krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:153/372)

MALINOWY TORCIK NA ZIMNO 159

sztywno z cukrem pudrem i mascarpone. Napęczniałą żelatynę podgrzać w kąpieli wodnej, a następnie dodawać do niej partiami mus malinowy, cały czas mieszając. Na koniec dodać krem ze śmietanki i mascarpone. Dokładnie wymieszać i przelać ostrożnie na pokruszone herbatniki. Schłodzić. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i malinami. Artykuł MALINOWY TORCIK NA ZIMNO pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa

Pieguskowa Kuchnia
Tort miętowo-czekoladowy 216

Tort mietowo-czekoladowy – wykonany przez DomoweTorty.com Tort czekoladowo-mietowy – wykonany przez DomoweTorty.com Dwa mocno czekoladowe blaty, przełożone i ozdobione miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie(...)łyżki ciemnego kakao 2 czekoladowe serduszka lub 80 g. czekoladowych kropelek bądź posiekanej czekolady, lub innych czekoladowych motywów do ozdobienia góry tortu SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: 500 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3 gałązki świeżej mięty 3/4 szk. cukru pudru zielony barwnik spożywczy Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik do 160° C [funkcja pieczenia: termoobieg]. Dwie okrągłe, małe

Domowe Torty
Tarta czekoladowo miętowa 83

pięknego mocnego aromatu mięty. Przed przystąpieniem do przygotowania ciasta zaopatrzcie się w dużą ilość świeżej mięty! Na aromatycznym mleku gotujemy gęsty budyń, który w połączeniu z serkiem mascarpone zmienia się w krem o delikatnej i przyjemnej konsystencji. Do dekoracji tarty wykorzystałam truskawki, które świetnie pasują do tego zestawu. Gorąco polecam pyszną orzeźwiającą letnią tartę idealną na upalne dni 🙂 Print Tarta(...)śmietany Składniki na budyń miętowy 600 ml mleka 90 g świeżej mięty listki i łodyżki 90 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone Dodatkowo 1 szklanka truskawek do dekoracji Instructions Do miski przesiać mąki i kakao, dodać pokrojone masło, sól, cukier, jajko zagnieść ciasto w razie potrzeby dodać śmietanę, ciasto zawinąć w folię

SprawdzonaKuchnia.pl
,, PĄCZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM’’ 242

łyżki jogurtu greckiego 100 g masła opakowanie cukru wanilinowego 40 ml spirytusu skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli Krem budyniowy: 1 laska wanilii 1 szklanka mleka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 125g serka mascarpone Dodatkowo: 2 łyżeczki dżemu ananas z marakują Stovit polewa mleczna Helio Wykonanie: Najpierw robimy rozczyn: Do miseczki wlewamy 3 łyżki mleka(...)zagotowujemy. W 1/4 mleka rozpuszczamy proszek budyniowy z cukrem i dodajemy do gotującego się mleka z wanilią. Gotujemy budyń mieszając od czasu do czasu. Po ostudzeniu się kremu miksujemy go z serkiem mascarpone i dżemem. Po tym czasie z wyrośniętego ciasta odrywamy około 50g kawałki i formujemy kulki. Następnie pączusia odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut do podwojenia swojej objętość

Podróż w kulinaria
Babeczki jogurtowo cytrynowe z kremem truflowym 144

łyżeczki proszku do pieczenia 1i1/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju  3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z jednej cytryny Krem truflowy: 200 ml kremówki 36% 180 g trufli 60 g gorzkiej czekolady 80 g mascarpone czekoladowe jajeczka Przygotowanie: Babeczki: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka(...)folią spożywczą by nie zrobił się "kożuch" i ostudzić. Zimną czekoladową kremówkę włożyć na kilka godzin do lodówki najlepiej na całą noc. Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do worka cukierniczego z metalową tylką i udekorować zimne babeczki. Na górze udekorować czekoladowym jajeczkiem. Przechowywać w chłodnym miejscu. Przepis na krem truflowy z bloga

Ala piecze i gotuje
BISZKOPT ZE ŚMIETANĄ, TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ 118

