krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:104/372)

Beza z kremem mascarpone i sezonowymi owocami 152

sezonowych. Takie smaki są najlepsze!   Składniki na bezę: 6 białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru, Ponadto: maliny, czerowna porzeczka, borówki amerykańskie truskawki, morelki, mięta. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo(...)zmniejszamy temperaturę na 100 o C i tak pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Krem : Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na bezę. Przykrywamy drugim blatem bezowym, na to masa oraz owoce. Dziękuję, że tutaj jesteś

Słodki Zakątek
mini bezy z owocami 114

ciekawych akcesoriów, przepisów i inspiracji.   Składniki na bezę: 6 białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru, Ponadto: truskawki, maliny, borówki amerykańskie, czerwone porzeczki, listki mięty. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo(...)pieczemy przez ok 45 minut.Bezy będą chrupiące z zewnątrz i wilgotne (piankowe) w środku. Bezy powinny wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Krem:  Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Na środek bezy wykładamy krem. Dekorujemy owocami

Słodki Zakątek
Naleśniki Tiramisu 199

dużo cukru też nie dodajemy, bo będą się przypalać. Składniki mieszamy trzepaczką albo mikserem. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną oleju. Krem Tiramisu: 2 jajka, oddzielnie żółtka i białka 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Jajka wyparzamy w gorącej wodzie! Żółtka ucieramy z 3 łyżkami cukru pudru na puszysty krem przez około 5 minut(...)Dodajemy serek mascarpone, mieszamy lub miksujemy. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i miksujemy jeszcze przez 2 minuty. Łączymy z masą mascarpone. Do czasu rozsmarowania na naleśnikach krem trzymamy w lodówce. Sos czekoladowy: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej połamanej na kosteczki 50 g masła o temperaturze pokojowej

Blondynka Gotuje
Tarta ze śliwkami (bez pieczenia) 130

łączymy razem.  Dno i boki formy do tarty (prostokątnej lub okrągłej) szczelnie wykładamy masą ciasteczkami połączonymi z masłem.  Wkładamy do lodówki na ok. pół godziny. Krem czekoladowy: 250 g mascarpone  100 g białej czekolady Przygotowanie: Mascarpone przekładamy do miski. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone, miksując na najniższych obrotach.  Krem przekładamy na schłodzony

bistro mama
CIASTO Z WIŚNIAMI I CIASTECZKAMI OREO 158

owoców . Pyszny chrupiący spód i delikatne, kremowe masy  to rozkosz dla podniebienia. Składniki na ciasteczkowy spód: 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Składniki na kremy: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru frużelina wiśniowa 100 g ciasteczek oreo Składniki na frużelinę wiśniową: 250g wiśni ½ cytryny 4 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)cytryny. Gotujemy ok 10minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody. Dodać do owoców, wymieszać i zagotować. Dodajemy żelatynę, mieszamy aż się całkowicie rozpuści. Studzimy. Krem: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Krem podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać pokruszone ciasteczka oreo, a do pozostałej frużelinę wiśniową. Poncz

Słodki Zakątek
Wiśniowa chmurka 267

łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 3 żółtka 30g cukru pudru Galaretka: 600g wiśni (świeże lub z kompotu) 3 galaretki wiśniowe 500ml gorącej wody Krem: 500 ml kremówki 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 40-50g płatków migdałowych Beza: Białka ubić ze szczyptą soli(...)ostudzić. Do tężejącej galaretki dodać wiśnie i wylać na kruche ciasto. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem: Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Krem rozsmarować na galaretce, przykryć bezą i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia

Smakołyki Asi
Babeczki misie 143

Czekoladowa babeczka, ozdobiona delikatnym kremem z dodatkiem serka mascarpone, czekoladowe draże jako oczka i słodkie cukiereczki skittles jako noski- i mamy sympatyczne stadko, pysznych misiów. Jeżeli uważacie, że udokorowanie babeczek w taki sposób przekracza Wasze możliwości- obejrzycie filmik dołączony do przepisu- a przekonacie się, że jest to dziecinnie proste! SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej(...)czekoladowych kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM : 250 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 250 g serka mascarpone 3 płaskie łyżki ciemnego kakao DODATKOWO: 24 szt. draży czekoladowych 12 szt.małych, okrągłych cukiereczków np. skittles 12 szt. delicji z czekoladą Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik

