krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:97/372)

Ekspresowy tort bezowy z cytrynowym kremem mascarpone i truskawkami 144

wszystkim smakował. Polecam, ponieważ jego przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt - rewelacyjny. Koniecznie spróbujcie!  Torcik o średnicy około 20 cm:  3 krążki bezowe (*) około 15 truskawek Krem: 250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru (płaskie) sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny żółty barwnik (opcjonalnie) Moja dekoracja: beziki cytrynowe krem czekoladowy truskawki(...)kawałki cytryny cytrynowe wiórki czekoladowe ozdoby cukrowe Przygotować krem.  Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - uprzednio zmiksowanym ze skórką oraz sokiem z cytryny i opcjonalnie z odrobiną żółtego barwnika. Truskawki odszypułkować, umyć i przekroić na pół lub pokroić w grubsze plasterki. Owoce odsączyć z nadmiaru soku/wody. Blaty bezowe przełożyć (**) kawałkami truskawek

Di gotuje
Kostka Cappuccino 377

ogóle, nie lubię, ale kawowym słodkościom nie odmawiam.. Wiem, trochę taki paradoks, ale każdy ma swoje dziwactwa ;) Wracając do ciasta - dwa czekoladowe blaty przełożone pysznym kremem cappuccino na bazie serka mascarpone i kremówki. Całość nie za słodka, co dla mnie bardzo istotne. Ciasto eleganckie, ładnie prezentujące się na stole. W sam raz na jakąś rodzinną uroczystość. Polecam :) Przepis pochodzi(...)mąki pszennej ( 1 szklanka + 2 łyżki ) 220 g cukru ( 1 szklanka ) 8 dużych jajek 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem cappuccino: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 10 g żelatyny ( 2,5 łyżeczki ) 100 g kawy cappuccino ( proszku ), smak dowolny 5 łyżek cukru pudru Nasączenie: 1/4 szklanki likieru kawowego

Opowieści z piekarnika
Ciasto leśny mech 476

kropelek aromatu śmietankowego -2 szklanki mąki pszennej -pół szklanki mąki ziemniaczanej -3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -250 g świeżego szpinaku (lub 450 g mrożonego) Krem: -500 ml śmietany kremówki 30 % -250 g serka mascarpone -3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: -250 g malin -250 g borówki Przygotowanie --> Ciasto: --> Świeży szpinak umyć i bardzo dobrze odsączyć na sicie z wody. Mrożony(...)Odciętą część kruszymy w dłoniach na okruszki. Dolny blat ciasta przekładamy z powrotem do tortownicy. --> Krem: --> W misie miksera ubijamy śmietanę, gdy śmietana będzie gęstnieć dodajemy serek mascarpone i ubijamy na sztywny krem. Pod koniec dodajemy cukier puder. Do masy dodajemy maliny i borówki (trochę zostawiamy do dekoracji na wierzch ciasta). --> Wykonanie: --> Gotowy krem wykładamy na spód ciasta, wierzch posypujemy

Marta Gotuje
Ciasto Minotaur 109

kremu. Do masy można użyć czekolady mlecznej, będzie miała delikatniejszy smak. Przepis znaleziony na blogu "Prosty przepis na".  Biszkopt: 4 jajka  1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Masa mleczna: 200 g masła 1/2 szkl mleka 2 szkl mleka w proszku 1/2 szkl cukru Krem czekoladowy: 250 g mascarpone(...)dodając na przemian mleko i mleko w proszku. Wyłożyć na nasączony mocną herbatą biszkopt. Krem: śmietankę mocno podgrzać, zalać posiekaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. Mascarpone miksować dodając po łyżce masy czekoladowej. Krem wyłożyć na masę mleczną. Ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem można posypać gorzkim kakao

Smakołyki Asi
BISZKOPT Z MUSEM GRUSZKOWYM 146

Niebo w gębie!   Składniki na biszkopt (średnica 24cm): 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 100g borówek amerykańskich Poncz: ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru Mus gruszkowy: 1 kg obranych, pokrojonych gruszek 2 galaretki gruszkowe Wykonanie(...)piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Dodać borówki. Wymieszać łyżką. Wykonanie musu : Gruszki należy obrać, wydrążyć gniazda nasienne a następnie przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu, aż zmiękną

Słodki Zakątek
Rolada orzechowa z kremem czekoladowym - bezglutenowa 217

glutenu po prostu idealna. Ciasto w całości upieczone z mielonych, prażonych orzechów laskowych, już podczas pieczenia pachnie obłędnie. Krem to już czysta poezja smaku! Najsmacznieszy krem czekoladowy na świecie, zarazem najprostszy i najłatwiejszy. Serek mascarpone, śmietana kremówka i dobre kakao. Kombinowałam z różnymi super czekoladami, a najprostsze rozwiązanie okazało się najcelniejsze. Ach...smak i kolor, naprawdę polecam! Ta przepyszna rolada(...)MIŁOŚCIĄ RODZINY I BLISKICH - ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA! Składniki na ciasto: 4 jajka L 100 g cukru/ksylitolu 120 g prażonych, mielonych orzechów laskowych+ do posypania biszkoptu Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2 łyżki ciemnego rumu/likieru orzechowego 1/2 słoiczka ulubionego dżemu Dodatkowo : posiekane orzechy laskowe 100 g gorzkiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki z kremem pistacjowo-czekoladowym 130

wykorzystywać! Na 6 sztuk dużych babeczek Ciasto: 150 g mąki 80 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 35g posiekanych pistacji Krem: 250ml słodkiej śmietanki 30% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ¾ tabliczki czekolady deserowej 1 pełna łyżeczka kakao Ok 70ml likieru pistacjowego Ok 40g posiekanych pistacji Sposób przygotowania: Mąkę i cukier puder przesiewamy przez(...)piekarnika na ok 13-15 minut. Studzimy. Krem: Ok pół godziny przed przygotowaniem kremu rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Studzimy. Śmietanę, cukier puder oraz serek mascarpone ubijamy na gęsty krem. Dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy likier, drugi łączymy powoli z czekoladą oraz kakao. Kremy nakładamy po dwóch różnych stronach worka od szprycy z założoną tylką w kształcie gwiazdki

Kuchnia w czekoladzie
TORT BEZOWY DACQUOISE 337

beza: 6 białek w temperaturze pokojowej 300 g drobnego cukru (1,5 szklanki) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli 8 daktyli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 150 g kajmaku 1/2 szklanki orzechów włoskich 10 daktyli kakao do dekoracji Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze(...)piekarniku (najlepiej na całą noc). Jeśli beza w trakcie pieczenia popękała, nie martw się to znak, że na pewno się udała. Pora na przygotowanie kremu. Orzechy i daktyle siekamy na małe kawałki. Mascarpone mieszamy z masą kajmakową i miksujemy na jednolitą masę. W szklanej lub metalowej misce ubijamy śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy 1 łyżkę cukru pudru. Ubitą śmietankę dodajemy

KuchcikoweLove
Rurki z serkiem mascarpone 111

propozycja na dziś – rurki z serkiem mascarpone Rurki z serkiem mascarpone Składniki na ciasto: 500g mąki 250g masła 150g śmietany 2 żółtka szczypta soli Rurki z serkiem mascarpone Składniki na krem: 350 ml śmietany 30 % śmietan fix cukier wanilinowy 2 łyżki cukru 250g serka mascarpone Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać chłodne masło. Masło posiekać z mąką, dodać(...)stopniach, aż się lekko zarumienią. Po wyciągnięciu zdejmujemy z foremek. Po przestudzeniu nadziewamy kremem. Wykonanie kremu: Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fix,  pod koniec ubijania gdy śmietana będzie już dobrze ubita dodawać małymi porcjami serek masckarpone. Artykuł Rurki z serkiem mascarpone pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Torcik bezowy z kremem kawowym 144

Delikatny torcik bezowy z kremem kawowym na bazie serka mascarpone z owocami leśnymi. Idealny na lato, elegancki(...)przepyszny. Inspiracja z bloga Moje Wypieki. SKŁADNIKI: beza: 4 białka szczypta soli 200 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem: 250 g serka mascarpone 350 g śmietanki 30% 1 łyżeczka kawy mielonej 4 łyżki cukru pudru ok. 350 gram kwaskowych owoców: jeżyn , borówek, poziomek Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą

Kuchnia bezglutenowa
Sernik kokosowy z kremem z palonej białej czekolady 530

spodzie z maślanych kruchych ciasteczek. Niezwykły jest tutaj krem i to właśnie jemu należałoby poświęcić kilka zdań. Jestem pewna, że większość z Was już wiele razy robiła krem na bazie bitej śmietany, mascarpone i białej czekolady. Jest rewelacyjny i tego nie ukrywam- też często go przygotowuję, ale krem na tym kokosowym serniczku bije wszystkie inne na głowę(...)zmiksować mikserem, a następnie nie przerywając miksowania wlewać strumyczkiem ostudzoną mieszankę z palonej białej czekolady.   Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do mascarpone z paloną czekoladą, zmiksować. Na koniec do kremu wlać przestudzoną żelatynę (polecam najpierw ją zahartować kilkoma łyżkami kremu, by uniknąć zwarzenia). Gotowy krem wyłożyć na stężały sernik z lodówki, wyrównać szpatułką. Wierzch ciasta posypać

Nastoletnie Wypiekanie
Piętrowy tort komunijny 144

mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Biszkopt mały 5 jajek 100 g mąki tortowej 35 g mąki ziemniaczanej 160 g cukru szczypta soli Krem chałowowy 800 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 500 g czekolady mlecznej 500 g chałwy waniliowej Krem waniliowy 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczka ekstraktu(...)zagotować. Śmietankę studzimy i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie śmietankę ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Pod koniec miksowania dodajemy schłodzone mascarpone i pokruszoną chałwę. Mieszamy, aby składniki się połączyły. Krem maślany do tynkowania tortu Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na jasną, puszysta masę. Stopniowo dodajemy mleko skondensowane o temperaturze pokojowej. Miksujemy całość około

Wędrówki po kuchni
Kruche babeczki z kremem mleczno-orzechowym 81

bezdodatkucukru Składniki na ciasto: – 200 g mąki jaglanej – 3 łyżki erytrytolu – 100 g zimnego masła – jajko – łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: – 125 g serka mascarpone – 100 g gęstego mleczka kokosowego – 2 łyżki masła orzechowego – banan Dodatki: – orzechy włoskie, orzechy ziemne, kiwi Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę przesiej na stolnicę(...)lodówki na ok. 30 min. Formę do pieczenia wypełnij ciastem i ponakłuwaj widelcem. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok. 10-13 min w temp. 180°C. Krem: Mleczko kokosowe połącz z serkiem mascarpone, bananem i masłem orzechowym, a później dokładnie zblenduj do kremowej konsystencji. Do babeczek dodaj mleczno-orzechowy krem, posyp posiekanymi orzechami i plasterkami kiwi. Zjadaj ze smakiem. Jeśli masz

Mrs. Endorfina
Kakaowe muffinki nadziewane malinami z kremem mascarpone/pyszne babeczki z malinami 200

waniliowy -3 szklanki mąki pszennej  -1 szkl cukru -2 łyżki kakao (pełne) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 płaska łyżeczka sody -1 szczypta soli KREM -500ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -pół szklanki cukru pudru DODATKOWO -250g malin Skłądniki mokre oddzielamy od suchych, mokre dajemy do suchych i mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Formę do muffinek(...)wysokości ciastem. Pieczemy około 25 minut w tem 180 stopni-do suchego patyczka. Muffinki studzimy. KREM Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone-miksujemy na gładki krem  i gotowe :) W każdej babeczce wycinamy nożem dziurkę-na kształt lejka, do dziurki wkładamy maliny (wycięte ciasto kruszymy do miseczki) Na każdą babeczkę wyciskamy krem Następnie na czubek każdej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biszkopt piernikowy z kremem 97

tego biszkoptu jest mocno podgrzewana, więc składniki te przed dodaniem powinniśmy przestudzić . Krem do ciasta Krem przygotowałam na bazie mojego ulubionego i najprostszego kremu śmietanowego. Tym razem jest to krem z dodatkiem aromatycznego cynamonu . Przygotowanie kremu jest bardzo proste, trzeba tylko pamiętać, żeby serka mascarpone nie ubijać zbyt długo. Długie ubijanie i mieszanie serka na wysokich obrotach może spowodować(...)żelatynę. Przygotowany krem nakładamy między dwa blaty biszkoptu, który możemy nasączyć aromatycznym ponczem. Na koniec całość polewamy czekoladą i posypujemy prażonymi orzechami. Biszkopt piernikowy z kremem jest już gotowy. Gotowy biszkopt przechowujcie przykryty, aby nie obsychał najlepiej w chłodnym miejscu. Do kremu dodałam odrobinę żelatyny, która utrzymuje jego konsystencję w dobrym niezmienionym stanie przez kilka dni. Krem można oczywiście przygotować

SprawdzonaKuchnia.pl