krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:148/372)

NALEŚNIKI Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 142

Składniki na naleśniki: 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody gazowanej, 2 łyżki oleju migdałowego lub zwykłego, 2 łyżki cukru, 2 jajka, szczypta soli, mąka. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone, czubata łyżka cukru pudru, 30 dag truskawek. Dodatkowo: kilka truskawek do dekoracji, cukier puder do posypania. Przygotowanie: Mąkę, sól, cukier, wodę i mleko dokładnie mieszam (mąkę dodaję stopniowo(...)naleśniki). Następnie wbijam jajka, mieszam. Dodaję olej i dokładnie łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni. Mascarpone miksuję z cukrem pudrem przez około 1-2 minuty. Do masy dodaję pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, razem miksuję jeszcze przez chwilę. Naleśniki smaruję przygotowanym kremem, zwijam w rulony i układam na talerzu. Dekoruję połówkami truskawek i posypuję cukrem pudrem

JejKuchnia
Babeczki do herbaty 155

życzę miłego weekendu. Babeczki z wiśniami i różowym kremem składniki na 6 babeczek 3 jajka 120 g mielonych migdałów 60 g cukru 25 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki wiśniówki 12 wiśni bez pestek do dekoracji 200 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka Grenadiny wiórki czekoladowe 6 wiśni wykonanie: Oddzielamy(...)napełniamy ciastem i do każdej z nich wkładamy po 2 wiśnie. Pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C Wystudzone babeczki dekorujemy za pomocą szprycy kremem z ubitego serka mascarpone z cukrem pudrem i Grenadiną. Na gore układamy przeciętą wiśnię i posypujemy wiórkami czekolady

Przysmaki Karolki
Tort czekoladowy z powidłami śliwkowymi 1056

Biszkopt: 5 jajek 140 g jasnego brązowego cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g kakao 4 łyżki oleju Krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g mlecznej czekolady, startej na tarce Nasączenie: mocna kawa, lekko osłodzona lub likier kawowy rozmieszany z niewielką ilością wody Dodatkowo(...)Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 30-40 minut (lub do suchego patyczka). Po przestudzeniu kroimy na 3 blaty. Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z mascarpone aż do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy startą na tarce czekoladę, mieszamy szpatułką. Jeden z blatów układamy na paterze. Nasączamy go kawą lub likierem kawowym. Rozprowadzamy

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami 150

Przepyszne, mocno czekoladowe babeczki z kakaowym kremem i przepysznymi aromatycznymi jagodami oraz jeżynami.Mało kto jest w stanie się nim oprzeć, a fani czekolady z pewnością nie przejdą obok nich obojętnie. Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji idealnie współgra(...)wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt "suche"). Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może się wytrącić masło). Mascarpone chwilkę miksujemy i stopniowo dodajemy do ubitej śmietany delikatnie mieszając. Następnie wsypujemy cukier puder oraz kakao i również ostrożnie mieszamy do połączenia składników

Słodka Strona
KREM STRACIATELLA 103

idealny do przełożenia tortu lub jako dodatek do świeżych owoców i lodów. Składniki*: 375g mascarpone 375ml śmietany 30% 100g gorzkiej czekolady czekoladę posiekaj drobno śmietanę ubij z mascarpone na puszysty, gładki krem wymieszaj delikatnie masę z posiekaną czekoladą – krem straciatella jest gotowy! Smacznego! ps kliknij KREMY po więcej tego typu przepisów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł KREM STRACIATELLA pochodzi

SandraFrej.com
Zdrowe ciasto marchewkowe z mielonymi orzechami laskowymi 159

mielone orzechy, przesianą  mąkę i resztę składników suchych. Na koniec dodać marchewkę i wymieszać już łyżką. Przelać do tortownicy. Piec w 180 stopniach przez 50 minut. Krem: 2 opakowania serka mascarpone łyżka syropu z agawy kilka kropel aromatu pomarańczowego lub łyżeczka skórki z ekologicznej pomarańczy Wymieszać razem na gładki krem. Przeciąć wypieczone ciasto. Smarować warstwy kremem. Na wierzchu posypać

AZgotuj!
Tarta malinowa 138

Pyszna i łatwa tarta z serkiem mascarpone i białą czekoladą.Polecam!!! Składniki: Ciasto: 330 gram mąki 100 gram cukru pudru 3 żółtka 150 gram masła Krem: 500 gram serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Maliny Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy,dodajemy posiekane masło,cukier i żółtka, zagniatamy ciasto. Przekładamy do torebki foliowej

Bajeczna Kuchnia
Porzeczkowa tarta z białą czekoladą 139

Zapraszam na pyszną owocową tartę w kolorach lata. Puszysty krem przygotowany na bazie mascarpone z dodatkiem białej czekolady w duecie z kwaskowymi białymi i czerwonymi porzeczkami to idealne połączenie na letni podwieczorek.  A przy okazji, dzisiaj na portalu kulinarnym   gotujmy.pl w rubryce "Bloger tygodnia" pojawił się wywiad  z moją skromną osobą.  Bardzo dziękuję redakcji za miłe(...)wodnej, pamiętając o tym, że biała czekolada topi się niższej temperaturze nić zwykła. Odstawiamy do przestudzenia. W misce ubijamy lekko mascarpone, dodajemy małymi partiami czekoladę i dalej miksujemy. Gdy uzyskamy jednolitą masę dodajemy śmietanę i miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Na zimny spód tarty wykładamy masę, na wierzchu układamy porzeczki