Domowe Torty
Śnieżna rolada biszkoptowa wg Aleex 53

łyżeczka proszku do pieczenia  • ¾ szklanki cukru  • szczypta soli  • cukier waniliowy  Na krem:   • 500 ml śmietanki kremówki 30%  • 250 g mascarpone  • 1 śmietan-fix  • 250 g kremu kokosowego  • wiórki kokosowe  Sposób przygotowania:   1. Przygotować składniki: Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli. Rozgrzać piekarnik do 170 stopni(...)Delikatnie zdjąć papier z ciasta. 11. Gorący biszkopt zwinąć ze ściereczką w roladę. Zostawić do ostudzenia. 12. Gdy rolada jest już zimna, przygotować krem.  13. W wysokim naczyniu ubić śmietanę, mascarpone i śmietan-fix. 14. Gdy masa zacznie gęstnieć i pojawią się na niej fale, przerwać na chwilę ubijanie. Kilka łyżek śmietany pomieszać z kremem, aby rozluźnić jego zwartą

W mojej kuchni
Bezowy torcik z truskawkami ( lekko mrożony ) 292

piec 90 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić bezę w uchylonym piekarniku, do ostygnięciaTruskawki umyć, pokroić w kosteczkę.Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno.Dodać mascarpone i cukier - ubijać, aż składniki się połączą.Do kremu dodać truskawki i wymieszać.Bezę pokruszyć.W tortownicy średnicy 24cm ułożyć warstwę bezy, formując niski rant. Następnie wyłożyć krem z truskawkami i  przykryć warstwą bezy.Torcik

kolorowotorcikowo
Ciasto biszkoptowe z porzeczkową nutą 165

tarce czekoladę Tiki Taki, mieszamy. 2. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, masło i mleko, mieszamy, lekko studzimy. Przełożenie ciasta: ciasto jasne - połowa dżemu z czarnej porzeczki - połowa kremu z serkiem mascarpone - ciasto ciemne - druga połowa dżemu z czarnej porzeczki - druga połowa kremu - ciasto jasne - polewa czekoladowa Ciast wkładamy na kilka godzin do lodówki :-) Smacznego :-))) #beko #ciastojakzobrazka Poniżej filmik, który pokaże

kruche babeczki
muffinki czapki Mikołaja 92

muffiny wyłożonych papierowymi papilotkami (ok. 6 szt). Pieczemy w 160 st. C przez ok. 20 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy na kratce. składniki na krem: 150 g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremówki 30-36% 1 i 1/2 łyżki cukru pudru czerwony barwnik spożywczy wykonanie: Mascarpone miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Dodajemy(...)mascarpone i miksujemy na sztywny krem. Do ok. 2/3 części kremu dodajemy barwnik spożywczy w takiej ilości jak intensywny kolor chcemy uzyskać i mieszamy. Pozostałą część zostawiamy białą. Przekładamy np. do woreczków cukierniczych i dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Rolada makowa błyskawiczna 115

Składniki: Biszkopt idealny • 6 jajek • 113 g mąki pszennej • 85 g cukru Krem serowy • 100 g mascarpone • 4 łyzki cukru pudru • 100 g śmietany 30% Sos wiśniowy • 100 g wiśni mrożonych • 3 łyżki cukru • kieliszek wódki cherry • 1/2 puszki gotowej masy makowej • 2 czubate łyżki marmolady z różą • 200 g orzechów ziemnych Wykonanie: • Białka ubić na sztywno, dodać(...)dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. • Piec w temp. 180 st.C przez 10 minut. • Ubić śmietanę z cukrem na sztywno, dodać ser mascarpone i wymieszać na gładki krem. • Na suchą patelnię wsypać cukier i skarmelizować go, dodać wiśnie i przesmażyć. • Wlać wódkę i podpalić. Flambirować do wyparowania alkoholu

To co kocham
Ciasto z Pietruszką i Syropem Klonowym 114

dwóch form, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnia. Pieczemy około 40 minut. Wyjmujemy i s tudzimy początkowo w formie a następnie na kratce kuchennej. Krem: 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki syropu klonowego Serek mascarpone ucieramy z syropem klonowym. Krem przekładamy ciasto. Posypujemy cukrem pudrem tuż przed podaniem. Ciasto wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce

Made By Mom And Son
Ciasto Ferrero Rocher 2552

przekroić na 4 równe części. Masa: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijanie dodając wymieszany cukier puder z usztywniaczem. Serek mascarpone zmiksować z kremem Nutella. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie pomieszać całość za pomocą łyżki. Odłożyć do lodówki 1/3 masy, będzie ona potrzebna do dekoracji tortu. Do pozostałej(...)pieczenia i kakao 7. Dodać orzechy 8. Delikatnie wymieszać 9. Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia 10. Upiec ciasto 11. Ubić śmietankę kremówkę 12. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 13. Dodać do masy ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać 14. Odłożyć część masy do dekoracji 15. Do reszty masy dodać ciastka oraz orzechy 16. Biszkopt przeciać na 4 częsci

KuchniaWeDwoje.pl