który znalazłam na kwestii smaku :) Składniki: Beza: • 160 g białek (ok. 4 - 5 sztuk) • 250 g drobnego cukru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka białego octu winnego Krem kokosowy: • 500 g mascarpone (schłodzone) • 1 puszka 400 g mleka kokosowego (schłodzonego) • 1 op. cukru wanilinowego • 3 łyżki cukru pudru • 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: • wiśnie w gęstym syropie lub ze spirytusu(...)wodę kokosową) można wykorzystać do innych potraw lub deserów. 7. Do mleka kokosowego dodać mascarpone, cukier wanilinowy i cukier puder. Ubijać przez około 1 minutę, do czasu aż masa zwiększy objętość, będzie puszysta, ale sztywna. Na koniec dodać śmietan-fixy i dokładnie zmiksować. U mnie krem był gęsty, dlatego dodałam tylko 1 śmietan-fix. 8. Delikatnie zdjąć krążki bezowe
W mojej kuchnifikuśne. Składniki na biszkopt: jaja 6 szt mąką pszenna pół szklanki mąka ziemniaczana pół szklanki szczypta proszku do pieczenia. ksylitol zmielony 2 łyżki Składniki na krem : śmietana 400 ml mascarpone 400 g cukier puder 2 łyżki Dodatkowo: Kajmak mała puszka słonecznik łuskany 250 g Krok 1 Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puch.Miksujemy białka(...)stopniach. Krok 2 Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, dodaje mascarpone nadal miksuje.Kremem ubitym na sztywno przekładam biszkopt i smaruje górę. Krok 3 Słonecznik prażę na suchej patelni. Kajmak rozpuszczam w garnuszku z gorącą wodą i nakładam widelcem na wierzch biszkoptu wysmarowanego kremem. Robię takie esy floresy na które posypuje prażony słonecznik. Wstawiam do lodówki do zastygnięcia. Ciasto rewelacja
Różowa kuchniabiszkopt formie na blat z wysokości ok. 30-50 cm. Następnie wstawić do wyłączonego piekarnika, lekko uchylić drzwiczki. Po pół godzinie wyjąć formę z piekarnika, ostudzić. Krem 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 200 g masy kajmakowej (ok. połowa puszki) 1 nakrętka wódki Serek mascarpone wymieszać mikserem z masą kajmakową (najlepiej próbować i dodać tyle masy kajmakowej
coolinarnastrefa.blogspot.comSkładniki (forma o średnicy 26 cm najlepiej z wyjmowanym dnem): Spód: 400 g herbatników 120 g masła + 1 łyżka do nasmarowania formy Krem: 1 kubek (330 ml) śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 kubek (250 g) serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki goracej wody Dodatkowo: 5-6 świeżych fig miód(...)żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dobrze przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Cały czas mieszając mikserem, dodawać partiami cukier, cynamon oraz serek mascarpone, a na koniec powoli dolać wystudzoną żelatynę. 3) Krem wyłożyć na przygotowany spód i wyrównać. 4) Na kremie ułożyć pokrojone w ósemki figi i odłożyć do lodówki na kilka godzin, do stężenia. 5) Przed
Fitsweet.meSkładniki (forma o średnicy 26 cm najlepiej z wyjmowanym dnem): Spód: 400 g herbatników 120 g masła + 1 łyżka do nasmarowania formy Krem: 1 kubek (330 ml) śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 kubek (250 g) serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki goracej wody Dodatkowo: 5-6 świeżych fig miód(...)żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dobrze przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Cały czas mieszając mikserem, dodawać partiami cukier, cynamon oraz serek mascarpone, a na koniec powoli dolać wystudzoną żelatynę. 3) Krem wyłożyć na przygotowany spód i wyrównać. 4) Na kremie ułożyć pokrojone w ósemki figi i odłożyć do lodówki na kilka godzin, do stężenia. 5) Przed
Fitsweet.mebyło tak strasznie :) Polecam dla miłośników kokosu :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki Malibu Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy(...)ściereczką, odwracamy do góry nogami, ściągamy papier do pieczenia i razem ze ściereczką zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowaną roladę odstawiamy do ostudzenia. 2. Krem: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone i wiórki kokosowe i dokładnie całość miksujemy. Na koniec dodajemy likier kokosowy i mieszamy. 3. Ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy i smarujemy kremem i ponownie delikatnie
Na Ciasteczkowych Papierachkolejnym przepisem na jakieś placki, a ja Was zaskoczę i zaproponuję przepis na pyszne ciasto czekoladowe z mascarpone. Samo ciasto w smaku przypomina brownie a nadzienie z mascarpone smakuje jak waniliowy krem- delikatny i pyszny. Polecam Składniki (forma 18cm): – 90g gorzkiej czekolady – 100g masła – 60g cukru trzcinowego – 2 jajka – 75g mąki pszenicznej (u mnie tortowa
