sztywno z cukrem pudrem i mascarpone. Napęczniałą żelatynę podgrzać w kąpieli wodnej, a następnie dodawać do niej partiami mus malinowy, cały czas mieszając. Na koniec dodać krem ze śmietanki i mascarpone. Dokładnie wymieszać i przelać ostrożnie na pokruszone herbatniki. Schłodzić. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i malinami. Artykuł MALINOWY TORCIK NA ZIMNO pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa
Pieguskowa KuchniaTort mietowo-czekoladowy – wykonany przez DomoweTorty.com Tort czekoladowo-mietowy – wykonany przez DomoweTorty.com Dwa mocno czekoladowe blaty, przełożone i ozdobione miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie(...)łyżki ciemnego kakao 2 czekoladowe serduszka lub 80 g. czekoladowych kropelek bądź posiekanej czekolady, lub innych czekoladowych motywów do ozdobienia góry tortu SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: 500 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3 gałązki świeżej mięty 3/4 szk. cukru pudru zielony barwnik spożywczy Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik do 160° C [funkcja pieczenia: termoobieg]. Dwie okrągłe, małe
Domowe Tortypięknego mocnego aromatu mięty. Przed przystąpieniem do przygotowania ciasta zaopatrzcie się w dużą ilość świeżej mięty! Na aromatycznym mleku gotujemy gęsty budyń, który w połączeniu z serkiem mascarpone zmienia się w krem o delikatnej i przyjemnej konsystencji. Do dekoracji tarty wykorzystałam truskawki, które świetnie pasują do tego zestawu. Gorąco polecam pyszną orzeźwiającą letnią tartę idealną na upalne dni 🙂 Print Tarta(...)śmietany Składniki na budyń miętowy 600 ml mleka 90 g świeżej mięty listki i łodyżki 90 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone Dodatkowo 1 szklanka truskawek do dekoracji Instructions Do miski przesiać mąki i kakao, dodać pokrojone masło, sól, cukier, jajko zagnieść ciasto w razie potrzeby dodać śmietanę, ciasto zawinąć w folię
SprawdzonaKuchnia.plłyżki jogurtu greckiego 100 g masła opakowanie cukru wanilinowego 40 ml spirytusu skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli Krem budyniowy: 1 laska wanilii 1 szklanka mleka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 125g serka mascarpone Dodatkowo: 2 łyżeczki dżemu ananas z marakują Stovit polewa mleczna Helio Wykonanie: Najpierw robimy rozczyn: Do miseczki wlewamy 3 łyżki mleka(...)zagotowujemy. W 1/4 mleka rozpuszczamy proszek budyniowy z cukrem i dodajemy do gotującego się mleka z wanilią. Gotujemy budyń mieszając od czasu do czasu. Po ostudzeniu się kremu miksujemy go z serkiem mascarpone i dżemem. Po tym czasie z wyrośniętego ciasta odrywamy około 50g kawałki i formujemy kulki. Następnie pączusia odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut do podwojenia swojej objętość
Podróż w kulinariałyżeczki proszku do pieczenia 1i1/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z jednej cytryny Krem truflowy: 200 ml kremówki 36% 180 g trufli 60 g gorzkiej czekolady 80 g mascarpone czekoladowe jajeczka Przygotowanie: Babeczki: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka(...)folią spożywczą by nie zrobił się "kożuch" i ostudzić. Zimną czekoladową kremówkę włożyć na kilka godzin do lodówki najlepiej na całą noc. Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do worka cukierniczego z metalową tylką i udekorować zimne babeczki. Na górze udekorować czekoladowym jajeczkiem. Przechowywać w chłodnym miejscu. Przepis na krem truflowy z bloga
Ala piecze i gotujeLekkie biszkoptowe ciasto z kremem ze śmietany i mascarpone, z truskawkami i galaretką- idealne letnie ciasto. Proste, a zarazem pyszne. Owoce mogą być oczywiście dowolne, ale jako, że sezon truskawkowy w pełni, u mnie powstało ciasto właśnie z nimi. Wykorzystałam co prawda jeszcze zalegające w lodówce maliny do kremu, ale nie jest to mus i nie zdominowały one smaku, można(...)działa...) Odstawiamy do wystudzenia Masa śmietanowa: - 250g mascarpone (schłodzone min. kilka godzin w lodówce) - 250g kremówki 30% (schłodzona min. kilka godzin w lodówce) - 1 galaretka czerwona, na 500ml wody, u mnie malinowa, rozpuszczamy ją w 125g (ml) gorącej wody - 100g malin (świeżych lub mrożonych) W misie miksera ubijamy mascarpone razem z kremówką, do ubitej masy dodajemy maliny świeże
Smaczne Zdroweszklanka cukru szklanka puree dyniowego 1/3 kostki masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru z wanilią pół łyżeczki soli łyżeczka cynamonu 3 łyżki oliwy Krem: pół szklanki kremówki opakowanie mascarpone (250g) opakowanie Toblerone Rozkręcanie bałaganu zaczynamy od przygotowania dyni - ja tym razem użyłam całej dyni Hokkaido, bo jest mała, urocza i tylko taka była(...)powinna mieć czas, żeby ostygnąć. Porządnie schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem: przez minutę-dwie na szybszych obrotach, potem na najwolniejszych. Dodajemy serek mascarpone, cały czas ubijając - najlepiej zrobić to w miarę szybko, żeby masa nie zdążyła się ogrzać. Łączymy krem z rozpuszczoną czekoladą i przekładamy do szprycy. Próbujemy ładnie go nałożyć na babeczki, zdejmujemy i próbujemy ponownie w nadziei, że kiedyś
