krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:111/372)

FALE DUNAJU. BEZGLUTENOWE - OWSIANE. 169

słoiczki litrowe domowych wiśni w syropie, Nasączenie - u nas likier wiśniowy. krem: mleko, 3/4 litra, Budyń śmietankowy, 1 duży, bezglutenowy, Budyń waniliowy, 1 duży, bezglutenowy, Cukier trzcinowy, 8 łyżek, Laska Wanilii, 1 Masło, kostka polewa: Mleczna czekolada, tabliczka, Mleko, 2 łyżki, Masło 2-3 łyżki, Mascarpone, 2-3 łyżki, Bezglutenowe mąki, których używamy opisałyśmy tutaj: KLIK . WYKONANIE: Ciasto: Białka oddzielamy(...)Zupełnie zimny krem układamy na cieście. /My przygotowałyśmy krem dzień wcześniej. Polewa: Połamaną czekoladę podgrzewamy z mlekiem do uzyskania jednolitej masy. Lekko studzimy i miksujemy z masłem i mascarpone. Polewamy budyniowy krem. Fale Dunaju to pewnego rodzaju powrót do przeszłości. Lata temu starsza kucharka zachwycała domowników aromatem i smakiem tego ciasta. Następnie nastała chwila "odpoczynku". Domowy przepis nam się zagubił

Wypisz Wymaluj
Poziomkowo-śmietankowy torcik z truskawkami 197

spół, pyszny śmietankowy, delikatny krem, a do tego soczyste truskawki... Czy może być coś lepszego? Oceńcie sami. U mnie torcik znikł równie szybko, jak się pojawił. Na zdjęciu ostatni kawałek... Składniki: 400 g jogurtu naturalnego typ grecki o temperaturze pokojowej 2 galaretki poziomkowe 1 szkl. gorącej wody 1 szkl. truskawek 1 opakowanie serka mascarpone (200g) 200 ml śmietany kremówki(...)przygotowanej formy i wkładamy do lodówki do stężenia. Śmietankowy krem: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier puder. Do śmietany dodajemy powoli serek mascarpone. Mieszamy łyżką. Krem śmietankowy wykładamy na poziomkowy spód. Na brzegach formy układamy połówki truskawek. Środek zdobimy czekoladową posypką. Smacznego

Słodkie okruszki
Tort z musem z truskawek i masą śmietankowo – karmelową 124

stawiamy na małym ogniu, podgrzewamy. W małej szklance mąkę rozrabiamy z 2-3 łyżkami wody. Zarobioną mąkę łączymy z musem. Całość zagotowujemy i odstawiamy do przestudzenia. krem 500 g serka mascarpone 300 g śmietany 36% 4-5 łyżek cukru pudru 2-3 łyżki masy krówkowej 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego W misie umieszczamy serek mascarpone(...)niego krem śmietankowo – karmelowy. Za pomocą noża lub łopatki delikatnie wyrównujemy krem. Krem przykładamy drugim blatem, na który wykładamy drugą porcję musu i krem, przykrywamy trzecim biszkoptem. wykończenie 100 g serka mascarpone 2-3 łyżki śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 łyżka likieru kokosowego lub cytrynowego perełki cukrowe / wiórki i płatki kokosowe / świeże owoce / kwiaty / gałązki eukaliptusa i pistacji

Raj dla Podniebienia
Deser bananowy z kajmakiem 194

Dzisiaj deser dla zabieganych lub dla tych, którzy lubią proste rozwiązania. Z bananem, pokruszonymi herbatnikami, kremem z serka mascarpone i kajmaku. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu i jest bardzo smaczny. Banan i kajmak świetnie do siebie pasują. Polecam z filiżanką kawy Składniki (na 3 porcje) : 80 g herbatników 250 g serka mascarpone 180 g masy krówkowej (kajmakowej) 1 duży(...)pokruszonych herbatników. Następnie rozłożyć warstwę plasterków banana oraz poprzyklejać do boków szklaneczek. Nałożyć krem kajmakowy i wyrównać. Wierzch posypać resztą herbatników. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser orzechowo – karmelowy → Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem → Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym → Deser z czereśniami i kardamonem → Deser z mango i mascarpone

Oryginalny smak
Babeczki z kawałkami czekolady i kremem śmietankowym 153

połączenia składników. Dodajemy jagody i szybko mieszamy. Przekładamy do foremek silikonowych lub papierowych umieszczonych w formie do muffinów. Pieczemy 40 minut w 180*C, do tzw. suchego patyczka. Krem: 150 g mascarpone 150 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru  Schłodzone składniki zmiksować razem na sztywny krem. Udekorować wystudzone babeczki. Posypać kolorowymi cukierkami.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Tort cynamonowy z ananasem 197

Dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy dokładnie, aż się rozpuści. Gdy frużelina ostygnie wkładamy ją do lodówki na całą noc (min 6 godz). Krem cynamonowy: 450 g serka mascarpone 400 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżeczki cynamonu 5 łyżek cukru pudru lub więcej, do smaku W misce umieszczamy serek mascarpone, kremówkę, cynamon(...)wodę z sokiem z cytryny i nasączamy blaty biszkoptowe. Nie przesadzajmy z nasączeniem, aby nie zatopić biszkoptu. Krem cynamonowy do dekoracji: 200 ml kremówki 36% 50 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru ½ łyżeczki cynamonu W misce umieszczamy kremówkę, mascarpone, cynamon i cukier puder. Całość mieszamy przy pomocy miksera (wolne obroty

