krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:115/372)

KETO PIERNIK ŚWIĄTECZNY (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu, mąki, cukru i laktozy) 907

foremki i piec przez ok 34 minut w temperaturze 180 ° C. Pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Gotowe ciasto można także przekroić i przesmarować dżemem bez cukru lub kremem na bazie mascarpone lub śmietanki koksowej. Smacznego! — BTW całości samego ciasta bez cukru, dżemu oraz kremu: 535 g, 1853 kcal

Ola la LCHF
Beza z pomarańczą i granatem 153

okrąg o średnicy 23 cm. Pieczemy około 20 minut w temp. 120 stopni Celsjusza, a następnie suszymy w temp. 100 stopni Celsjusza przez około 3 godziny. Składniki na krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki 36% 100g cukru pudru Sposób wykonania: Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem pudrem, aż do uzyskania gładkiego i gęstego kremu. Przenosimy go na bezę

Kuchnia Pani Wiosny
rolada kawowa z rodzynkami w rumie 164

smaku mięty z czekoladą. Jeśli lubicie takie połączenie, to gorąco polecam, kawa smakuje jak popularne miętowe czekoladki. Kawę o smaku waniliowym wykorzystałam do zrobienia rolady. Nadziałam ją kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem orzechów, kawy i rodzynek w rumie. Rolada wyszła bardzo lekka i delikatna. W sam raz na lato.  *foremka 40*30 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka(...)ściereczką i zwinąć w roladę. Kawę zaparzyć w kilku łyżkach wody i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śnieżką. Wmiksować do niej mascarpone i kawę (razem z fusami). Wmieszać orzechy i rodzynki. Roladę rozwinąć, posmarować kremem i zwinąć. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać roladę. Posypać czekoladowymi wiórkami i schłodzić w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Galaretka z mango 196

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wczoraj wymyśliłam bardzo smaczny deser. Zrobiłam domową galaretkę z koncentratu z  mango , którą przełożyłam kremem z serka mascarpone , śmietany kremówki i  czekolady . Galaretka z mango wyszła bardzo smaczna, a dodatek kremu z odrobiną czekolady zbalansował słodko-kwaskowy smak mango. Smakowało wszystkim bez wyjątku (nawet tym którzy nie przepadają

Marta Gotuje
Tarta z białą czekoladą i mango curd 263

wystygnięcia.Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostawić do wystygnięcia.W tym czasie ubić śmietankę, razem z cukrem. Do ubitej śmietanki dodać mascarpone - zmiksować na puszystą masę. Do masy dodać roztopioną, ostudzoną czekoladę - połączyć składniki.Krem wyłożyć na kruchy spód - wstawić do lodówki.Przygotować mango curd.Owoce mango obrać ze skóry, oddzielić miąższ od pestki. Miąższ zmiksować bardzo dokładnie na mus.Mus

kolorowotorcikowo
Pączki z dżemem i kremem mascarpone 159

mąki pszennej 14 g drożdży instant 70g cukru pudru 1 szkl ciepłego mleka 2 jajka+ 2 żółtka - temp. pokojowa 60 g masła łyżka wódki szczypta soli Krem: 200 g śmietanki 30% 250 g mascarpone  2 łyżki cukru pudru dżem porzeczkowy Pączki: Suche składniki wymieszać. Dodać ciepłe (nie gorące!) mleko, jajka, wódkę i wyrobić gładkie ciasto. Pod koniec wlać rozpuszczone(...)ciasta i jeśli zacznie skwierczeć to można smażyć pączki.  Pączki smażyć do zarumienienia z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Ostudzić.   Krem: Zimną śmietankę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Pączki przekroić na pół, posmarować łyżeczką dżemu i szprycą wycisnąć krem. Nakryć drugą częścią i posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką 697