Lekkie biszkoptowe ciasto z kremem ze śmietany i mascarpone, z truskawkami i galaretką- idealne letnie ciasto. Proste, a zarazem pyszne. Owoce mogą być oczywiście dowolne, ale jako, że sezon truskawkowy w pełni, u mnie powstało ciasto właśnie z nimi. Wykorzystałam co prawda jeszcze zalegające w lodówce maliny do kremu, ale nie jest to mus i nie zdominowały one smaku, można(...)działa...) Odstawiamy do wystudzenia Masa śmietanowa: - 250g mascarpone  (schłodzone min. kilka godzin w lodówce) - 250g kremówki 30% (schłodzona min. kilka godzin w lodówce) - 1 galaretka czerwona, na 500ml wody, u mnie malinowa, rozpuszczamy ją w 125g (ml) gorącej wody - 100g malin (świeżych lub mrożonych) W misie miksera ubijamy mascarpone razem z kremówką, do ubitej masy dodajemy maliny świeże

Smaczne Zdrowe
Dyniowe muffiny z kremem Toblerone 202

szklanka cukru szklanka puree dyniowego 1/3 kostki masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru z wanilią pół łyżeczki soli łyżeczka cynamonu 3 łyżki oliwy Krem: pół szklanki kremówki opakowanie mascarpone (250g) opakowanie Toblerone      Rozkręcanie bałaganu zaczynamy od przygotowania dyni - ja tym razem użyłam całej dyni Hokkaido, bo jest mała, urocza i tylko taka była(...)powinna mieć czas, żeby ostygnąć. Porządnie schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem: przez minutę-dwie na szybszych obrotach, potem na najwolniejszych. Dodajemy serek mascarpone, cały czas ubijając - najlepiej zrobić to w miarę szybko, żeby masa nie zdążyła się ogrzać. Łączymy krem z rozpuszczoną czekoladą i przekładamy do szprycy. Próbujemy ładnie go nałożyć na babeczki, zdejmujemy i próbujemy ponownie w nadziei, że kiedyś

sama złodycz
Tort brzoskwiniowy 183

22cm do 24 cm średnicy). Piec w 180 st. C przez 40-50 minut. Całkowicie wystudzić. (A najlepiej upiec biszkopt jeden dzień wcześniej).5. Robimy krem - śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone. 1/3 masy odkładamy do dekoracji, a do pozostałej części kremu dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.6. Biszkopt przekrawamy na 3 blaty.7. Przekładamy tort od dołu:biszkopt nasączony

Kuchnia domowa Ani
Beza Pavlova z truskawkami 669

lekko wilgotna w środku. Po upieczeniu lekko uchylamy piekarnik i studzimy bezę bez wyciągania jej na zewnątrz. Bezę można upiec 1-2  dni wcześniej. Składniki na krem: 200 g serka mascarpone 250 g śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej opcjonalnie 1-2 łyżki soku z cytryny Wykonanie:   Śmietankę ubijamy. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy cukier(...)mascarpone i ubijamy, aż masa zesztywnieje. Przed samym końcem ubijania dodajemy esencji waniliowej i sok z cytryny (jeśli użyjemy) i łączymy z masą. Krem nakładamy w zagłębienie bezy, na chwilę przed podaniem.  Do tego czasu krem przechowujemy w chłodnym miejscu. Na wierzch układamy truskawki, bądź każde inne ulubione owoce sezonowe. Palce lizać

gutfut
Jesienne tiramisu - z jabłkami 145

nadają pazura każdej porcji. Na nich chrupiące migdały, które są zaskakującym, cudownie chrupiącym elementem. Później soczysty, bardzo intensywnie jabłkowy mus, a na wierzchu warstwa rozpływającego się w ustach, delikatnego kremu. Całość oprószona kakao z cynamonem.To taki bardzo jeszcze jesienny deser. Bez pieczenia, a najwięcej czasu zabiera oczekiwanie, aż jabłkowy mus ostygnie. Jest prosty i niewiarygodnie pyszny. Nie mam pojęcia(...)część się nie rozpadnie. Ostudzić.Herbatę wymieszać z amaretto. Moczyć w niej krótko biszkopty, pokruszyć i rozłożyć rónomiernie na dnie szklanek. Posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.Mascarpone, kremówkę i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać 8-10 łyżek całkowicie ostudzonych jabłek, delikatnie wymieszać.Na migdały wyłożyć jabłka, na wierzch krem.Schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny.Przed

