krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:112/372)

Ciasto śmietanowo-porzeczkowe z bezą 759

wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i piec jeszcze 30 minut. Wystudzić. Wyjąć z papierem z blaszki. Krem: 500 g mascarpone 300 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru W misce umieścić dobrze słodzoną śmietanę kremówkę, mascarpone i cukier puder. Ubić na najwyższych obrotach miksera do uzyskania gęstego kremu

Moja Galeria Smaku
Ciasto wiśniowe na makowym biszkopcie 147

Ciasto wiśniowe na makowym biszkopcie jest proste w przygotowaniu i bardzo pyszne. Krem wiśniowy na bazie śmietany i mascarpone świetnie się łączy z makowym biszkoptem i dżemem wiśniowym. Dzięki tak dobranym składnikom możemy przygotować pyszne ciasto wiśniowe poza sezonem, bo nie wymaga ono od nas posiadania wiśni. Oczywiście jeżeli posiadacie mrożone wiśnie, to możecie przygotować z nich frużelinę wiśniową zamiast(...)Warstwa wiśniowa i nasączenie: 1 duży słoik dżemu wiśniowego 1 torebka herbaty białej lub zielonej lub szarej 2 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny Krem wiśniowy: 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 1 galaretka wiśniowa z cukrem + 200 ml wody 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja: wiśnie, marcepanowe liście (u mnie galaretka z wisienką

Passions hobbies life
TIRAMISU WANILIOWE 304

tłumaczeniu oznacz deser, który stawia na nogi. To deser, który składa się z warstwy biszkoptu nasączonej bardzo mocną kawą espresso oraz likierem amaretto, na którą nakłada się warstwę kremu z sera mascarpone, jajek, cukru i śmietany, a całość posypuje się warstwą kakao. Pomimo, iż tiramisu to dziś kulinarny klasyk i jeden z najbardziej znanych włoskich deserów to historia jego(...)rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy barmańskiego syropu o waniliowym. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem -   ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać serek mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm  wykładamy folią aluminiową (spód

Ciastka - domowe słodkości
Malinowa chmurka 167

masła cukier waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z owocami 600 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szkl wrzącej wody Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40-50 g płatków migdałowych Ciasto kruche(...)płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę i serek mascarpone wyłożyć do miski i ubijać aż zgęstnieje. Pod koniec dodać cukier puder. Ciasto wyjąć z lodówki, na galaretkę wyłożyć krem i wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić

Pieguskowa Kuchnia
Malinowa chmurka 275

masła cukier waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z owocami 600 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szkl wrzącej wody Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40-50 g płatków migdałowych Ciasto kruche(...)płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę i serek mascarpone wyłożyć do miski i ubijać aż zgęstnieje. Pod koniec dodać cukier puder. Ciasto wyjąć z lodówki, na galaretkę wyłożyć krem i wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto bananowiec 347

miodu -125 ml mleka -2 jajka -100 g mąki -100 g cukru -1 łyżeczka sody oczyszczonej -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Poncz: -1/2 szklanki zaparzonej kawy Kawowy krem budyniowy: -700 ml mleka -3 łyżki kawy rozpuszczalnej -3 żółtka -1 budyń śmietankowy -1 łyżka mąki pszennej -1 łyżka mąki ziemniaczanej -1 op. cukru wanilinowego -250 g masła (miękkiego) -pół(...)sokiem z cytryny i układamy na wierzchu ciasta przecięciem do dołu. Przykrywamy kremem kawowym. Posypujemy przez sitko kakao. --> Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i serek mascarpone. Układamy na kremie i posypujemy startą czekoladą. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny, najlepiej na całą noc. Przed podaniem ocieplić w temp. pokojowej. --> Smacznego Post Ciasto bananowiec pojawił się poraz

