czasie, tuż przed składaniem tortu, krem lekko ubić mikserem, tak aby trochę go napowietrzyć, ale nie za długo. Nasączenie: sok z jednej cytryny dopełniony wodą przegotowaną (tak aby w sumie było 1,5 szklanki ponczu). Ponadto: 350 gr dżemu truskawkowego 350 gr dżemu malinowego 600 ml kremówki 500 gr mascarpone barwniki 3 opakowania biszkoptów podłużnych po 220 gr każde(...)malinowy. Następnie Na część truskawkową wyłożyć pozostały krem z białej czekolady, na część malinową wyłożyć pozostały krem z gorzkiej czekolady. Wyłożyć trzeci blat. Nasączyć. Bitą śmietanę ubić z mascarpone na sztywny krem. Kremem wysmarować boki i wierzch tortu, szprycą wzdłuż dolnej krawędzi wycisnąć pasek kremu. Przyklejać biszkopt jeden koło drugiego, ściśle. Przewiązać wstążeczką. Wysypać mm, wyrównać. Tort jest bardzo duży
moj przepis naBezglutenowe babaeczki - tartaletki z ciasta kruchego z delikatnym kremem śmietankowym z dodatkiem mascarpone i malinami. Po prostu kwintesencja lata. Babeczki wprost rozpływają się w ustach... SKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free 200 g cukru pudru 220 g masła 2 jajka krem: 3 łyżki konfitury malinowej 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki(...)wstaw do lodówki na minimum godzinę. Galaretkę rozpuść w 300 ml wody, odstaw w chłodne miejsce do stężenia. W tym czasie przygotuj krem: śmietankę ubij na sztywno pod koniec dodaj cukier puder, następnie dodaj serek mascarpone i zmiksuj. Schłodź w lodówce. Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wyłóż nim wysmarowane masłem foremki do tartaletek
Kuchnia bezglutenowałyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła 2 jajka 3 łyżki mleka 3 batoniki Milky Way Krem: 6 batoników Milky way 250 ml śmietany kremówki (30% lub 36%) 1,5 szklanki mleka w proszku 200 g serka mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: batoniki Milky Way do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Każdy batonik(...)wrzenia. Mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się batoników. Następnie ściągamy krem z ognia, dodajemy mleko w proszku i dokładnie miksujemy. Krem pozostawiamy do wystudzenia. Do wystudzonego kremu dodajemy serek mascarpone i śmietanfix. Miksujemy tylko chwilę do połączenia składników. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem i kawałkiem batonika. Smacznego Artykuł Babeczki Milky Way pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujedżemu agrestowego z kiwi - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1/3 łyżeczki soli - 1/4 szklanki wody - 100g jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki oleju roślinnego - kilka kropel barwnika zielonego w żelu Krem do dekoracji: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 1/2 szklanki cukru pudru waniliowego - 1 kiwi Najpierw przesiewamy mąkę i wsypujemy do niej cukier, sodę i sól. Wszystko razem mieszamy i dodajemy wodę(...)stopni i pieczemy ok. 25-30 minut. Po wystygnięciu mufinek robimy krem. Najpierw ubijamy śmietanę a następnie powoli wsypujemy cukier dalej ubijając. Na końcu dorzucamy serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijamy. Gotowy krem przekładamy do szprycy i dekorujemy mufinki. Na wierzch każdej udekorowanej mufinki kładziemy kawałeczek kiwi i możemy już wcinać Smacznego
Kuchenne Wariacjełyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 3 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody Krem czekoladowy: 1 szklanka śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2,5 łyżki cukru pudru 260 g mlecznej czekolady Galaretka mango - pomarańcza: 1 duże mango 1 pomarańcza 1,5 opakowania galaretki pomarańczowej Biszkopt piernikowy(...)ciasto. Najlepiej piec do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. Po przestudzeniu ścinamy górę piernika i kruszymy do miski. Resztę ciasta dzielimy na dwa blaty. Krem czekoladowy z mascarpone: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i czekoladą. Następnie na najmniejszych obrotach łączymy śmietankę z mascarpone