Kulinarne przygody Gatity
Bezy z kremem o smaku piernika. 128

czasu. Jeśli macie ochotę na takie bezy z kremem to koniecznie upieczcie. Zachęcam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na bezy: 4 białka 1 szklanka cukru Na krem: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 125 g serka mascarpone cukier do smaku ( 1-2 łyżeczki ) 1 łyżeczka przyprawy do piernika Dodatkowo: cynamon mielony według uznania Wykonanie pysznych bez: 1. Bezy: Białka ( ja używam zimnych(...)piekarniku do wystygnięcia. Zimne zdejmujemy z blaszki. 3. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy aż będzie puszysta,  dodajemy cukier puder, serek mascarpone i przyprawę do piernika, ubijamy do połączenia się składników. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 4. Dekoracja i podanie: Krem wyciskamy do dobrze wystudzonych bez, staramy się na koniec wycisnąć ładną rozetkę, bezy oprószamy mielonym

Izabelawkuchni
Tort czekoladowo-orzechowy 359

dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Ciasto urośnie z wybrzuszeniem. Z wystudzonego ciasta odciąć ‚górkę’ i pokruszyć. Pozostałe ciasto przekroić wzdłuż na 3 części. Krem orzechowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego, w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem ubić, dodać masło orzechowe

dom-agi.pl
TORT BEZOWY Z MASCARPONE I MALINAMI 129

idealną bezę. Pyszne, słodkie kalorie! Składniki na bezę: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści i w masie nie będzie kryształków(...)pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na oba blaty, a na nie kładziemy maliny. Wierzch dekorujemy miętą. Smacznego

Słodki Zakątek
Babeczki red velvet z kremem i potłuczonym szkłem. 152

łyżki oleju 200 ml mleka lub maślanki kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego 1 szklanka musu z jabłek (starte jabłka i przesmażone, jak na szarlotkę) KREM: 90 g masła 170 g cukru pudru 250 g serka mascarpone DODATKOWO: 100 g landrynek (najlepsze będą lodowe lub przeźroczyste) syrop z malin lub czerwony, krwisty lukier ;)      Piekarnik nagrzewamy(...)babeczki stygną przygotowujemy krem. Masło ubijamy, dodajemy partiami cukier puder i miksujemy, aż uzyskamy gładką, puszysta masę. Następnie partiami dodajemy serek mascarpone, za każdym razem dokładnie miksujemy, żeby krem miał gładka konsystencję. Gotowy krem chłodzimy.      Przygotowujemy szkło. Do garnka o grubym dnie wsypujemy landrynki, stawiamy na małym gazie i ogrzewamy, aż cukierki się rozpuszczą (przez

Rozpustne gotowanie
Tarta z Mascarpone i Figami na Żytnim Spodzie 173

Pauli z Just My Delicious . Normalnie nie mogłam oderwać wzroku od jej tarty. Potem jak możecie się domyśleć poszło szybko. Wizyta w Biedronce, zapakowanie ko koszyka kilku fig, mascarpone i do domu. Niedziela? No to co! Upiekłam. Wyszło fajnie, bo spód jest niesłodki i taki żytni, a serek wzbogaciłam sobie kremówką, oczywiście słodki i figi, a cały smak podbiły pojawiające(...)kolejne 30 minut, Potem widelcem podziurkowałam spód i piekłam w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 minut. Odstawiłam do wystudzenia. Dodatkowo: świeże figi świeże jeżyny Krem : 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30%  1 łyżka cukru pudru Wszystkie składniki umieściłam w misce i wszystko razem miksowałam do momentu, w którym mieszadła pozostawiały wyraźny ślad na kremie

Blondynka Gotuje
Ciasto dyniowe z solonym karmelem - bez glutenu 214

duże jajka (L) 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: 600 g śmietany kremówki 36% 400 g serka mascarpone 4 łyżki syropu klonowego Solony karmel: 110 g białego cukru 45 g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 60 g śmietany kremówki 36% 1/2 łyżeczki soli Ponadto(...)wymieszać i postawić rondel jeszcze na 30 sekund na palniku cały czas mieszając. Zdjąć z palnika, dodać sól, wymieszać i wystudzić do temperatury pokojowej. Wykonanie kremu: Składniki powinny być schłodzone. Śmietankę i serek mascarpone przełożyć do miski i ubić na sztywno, pod koniec dodając syrop klonowy. Wykończenie ciasta: Ciasto przekroić na trzy równe blaty i przełożyć kremem. Wierzch i boki

maniapieczenia
Rolada kawowa z kremem chałwowym 193

jajka 10 dag cukru trzcinowego brązowego 10 dag mąki tortowej 2 łyżki kakao naturalnego 2 łyżki oleju słonecznikowego 50 ml zaparzonej rozpuszczalnej mocnej kawy Krem chałwowy: 300 ml śmietany kremówki 30% 20 dag sera  mascarpone 10 dag chałwy waniliowej 1 łyżka cukru pudru Wiórki kokosowe do obtoczenia lub dowolna posypka 1 dowolna galaretka Sposób wykonania: Ciasto: Jajka wbić(...)całą noc do lodówki-dlatego tę czynność najlepiej zrobić dzień wcześniej przed złożeniem rolady, Następnego dnia do masy wsypać cukier puder, oraz ser  mascarpone prosto z lodówki i miksować na gładki puszysty krem, ¾ kremu posmarować rozwiniętą roladę , włożyć  paski galaretki zawinąć ciasno, resztą kremu posmarować wierzch i boki obtoczyć w wiórkach kokosowych.  Schłodzić w lodówce. http://www.mlekoma.pl

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania