krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:147/372)

Czekoladowa rolada z truskawkami 107

zawijać. Prezentuje się wspaniale, ale jeszcze lepiej smakuje – prosty krem świetnie pasuje i uwydatnia smak truskawek, a kakaowy biszkopt świetnie do tego wszystkiego pasuje. Składniki (na dużą roladę): 5 jajek 150g cukru 150g mąki 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 250ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 500g truskawek Dodatkowo: cukier puder do oprószenia   Nastawiamy piekarnik(...)ciasto się nie połamało. Zostawiamy w ścierce do ostygnięcia.   Gdy ciasto ostygnie, przygotowujemy krem – dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Miksując dalej, dodajemy od niej mascarpone i miksujemy na jednolity krem. Umyte, pozbawione szypułek truskawki kroimy w ćwiartki. Około 1/4 truskawek rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu – mieszamy.   Delikatnie odwijamy roladę ze ścierki. Smarujemy ją dokładnie

Smaczna Strona
Biszkopt z truskawkami, pysznym kremem i galaretką. 81

Polecam. Truskawki umyć osuszyć i obrać z szypułek. Wykonanie biszkoptu – patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/ Blaszka o wymiarach 35 x 25 cm Wykonanie kremu – masło z cukrem utrzeć na puch. Dodać serek mascarpone, serek waniliowy, esencję waniliową, cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać. Truskawki zmiksować. Żelatynę zalać odrobiną zimną zimnej wody. Musi tylko napęcznieć. Następnie wlać odrobinę wrzątku i wymieszać

Kuchnia Pokoleń
Tiramisu na biszkopcie 142

spirytusu 1 szklanka mocnej kawy- słodkiej dżem porzeczkowy lub inny kwaśny PRZYGOTOWANIE Śmietanę ubijamy na krem, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Do kremu dodajemy po łyżce mascarpone. Mieszamy, by masa mascarpone łączyła się ze śmietanką. Biszkopt kroimy  na trzy części. Każdą warstwę nasączamy kawą wymieszaną ze spirytusem.  Na pierwszą  warstwę nakładamy 1/3 masy, posypujemy kakao

W kuchennym oknie Ewy
Beza Pavlova z owocami pyszny i prosty przepis 106

szczypta soli 30 dkg cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego białego łyżeczka mąki ziemniaczanej papier do pieczenia + ołówek i mały talerz   Masa : 36% śmietana do kremów małe opakowanie 125 gramów serka mascarpone 3 łyżki cukru borówki + maliny + zielone listki mięty Włącz piekarnik na 110 C. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, gdy już zrobią się białe dodajemy po łyżce(...)jest gotowa. Zostaw ją w piekarniku aby wystygła całkowicie. Wyjęta może opaść, przez co będzie się kruszyć przy przekładaniu na paterę. Na ostudzoną bezę nakładamy nasz krem, przygotowujemy go ze śmietany 36 i mascarpone. Do wysokiej misy przelej śmietanę i zacznij ubijać powoli dodawaj cukier i nadal ubijaj, gdy śmietana będzie już prawie ubita zacznij po łyżce dodawać mascarpone

Kuchnia na wzgórzu
Sernik kajmakowy w cieście orzechowym 490

szczypta soli SERNIK KAJMAKOWY: 1 kg twarogu zmielonego 5 jajek 1/2 szklanki cukru 250 g masy kajmakowej 2 budynie toffi 200 g śmietanki kremówki 30% szczypta soli KREM KAWOWY: 250 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 200 g masy kajmakowej 2 łyżeczki kawy zbożowej 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody kakao do posypania Przygotować biszkopt orzechowy oddzielając białka(...)będzie gładka i gorąca, dodać napęczniałą żelatynę. Dokładnie wymieszać, aż się rozpuści i przestudzić. Schłodzone mascarpone ubić razem z pozostałą śmietanką kremówką (1/2 szklanki) i połączyć z masę kajmakową. Nie ubijać długo. Biszkopt orzechowy przekroić na 2 blaty. Na każdym z nich posmarować 1/3 kremu kawowego. Biszkopt nałożyć na sernik częścią z kremem, całość odwrócić do góry nogami i przykleić

https:KKuchniaMniam
Chmurka truskawkowo-kokosowa 113

łaska łyżeczka proszku do pieczenia 1¼ szklanki przesianej mąki pszennej tortowej Galaretka: 1 litr gorącej wody 4 galaretki truskawkowe 800g mrożonych malin (nie rozmrażamy wcześniej) Krem: 550ml słodkiej śmietany 30% lub 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 roztopiona w kąpieli wodnej biała czekolada 70g kokosu Beza: 4 białka w temperaturze pokojowej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków(...)mniejsze kawałki truskawki. Mieszamy dokładnie i jak tylko zacznie gęstnieć (u mnie było to bardzo szybko)- wylewamy na pieczony kruchy spód. Wstawiamy do lodówki i przygotowujemy krem. Krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder. Powoli dolewamy przestudzoną białą czekoladę oraz wiórki kokosowe. Wykładamy na zastygniętą galaretkę malinową. Przykrywamy bezą i ponownie całość wstawiamy do lodówki na minimum kilka