VioletoweKucharzeniebardzo czyste dzieci to nie jest przepis dla Was, bo usmarowana, szczęśliwa czekoladowa buzia gwarantowana. Ilość sztuk: 10 lizaków Składniki: Lizaki: 150g biszkoptów (mogą być wyschnięte) 70g kremu czekoladowo-orzechowego 50g mascarpone 10 patyczków od lodów* Polewa: 150g gorzkiej czekolady Łyżeczka masła Kolorowa posypka *Patyczki otrzymałyśmy od zaprzyjaźnionego sklepu spożywczego. Jeśli ktoś nie ma możliwości zdobycia ich w ten sposób
Kolizje Smakówtradycyjny placek:) Moje Dzieci bardzo chciały zjeść "jakieś" ciasto ze śliwkami i kremem, więc tak oto powstał biszkopt w zdrowszej wersji, bo z mąki owsianej, który przełożyłam kremem na bazie budyniu i mascarpone. Na wierzch ułożyłam duże, jędrne i słodkie śliwki, które uprzednio posypałam cynamonem i brązowym cukrem, dodałam odrobinę masła i skarmelizowałam, a "sos", który powstał z karmelizacji owoców(...)okolo 30-35 minut. Po tym czasie wyjmij z piekarnika i ostudź.KREM BUDYNIOWY:W garnuszku z grubym dnem zagotuj 350 ml mleka. W 50 ml mleka rozmieszaj proszek budyniowy i wlej mieszankę na gotujące się mleko. Ugotuj budyń.Całkowicie ostudzony budyń zmiksuj krótko z mascarpone i cukrem pudrem.KARMELIZOWANE ŚLIWKI:Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i wyjmij pestki.Na
Słodko-Słony Świat IlonyCiacho, które zauroczyło nas zarówno swym wyglądem jak i smakiem. Jest po prostu bajeczne. Cudownie kruchy spód, olbrzymia ilość malin, zanurzonych w malinowej galaretce, z delikatnym kremem śmietanowym z mascarpone, a wszystko to zwieńczone chrupiącą migdałową bezą - po prostu rozkosz dla podniebienia. Ciasto choć wydawałoby się sezonowe, to tak nie do końca..., ja użyłam malin mrożonych i uważam, że skracają(...)tylko działać bardzo energicznie, tak by galaretka nie stężała nam całkowicie przed rozprowadzeniem jej na cieście. Blaszkę wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Krem śmietankowy z wanilią: - 500ml schłodzonej kremówki, 36% tłuszczu - 250g mascarpone - 3 łyżki ksylitolu z wanilią (lub cukru waniliowego) Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i ubić na dość sztywną masę (uważając, by nie zrobiło
Smaczne Zdrowerewelacja, najlepszy wypiek tego roku, który na pewno pojawi się na naszym świątecznym stole. Miękkie piernikowe ciasto nasączyłam ponczem z dodatkiem whisky, przełożyłam pysznym nadzieniem mincemeat i prostym kremem na bazie mascarpone, który świetnie się nakłada i nie spływa. Mój tort wyszedł w kształcie igloo, bo tak urosło mi ciasto ;) Składniki Ciasto 2 jajka 1/3 szklanki cukru 4 łyżki miodu(...)ciepłej wody 3 łyżki cukru 50 ml whisky Wszystkie składniki wymieszać, aż do rozpuszczenia cukru. Nadzienie kilka łyżek nadzienia z tego przepisu - klik * Krem 250 ml śmietanki 36% pół szklanki cukru pudru 250 g mascarpone Schłodzoną śmietankę ubić na gęsto z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i całość ubijać, aż zesztywnieje. Uwaga, by nie robić tego za długo, bo zacznie
Słodkie inspiracjegram masła Składniki na galaretkę z malinami 800 gram świeżych bądź mrożonych malin 3 malinowe galaretki 4 szklanki wrzącej wody Składniki na krem śmietankowy 500 ml śmietanki kremówki 30 bądź 36% 250 gram serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Składniki na bezę z migdałami 3 białka 150 gram cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40 gram(...)Wyłożyć na kruche ciasto, dokładnie wyrównać i włożyć na godzinę do lodówki. Krem śmietankowy Wszystkie składniki powinny być schłodzone przez co najmniej 12 godzin. Nieschłodzona śmietanka bądź mascarpone mogą spowodować, że krem się nie ubije bądź zwarzy się. Wszystkie składniki umieścić w misie miksera do momentu otrzymania gęstego kremu. Krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Na wierzch nałożyć bezowy blat. Schłodzić