Marta Gotuje
Sernik kokosowy na migdałowym spodzie 82

zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President 150 ml śmietanki kokosowej 80 g cukru 3 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Krem kokosowy 250 g mascarpone 100 ml śmietanki kokosowej 100 ml śmietanki kremówki 36% 50 g cukru pudru Dodatki 100 g chipsów kokosowych Sposób wykonania: Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 160°C. W dużej(...)przynajmniej 4 godziny. Na suchej patelni prażymy nasze chipsy kokosowe tak, by uzyskały złoty kolor. Odstawiamy je do wystudzenia. Do miski wlewamy śmietankę kokosową, kremówkę, mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Wyjmujemy nasz sernik z lodówki, następnie wierzch smarujemy kremem i posypujemy chipsami kokosowymi. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział w konkursie “Tajemnice doskonałego sernika

Mostek w kuchni
Sernik kokosowy na migdałowym spodzie 105

zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President 150 ml śmietanki kokosowej 80 g cukru 3 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Krem kokosowy 250 g mascarpone 100 ml śmietanki kokosowej 100 ml śmietanki kremówki 36% 50 g cukru pudru Dodatki 100 g chipsów kokosowych Sposób wykonania: Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 160°C. W dużej(...)przynajmniej 4 godziny. Na suchej patelni prażymy nasze chipsy kokosowe tak, by uzyskały złoty kolor. Odstawiamy je do wystudzenia. Do miski wlewamy śmietankę kokosową, kremówkę, mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Wyjmujemy nasz sernik z lodówki, następnie wierzch smarujemy kremem i posypujemy chipsami kokosowymi. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział w konkursie „Tajemnice doskonałego sernika

Mostek w kuchni
NAJPROSTSZY KREM ZE ŚMIETANY I SERKA MASCARPONE 189

Prosty i szybki krem ze śmietany i serka mascarpone. Doskonały do przełożenia tortu, ciasta lub do dekoracji. Krem ten jest puszysty i delikatny, jednak mimo minimalnej ilości składników, można go bardzo łatwo przebić. Dlatego też podczas ubijania trzeba uważać i obserwować śmietanę. I jeszcze jednak rada, śmietana powinna być dobrze schłodzona. Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał(...)schłodzonej śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 20-25 g cukru pudru Wykonanie: Do miski wlać śmietanę, wymieszać mikserem. Na początku na najmniejszych obrotach miksera, potem zwiększyć jego obroty. Kiedy śmietana lekko się ubije, ale będzie jeszcze płynna dodać serek mascarpone i wsypać cukier puder. Mieszać na wysokich obrotach miksera, aż krem zgęstnieje

Zrób to smacznie
Tarta z borówkami wg Aleex 183

śmietany kremówki 36% • 100 ml mleka • 30 g cukru • 170 g białej czekolady • ziarenka z 1 laski wanilii • 3 łyżeczki żelatyny (12 g) • około 400 g borówek Krem na wierzch: • 250 g mascarpone • 1 cukier waniliowy • 250 ml śmietanki 30% lub 36% Sposób przygotowania: 1. Przygotować ciasteczkowy spód: wszystkie składniki włożyć do malaksera lub kubka blendera i zmiksować, aż powstanie(...)owoców równomiernie rozsypać na masie. Odstawić do lodówki do stężenia. 9. Przygotować krem na wierzch: Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszać mascarpone, najlepiej trzepaczką, na jednolitą masę. 10. Krem rozprowadzić na wierzchu tarty, tworząc fantazyjne wzory. Posypać pozostałymi borówkami. Schłodzić. 11. Podawać z ulubioną kawą. Może być mrożona. Smacznego

W mojej kuchni
NUMBER CAKE - TORT Z KRUCHEGO CIASTA 452

wybaczyć ten róż 😉 Zresztą był zachwycony tortem 😚 Poza rym bardzo mu smakował, bo n umber cake jest pyszny 😋 - to dwie warstwy kruchego, migdałowego ciasta, przełożone waniliowym kremem ze śmietany kremówki i mascarpone.  Całość jest prosta w przygotowaniu - cyferki znalazłam w internecie i wydrukowałam w formacie A4, a następnie za pomocą noża do pizzy wykroiłam kształt. Nadzianie kremem to naprawdę(...)mąki pszennej 100 g zmielonych migdałów 100 g cukru pudru 250 g masła, zimnego 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM: 900 ml śmietany kremówki 500 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru (dałam 3 łyżki) ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżeczka wanilii w proszku DO DEKORACJI (według uznania): żywe kwiaty (końcówki kwiatów