sama złodycz22cm do 24 cm średnicy). Piec w 180 st. C przez 40-50 minut. Całkowicie wystudzić. (A najlepiej upiec biszkopt jeden dzień wcześniej).5. Robimy krem - śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone. 1/3 masy odkładamy do dekoracji, a do pozostałej części kremu dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.6. Biszkopt przekrawamy na 3 blaty.7. Przekładamy tort od dołu:biszkopt nasączony
Kuchnia domowa Anilekko wilgotna w środku. Po upieczeniu lekko uchylamy piekarnik i studzimy bezę bez wyciągania jej na zewnątrz. Bezę można upiec 1-2 dni wcześniej. Składniki na krem: 200 g serka mascarpone 250 g śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej opcjonalnie 1-2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Śmietankę ubijamy. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy cukier(...)mascarpone i ubijamy, aż masa zesztywnieje. Przed samym końcem ubijania dodajemy esencji waniliowej i sok z cytryny (jeśli użyjemy) i łączymy z masą. Krem nakładamy w zagłębienie bezy, na chwilę przed podaniem. Do tego czasu krem przechowujemy w chłodnym miejscu. Na wierzch układamy truskawki, bądź każde inne ulubione owoce sezonowe. Palce lizać
gutfutnadają pazura każdej porcji. Na nich chrupiące migdały, które są zaskakującym, cudownie chrupiącym elementem. Później soczysty, bardzo intensywnie jabłkowy mus, a na wierzchu warstwa rozpływającego się w ustach, delikatnego kremu. Całość oprószona kakao z cynamonem.To taki bardzo jeszcze jesienny deser. Bez pieczenia, a najwięcej czasu zabiera oczekiwanie, aż jabłkowy mus ostygnie. Jest prosty i niewiarygodnie pyszny. Nie mam pojęcia(...)część się nie rozpadnie. Ostudzić.Herbatę wymieszać z amaretto. Moczyć w niej krótko biszkopty, pokruszyć i rozłożyć rónomiernie na dnie szklanek. Posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.Mascarpone, kremówkę i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać 8-10 łyżek całkowicie ostudzonych jabłek, delikatnie wymieszać.Na migdały wyłożyć jabłka, na wierzch krem.Schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny.Przed
Pożeraczka, czyli raz adobrzemaślanych do tynkowania i dekorowania tortów oraz babeczek. W ten sposób nie barwimy kremu śmietankowego, ponieważ będzie to bardzo trudne (mogę powiedzieć, że prawie nie wykonalne). A krem do dekoracji z mascarpone i białą czekoladą trzeba zabarwić w inny sposób. Ale to postaram się opisać w osobnym wpisie. Dziś skupiam się wyłącznie na kremach maślanych. Więcej słodkich inspiracji na moim
Słodki Pomysłpieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. W czasie pieczenia pierwszego blatu przygotować ciasto na drugi, powtarzając czynności. Krem: 250 g serka mascarpone 2 opakowania naturalnego serka Apetina 150 g gęstego jogurtu 5 łyżek ksylitolu (lub do smaku) ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżeczki inuliny 2 listki żelatyny łyżeczka ekstraktu(...)wanilii wymieszana z 1/3 szklanki przegotowanej wody do nasączenia biszkoptów 150-200 g jagód leśnych Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem, dodać serek Apetina i jogurt, nadal ucierając. Dodać inulinę i ziarenka wanilii, ucierać jeszcze przez kilka minut, aby krem był puszysty. Żelatynę namoczyć i rozpuścić z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej. Nie przerywając ucierania, dodać do masy. Przestudzony blat
FitKotcukier, łyżka po łyżce, ciągle ubijamy do otrzymania sztywnej, błyszczącej piany. Sztywną pianę wykładamy po równo na wierzch surowego ciasta, posypujemy migdałami i całość pieczemy (patrz wyżej). Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 4 łyżki dżemu malinowego Serek mascarpone i śmietanę umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na sztywno. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy dżem malinowy
Made By Mom And SonSkładniki:Biszkopt:4 jajka1/2 szklanki cukru1/4 szklanki kakao1/4 szklanki mąki pszennej40 g mąki ziemniaczanej50 czekolady gorzkiej (lub mlecznej)1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Krem:250 g serka mascarpone250 ml śmietany kremówkiłyżka cukru z prawdziwa wanilią (można użyć cukru waniliowego)4 łyżki cukru pudrułyżeczka ekstraktu waniliowego50 g mielonych(...)suchego patyczka).Śmietanę ubijamy, wsypujemy cukier z wanilią, cukier puder, a następnie stopniowo dodajemy mascarpone. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy zmielone orzechy, do drugiej czekoladę, nutellę i kakao, a następnie oba kremy mieszamy do otrzymania gładkich konsystencji.Biszkopt przecinamy na dwie części.Na dolny blat ciasta
Słodka Stronawykorzystanej w bezglutenowej tarcie nektarynkowej . Natomiast, jeśli chcecie, aby tarta była przyjazna dla osób nietolerujących laktozę, zamieńcie serek mascarpone na drugą puszkę mleka kokosowego (albo wykorzystajcie mascarpone w wersji bez laktozy :)). Tarta z kremem kokosowym przepis na keksówkę o długości 16 cm 300 g mąki pszennej 200 g masła szczypta soli jajko 50 ml zimnej wody + puszka mleczka kokosowego + domowy(...)przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Przygotuj krem: do miski przełóż schłodzoną śmietankę kokosową, (tj. tę część mleka kokosowego, która zbiera się w górnej części puszki) oraz serek mascarpone. Całość ubijaj do czasu aż masa stanie się ,,sztywna”. Wystudzony spód ciasta posmaruj dżemem porzeczkowym. Na to wyłóż masę
365 dni dookoła kuchni