Czasem tylko tyle trzeba, aby poniedziałkowy poranek nie był taki straszny jak go malują :) Zamiast serka wiejskiego możecie wykorzystać serek homogenizowany lub jogurt :) Omlet: 2 jajka 1 łyżeczka mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mleka kropelka aromatu waniliowego Białka ubić na sztywna pianę. Dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać delikatnie mąkę i mleko. Wylać na rozgrzaną patelnię
Chocolate Muffin BlogTakie ciasteczka to bardzo zdrowa i wartościowa przekąska 1/2 szkl. mielonych migdałów 1/2 szkl. mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki suszonej żurawiny 10 szt suszonych daktyli 2 ły ż ki jagód goji 125 g masła 3 łyżki miodu Daktyle pokroić na kawałki. Do miski wsypać sypkie składniki i wymieszać. Masło roztopić
Kolorowa kuchnia ElkiTaka mała słodka przekąska Zrobiłam dwa rodzaje pralinek,jedne z białej masy,drugie z kakaowej. Do obtoczenia użyłam wiórek kokosowych,prażonego słonecznika i mielonych orzechów włoskich. masa biała: 1 szkl. mleka w proszku 2 łyżki cukru trzcinowego 80 g masła 3 łyżki wody 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki posiekanych suszonych daktyli W rondelku roztopić masło i cukier,dodać
Kolorowa kuchnia Elkiplastry ananasa z puszki 2 łyżki namoczonych wcześniej rodzynek 1 łyżka grubo posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka uprażonych na patelni płatków migdałowych 1 łyżka uprażonych na patelni wiórków kokosowych Twaróg rozgnieść widelcem,wymieszać ze śmietanką,dodać pokrojone w kosteczkę ananasy i bakalie. Wymieszać i gotowym twarożkiem nadziewać naleśniki
Kolorowa kuchnia Elkiwiele razy i ciągle mnie zachwyca. Przepis zaczerpnęłam od mniam... mniam ciasto: 8 białek 4 żółtka 3/4 szkl. cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: sok z 1 puszki (820g) brzoskwiń 1 i 3/4 szkl. wody 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe
Kolorowa kuchnia Elkiłyżka soku z cytryny 75 g syropu z Agawy lub miodu lub innego syropu słodzącego u mnie melasa z buraka cukrowego plus odrobina na posmarowanie 75 ml/g płynnego oleju kokosowego lub rzepakowego lub masła klarowanego lub oliwy 150 ml letniej wody Formę do pieczenie wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 160 st. z termoobiegiem lub 170 st. bez termoobiegu
moj przepis naBajeczne słodkości z 3 składników🙂 1 puszka mleka skondensowanego 200 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka kakao do obtoczenia wiórki lub orzechy Przygotowanie: Wiórki i mleko wymieszać i gotować na małym … Czytaj dalej Pralinki Joli
czarrna od kuchnitortownicy (o średnicy 18 cm) lub keksówki wylepić ciastem i docisnąć mocno dnem szklanki. Schłodzić na czas przygotowania masy. Warstwa serowa: 250 g twarogu chudego 1 duża łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka miodu Olej i miód roztopić. Zmiksować z twarogiem i cynamonem. Masę rozprowadzić na spodzie i schłodzić. Jabłka: 1 słoik jabłek smażonych, niesłodzonych
Chocolate Muffin Blogmąki 50 g miękkiego masła 1-2 żółtka 1 całe jajko 3/4 łyżeczki soli 1 szkl. gorącej wody 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej olej do smażenia cukier puder do posypania Mąkę przesiać, dodać sól, miękkie masło i posiekać nożem. Dodać żółtka i całe jajko.Wymiesza
Moje domowe kucharzenieroztopionego masła Masa serowa : - 1kg sera białego u mnie Z Wielunia "Mój ulubiony " - 5 jajek - budyń waniliowy - kilka kropel olejku waniliowego - 90 g cukru pudru - 100 ml mleczka kokosowego - masa z ciastek + 7 połamanych ciastek i 2 łyżki rozkruszonych w blenderze Wierzch : - 500 ml śmietany 30 % u mnie Gostyńska - 2 sztuki śmietanfix - 150 g cukru pudru - 2 łyżki Oreo rozdrobnionych
Wypieki Reneoczyścić z pestek i białego miąższu, pokroić w 4 cm paseczki. Wrzucić paprykę i listki limonki do garnka i smażyć chwilkę. Dodać pastę curry i wymieszać. Wlać mleko kokosowe, wywar rybny, sos rybny, sok z cytryny. Dodać mięso z kraba i raka. Gotować na małym ogniu 5 minut. Dodać posiekaną kolendrę i podawać. Serwować z pieczywem lub bułeczkami. Smacznego
Kuchnia Pokoleńpełnoziarnistej 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu 3-5 łyżek miodu, wg gustu 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju kokosowego lub masła klarowanego Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie za mokre, dosypujemy odrobinę mąki i ponownie wyrabiamy. Ciasto dzielimy na pół. Każdą część wałkujemy bardzo cienko - im cieńsze
Chocolate Muffin BlogNastępnie, stale miksując, powoli wlewać przestudzone galaretki. Gdy całość dobrze się połączy, wylać na ciastka. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych, czubata łyżka masła, czubata łyżka cukru. Masło stopić wraz z cukrem, dodać platki. Stale mieszając, podsmażać, aż wiórki się zrumienią. Ostudzić i posypać wierzch ciasta. Najlepiej na całą
Z miłości do słodkościBudyń idealnie sprawdza się jako krem do przełożenia naleśników :) Składniki: 1/2 dużej cukinii 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka miodu 1 miarka odżywki białkowej o smaku czekoladowym 1 łyżka mąki kokosowej Cukinie umyć, obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą lub mlekiem i gotować 10-15 minut, aż będzie miękka. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Można spożywać od razu lub schłodzić
Chocolate Muffin Blogzbędnego tłuszczu i cukru. Przygotowane z podstawowych składników, które każdy fit freak ma w swojej kuchni :) Smakują i wyglądają jak popularne chrupki Cookie Crisps. Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki serka kremowego np Mój Ulubiony (100g) 1 miarka odżywki białkowej o smaku czekoladowym 2 łyżeczki kakao Wszystkie składniki wystarczy wymieszać i uformować w kuleczki. Następnie schłodzić, aż stężeją
Chocolate Muffin Blog