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CZERWONY KREM DO DEKORACJI 144

maślanych do tynkowania i dekorowania tortów oraz babeczek. W ten sposób nie barwimy kremu śmietankowego, ponieważ będzie to bardzo trudne (mogę powiedzieć, że prawie nie wykonalne). A krem do dekoracji z mascarpone i białą czekoladą trzeba zabarwić w inny sposób. Ale to postaram się opisać w osobnym wpisie. Dziś skupiam się wyłącznie na kremach maślanych. Więcej słodkich inspiracji na moim

Słodki Pomysł
Biszkopt kokosowy z lekkim kremem waniliowym i jagodami 171

pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. W czasie pieczenia pierwszego blatu przygotować ciasto na drugi, powtarzając czynności. Krem: 250 g serka mascarpone 2 opakowania naturalnego serka Apetina 150 g gęstego jogurtu 5 łyżek ksylitolu (lub do smaku) ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżeczki inuliny 2 listki żelatyny łyżeczka ekstraktu(...)wanilii wymieszana z 1/3 szklanki przegotowanej wody do nasączenia biszkoptów 150-200 g jagód leśnych Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem, dodać serek Apetina i jogurt, nadal ucierając. Dodać inulinę i ziarenka wanilii, ucierać jeszcze przez kilka minut, aby krem był puszysty. Żelatynę namoczyć i rozpuścić z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej. Nie przerywając ucierania, dodać do masy.  Przestudzony blat

FitKot
Kremowy Przekładaniec z Bezą i Malinami 120

cukier, łyżka po łyżce, ciągle ubijamy do otrzymania sztywnej, błyszczącej piany. Sztywną pianę wykładamy po równo na wierzch surowego ciasta, posypujemy migdałami i całość pieczemy (patrz wyżej). Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 4 łyżki dżemu malinowego Serek mascarpone i śmietanę umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na sztywno. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy dżem malinowy

Made By Mom And Son
Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi 137

Składniki:Biszkopt:4 jajka1/2 szklanki cukru1/4 szklanki kakao1/4 szklanki mąki pszennej40 g mąki ziemniaczanej50 czekolady gorzkiej (lub mlecznej)1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Krem:250 g serka mascarpone250 ml śmietany kremówkiłyżka cukru z prawdziwa wanilią (można użyć cukru waniliowego)4 łyżki cukru pudrułyżeczka ekstraktu waniliowego50 g mielonych(...)suchego patyczka).Śmietanę ubijamy, wsypujemy cukier z wanilią, cukier puder, a następnie stopniowo dodajemy mascarpone. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy zmielone orzechy, do drugiej czekoladę,  nutellę i kakao, a następnie oba kremy mieszamy do otrzymania gładkich konsystencji.Biszkopt przecinamy na dwie części.Na dolny blat ciasta

Słodka Strona
Tarta z kremem kokosowym 132

wykorzystanej w bezglutenowej tarcie nektarynkowej . Natomiast, jeśli chcecie, aby tarta była przyjazna dla osób nietolerujących laktozę, zamieńcie serek mascarpone na drugą puszkę mleka kokosowego (albo wykorzystajcie mascarpone w wersji bez laktozy :)). Tarta z kremem kokosowym przepis na keksówkę o długości 16 cm 300 g mąki pszennej 200 g masła szczypta soli jajko 50 ml zimnej wody + puszka mleczka kokosowego + domowy(...)przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Przygotuj krem: do miski przełóż schłodzoną śmietankę kokosową, (tj. tę część mleka kokosowego, która zbiera się w górnej części puszki) oraz serek mascarpone. Całość ubijaj do czasu aż masa stanie się ,,sztywna”. Wystudzony spód ciasta posmaruj dżemem porzeczkowym. Na to wyłóż masę

365 dni dookoła kuchni