Słodki Pomysł
Ciasto czekoladowe z profiterolkami 80

jeszcze lepiej smakuje. Naprawdę warte polecenia.     Składniki: Ciasto parzone na profiterolki: 125ml wody (pół szklanki) 40g masła pół szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli Krem do profiterolków: 100g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 1 łyżki cukru pudru Ciasto czekoladowe: 115g mąki pszennej 130g cukru 40g kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 1 jajko(...)Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 25 minut , aż ptysie zrumienią się i staną się chrupiące. Odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Przygotowujemy krem: do misy miksera wlewamy śmietankę, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i miksujemy całość do uzyskania gęstej konsystencji *** *** Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką do nadziewania i robiąc małe dziurki wypełniamy nim profiterolki

Blog z Apetytem
Tort solony karmel 416

pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Składniki na krem karmelowy (do przełożenia i dekoracji tortu): 1/2 szklanki sosu karmelowego solonego 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Składniki na krem śmietankowy (do obłożenia tortu): 300 ml śmietany 30%  3 łyżki cukru pudru Śmietan-fix Składniki na nasączenie: pół szklanki przegotowanej wody łyżka soku z cytryny(...)potrzebujesz biszkopt na inną formę, skorzystaj z Przelicznika foremek . Krem karmelowy W misce ubijamy śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Dodajemy sos karmelowy oraz serek mascarpone, delikatnie mieszamy. Odkładamy 3 łyżki kremu do dekoracji tortu. Nasączenie Sok z cytryny przelewamy do szklanki, dopełniamy wodą, dosypujemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Składanie tortu Pierwszy blat biszkoptowy kładziemy na paterze, nasączamy

Słodkości na talerzu
Tort czekoladowo truskawkowy 246

jeśli do tego jeszcze są słodkie… idealnie! ;) Dziś mam dla Was zatem propozycję na słodki upominek: tort czekoladowo truskawkowy z bitą śmietaną. Żeby krem był bardziej stabilny dodałam do niego serek mascarpone i śmietanFix, można użyć też dowolnej bitej śmietany w proszku jako utrwalacza. Biszkopty piekłam w dwóch niedużych(...)tortownicach o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 (płaskie) łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500-600 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietanFixu lub innego utrwalacza do bitej śmietany +truskawki do dekoracji, białe wytrawne wino na poncz lub dowolna

Ciastkozercy
Tort czekoladowo truskawkowy 317

jeszcze są słodkie… idealnie! ;) Dziś mam dla Was zatem kolejną propozycję na słodki upominek na Dzień Matki: tort czekoladowo truskawkowy z bitą śmietaną. Żeby krem był bardziej stabilny dodałam do niego serek mascarpone i śmietanFix, można użyć też dowolnej bitej śmietany w proszku jako utrwalacza. Biszkopty piekłam w dwóch niedużych(...)tortownicach o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 (płaskie) łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500-600 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietanFixu lub innego utrwalacza do bitej śmietany +truskawki do dekoracji, białe wytrawne wino na poncz lub dowolna

Ciastkozercy
Ciasto śmietanowo-porzeczkowe z bezą 774

wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i piec jeszcze 30 minut. Wystudzić. Wyjąć z papierem z blaszki. Krem: 500 g mascarpone 300 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru W misce umieścić dobrze słodzoną śmietanę kremówkę, mascarpone i cukier puder. Ubić na najwyższych obrotach miksera do uzyskania gęstego kremu

Moja Galeria Smaku
Ciasto wiśniowe na makowym biszkopcie 150

Ciasto wiśniowe na makowym biszkopcie jest proste w przygotowaniu i bardzo pyszne. Krem wiśniowy na bazie śmietany i mascarpone świetnie się łączy z makowym biszkoptem i dżemem wiśniowym. Dzięki tak dobranym składnikom możemy przygotować pyszne ciasto wiśniowe poza sezonem, bo nie wymaga ono od nas posiadania wiśni. Oczywiście jeżeli posiadacie mrożone wiśnie, to możecie przygotować z nich frużelinę wiśniową zamiast(...)Warstwa wiśniowa i nasączenie: 1 duży słoik dżemu wiśniowego 1 torebka herbaty białej lub zielonej lub szarej 2 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny Krem wiśniowy: 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 1 galaretka wiśniowa z cukrem + 200 ml wody 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja: wiśnie, marcepanowe liście (u mnie galaretka z wisienką

Passions hobbies life
TIRAMISU WANILIOWE 311

tłumaczeniu oznacz deser, który stawia na nogi. To deser, który składa się z warstwy biszkoptu nasączonej bardzo mocną kawą espresso oraz likierem amaretto, na którą nakłada się warstwę kremu z sera mascarpone, jajek, cukru i śmietany, a całość posypuje się warstwą kakao. Pomimo, iż tiramisu to dziś kulinarny klasyk i jeden z najbardziej znanych włoskich deserów to historia jego(...)rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy barmańskiego syropu o waniliowym. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem -   ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać serek mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm  wykładamy folią aluminiową (spód

Ciastka - domowe słodkości
Malinowa chmurka 174

masła cukier waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z owocami 600 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szkl wrzącej wody Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40-50 g płatków migdałowych Ciasto kruche(...)płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę i serek mascarpone wyłożyć do miski i ubijać aż zgęstnieje. Pod koniec dodać cukier puder. Ciasto wyjąć z lodówki, na galaretkę wyłożyć krem i wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić

Pieguskowa Kuchnia
Malinowa chmurka 282

masła cukier waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z owocami 600 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szkl wrzącej wody Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40-50 g płatków migdałowych Ciasto kruche(...)płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę i serek mascarpone wyłożyć do miski i ubijać aż zgęstnieje. Pod koniec dodać cukier puder. Ciasto wyjąć z lodówki, na galaretkę wyłożyć krem i wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić

Pieguskowa Kuchnia