To Musisz WiedziećWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Torcik porzeczkowy przełożony kremem porzeczkowym na bazie frużeliny i serka mascarpone. Całość rozpływa się w ustach i smakuje wyśmienicie. Sekret pysznego smaku tkwi w delikatnym i miękkim biszkopcie przełożonym doskonałym, lekko kwaskowym kremem porzeczkowym. To połączenie doskonałe! Korzystajmy z dobroci porzeczki, na którą aktualnie mamy sezon, ponieważ(...)Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości wody (gorącej). Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do owoców, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzoną przekładamy do lodówki do całkowitego zgęstnienia. --> Krem: --> Do misy miksera przekładamy gęstą frużelinę i serek mascarpone. Miksujemy do połączenia. --> Wykonanie: --> Każdy przekrojony biszkopt* przekładamy kremem porzeczkowym (trochę kremu odkładamy do dekoracji i obsmarowania boków torcików. --> Torcik składamy w "piramidę" boki delikatnie
Marta GotujeSkładniki: Ciasto: - 120g cukru - 200g mąki pszennej - 100g wiórek kokosowych - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1/2 szklanki wody - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 15ml likieru miętowego - kilkanaście listków mięty - 1 opakowanie śmietan-fix Zaczynamy od utarcia masła z cukrem. Kiedy już się z tym uporamy(...)Całą masę przekładamy do papilotek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni na 25 minut. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia i bierzemy się za krem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Następnie dorzucamy serek mascarpone razem z posiekanymi listkami mięty oraz śmietan-fixem. Wszystko delikatnie miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec wlewamy likier miętowy, mieszamy i przekładamy do rękawa
Kuchenne Wariacjepomarańczy sok z pomarańczy (1 łyżka) ekstrakt z wanilii (1 łyżeczka) sól (szczypta) Poncz: herbata zaparzona (pół szklanki) sok z pomarańczy (3 łyżki) Krem krówkowy: masa kajmakowa orzechowa (500 g) serek mascarpone (250 g) orzechy włoskie posiekane (40 g) Krem maślany na bezie: białka (6 szt.) cukier (400 g) masło (500 g) minimum 82% tłuszczu w temp. pokojowej sól (szczypta(...)lepiej), a w tym cieńszym biszkopcie odkrawamy tylko przyrumienioną górę. 2.) Poncz . Zaparzamy pół szklanki herbaty, dolewamy sok z pomarańczy do wystudzonej herbaty, mieszamy i odstawiamy. 3.) Krem krówkowy. Masę krówkową, serek mascarpone i orzechy posiekane miksujemy do uzyskania jednolitej masy. 4.) Składanie tortu. Tort najlepiej składać w rancie, wtedy nie ma ryzyka, że wyjdzie krzywo. Na pierwszy blat
RITA food channeltrzcinowego 125 g masła 1/2 kg mąki pszennej 2 jajka małe 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka sody oczyszczonej czubata 25 g przyprawy do piernika szczypta soli krem kawowy warstwa I: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka kawy mielonej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/4 szklanki wody galaretka kawowa 1 szklanka(...)Formę wykładam papierem do pieczenia i przekładam do niej ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół około 20 minut.Jak przestygnie nasączam piernik winem. Krem kawowy warstwa I: Mascarpone, kremówkę, puder, przekładam do misy i ubijam. Kawę rozpuszczalną i ziarnistą zaparzam razem w 1/4 szklance gorącej wody. Żelatynę namaczam w łyżce zimnej wody i rozpuszczam w gorącej
wesoła kuchnia