Pyszne "lekkie" ciasto biszkoptowe przełożone jedną warstwą kremu na bazie serka mascarpone. Do tego rodzaju ciasta pasuje wiele owoców (np. borówka amerykańska, jagody, jeżyny itp), w tym wypadku użyłam mrożonych truskawek. Całość smakowała pysznie i prezentowała się równie dobrze. Bardzo polecam. :) Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką PRZEPIS {forma: 20x35 cm}Temperatura pieczenia: 170oC | Czas pieczenia: 30 min. Ciasto(...)szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 4 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru kilka kropli aromatu waniliowego 2 śmietan - fix'y (opcj.)  Poncz 1/2szkl. przegotowanej wody sok z cytryny rum cukier do smaku Przygotowanie Ciasto. Białka ubić, dodać cukier, po 1 żółtku i na końcu

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tiramisu 161

Tiramisu w pucharkach (2-3 porcje) Składniki: Biszkopt: 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki erytrotolu 1 łyżka mleka Krem: jajko (osobno żółtko i białko) 100g serka mascarpone 2 łyżki pudru z erytrytolu Dodatkowo: mniej niż pół łyżeczki karobu (lub kakao) kawa do nasączenia biszkoptów (opcjonalnie) Przygotowanie: Biszkopt: Białka umieść w misce i ubij(...)drugiej białko. Ubij białko, a pod koniec ubijania dodaj połowę pudru z erytrytolu, ciągle miksując. W drugiej misce zmiksuj na gęsty krem żółtko z resztą pudru z erytrytolu, pod koniec dodaj po łyżeczce mascarpone, ciągle miksując. Połącz zawartość obu misek delikatnie łyżką. Tiramisu: Z upieczonego biszkopta wytnij koła (ja wycinałam pucharkiem), po dwa koła na jedną porcję. Jeżeli chcesz

Moja Micha
Muffinki czekoladowo kawowe 144

pszennej - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 80g posiekanej gorzkiej czekolady - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao - 1/2 szklanki kawy (3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 50ml likieru kawowego Zaczynamy od zaparzenia w połowie szklanki kawy rozpuszczalnej – tak 3 łyżeczki. Kiedy kawa ostygnie ucieramy masło z cukrem(...)przez 25 min. w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Kiedy już się ubije dodajemy serek mascarpone oraz likier kawowy i wszystko razem miksujemy. Wkładamy do lodówki i kiedy muffinki wystygną nakładamy krem rękawem cukierniczym

Kuchenne Wariacje
Tort kajmakowy z mango 64

nasączenia tortu: 1 szklanka letniej czarnej herbaty Krem kajmakowy: 150 g śmietanki 30 % 125 g serka mascarpone 3 łyżki kajmaku 1 łyżka kakao Śmietankę ubijam, a następnie dodaję do niej mascarpone, kajmak i kakao i całość delikatnie miksuję na wolnych obrotach. Krem mango: 200 g puree z mango (1 średniej wielkości mango zmiksowane na mus) 150 g śmietanki(...)mascarpone 2 łyżki cukru pudru (można pominąć, najlepiej spróbować gotowego kremu i zdecydować pod własny smak) 1 łyżka cytryny 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewam 3 łyżkami zimnej wody i odstawiam do napęcznienia. Następnie dodaję 3 łyżki gorącej wody i dokładnie mieszam. Śmietankę ubijam, a następnie dodaję do niej mascarpone, mango, żelatynę i cytrynę. Całość delikatnie miksuję na wolnych obrotach

Słodki sentyment
Tort Księga Komunijna 142

trudne, jak myślałam:) Co prawda do łatwych ten tort nie należy, jednak jak widać nie jest to niewykonalne. Do przełożenia warstw użyłam kremu śmietanowego z dodatkiem mascarpone i czekolady oraz kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki dla przełamania słodyczy. Gościom bardzo smakowało:) Biszkopt:  7 jajek,  120g budyniu waniliowego (użyłam Master Cook) ,  1 i 1/4 szklanki cukru(...)przygotowaną blaszkę o wym. 25x36cm.  Piec około 35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. UWAGA! Upiec dwa takie biszkopty!! Krem śmietanowy:    1 litr śmietanki 36%,  500g serka mascarpone,  niepełna szklanka cukru pudru z laską wanilii (użyłam Master Cook) ,  200g mlecznej czekolady,  300g dżemu z czarnej porzeczki,  szklanka herbaty