Słodko-Słony Świat Ilony
MUFFINY PIERNIKOWE Z KREMEM MASCARPONE 131

pieczenia, 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej, 75 ml mleka, 1 i 1/2 łyżki miodu (płynnego), 125 ml oleju, 150 ml maślanki lub kefiru, 2 nieduże jajka. Składniki na krem: 200 g mascarpone, 150 g śmietany 30%, łyżeczka cynamonu, cukier puder. Dodatkowo: srebrne perełki w dwóch wielkościach do dekoracji. Przygotowanie: Do miski wsypuję mąkę, cukier, przyprawę do piernika, kawę, cukier wanilinowy, cynamon(...)suchego patyczka) w 180 stopniach (grzałka góra-dół). Studzę. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem (3-4 łyżki), następnie dodaję cynamon i stopniowo mascarpone. Miksuję na najmniejszych obrotach do momentu połączenia się masy. Muffiny dekoruję przygotowanym kremem oraz srebrnymi perełkami

JejKuchnia
Czekoladowo-rumowy deser na bazie mascarpone 196

desery lub rozdzielić nasz krem na 3-4 mniejsze porcje. Deser doskonale smakuje również w towarzystwie świeżych owoców, najlepiej lekko kwaskowatych aby przełamać słodycz czekoladowo-rumowego kremu. Spróbujcie. Czekoladowo-rumowy deser na bazie mascarpone Składniki: (na 2-4 porcje)* 250 mascarpone 4 łyżki kropelek czekoladowych 2 łyżki mleka posypka o smaku kakaowym – u mnie od Cykoria 2 łyżki syropu(...)najlepiej kwaskowatych) około 10 sztuk słomki ptysiowej z cynamonem Brześć *z podanych składników możecie przygotować dwa większe desery lub rozdzielić nasz krem na 3-4 mniejsze porcje Przygotowanie: Czekoladowe kropelki rozpuszczamy z mlekiem. Następnie dokładnie mieszamy z mascarpone, pod koniec dodając syrop „barmański” o smaku rumowo-czekoladowym. Na dno każdego pucharka łamiemy po 3 słomki ptysiowe, nakładamy porcję

Słodkie okruszki
Tort śmietankowy z brzoskwiniami 246

Tort z kremem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone. Przełożony brzoskwiniami z puszki. Jest delikatny i smaczny, rozpływa się w ustach. Zrobiłam go na 18 urodziny córki. Nie mam zdjęcia przekroju bo nic nie zostało. Widocznie im smakował :) Składniki: Biszkopt 8 jajek 8 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek mąki pszennej Krem 1 litr kremówki(...)wypieków. Wyrównać powierzchnię i piec w 170 st około 30 min. Wyjąć i ostudzić. Przekroić 2 razy uzyskując 3 krążki. Krem: Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder, śmietan fix i zmiksować do połączenia się składników. Serek mascarpone przełożyć do naczynia i zmiksować. Do serka dodawać porcjami ubitą kremówkę i mieszać łyżką(nie miksować). Pierwszy biszkopt nasączyć syropem

Ala piecze i gotuje
Tort Szwarcwaldzki 150

siostry. Tort szwarcwaldzki to zwykle kilka warstw czekoladowego ciasta przełożonego bitą śmietaną i wiśniami, oczywiście z czekoladową dekoracją :) Ja zdecydowałam się na biszkopt czekoladowy. Żeby krem był bardziej stabilny dodałam do niego serek mascarpone i bitą śmietanę w proszku (ten składnik można śmiało pominąć, ja chciałam mieć pewność, że wszystko będzie(...)swoim miejscu aż do przyjęcia). Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 (płaskie) łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 1 bita śmietana w proszku (opcjonalne) +wiśnie ze słoika (lub świeże jeśli jest sezon ;) ) do dekoracji, sok wiśniowy i/lub wiśniówka

Ciastkozercy