Smaki Arminewody. Do galaretek dodajemy zamrożone maliny, sok z malin i odstawić do lekkiego stężenia. Tężejące maliny wylać na ciasto. Włożyć do lodówki na czas przygotowania kremów. Krem: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g nutelli 100 g mlecznej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i lekko przestudzonej Serek mascarpone utrzeć na gładką masę. Dodać nutellę i zmiksować do otrzymania gładkiej
Czerwień i błękitstopniach przez pierwsze 15 minut, a następnie przez około godzinę w 120 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Bezy możemy przygotować dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Krem : 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mocnej kawy (3 łyżki kawy rozpuszczonej w 3 łyżkach wrzątku) Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera
Made By Mom And SonCześć dziś ciasto kawowe z delikatnym posmakiem czekolady. Biszkopt jest lekko namoczony ponczem kawowym i przełożony kremem cappuccino z serkiem mascarpone. Składniki na ciasto: 70 g masła 3 jajka 100 g czekolady gorzkiej 1 szklanka cukru brązowego 3 łyżki proszku do pieczenia 1 łyżka sody oczyszczonej 4 szklanki mąki pszennej Masa mascarpone: 1 opakowanie serka mascarpone 150 ml śmietany
Panda i jej światkremem malinowym. Składniki (na 12 szt. babeczek) na kruche ciasto 225 g mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 jajko 100 g masła 2 łyżki cukru Krem malinowy 200 g śmietanki 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżeczki soku malinowego 3 łyżeczki cukru Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, kakao, wymieszać, dodać cukier, posiekane masło i zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta(...)lodówki na 30 min. W tym czasie przygotować krem - schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i ubijać do momentu połączenia się składników, pod koniec dodać sok malinowy. Krem przełożyć do lodówki. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm i wycinać szklanką kółka. Foremki do babeczek wysmarować masłem
pink envelopenasączony ponczem z nutą alkoholu, banany i mnóstwo kremu czekoladowego pokochają wszyscy którzy lubią słodycze. Biszkopt kakaowy (24cm): 5 jaj 3/4 szklanki cukru 1/2 szklaki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej Mus czekoladowy: 500ml smietanki 30% 100g mlecznej czekolady 200g gorzkie czekolady 250g mascarpone 3 banany Ganache do obtoczenia bokłów: 250ml śmietanki 30% 200g(...)przekładamy do śmietanki, zdejmujemy ze źródła ciepła, zostawiamy na 5 minut, a następnie mieszamy do powstania jednolitej gładkiej masy. Chłodzimy kilka godzin w lodówce. Do śmietanki przekładamy mascarpone, ubijamy na puszysty krem. Ganache: Śmietankę podgrzewamy w kąpieli wodnej, tak aby miska nie dotykała lustra wody. Czekoladę łamiemy na drobne kawałki, przekładamy do śmietanki, zdejmujemy ze źródła ciepła, zostawiamy
Słodki Zakątekmasła 6 jajek 210 g cukru 300 g mąki pszennej 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka 3 łyżeczki cukru waniliowego krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: barwniki spożywcze* żelki do dekoracji Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym(...)pieczenia do ostygnięcia. Blaty pozostawiamy do zupełnego ostygnięcia. Zimny serek mascarpone i zimną śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach, aż powstanie gęsta, kremowa masa. Dopiero wtedy dodajemy cukier puder i mieszamy. Na paterze układamy kolejno blaty: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony i przekładamy je kremem. Na każdy placek dałam po mniej więcej 3 łyżki kremu, pozostałą częścią kremu obłożyłam
na moim stole...nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Gorące polewamy 6 łyżkami piwa Guinness a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3-4 łyżki cukru pudru Serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera. Ucieramy na gładką masę, stopniowo dodając cukier. Uważamy by nie ucierać
Made By Mom And Sonidealnie:) Potrzebne składniki. Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki 200 g masła lub margaryny 0,5 szklanki cukru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru cukier wanilinowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej garść migdałów Galaretka truskawkowa(...)będzie tężeć wylewamy na kruchy spód ciasta. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej cukier, oraz cukier wanilinowy. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone. Żelatynę rozpuszczamy w 75 ml wrzącej wody i dodajemy do masy. Gotowy krem przekładamy na stężałą galaretkę. Na wierzch delikatnie przekładamy ciasto z bezą - bezą do góry. Gotowe ciasto przechowujemy w lodówce. Spodobał
Pani domowa