Z miłości do słodkości
Tort waniliowy z malinami i białą czekoladą / Vanilla cake with raspberries and white chocolate 116

cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki octu 2 łyżki oleju rzepakowego Biszkopt 2: Składniki identyczne jak na biszkopt 1. Krem: 400 g. śmietanki 36% 500 g. mascarpone 3/4 szkl. cukru pudru 1 laska wanilii 200 g. białej czekolady 2 szkl. malin Do nasączenia: 1 szkl. wody 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny(...)Połącz śmietankę z wanilią z pozostałą z lodówki. Miksuj kilka sekund na najwyższych obrotach miksera. Dosyp cukier puder i miksuj ponownie, aż śmietanka będzie prawie ubita. Dodaj mascarpone i ubijaj aż krem będzie ubity na sztywno (zaprzestań dalszego miksowania, inaczej krem się zwarzy!). Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w misce na parą wodną, wystudź. Oba zimne biszkopty przekrój

Delicious Place
Rolada z kremem pomarańczowym i makiem 240

się kruszy przy zwijaniu rolady. Składniki: Ciasto: * 120 g mąki * 50 ml wody * 130 g cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilją Krem: *250 g serka mascarpone * skórka otarta z 1 pomarańczy * 40g cukru pudru * 2 łyżki suchego maku Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem do powstania białego kremu. Dodajemy mąkę przesianą przez sitko, proszek(...)wodę. Jednolitą masę wylewamy na formę 30X40 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 5 min w temperaturze 225 stopni. Mascarpone delikatnie ubijamy z cukrem pudrem a następnie dodajemy otartą skórkę z pomarańczy i mak. Na ostudzone ciasto wykładamy krem (możemy zostawić 1-2 łyżki do dekoracji) i delikatnie zwijamy naszą roladę. Całość posypujemy cynamonem i dekorujemy resztą kremu oraz

Mohiella
Ciasto kokosowo - cytrynowe 170

składa się z kruchego spodu, masy cytrynowej ( która kolorystycznie na cytrynową nie wygląda, ale zapewniam, że smak cytryny zaiste w niej występuje ;) ), warstwy herbatników oraz puszystego kremu kokosowego, na bazie śmietanki kokosowej, serka mascarpone i kremówki. Ciasto nie jest wysokie, ale wyższe też być nie powinno, tak jest naprawdę ok. To wypiek idealny na weekend - do kawki, herbatki, albo(...)podgrzać, aby odzyskała płynną konsystencję. Tak zahartowaną żelatynę wlewać do śmietany cały czas miksując. Ubitą kremówkę dodać do zmiksowanej masy ze śmietanki kokosowej i serka mascarpone, delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Krem kokosowy wyłożyć na warstwę z herbatników, wyrównać. Wstawić do lodówki na klika godzin lub na całą noc. Po schłodzeniu i stężeniu wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Tarta truskawkowa z mascarpone 154

ciasto 220 g mąki pszennej 40 g mąki migdałowej 1 jajko 120 g masła 3 łyżki brązowego cukru starta skórka z 1 cytryny szczypta soli składniki na krem 120 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy ze sobą. Formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i odstawiamy(...)Pieczemy w temperaturze 200C przez 20-25 minut. Po 15 minutach ściągany papier z grochem i dalej pieczemy bez przykrycia. Upieczony spód pozostawiamy do wystygnięcia. Mascarpone i kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Wykładamy krem na spód tarty. Układamy na nim truskawki. Przygotowujemy galaretkę według przepisu. Gdy będzie już lekko ściągnięta małą  łyżeczką wylewamy ją na truskawki. To ma być

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania