Zapraszam na tort, który sprawdzi się na niemal każdą okazję. Krem do niego zrobiłam na bazie mascarpone i frużeliny malinowej,a w środek tortu zrobiłam wkładkę kokosową. Razem wyszło bardzo smaczne połączenie... Bardzo pracochłonny tort, na który musimy poświęcić duży nakład pracy. Możemy również go przygotować w szybszej wersji, po prostu bez robienia plecionki oraz kwiatów z kremu. Boki tortu(...)rozpuszczamy w zimnej wodzie i dodajemy do malin. Zagotowujemy, następnie przecieramy przez sito, aby frużelina była bez pestek. Odstawiamy do ostygnięcia. Śmietankę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem aż powstanie gęsty krem. Stopniowo dodajemy frużelinę malinową. Żelatynę zalewamy zimną wodą, tak aby tylko przykrywała ją woda. Następnie rozpuszczamy ją w mikrofalówce przez 10-12 sekund (tylko do rozpuszczenia
kulinarne odsłony patijajek 12 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżka oleju Krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru + 1/3 szklanki czarnych porzeczek ( w cukrze , z kompotu lub świeżych) Dodatkowo: mocny napar herbaty z cukrem dżem z czarnej porzeczki Sposób wykonania(...)kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 180 st. C przez 35-40 minut. Dobrze ostudzić, przekroić na 3 blaty. 2. Robimy krem: mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem, po czym dodajemy serek mascarpone i całość łączymy. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy zblenderowane porzeczki. 3. Składamy tort, dolny blat nasączamy zimną słodzoną herbatą, smarujemy cienko dżemem porzeczkowym
Kuchnia domowa AniDzisiaj przepis na prosty deser. Rurki z ciasta francuskiego z szybkim kremem z serka mascarpone i mango
Stare GaryWyjątkowo czekoladowe babeczki, a na nich pyszny śmietankowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone. Całości dopełniają dwukolorowe kuleczki aero w elemencie dekoracji. Czekoladowo… śmietankowo… i pysznie! SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 jajka 150 ml. mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 80 g. czekoladowych(...)kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: opakowanie biało- czarnych kuleczek aero (aero bubbles) Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie
Domowe Tortyrównomiernie na bokach oraz spodzie. Tak przygotowany spód powinien chłodzić się w lodówce przez całą noc lub w zamrażarce przez przynajmniej 3-4h przed przygotowaniem tarty. Krem twarożkowy: 500g mascarpone 200g sera twarogowego (najlepiej Mój ulubiony) 200ml śmietanki kremówki (30-36%) 3 łyżki cukru pudru skórka otarta z 1 cytryny Cytrynę wyparzamy we wrzątku. Do miseczki wkładamy mascarpone, twaróg
Cooking Monsterpianę, dodać ostrożnie i wymieszać całość Piec w temp.170-180 stopni C, około 20 - 25 min.- do suchego patyczka. Piekłam w foremce o średnicy 22 cm. Składniki na krem : 1 serek mascarpone 1 opakowanie śmietany 36% - 500 g 2-4 łyżki cukru pudru - według uznania zielony barwnik spożywczy, łyżeczka kropel miętowych- według uznania Przygotowanie kremu : Połączyłam serek, śmietanę i cukier - ubiłam
Proste PotrawyDelikatny, pyszny krem śmietanowy z dodatkiem soku z cytryny i serka mascarpone. Idealny jako dodatek do lodów, do przełożenia tortu lub po prostu jako smaczny deser! SKŁADNIKI NA KREM CYTRYNOWY: ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone szklanka cukru pudru 3 duże cytryny barwnik spożywczy żółty Przygowowanie Kremu(...)cytryn, serek mascarpone oraz odrobinę barwnika spożywczego. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, po czym ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Jeżeli nie jesteśmy zadowoleni z intensywności koloru, możemy dodać jeszcze trochę barwnika, po czym całość RĘCZNIE, dokładnie wymieszać. Deser będzie bardzo ładnie się prezentował, jeżeli nałożymy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia
Domowe TortyPołączenie owoców i kremu na bazie serka mascarpone jest wręcz idealne. Tego typu ciasta są lekkie i nadają się do popołudniowej kawki w ciepłe dni. Dzisiaj użyłam porzeczek i borówek, po prostu pychota! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z porzeczkami i mascarpone składniki: 250 g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 50 g miękkiego masła 1 galaretka truskawkowa opakowanie(...)obciążeniem około 20 minut w 180 stopniach. Następnie jeszcze 5 minut bez obciążenia. Pozostawiamy do ostygnięcia. Można przygotować dzień wcześniej. Masło ucieramy z serkiem mascarpone, dodajemy przesiany przez sito cukier puder. Wykładamy krem na wierzch. Następnie układamy umyte owoce. Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć zalewamy ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional TrineTort Malinowa Rozkosz – to tort wzorowany na moim pomyśle na ciasto na herbatnikach, na które przepis znajdziecie tutaj: Malinowa rozkosz – ciasto bez pieczenia. Pewnie
Kulinarne Przebojepieca po upieczeniu pamiętaj by ciasto dobrze wystudzić – w przeciwnym razie krem z nich spłynie. Jak będzie już miało temperaturę pokojową, przetnij je wzdłuż na dwa okrągłe blaty Krem: Składniki: 250g mascarpone 500ml śmietany 36% 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego umieść wszystkie składniki w dużej misce ubijaj kilka minut aż otrzymasz gęsty krem, nieco gęstszy od bitej
SandraFrej.comcukru z wanilią 1 szklanka mleka 2% 1 szklanka oleju rzepakowego 4 łyżki ciemnego kakao ½ łyżeczki sody Dr.Oetker 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 330 ml śmietany 30% 25 dag serka mascarpone 3 -4 łyżki cukru pudru 1 szklanka świeżej porzeczki (czarna i czerwona) 50 g startej gorzkiej czekolady Poncz: 100 ml przegotowanej wody 1 łyżeczka cukru pudru(...)Okruchy z wyciętego ciasta zostawić i pokruszyć w rękach drobniutko. Masa: ½ szklanki porzeczek rozgnieść na mus, resztę zostawić w całości. Dobrze schłodzoną kremówkę, połączyć z serkiem mascarpone, ubić na puszysty krem w trakcie dodając puder i rozgniecione porzeczki, zmiksować dokładnie, pod koniec dodać porzeczki w całości oraz starta czekoladę, wymieszać delikatnie łyżką. Poncz: Składniki ponczu wymieszać ze sobą, nasączyć ciasto
Wanilia i Kardamonprofiterolki bezpośrednio na Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy w 200 stopniach przez Około 20 minut .Zostawiamy do ostygnięcia,najlepiej w wyłączonym piekarniku, Będą jeczcze bardziej chrupiące. Krem do profiterolków: 125 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka likieru amaretto lub innego ulubionego Ubijamy wszystkie składniki na gęsty krem .W profiterolkach robimy małe otworki wykałaczką(...)czekoladowa do profiterolków: 100 g czekolady gorzkiej 70 % 8 łyżek mleka 30 g masła Powyższe składniki roztapiamy i mieszamy w kąpieli wodnej .Masą dekorujemy profiterolki. Krem kawowy do ciasta czekoladowego: 125 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 mocne espresso ,przestudzone Ubijamy śmietankę z cukrem na sztywno ,dodajemy serek i kawę i ubijamy do powstania
Ladylaura.Olej Polski 4 jajka mała łyżeczka proszku do pieczenia mała łyżeczka cukru waniliowego cynamon 1 łyżeczka Dodatkowo: żurawina 3 garście orzeszki ziemne 300 g Krem: 500 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru( zmielony ksylitol) 600 ml śmietany 30 % Krok 1 Do misy wbijamy jaja o temperaturze pokojowej, wsypujemy ksylitol i cukier waniliowy, miksujemy do uzyskania(...)stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy blat w poprzek na połowę. Krok 4 Ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Następnie przekładamy środek ciasta kremem, a wierzch i boki smarujemy dookoła pozostałością kremu. Można udekorować według uznania, ja użyłam do tego rękaw cukierniczy. Krok 5 Orzeszki ziemne należy roztłuc tłuczkiem i podprażyć
Różowa kuchniaSKŁADNIKI CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -2 szklanki wody -250g masła lub margaryny -6 jajek -1 czubata łyżka ciemnego kakao KREM -500ml śmietany 30 lub 36% -250 g serka mascarpone -4 płaskie łyżki cukru pudru DODATKOWO -cukier puder do posypania Przygotowanie ptysiów rozpoczynamy od ciasta parzonego. Wodę wraz z masłem podgrzewamy do rozpuszczenia masła(...)oczywiście ich ilość zależy od wielkości, polecam robić średnie, jeśli chcecie duże ciastka musicie je piec dłużej, tak by nie były mokre w środku. KREM śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serem mascarpone i cukier puder-miksujemy. Ptysie nadziewamy kremem, oprószamy cukrem pudrem i gotowe :-) Pyszne i łatwe :-) Polecam. SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokubezowa! Składniki: białka z 6- ciu jajek 240 g drobnego cukru choc można jeszcze więcej 2 łyżeczki mączki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 250 ml mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki rumu 0/5 łyżeczki pasty waniliowej Składniki na mus jeżynowy: 300 g jeżyn 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soku(...)odparuje część wody. Przetrzeć przez sitko, w celu pozbycia się pestek. Wlać do dzbanuszka mascarpone ubić z cukrem. Dolewać porcjami śmietanę kremówkę i ubijać, aż masa zwiększy objętość i będzie pulchna. Na końcu wmieszać rum i wanilię roladę rozwinąć i posmarować dżemem. Nałożyć krem i rozsypać jeżyny. Zwinąć i odstawić do lodówki, by krem stężał kroić najlepiej nożem piłką. Podawać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!