krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:163/372)

Tarta z serkiem mascarpone, truskawkami i kiwi 202

Przygotowujemy owoce  do dekoracji.Truskawki kroimy w ćwiartki,kiwi - w plasterki.Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno.Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki.Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Moje Kuchenne Rewelacje
Kopiec kreta z bananami i truskawkami 154

szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao 0,5 łyżeczki sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 3,2% 1 szklanka oleju Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 50 g mlecznej czekolady 2 banany 1 szklanka truskawek Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem na puszysty, jasny  krem. Mąkę, kakao, proszek(...)sztywno z dodatkiem cukru pudru. Czekoladę kroimy nożem na wiórki. Możemy ją też zetrzeć na tarce. Do śmietanki dodajemy serek mascarpone i czekoladę. Miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Spód ciasta smarujemy kilkoma łyżkami kremu. Po zewnętrznej stronie układamy truskawki, w środku banany. Na owocach rozsmarowujemy krem (tworząc kopiec). Górę ciasta obsypujemy wcześniej wydrążonym ciastem. Delikatnie dociskamy

VioletoweKucharzenie
Tort czekoladowo - kokosowy w "koronie" 253

Wystudzić. Schłodzić w lodówce przez parę godzin, najlepiej przez noc. Następnie dodać wiórki kokosowe i likier. Wymieszać. Krem czekoladowy: 380 - 400 g (puszka) czekoladowej masy krówkowej o smaku truflowym (zawiera alkohol) lub masy czekoladowej i 2 łyżeczki wódki 1000 g serka mascarpone 1 tabliczka gorzkiej czekolady 4 czubate łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Serek wymieszać dokładnie z masą truflową(...)wódki.  Dodać cukier puder i kakao. Dobrze wymieszać by wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Czekoladę zetrzeć na grubych oczkach i delikatnie wmieszać do masy. Biały krem do dekoracji:  250 g serka mascarpone  2łyżki cukru pudru Serek wymieszać z cukrem na gładką masę. Poncz: 400 ml mocnej kawy 100 ml likieru Amaretto oraz:  300 g wiśni

maniapieczenia
Brownie z kremem śmietanowym i frużeliną wiśniową 2057

szklanka drobnego cukru do wypieków (220 g) 2/3 szklanki mąki pszennej (100 g) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem śmietanowy 1 duże opakowanie śmietany 30% (400 ml) 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 2 łyżki cukru pudru frużelina wiśniowa 350 g mrożonych wiśni 3 łyżeczki żelatyny + 1/5 szklanki gorącej wody 3 łyżki zwykłego cukru(...)Upieczone brownie ostudzić.  W międzyczasie przygotować krem śmietanowy.   Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę. Pod koniec ubijania, dodawać łyżka po łyżce mascarpone i wsypać cukier puder (zmniejszając obroty miksera). Gotowy krem przełożyć na upieczone i przestudzone brownie. Ciasto schować do lodówki. Na sam koniec przygotować frużelinę wiśniową: do garnka przełożyć zamrożone wiśnie i wsypać cukier. Masę podgrzewać

Ugotować
Tort Snickers 302

ciasto naprawdę na specjalne okazje :) Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 utrwalacz do bitej śmietany (opcjonalnie) Dodatkowo: masło orzechowe orzeszki ziemne kajmak kawa na poncz słodycze(...)gładką masę mascarpone i kremówkę z cukrem pudrem. Kładziemy pierwszy ze spodów na paterze lub talerzu, pod spód można włożyć szerokie paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie toru i je usuniemy, patera pozostanie czysta. Spód nasączamy kawą i smarujemy masłem orzechowym (można rozrobić je z wodą, żeby miało nieco rzadszą konsystencję). Następnie nakładamy krem i posypujemy orzeszkami

Ciastkozercy
Tort ferrero rocher 131

dużą ilością orzechów. Myślę, że idealnie sprawdzi się na osłodę ponurych, deszczowych dni. ciasto : 8 jajek 1 szkl mąki 0,75 szkl cukru 0,25 szkl kakao krem 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 0,5 szkl cukru 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo : 125 g rurek

Polska Zupa
delikatne ciasto biszkoptowe z kremem śmietanowym i truskawkami 360

wysokości ok. 40 cm na podłogę (biszkopt w tortownicy) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony biszkopt wyciągamy z foremki i przekrawamy go na 3 blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 330 l śmietany kremówki 70 g cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 2/3 szkl gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy

Domowy Smak Jedzenia
Wuzetka cynamonowa 90

biszkopt 5 dużych jajek w temperaturze pokojowej 150 g drobnego cukru 120 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 szczypta soli Składniki na krem 500 ml śmietany 30% dobrze schłodzona 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru lub więcej jeśli wolicie słodszy krem 1 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki żelatyny + 3 łyżki gorącej wody Składniki na nasączenie(...)formy i nasączyć połową ponczu. Drugą część ciasta również nasączyć.  Przygotowanie kremu Do miseczki wsypać żelatynę , zalać ją gorącą wodą , dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić na chwilę. Zimną śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Do dużej miski włożyć serek mascarpone, dodać cynamon zacząć delikatnie miksować jednocześnie dodając ubitą śmietanę (około 1/4), kiedy serek połączy się ze śmietaną

SprawdzonaKuchnia.pl
CZEKOLADOWA PAVLOVA Z WIŚNIAMI 146

pożałujecie! CZEKOLADOWA PAVLOVA Z WIŚNIAMI BEZA 6 białek 300 g drobnego cukru 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki kakao 1 łyżeczka octu z czerwonego wina KREM 330 ml śmietany 30% 250 g mascarpone FRUŻELINA 450 g mrożonych wiśni 2-3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo po łyżce(...)przez 3 minuty po czym zmniejszyć temperaturę do 150 st. i piec około 1,5 godz.. Studzić w uchylonym piekarniku. Schłodzoną śmietankę i mascarpone wyłożyć do miski i ubić na puszysty krem. Wyłożyć na ostudzona bezę. Zamrożone wiśnie wsypać do garnka i podgrzewać na małym ogniu do zagotowania. Dodać cukier i sok z cytryny. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić

Pieguskowa Kuchnia
Tort bezowy z jagodami i mascarpone 134

wziąłem się do pracy - tort złożony z tego co najbardziej lubię w tortach: chrupiącej bezy z miękkim środkiem, kremu i świeżych sezonowych owoców. Bita śmietana i mascarpone - to zawsze doskonała podstawa do dobrego kremu - u mnie bez dodatku cukru, bo wtedy krem równoważy słodkość bezy

Milion Smaków
Tarta z owocami z kremem z mascarpone 138

podanej wyżej zasady i muszę powiedzieć, że ciasto wyszło bardzo dobre!  Składniki: Spód: 150 g mąki 100 g zimnego masła 50 g cukru 1 żółtko Krem: 50 g miękkiego masła 250 g mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 1/2 mango garść truskawek 2 łyżki nasion owocu granata (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło kroimy nożem na drobne kawałki, zagniatamy razem z cukrem(...)minut pod obciążeniem w 180 stopniach. Po tym czasie należy zdjąć pergamin z grochem i piec jeszcze 15 - 20 minut. Ciasto pozostawiamy do ostudzenia.  Mascarpone ucieramy z masłem i  cukrem na gładki krem, smarujemy nim wystudzone ciasto. Na wierzch układamy pokrojone i umyte owoce. Tartę przechowujemy w lodówce

Delusional Trine
Babeczki czekoladowe z kremem czekoladowym 127

łyżeczki sody 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy zbożowej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka  150 ml mleka  Czekoladowy krem: 100 gram mlecznej czekolady  200 gram mascarpone  2 łyżki cukru pudru  kuleczki do dekoracji Masło rozpuszczam i studzę. Do miski przesiewam mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, kawę zbożową. Jajka, mleko(...)foremek na muffiny i piekę babeczki przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Babeczki studzę.  Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Mascarpone miksuję z czekoladą i cukrem pudrem. Gotowy krem przekładam do rękawa cukierniczego i dekoruję nim babeczki. Posypuję kolorowymi posypkami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Szpinakowe babeczki 163

połowy wysokości foremek i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut.  Po wystudzeniu łyżeczką wydrążamy środek babeczki i ciasto  kruszymy na talerzyku. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy

Pyszności Słodkości
Puszysty biszkopt z lekkim kremem twarożkowym 235

smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Biszkopt jak zwykle inspirowany tym przepisem. Krem: 1 opakowanie serka mascarpone  1 opakowanie serka Bieluch naturalnego 1 opakowanie serka Bieluch lekkiego 1 opakowanie jogurtu greckiego bananowego Piątnica 1 łyżka ksylitolu ekstrakt ze stewii w płynie domowa konfitura truskawkowa(...)Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem na gładką masę, dodać serek Bieluch i dalej ucierać przez kilka minut. Na koniec dodać jogurt i ucierać jeszcze przez chwilę, aby masa nabrała puszystości. Dosłodzić wedle uznania ekstraktem ze stewii. Biszkopt przeciąć na 3 równe blaty. Każdy z nich nasączyć (ja użyłam ekstraktu pomarańczowego z wodą). Na pierwszym blacie rozsmarować część kremu, przykryć drugą

FitKot
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe Moni. 174

pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru brązowego po 2 łyżeczki sody i cynamonu Składniki na krem : 300 g śmietany kremówki 200 g serka mascarpone cukier puder do smaku Składniki na krem marchewkowy : 1/2 l soku marchewkowego 1 budyń waniliowy 1 galaretka pomarańczowa Przygotowanie : Mąkę mieszamy z sodą, cynamonem, wbijamy do niej jajka, dodajemy cukier i miksujemy razem

Proste Potrawy