i ciągle ubijając krem wlać advocat z żelatyną do kremu. Zmiksować. Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników kakaowych, na herbatnikach rozsmarować masę krówkową o smaku advocata, ułożyć kolejną

Kocham..lubię..gotuję..
Uniwersalny krem śmietanowy do tortów 315

Super prosty i super uniwersalny krem śmietankowy z mascarpone. - tylko 3 składniki - gotowy w 5 minut Polecam do: - tortów bezowych  i gofrów -  deserów z galaretką i owocami -  tortów jako masa do przełożenia - do  naleśników  i placków Gorąco polecam również bardzo lekką wersję kremu kokosowego do tortów

AniaGotuje.pl
Torcik na gofrach wg Di 198

oczy. Stworzyłam własny deser i teraz zainspirowałam się swoim poprzednim pomysłem, który znajduje się na moim funpage tutaj . W tym przypadku urozmaiciłam poprzednią wersję. 6 gofrów Krem:  160g serka mascarpone 400 ml śmietanki 22-36% 120g cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa 6 łyżek dżemy truskawkowego  1 banan lub inne owoce do dekoracji wiórki(...)Śmietankę ubić z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki. Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu i pozostawić do lekkiego stężenia. Galaretkę podzielić na dwie części. Jedną z nich połączyć z 1-2 łyżkami kremu. 4 gofry posmarować dżemem (z jednej strony) i 2 z nich ułożyć

Di gotuje
Sylwestrowy tort imieninowy 148

Tort piekłam specjalnie na imieniny, które jutro mój S obchodzi. Biszkopt z niezawodnego przepisu mamy oczywiście, a krem z dodatkiem mascarpone. Do tego orzechy i czekolada. Mam nadzieję, że będzie pyszny!       Składniki : * biszkopt  * sok z połowy cytryny  * szklanka wrzątku * 2 małe śmietany kremówki 36% * opakowanie serka mascarpone  * 2 fixy do kremówki * 2 łyżki cukru

Magiczne Życie Marty
Cukiniowo-koperkowa z boczkiem 150

wiedziałam, że będę przygotowywać ją znacznie częściej. Jest pyszna. Odpowiednio doprawiona sprawia, że ma się ochotę na dokładkę, nawet kosztem drugiego dania. Zresztą, pomimo tego, że jest to zupa-krem, na dodatek niezbyt gęsty, jest bardzo sycąca – głównie za sprawą dodatków takich jak ziemniaki, jajko i boczek. Jeżeli rozlejecie ją na talerze, zarówno ziemniaki, jajko jak i połamany(...)minut. Koperek drobno siekamy, połowę dodajemy do cukinii. Całość zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na średnim ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie zupę miksujemy na krem, dodając pod koniec mascarpone. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny i szczyptą płatków chilli lub ostrej papryki. Wsypujemy resztę koperku. W międzyczasie obrane ziemniaki kroimy w kostkę

Smaki Na Talerzu
Rolada dyniowa z kremem z masła orzechowego 139

rarytasem ;) Biszkopt: 3 jajka 1 szkl cukru 4 łyżki puree z dyni hokkaido 3/4 szkl maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/4 łyżeczki cynamonu Krem z masłem orzechowym: 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30% śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzeszków gorzka czekolada do posypania Biszkopt: jajka ubić z cukrem(...)pudrem, przełożyć na nią gorące ciasto, zwinąć roladę i odstawić do ostygnięcia. Krem: śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem. Na koniec dodać mascarpone i masło orzechowe, zmiksować. Roladę delikatnie rozwinąć, posmarować 2/3 kremu i ponownie zwinąć. Pozostały krem rozsmarować na cieście, udekorować rozetkami i posypać startą czekoladą. Schłodzić

Smakołyki Asi