Kuchnia w czekoladzie
tort z mascarpone i malinami 179

serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru dodatkowo: 200 g świeżych malin wykonanie: Mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Dodajemy do mascarpone i miksujemy na gładki krem. Dzielimy na 3 części. Na blat czekoladowy rozsmarowujemy cieniutką warstwę kremu, wykładamy 100 g malin i rozsmarowujemy 1/3 kremu. Wykładamy ciasto z budyniem malinowym, rozsmarowujemy cieniutko kremem, rozkładamy pozostałe maliny

Domowy Smak Jedzenia
tort czekoladowo śmietanowy z wiśniami 102

trzy równe blaty. (Ja z racji, że nie lubię przekrawać biszkoptów, dzielę składniki na trzy części i piekę osobno trzy blaty po ok. 20 min.) składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżka cukru pudru (lub więcej, do smaku) 60 g czekolady deserowej, startej wykonanie: Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywną

Domowy Smak Jedzenia
FISTASZKOWY MAZUREK Z KREMEM KARMELOWYM, CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 62

PALMA ( zimna, z lodówki ) – 200 g * cukier puder – 100 g * gęsta, kwaśna śmietana 18% – 1 łyżka * żółtko L – 2 szt KREM: * kajmak w puszce ( masa krówkowa )- 150 g * mascarpone – 150 g * biała czekolada – 100 g WIERZCH: * czekolada mleczna ( najlepiej w pastylkach ) – 150 g * PALMA – 1 łyżeczka * orzechy ziemne ( fistaszki(...)tworzymy rant mazurka. Dociskamy łyżką, widelcem lub specjalną szpatułką do dekoracji ( to taka szpatułka do masy cukrowej ). Pieczemy ok. 20 minut w 200C na złoto. Studzimy. KREM KARMELOWY: Czekoladę rozpuszczamy na kąpiel wodnej. Mascarpone miksujemy z kajmakiem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę, miksujemy. Smarujemy wypieczony spód, chłodzimy. WIERZCH: Orzechy siekamy, prażymy na suchej patelni, studzimy. Czekoladę mleczną rozpuszczamy na kąpieli wodnej

Ostra na Słodko
Tort makowy 157

razem mieszamy delikatnie. Wykładamy do tortownicy (tej samej w której piekły się blaty makowe) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny  1/4 szklanki mleka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy na chwilę do napęcznienia(...)następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kawę zalewamy niewielką ilością wrzątku i odstawiamy do ostudzenia. Zimny serek mascarpone i śmietanę umieszczamy w misie miksera razem z cukrem pudrem i ubijamy do uzyskania gęstego kremu. Pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Krem dzielimy na 2 równe części do jednej dodajemy rozpuszczoną kawę i miksujemy do połączenia (proponuję robić to stopniowo i próbować

Cynamonowe szczęście
Rolada piernikowa z kremem czekoladowym 108

dużą roladę): 5 jajek 150g cukru 150g mąki łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru pudru Na krem: tabliczka mlecznej czekolady tabliczka gorzkiej czekolady 250ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone   Nastawiamy piekarnik na 180°. Dużą blachę do pieczenia wykładamy dokładnie jednym, dużym arkuszem papieru.   Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy(...)godziny.   Po upływie wymaganego czasu chłodzenia, krem wyciągamy i ubijamy mikserem aż zwiększy objętość o połowę i stanie się jaśniejszy. Stopniowo dodajemy do niego mascarpone i ucieramy na gładki, jednolity krem.   Odwijamy delikatnie roladę i smarujemy kremem – zostawiamy około 1/4 kremu na udekorowanie ciasta. Krem smarujemy równomiernie, po same brzegi, zostawiając jedynie około centymetra niepokrytego ciasta

Smaczna Strona
Ciasto kawowe 123

Pora na nowy przepis- być może przyda Wam się w te Święta, a to już za tydzień – więc Kochani- ostatni dzwonek. A zaproponuję Wam tortową wersję

Domowe ciasta
Tort czekoladowy z bananami i masłem orzechowym 171

temperaturze 170 stopni przez około 60 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Z wystudzonego ciasta odciąć 'górkę' i pokruszyć. Pozostałe ciasto przekroić wzdłuż na 3 części. Krem orzechowy: 500 g mascarpone 250 g masła orzechowego 30 g cukru pudru Wszystkie składniki umieścić naczyniu i zmiksować. Powstały krem podzielić na 3 równe części: dwie na przełożenie tortu, trzecia na boki

Domowa cukiernia Ewy
tort z lalą 5 149

realizowałam kolejne zamówienie na tort z lalą. Wytyczne były dwie: tort ma być owocowy i wg życzenia czteroletniej jubilatki udekorowany tęczowo... Zdecydowałam się na jasny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną (z tego przepisu , tyle, że z podwójnej porcji) . Wierzch za to udekorowałam kremem na zasmażce oraz moją ulubioną masa cukrową . To chyba najbardziej procochłonny tort

6niebo
Rolada czekoladowa z nadzieniem z serka mascarpone i malinami 149

papierem do pieczenia do góry), zerwać papier a gorącą roladę zwinąć w rulon razem ze ściereczką. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone; 50 ml śmietany 18%; 2 łyżki cukru pudru; Wykonanie: Składniki dokładnie zmiksować. Ja przygotowałam ten krem z podwójnej ilości składników. Składniki na polewę: 100 g gorzkiej lub mlecznej

In my kitchen